Unavená mamička: Kedy sa život ustalí?
Ahojte, som vdacna za moje krasne zdrave deti. Ale uz som zo vsetkeho unavena. Viem s nastupom do roboty bude vsetko este este horsie viem viem viem... Potrebujem sa vystazovat. Starsie dieta chodi prvy rok do skolky, non stop chore, zvacsena nosna mandla. Ist na operaciu, neist? Neviem sa rozhodnut. Ked ho uz pocujem kaslat, šlak ma ide trafit. Niekedy to ma lepsie inokedy horsie. Kazdy den zazivam len to iste. Prechadzka, varenie, spat, prechadzka, obchod. Deti nemam komu dat postrazit a ist si oddychnut. Bola som na vylete u rodicov v meste az raz, parada super nam bolo von, konecne obchody. Ale u nich ked sme isli spat a boli proste vnutri tak katastrofa. Deti nesedeli ticho na gauci ako si asi myslia ze deti "sedavaju". Proste uz mam vsetkeho vyse hlavy. Muz stale v robote, vecer samozrejme unaveny. Do roboty by som mala ist o rok, ale aj to ktovie ked maly je vecne chory. Bohvie ako druhy ked pojde do skolky. Niekedy mi je dlho z byvania na dedine kde nikoho nestretnem iba babicky. Neviem kde su vsetky maminky? Inak sa mam na druhu stranu vyborne. Nastastie netrpime nudzou, mam byvanie, muza, deti. Len som uz unavena.
Ako to mate vy? Kedy sa to vsetko ustalilo?
@hederamonstera tak nie som sama. No. Ja som zo styroch deti. Ako to moja mama zvladla? Ja mam niekedy pocit ze aj tie moje iba dve mi "lezu na nervy". Niekedy mi chyba zivot pred detmi. Ze som si ho viac neuzila ale sedela doma. Ale svoje deti milujem najviac na svete to urcite viem.
Tak u nás sa to paradoxne zlepšilo keď som išla do práce. Ja som oveľa spokojnejšia ako keď som bola doma na RD. Malá je cez deň v škôlke, má tam aktivity, kamarátov, doma so mnou sa nudila a nonstop som musela vymýšľať program. Ja som rada že cez deň som s dospelými, realizujem sa v práci, pokecáme s kolegami na obede a na káve a poobede sa na ňu teším oveľa viac ako keď som ju mala stále doma. A mám pocit že je to oveľa kvalitnejší čas ako keď sme spolu boli nonstop.
Mám to podobne, plus novorodenec a večne frflajuca svokra v dome.
A myslím že naši rodičia to mali ľahšie v tom, že drbli dieťa v malom veku do jaslí a socializovalu sa v práci, plus rodina a známi naokolo, kľudne nejaká suseda postrazila. Neboli ani také nároky kladené na rodičov.
@kapanek1 s nosnymi mandľami sme mali aj my problém u jednej z dvojčiat, mávala často zápaly uší a hlieny v nose, po vybratí máme svätý pokoj už roky. Je to stereotyp s malými deťmi a tie choroby ani nehovorím...ale aspoň máte prácu, máte sa kde vrátiť, ja som musela krvopotne hľadať, a teraz som zase bez práce...🤦🤦
@dzejny656 ja by som rada sla do prace ked mi skonci RD. Ale kde s nimi ked budu vecne chory ako teraz? Maly nebol v skolke od septembra dlhsie ako tyzden a pol. Neviem si predstavit co bude ked pojde aj druhe do skolky.
Ale inak super ze sa vam zivot takto da sa povedat este zlepsil.
@methexis mama hovorila ze kedysi sa vsetko v skolke az tak neriesilo. Ja sama si pamatam ze ked som bola asi chora, uz neviem. Ale bola som v spacej casti mimo ostatnych deti cely den a naopak. A normalne som chodila do skolky. A ano, aj susedovci a mamina kamaratka nas strazila. Ja nestretnem zivu dusu v mojom veku 30+ na prechadzke.
@kapanek1 no zvladali to tak, ze im bola ukradnuta nejaka dusa dietata. Cest vynimkam. Pre mna to nie je fyzicky tazke ale psychicky, lebo sa snazim komunikovat s dietatom, byt mu oporou pri kazdom reve a pod. Navyse som tiez na dedine, ziadne kamosky, ziadna rodina, len doma s detmi zavreta a ziaden cas pre seba (ak mi ho muz dopraje, tak je to este horsie, ked pridem domov a vidim tu spust). Teraz su chori a mna ide porazit, modlim sa aspon nech ja nie som chora. Ja by som tak chcela viac deti ale rozum hovori, ze to psychicky nedam kedze nemam ziadnu pomoc. Ale co uz, co som si vybrala, to mam.
@kapanek1 och,ako by som o sebe pocula.... A vieš čo, od 1.2. Som nastupila skor o necely rok do zamestnania. A hadaj ochoreli obe deti tak ze som im nemohla zrazit teploty. Teraz co, mam ist na ocr po dvoch dnoch v práci? Doma je to o hubu ,ale o este vacsiu ked chodis do práce a nemozes byt pri nich resp ich nemas kde nechať.
@jaja066 ved toto. Ja stale vravim ze kym som doma dobre je. Do prace sa skor ako skonci RD nechystam. Ale niekedy ma ta myslienka napadne. Lebo moj cas sa pomalinky blizi.
Uprimne ma mrzi ze sa ti to takto vyrubilo. Lebo sama neviem co by som v takej situacii robila.
Musim byt vdacnejsia za to vsetko co mam.
@hederamonstera ono to vraj casom vsetko prejde a uz bude dobre. Len neviem kedy? 😄
Vidno na vas niektorych, ze vas matky "drbli" do jasli a "bola im ukradnuta nejaka dusa dietata".
@oli18 v com sme sa ta dotkli? ;)
@oli18 A v čom nemajú pravdu??? Je to tak. Nikto neriešil duševné pocity a atď. Podotýkam, že ja mám už jedno dieťa dospelé a druhé veľké. Takže nie som žiadna Kinder mamka.
@kapanek1 Je to ťažké a aj bude. Mali by ste si byť s manželom oporou. Najdôležitejšie je komunikovať spolu, lebo potom to nedopadá dobre. Nech sa deje čokoľvek. Ja mám syna dospelého a dcéra bude mať 16 rokov. Viem, čo píšem. Prejde to, ale bude to šialene náročné. Práve preto je veľmi dôležité byť spolu, nie vedľa seba. Naozaj áno. Žijem s manželom 27 rokov a viem, čo všetko je potrebné k tomu, aby takto dlho ľudia spolu žili. Držím palce.
@belaaaaaaaaa ked asi ani s tymi muzmi to nie je tak ako kedysi. Moj tato varil, pral, staral sa aj o nas ako deti, chodili sme s nim von, do skoly, po doktoroch. Moj muz sa vyhovara ze sme byvali v byte ze moj tato nemal co robit. Teraz byvame v dome, vraj vkuse treba nieco robit. Ale ja nemam ten pocit. Jedine co s nimi chodi k doktorovi a na velky nakup a vecer ich sprchuje. Ja potrebujem aby s nimi siel von aby som vypla. Ak uz po dlhom prehovarani ide tak len na chvilu a aj to nevypnem lebo musim urobit dalsich milion veci.
@kapanek1 nezijeme rovnaky zivot? 😂🙈
Tiez moj povie, ze nebude vsetko robit a pritom v domacnosti ani debilnu rolku od toaletaku nevymeni. A tiez ze on robi okolo domu, ale to tak raz za cas, hlavne teraz v zime. Ale zasa co si vsimam, tak praveze v tejto dobe sa chlapi viac zapajaju, hlavne mestski, hold my mame dvoch sedlakov
@hederamonstera no nervy. 😆 So vsetkou uctou, hned sa citim lepsie. Mne by bolo asi treba zazit zamenu manzeliek, aby som zazila ze niekto to ma tak isto ako ja, alebo aj horsie/ lepsie.
@kapanek1 ja som tiez zo styroch deti, najstarsia. Tj. Moja mama mi postupne dala na starosti mladsich surodencov. Plus mala pomoc od svokry vkuse, dennodenne chodila babka kocikovat. Ale muselo to byt tazke aj tak.
Ja cakam druhe, a tiez je to pre mna obcas znechucujuce, furt to iste dookola, nejaky vzdorik do toho…na deuhej strane sa snazim presvedcit, ze si to musim uzit, oebo akonahle nastupim do roboty, uz to bude len horsie😂
Inak s tými chorobami, vraj je to pri 2. dieťati lepšie, lebo si všetko odskace s tým 1. A do škôlky ide už s imunitou.
Naša najstaršia minulý rok katastrofa, stále chorá, nepomohli betaglukany, nič... Tento rok sme skúsili arco defenses a neviem, či je to tým, alebo tým druhým rokom, ale o 1000 percent lepšie.

@kapanek1 mam to rovnako a snazim sa prijat fakt, ze uz do konca zivota to bude otrocina a mega narocne. Ked budem chodit do prace, si to asi rovno hodim.