icon

Unavené manželstvo

keram3053
2. jan 2014

Rozmyslam ci je mozne aby sa dvaja ludia zacali mat opat radi ked uz manzelstvo nefunguje.Viem ze mozne to je ale asi nerealne.Navyse mam pocit ze to vlastne uz ani nechcem.Zit s clovekom ktory je do praktickeho zivota takmer nepouzitelny,ktory ma na prvom mieste pracu,ziaden vztah k domacnosti,slaby zaujem o rozvoj svojich deti,ziaden vztah k pohybu,nezodpovednost ani len k svojmu zdraviu,ktory vas sklame po charakterovej stranke,...je pre mna tak psychicky narocne ze si hovorim ze radsej budem zit sam. Ja som bol taky kludny clovek ked som sa zenil ale za tych poslednych par rokov som stratil strasne vela trpezlivosti.Niekedy reagujem uz dopredu podrazdene aj keby som nemusel ale mam pocit ze o co sa nepostaram sam tak to nebude.Viem ze by bolo spravne uz len kvoli detom dat vztah do poriadku ale asi mam tvrde srdce alebo co. Hovorim si ze som odpustil ale lasku uz necitim ziadnu.Skor hnev ked vidim ako u nas doma takmer nic nefunguje.Mozno som zly clovek?Niekedy ma to zoziera.Rozist sa je pre mna boj s vlastnym svedomim ale ten boj asi prehram.Najnovsie som sa dozvedel ze ju ponizujem.Je pravda ze mam obcas take poznamky ze kym si ty rozmyslis tak ja to 3x spravim, ze je spomalena a ze nerozmysla.Nic viac ale to by ste neverili kym by ste nezazili ...mohol by som tu slohovu pracu napisat.Mam toho pokrk.A ked padlo slovo rozvod a deti, tak deti by dala mne lebo by nemohla robit pracu ktoru ma.Tomu sa len tesim ale ten jej pristup ten ma teda sklamal.A tak v dobrom aj zlom,ked ma clovek pocit ze ostalo len to zle deti urcite ocenia taku obetu.Len ci ju chcem priniest? Prepacte,asi som si potreboval len ulavit...nechcem lutovat

felixa
4. jan 2014

Ste off topic, ak chcete, zalozte si novu temu.
A ano, kazdy rodic skolopovinneho dietata posudzuje pracu ucitela, inak by si mnohi skolu pre deti nevyberali. A nema to nic s podcenovanim ucitelov. Prave naopak, vsetci sme skolou presli, mnohi aj s detmi, mnohi maju ucitelov znamych, rodinu... a preto vieme, ze su vynikajuci ucitelia, ale bohuzial aj priemerni a dokonca aj zli. Samotni ucitelia by za svojich kolegov ruku do ohna nedali.

felixa
4. jan 2014

A este k tym lekarom - bezne sa posudzuje ich praca - hodnotenia si mozes kludne najst na internete. Ludia sa nedavaju napr.operovat len na slepo, vyberaju si chirurgov, nemocnice a plno ineho...

macamac
4. jan 2014

@inkinka a ty si prečo odišla zo školstva? 😉

zuzkaanicka
4. jan 2014

@felixa sice OT, ale ja som nemala na mysli hodnotenie ucitelov ... ja som pisala o podcenovani tohto povolania, resp. aj hociktoreho ineho ... aj ked vlastne, Ty si na moju otazku pre Teba nereagovala 😉

inkinka
4. jan 2014

@zuzkaanicka necitala som vsetko, co si popisala, takze neviem, co si vysvetlila, co mal niekto, kto chcel pochopit...mozno to pochopil, neviem, mna len zaujala tvoja otazka, ci ste si to uz dievcata vyskusali...a odpovedala som, ze ja napriklad ano, to sa snad smie? 😉

zuzkat1
4. jan 2014

@macamac Skutocne mimo temy no neda mi. Nikdy by som robotu nemenila...no ak by nebolo tolko dovolenky tak som davno na psychiatrii...

felixa
4. jan 2014

@zuzkaanicka
V tom mnozstve uz neviem, aka to bola otazka?

zuzkaanicka
4. jan 2014

@inkinka no, ale keby si citala dalej, tak by si mozno pochopila lepsie, co som sa pytala 😉 ... len stale neviem, preco sa k tomu vracias, ja som to uz strucne vysvetlila aj Tebe asi v prvej odpovedi, nemam k tomu co dodat-len tolko, ze kto chcel, tak pochopil co som pisala, kto nechcel, nepochopil ... staci Ti take vysvetlenie? 😉 ... aby sme sa vysli dalsim debatam na tuto temu-jednoducho si myslim, ze nikto by nemal podcenovat pracu ineho ... ale to je moj nazor, Ty s nim nemusis suhlasit a ani ma o tom nemusis informovat 😉

zuzkaanicka
4. jan 2014

@felixa Mas IP 😉

maminuska
4. jan 2014

@zuzkaanicka tak napríklad ja som učila na vysokej škole , bolo to fajn, mala som kopec času a aj bola sranda . Nikdy som toľko volného času nemala ale ani tak málo peňazí.
Táto práca je o niečo pohodovejšia ako na základke.
Osobne si myslím že súkromný sektor je omnoho náročnejší ako štátny , odmenou by však mal byt určitý benefit , len ani ten nie je vždy. Späť do štátneho sektora by som však nikdy nešla, človek tam po čase retarduje , je otupený určitými nezmyslenými predpismi a nejak sa prestane vyvíjať, nič ho netlačí a nič ho nenúti .

mikchaila
4. jan 2014

Typicke baby... Hadate sa namiesto toho ze by ste radili chudakovi chlapovi!!! Ak sa chcete hadat piste si sukromne a nezahlcujte sprostymi hadkami a urazkami toto forum...troxa tolerancie nezaskodi mile damy. admin kde si? shak polka prispevkov je mimo temy!!!
naspať k teme, bez ohľadu na povolanie, rozpadnuta rodina je vzdy rozpadnuta rodina.. ale je sanca ze kazdy z rozvedenych si najde noveho super partnera, a deti budu spokojne s oboma rodicmi a ich novymi znamostami. treba mysliet pozitivne, drzim paste 🙂

felixa
4. jan 2014
stastnevydatam
4. jan 2014

@keram3053 ahoj, necitam ostatne prispevky., ja len poradim super knizku- Moje tuzby, tvoje tuzby.. od Dr. Harleya.. ak si ju precitate obaja, urcite vam to vela da, spoznate partnera.. fakt super kniha...drzim palce..

valy
4. jan 2014

@keram3053 este som chcela reagovat na ten zensky element, ono ani vsetky zeny nie su rovnake, mozu byt zenske roznymi sposobmi. dam taky banalny priklad, jedna zena moze rada zariadovat domacnost, vsetko je uplne dokonale, cele dni travi vyberom doplnkov, vsade su vonne sviecky a pod. a ina k tomu vobec nemusi mat vztah, ale zas moze prejavovat svoju zenskost nejako inak. ono takych typickych zien, co maju vsetky zenske vlastnosti na jednej kope, ako z filmu, je podla mna v realite malo.

ellise
5. jan 2014

@keram3053 nesouhlasím s tebou že je dobré zůstávat v manželství jenom kvůli dětem. děti když jsou starší vycítí že něco doma nefunguje, a pak až budou mít svoje vlastní rodiny se nebudou rozumět proč jste spolu zůstali.
Jednou děti odjedou a Vám na prahu padesátky zůstane jen nefunkční, nespokojené manželství a potom se budete rozvádět?
Už jsme to psala i v jiné témě, jak taková nefunkční rodina "dokáže" citově připravit dítě na život.
Myslím že než nefunkční manželství je lepší funkční rozvedení partneři kteří jsou spokojeni a šťastni

ellise
5. jan 2014

@keram3053 a zapomněla jsem dopsat, jestli to mateřství v ženě není, tak to to z ní nevykřešeš, nepovzbudíš, ani nijak ven nedostaneš.

keram3053
autor
5. jan 2014

@ellise
ja mam na to iny nazor podporeny aj rozhovorom s niektorymi uz dospelymi detmi z takehoto manzelstva. Totiz to je velka obeta pre rodicov ak dokazu zit vedla seba normalne, bez hadok preto aby zabezpecili detom pritomnost oboch rodicov. Ale to zalezi na tych rodicoch nakolko su inteligentni a dokazu deti uchranit pred svojimi nezhodami.
Ale je to vec nazoru.

A potom je tu druhy extrem, ked sa rozvedu a k detom pride jeden novy ocko, druhy, nebodaj aj treti.....to vie napachat strasnu paseku na detoch. Takych pribehov je tiez strasne vela ked to deti nezvladli najma v puberte. Jeden uznavany psycholog radil ze najlepsie je kvoli detom ked si mama prinesie domov v uvodzovkach uz noveho manzela, myslel tym niekoho o kom ma istotu ze je to uz posledny.

Ale je to vsetko strasne individualne ...

mozno to materstvo z nej nedostanes, ale moze si clovek casom uvedomit co je naozaj dolezite a aspon sa snazit...clovek meni nazory, postoje,sanca hadam je vzdy, aj ked mala

keram3053
autor
5. jan 2014

@ellise
ale samozrejme ze ked rodicia sa hadaju,je doma nervozita nedajboze aj vzajomne urazky,nadavky a neviem co pred detmii tak je lepsi pre deti rozchod aby to nevideli

1mamina24
5. jan 2014

A co chceš teda robiť? Myslím v najbližšej dobe? Nejaký krok, čo si ešte neskúšal alebo? Držím palce, viem čo je to zrada...ta veľmi bolí.

adkoalauri
5. jan 2014

@felixa myslím si, že k práci učiteľa sa môže vyjadriť každý rodič, ak dokončí VŠ učiteľstva a bude mať v niektorých veciach jasno. Ak si neni účtovník, nemôžeš hovoriť do práce účtovníka, napriek tomu, že denne robíš s peniazmi, nemôžeš hovoriť do práce upratovačky, napriek tomu, že denne upratuješ atď. A ináč, to, že učiteľ má prácu vďaka rodičom, je síce pravda, ale ktorá profesia by existovala, ak by sme neboli my, ľudia? 😉

ellise
5. jan 2014

@keram3053 a k čemu je to dobré obětovat se pro děti? Zit s někým koho si nevážíš, celý den trpíš, protože to není partner k tvé spokojenosti.
já to zažila, moji rodiče se obětovali a pak se stejně rozvedli. S odstupem času na tom nevidím nic pozitivního. Spíš negativní, doma dusno, citový chlad, takže jsme se sestrou co nejdřív vypadli z domu, naši se rozvedli když mamce bylo padesát, nikdy si nového partnera nenašla, zhoršila se jí nemoc, byla smutná že dceru a vnučku vidí jednou za rok, a pak taky smutná umřela. Kdyby to udělali dřív, tak si možná našla někoho jiného a byla tady spokojená.

Obětování se dětem nikomu nic dobrého nepřineslo

keram3053
autor
5. jan 2014

@ellise
Su aj ine pribehy ako ten tvoj...Zivot a ludia su tak rozmaniti ze sa to neda zovseobecnit. Co je dobre pre teba u ineho moze mat zle nasledky.Neber to tak ze s tym nesuhlasim co pises,len vzdy to tak nieje a niekedy obeta ma zmysel. 🙂

maminuska
5. jan 2014

@keram3053 z mojich skuseností obeta nemá nikdy zmysel. Neobetovala som sa ani kvôli deťom z prvého manželstva a rozvod bol najlepšie riešenie čo som mohla spravit a to aj vo vzťahu ku deťom .

Chlad, nenávisť a neúcta panovala medzi nami , aj ked sme sa nehádali pred deťmi . U teba je to obdobné , len nie v takej miere. Ak chceš zostať s manželkou , tak nie kvôli deťom ale kvôli nej a treba naozaj popracovat na manželstve a na sebe samom .
Inak aj mne ex vyčítal že nie som dobrá matka a dodnes to vyťahuje na súde, napriek tomu , že svoje deti nevidel 4 roky a nejaví o ne záujem . Môj pohľad na materstvo som prezentovala v minulých príspevkoch.

ellise
5. jan 2014

@keram3053 tak jo obětuj se, jestli si myslíš že to má smysl, ..potom už nevím co ti poradit, se ženou si mluvit zkoušel ale nešlo to, nedá ti to co očekáváš, neplní roli matky, změnila se charakterově, jen sama negativa a ty s ní chceš zestárnout....... tak jo, ale potom nechápu, proč si stěžuješ. nezbývá ti jen ji přesvědčovat a učit ji být matkou tak dlouho až ji to přestane úplně bavit. Zatni zuby a pusti se do toho.

felixa
5. jan 2014

@adkoalauri
Okrem toho, ze tvoj prispevok na mna, je absurdny, nechapem, preco si nezalozis novu temu, ak citis potrebu to stale rozoberat.

Do prace uctovnika sa teda starat budem a aj ju hodnotim, kedze som jeho nadriadena, aj ked moja profesia je o inom. Ak by sa mi nieco nepozdavalo, okamzite by na neho letela financna kontrola.

Ak mi upratovacka doma alebo vo firme bude zle upratovat, tak to si pis, ze ju zhodnotim a takisto aj kazdy ini nadriadeny, a poleti ako spinave pradlo.

A ak ucitelka udrie moje decko, tak to veru zhodnotim a pozeniem to aj s manzelom na skolsku inspekciu a nenecham to len tak. Som vzdelana, zs a stredoskolsku latku v akom rozsahu moje decko vie, si viem overit sama. Viem teda sakramentsky dobre zhodnotit, ci a ako ucitelka uci moje decko, z akych knih cerpa, akym oblastiam sa venovala a ake vynechala, ake vedomosti ma samotna ucitelka, ako pripravuje moje dieta na dalsie studium a so mnou je mnozstvo rodicov, s ktorymi sa rozpravam, a vedia to zhodnotit tiez a aj to hodnotia, napriek tomu, ze sa to vam ucitelkam nepaci.

A ak sa potrebujes k tomuto dalej vyjadrovat, zaloz si novu temu, nespamuj tu.

namornicka
5. jan 2014

@keram3053 Keď "sama nedostala" ako píšeš ako je možné chodí rada k rodičom keď si s deťmi na dovolenke? Predsa keď som dospelá a som rada že som z domu nevraciam sa (iba ak občas so slušnosti) niekde, kde sa mi nedostávalo, ani by ma to tam neťahalo. Ja si myslím že tvoja žena má problém, bude to asi dosť vážna depresia, apatia k životu............neviem. Je taká nevšímavá a pasívna iba k vám alebo aj v práci alebo priateľom? Ak všade tak to môže byť fakt hlboká depka. Ak iba k vám tak neviem. Zarazilo ma najmä to, že by ti nechala deti, taký nezáujem o deti ma zaráža. Viem že tu odzneli aj názory že treba zvážiť u ktorého rodiča bude deťom lepšie a nechať ho s tým (plne súhlasím), avšak to nevyzerá byť postoj tvojej manželky. Keď sa teraz o ne poriadne nestará skôr mi to pripadá že by sa chcela zbaviť povinnosti. Skú na ňu zahrať že ráno musíš ísť skôr do práce, odíď a nechaj ju nech ich zobudí, vychystá a zavezie, ja by som to asi skúsila na tvojom mieste.

adkoalauri
6. jan 2014

@felixa No po prvé, ty máš najväčšie problémy s čítaním, nakoľko na tvoje "úžasné a dokonalé" názory som reagovala 1.x, ale nič si z toho nerob, najmúdrejší rodičia sú takéhoto typu 😉 To, že si niekomu nadriadená, ešte o ničom nesvedčí :(( Vedomosti učiteľa ty absolútne nemáš možnosť zhodnotiť,odovzdávajú našim deťom len zlomok z toho, z akých kníh čerpajú, nemáš možnosť sa dozvedieť, veľa informácií majú zo zahraničných kníh, z internetu, atď. ale nemám potrebu sa ďalej vyjadrovať k tejto téme, nakoľko si pre mňa a podľa mňa i pre iných "moooc vzdelaná" osoba 😀 a so svojou druhou vetou si o sebe povedala všetko 🙂)

lara1981
6. jan 2014

@adkoalauri nevšimla si si, že ak jej niekto oponuje, resp. napíše pravdu, je off topic? A sakramentsky dobre vie všetko zhodnotiť 😀 Nie nadarmo existuje príslovie: Ak sa h..no dostane na lopatu, zabudne, že smrdí!

felixa
6. jan 2014

@adkoalauri
Kedze si nezalozila novu temu, odpisem ti sem. Na tvoje invektivy nereagujem, ale na gro tvojho prispevku.

Stretla som uzasnych ucitelov, perfektych pedagogov, dobrych ludi. Ziakov a studentov pripravili na prijimacky tak, ze ich perfektne spravili. V triede si vedeli bez kriku, vlastnou autoritou spravit poriadok a milovali ich aj ti "najvacsi" grazlici, ktorym v reale podali pomocnu ruku. A tito ucitelia nikdy, ale naozaj nikdy neobhajovali ucitelov celoplosne, ako to robis ty. Ich vlastne slova boli - preboha rodicia, vyberajte si, komu zverite svoje dieta, vsetko zalezi len od konkretneho cloveka (ucitela). Su ucitelia priemerni a niektori aj zli (aj ako pedagog aj ako clovek), malo ich je dobrych.

Stretla som sa s rodicmi, ktorych deti ucitelia bili, vlasy vytrhli, ucho natrhli.... A najcastejsie je to krik. Mnohe ucitelky nemaju prirodzenu ani naucenu autoritu, vsetko riesia krikom. Stretla som sa so studentmi, s ktorymi ucitelia neprebrali pocas sk.roka vsetky latky, aj ked ich ucitelia mali zapisane, ani ked ich mali v osnove a mali byt na prijimacich pohovoroch.

Ale podla teba, rodicia nemaju pravo posudzovat pracu ucitela, tak ako ani nikto podla teba nema pravo posudzovat pracu ineho cloveka, pokym sa jeho praci nevyucil alebo ju nevystudoval. Nechce sa mi verit, ze sama nevidis, ake to je pritiahnute za vlasy to, co tvrdis. Ale budiz. Kazdy sme si tvorcom svojho zivota. Ked ti obuvnik zle opravi topanky, poslusne mu zaplat a bud ticho, ved nie si vyucena obuvnicka, ked ti v restauracii donesu nedopecene jedlo, poslusne to zjedz a zaplat, ved nie si vyucena kucharka, ked ti chirurg, nedajboze, zvrze banalnu operaciu a ty budes mat trvale nasledky, nestazuj sa, trp, neziadaj odskodnenie, ved si nevystudovala medicinu atd... A ked ti ucitelka bude sikanovat decko, nechaj to tak, neprerad ho na inu skolu, ani to nijako neries, lebo ak nemas VS pedagogicku, tak nesmies posudzovat pracu ucitela. Toto vyplyva z toho, co si pisala.

zuzkat1
7. jan 2014

@felixa nechcela som reagovat no neda mi to
Ty teoreticky mozes hodnotit osobu ktoru poznas... Napr.udrela ti dieta, dr.ta zle zasil,predavacka stale sedi a cita atd...konkretne osoby ktore poznas a bola si s nimi v kontakte
Ale nemozes globalne hodnotit ze vsetci dr zle siju,predavacka nic nemusi robit,ci praca ucitela je lahka a bez zodpovednosti. Myslim ze toto ti chceli povedat.
A ja este dodam-odvazim sa tvrdit ze ziadny ucitel nema zmaknute VSETKY predmety az do maturity-takze v zaujme svojich deti by si ich mala vzdelavat sama doma😉