Úprava rodičovských práv - poraďte ako postupovať
Ahojte baby, pred mesiacom som sa s vami radila ako ďalej s mojim partnerom. Pre tých, ktorí príspevok nečítali alebo naň zabudli, v krátkosti pripomeniem. Mala som 41rocneho partnera, 8 rokov spolu, ja mám 28, mame spolu takmer polročného syna. Po pôrode sa partner dosť zmenil, nijako mi nepomahal s malým (nikdy mu nedal jesť, nespravil mlieko, neuspal, neprebalil), ani v domácnosti (robil len bordel, ktorý po sebe neupratal, veď mal doma slúžku na materskej) všetko zostalo len na mne, do toho prišli urážky, vyhrážky, nadávky pred malým (napr. miláčik môj, prepáč mi že som ti za mater vybral takú kur*u, si tlsta p*ca, keby môžem, tak ti podrezem krčnú tepnu ty spina a pod), samozrejme, že mi to ubližovalo a tým som začala odmietať s ním spávať, približne od novembra. S peniazmi to bolo tiež ako na hojdačke, raz mi ich dal, o týždeň mi ich vzal, podotýkal stále že peniaze sú určené na malého, nie na mna, ja nič nepotrebujem, veď sedím doma... proste sa mi zhnusil ako človek, muž, partner.. k malemu má silnú citovú väzbu, ale jeho chovanie je skôr take dedkovske ( na hodinu denne sa s ním pohrať, pomaznat, ale starostlivosť nulová). Ďalšia vec, partner po smrti jeho otca od roku 2016 začal trpieť silnými stavmi úzkosti a depresie, pravidelne aspondva krát týždenne chytil stav, kedy zvracal, potil sa, bolo mu zle, mal tlaky na hrudi, nechutenstvo do jedla, nekonečný spánok, liečil sa na psychiatrii, avšak lieky nezaberali, v máji, keď som ja bola ešte tehotná mu odporučili hospitalizáciu, ktorú on nepriamo odmietol, keďže viac k doktorovi nešiel a liečbu vedome prerušil . Takmer všetci ste mi radili odísť, opustiť, neotáčat sa. Pre tých, ktorých vy zaujímal cely pribeh, pridávala som ho 1.12.2019 s názvom ako ďalej s partnerom, ktorý mi nepomáha....
Za posledný mesiac sa udialo veľa veci, nijako sme sa nedohodli, stále som bola všetkému vinná ja, ja som tá, ktorá sa zmenila pri decku a pod, jednoducho každá snaha o rozhovor sa skončila hádkou, keďže on si nepriznal ani štipku viny, dokonca mi povedal, že berie ako normálnu vec, že mi raz za čas v amoku vynadá do kuriev a svin, spin, handier, vraj on sa potom ukľudní... ale k veci...nechcela som robiť bordel pred vianocami, povedala som si, že prvé Vianoce nášho syna, nejako to vydrzim. Dva dni po Vianociach, ktoré sme strávili viac menej v snahe o kľud som si všimla, že priateľ si neustále s niekym vypisuje, skrýva mobil, zahlesoval si ho, čo nikdy nerobil. prišla mu SMS od nejakého čísla, ktoré som si zapamätala a zapísala. Najskôr som sa snažila zistiť od neho, kto mu vypisuje o 11tej v noci cez sviatky, ale odbil má tým, že mna je do toho hovno, že on si bude písať s kým chce, nič zle nerobí. Skrátim to... na druhý deň som na uvedené číslo zavolala, išlo o nejakú 20rocnu babu, s ktorou sa spoznal na nejakej zoznamke ešte v čase keď som bola tehotná, písal si s ňou pól roka, v čase keď mal synček tri týždne bol prvý krát za ňou, spával s ňou a za sex jej platil nemalé peniaze, chcel od nej neuveriteľne nechutnosti (vylízať rit, načurat jej do úst, vytrtkat ju pred jeho kamarátmi a pod.), taktiež má ubezpečila o tom, že nie je jediná, zetych svojich svetiel mal oveľa viac, zo žiadnou nespal s kondómom, pritom to boli oficiálne baby registrované na sexzoznamkach, môžem byt rada, že mi domov neodniesol nejakú chorobu, keďže to bolo ešte v obdobi, kedy sme my spolu sexuálne žili. samozrejme, pre mna je definitívny koniec. Teraz je otázka, ako mám postupovať pri malom. Neviem ako mám dať návrh na určenie styku s malým, keďže mám dôvodne obavy, že ho v budúcnosti nebude viest žiadnym morálnym hodnotám, je to úchylák, podľa mna má sexuálnu poruchu, má prerušenu liečbu duševnej poruchy, o malého sa nevie postarať, keďže sa o neho nikdy nestaral a ja neviem čo mám ďalej robit... on mi dal návrh, že chce byt s malým každý deň dve hodiny a chce to mat na papieri ale to je podľa mna nemožné dodržať, veď ja tiež chcem mat ešte svoj život... taktiež nesúhlasí so stykom v mojej prítomnosti a mu bohužiaľ malého nedám s tým, že s ním zostane sám. Prosím poraďte mi, ako by ste ten styk riešili vy, ako často, aké by ste mali podmienky. Ďakujem za kazdu odpoved 🙏
ty vole, ak je toto vsetko pravda, tak mi je tovelmi luto. dufam, ze si otec vybojuje co najmenej casu s malym. mne by bolo neprijemne mu ho davat na akykolvek cas. vsetko si spis, aby si na nic nezabudla, ked sa bude rozhodovat o narokoch a povinnostiach. ja si myslim, ze mu prisudia par hodin raz za 2 tyzdne. hlavne nech mate vsetko stanovene na papieri, aby nemohol vymyslat a vyhrazat sa
Spominam si....teraz sa mi zadrhol dych co citam pokracovanie.
Pozhanaj si dokazy o jeho chorobe, sexpraktikach a zatial chod na Upsvar, tam ti pomôžu najviac.
Vstup tu na MK do skupiny Pravne poradenstvo, najdes tam mrte dobrych rád
Posielam energiu🍀🍀🍀🍀🍀
@zara0807 veľmi ti držím palce, aby všetko dopadlo tak, ako si predstavuješ, a aby tým tvoj synček čo najmenej trpel... Podľa toho, čo tu opisujes (a ja by som to od slova do slova uviedla aj v návrhu), ja by som od súdu žiadala úplne zamedzenie styku takého hovada so synom... Aj keď je to jeho otec a tiež má svoje práva

@zara0807 smer socialna kuratela v mieste bydliska -- pomozu ti spisat navrh.
A neboj, takymto malym detom nariaduju stretavanie s otcom za pritomnosti matky. Sam s nim 100% nebude.