icon

Urážlivosť pre nezdvihnutie mobilu

17. feb 2022

Chcela by som vediet vas nazor. Celkom casto si volame s mojim otcom, no niekedy sa stane, ze mu nezdvihnem, lebo nepocujem, kedze nenosim stale mobil pri sebe..eate horsie je, ked mu nezavolam naspat. Nestava sa to casto, ale niekedy ano..ja neviem ako to mate vy, ale pride mi dost divne, ze sa kvoli tomu dokaze tak urazit, ze potom pocuvam vycitky a dokonca mi z trucu ani on nezdvihne..je toto normalne?

tatianalidikova
17. feb 2022

Podľa mňa je to choré, že si niekto tak privileguje, aby si mu musela hneď zdvihnúť kvázy do sekundy telefón.

miadi
17. feb 2022

Kolko mas rokov ? Ak mas 17 tak to znie normalne. .. ak mas 20 tak uz nie 😃

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
17. feb 2022

@miadi prepac, zabudla som..mam 25

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
dadis
17. feb 2022

Mne sa tiez obcas stane, ze zabudnem zavolat naspat (komukolvek, nielen rodicom). Ked na to pridem, hned sa ospravedlnujem a je mi to aj vzdy uprimne luto. Lebo ano, nemusis zdvihnut mobil vzdy, ale je taky nepisany uzus, ze na zmeskany hovor zareagujes, akonahle budes mat cas (aby ti dotycny nemusel 5x skusat volat).

autor
17. feb 2022

@prasiatko30 samozrejme, ked by nieco chcel, tak nech napise sms..vacsinou zavolam spat..to, ze nezavolam, sa stane mozno 3x do roka..najhorsie je, ze som mu potom pisala a aj volala a ziadna odozva 🙏

dadulamamula
17. feb 2022

Ak si dieťa je to normálne... Ak dospelá, tak to normálne nie je, človek má rešpektovať ze dotyčný nemôže zdvihnúť a nemá čas... Ale zas slušne je poslať správu, alebo zavolať neskôr sam od seba.. To ze človek zabudne je len vyhovorka, pretože je svet kde mobily sú 24/7 potrebné.. Nech mi nikto nehovorí ze sa pred spaním nepozrie na mobil, či nemá zmeškaný hovor alebo sms. Ak má niekto otrevuje dennodenne... Úprimne mu vysvetlím ze mi to vadí, mam svoj život svoje povinnosti...

dskjhfdlkdjhl
17. feb 2022

Ako sa urazi, tak sa odrazi. Ja napr. dost casto mobil necham doma, alebo mam kvoli praci tichy rezim a teda tam mam bezne neprijate hovory a teda ja mobil pouzivam fakt len na telefonovanie a sms, takze ja si tie neprijate hovory niekedy najdem o 3 dni. A je mi to v podstate jedno. Ak sa chce niekto urazat, kludne. Mne to naladu nepokazi, len jemu😉 Ja nie som priputana o mobil a nemienim na tom nic menit.

petricka22
17. feb 2022

Normalne to nie je. Celkovo nechapem ludi, ktori sa vedia tak odut, ze sa nebavia cely den, alebo aj dlhsie… a odut sa na vlastne deti, to ide uplne mino mojho chapania.
Kazdopadne ty s tym uz nic nenarobis, ber ho takeho, aky je…

panelacikova
17. feb 2022

ak máš 25 a tvoj otec sa takto zachová, ako píšeš v úvodnom príspevku, tak potom má voči tebe nejaký chorý vzťah, to bez urážky. nie je to tvoj muž a keby aj bol, ani v tomto prípade to nie je dôvod na urážanie sa. všetko sa dá dodatočne vysvetliť. ale ako píšem, od otca je takéto chovanie fakt divné, mne vyznieva až úchylné....

hefo
17. feb 2022

V práci, keď máme pohotovosť, tak telefón sledovať a zdvíhať musíme. Akurát, že za to platia cca. 3 € hrubého za hodinu (len pohotovosť! nadčasy sú zvlášť).

Ak za to človeku neplatia, tak je od volajúceho egoistické požadovať, aby volaný zdvíhal vždy a hneď, aj keď sa mu to trebárs nehodí, alebo mobil nemá pri sebe alebo čo...

lilitela
17. feb 2022

Moja mama, sa sice neuraza, ale vzdy to musela okomentovat, ze kde si, uz ti volam tretikrat, a ty mi nedvihas; pritom ja doma okolo dvoch deti a ona na dochodku - no tak to nevie prezit, ze uz mi 2x volala a nedovolala sa. Ale uz ked ma to fakt stvalo, som jej to vysvetlila a v pohode. Ale istu dobu som mala podozrenie na nejaky mentalny problem, ze preco ju to vobec tak znervoznuje, pretoze bolo jasne ze nejde o strach, ze preboha nieco sa mi stalo ale o akusi jej nepohodu, ze ona chcela prave teraz volat a odbavit si to, a takto na to musi myslet a volat mi zase a nedajboze mozno pojde aj nejaky serial v telke, ked jej budem naspat volat alebo co 🙂

kittykat22
17. feb 2022

Na to je najlepsie zavolat spat a ked nezdvihne tak napisat spravu: Tatko volala som ti spat, lebo som nasla nezodpovedany hovor. Nepocula som zvonenie - prala som/zehlila/bola v obchode. Je vsetko v poriadku? Zavolaj ked budes moct.
Nie je dobre sa nechat vydierat, pretoze on ked vidi ze to funguje tak v tom bude pokracovat. Neskac mu na tu hru.

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
henrikir
18. feb 2022

jezis maria, ved to sa stane, ja tiez kolko krat nepocujem a potom aj tak nejak zabudenem, ze niekto volal. no taketo urazanie podla mna je zbytocne a take detinske

lilitela
18. feb 2022

vysvetli tatkovi, ze volakedy ked boli pevne linky bolo normal ze si sa nikam nedovolala a nikto nedvihal 🙂