icon

Urobila som dobre?

27. dec 2022

Ahojte, potrebujem hneď vedieť ci to co som urobila je ok... Mame s manželom 3 deti a z toho jedno je novorodenec. Manzel si našiel novú prácu keď som otehotnela a začal v nej piť a aj znova fajčiť. Keď sme sa zobrali fajčiť prestal. Pije asi tak 2-3x do týždňa. Začali hádky minulý týždeň keď som mu nasla cigarety v aute a on mi celý čas od svadby tvrdil ze nefajčí ze keby fajčil tak mi to povie. Nakoniec som zistila ze teda fajčiť ani neprestal a teda niekoľko rokov ma klamal. A áno vedel to úžasné zamaskovať lebo sa v práci vždy prezliekal. Teraz toto pitie.. Ja som už zúfalá. Áno každý si sem tam vypije na nejakej oslave alebo niekde ale myslím ze 3x do týždňa už je viac ako dosť. Vždy na ďalší deň je tichá domácnosť a potom to aj tak prejde... No tento kra mi volal z prace a zase naliať. Tak som mu napísala ze ak do 15minut nebude doma tak zamyká a viac mu dvere neotvorim (také správy som písala tiež často čiže to už nebra vážne) samozrejme prišiel až o 3 hodiny naliaty ešte viac. Lenže ja som dvere zamkla a zatiahla všetky žalúzie. A teda on chvíľu stal pri dverách aj mi potom volal ci otvorím a povedala som nie. Takže odišiel neviem kam. Myslíte že dom urobila dobre? Ja už chcem jednoducho aby to pochopil, a neviem ako mu to vysvetliť ze takto sa správať nebude.
Par krát sme sa tak pohádali ze s tým nakoniec prestal no po týždni dvoch to bolo znova. Áno ja viem potrebuje zmeniť prácu a kolegov ktorí robia toto iste no to on nechce lebo sú to jeho kamaráti. ,prosím povedzte mi ci som urobila dobre... Akože mam aj strach ze kde pôjde spať a tak ale ja som fakt zúfalá a neviem ako si s ním dát rady. no to on nechce keďže sú to jeho dlhoroční kamaráti a jemu to takto vyhovuje.

kaktusik007
27. dec 2022

a tak zas nerob dramu, ze ti pat rokov klamal s fajcenim..... moj otec mojej matke tvrdil cely svoj zivot ze uz nefajci - pricom predo mnou a bratom v pohode fajcil minimalne 25 rokov a teda fakt neverim ze niekedy realne prestal.

s tym vymknutim - rozumiem tvojmu zufalstvu, avsak toto by si mohla / aj ked je to fakt detinske, ale zufalstvo robi svoje / spravit ked je v noci aspon 17 stupnov, nie teraz - v zime ho opiteho - kedy nema pud sebazachovy - vymknes???? zblaznila si sa?

co sa tyka alkoholu ---- a toho ako opisujes ze s nim vlastne pocas jeho triezvosti ani neni, lebo rano odchadza ked spis a prichadza vecer jed uz takmer znova spis ---- vy dvaja mate vyrazne vacsi problem ako jeho chlastacie party 2-3x do tyzdna.

autor
27. dec 2022

@ella1234 on somnou vždy začne komunikovať prostredníctvom deti, ze proste povie ze ich ide niekam zobrať alebo tak alebo im ide dat nejaké lieky tak sa začne pýtať ze aké lieky im má dať a koľko... A už sa to nejak rozbehne, jednoducho tomu neviem zabrániť byt úplne bez rozprávania.
A o tom pití.. Jemu nerobí problém ráno vstať a ísť pracovať.. Čiže aj toto mi hovorí ze aj keď pije tak ide do roboty na ďalší deň..

autor
27. dec 2022

@kaktusik007 viem ze ma kde ísť takže sa nebojím ze vonku zamrzne. Už niekoľko krát som ani nemusela zamykát a prespal u brata alebo rodičov...

jozef11111111
27. dec 2022

Keď chce rozprávať a ide cez detí , tak skúsil by som pridať

autor
27. dec 2022

@jozef11111111 chce rozprávať ale len aby som nebola ticho, keď začnem rozprávať o tom a chcem to riešiť tak sa bud prace z domu alebo zahovara inými temami

kimberley123
27. dec 2022

Prečo pije? Aký má na to dôvod? Verila si mu do teraz to že nefajčí. Skrýval to pred tebou tak že si to nevedela. Vážne mu veríš že niekoho nemá alebo nemal? Že ťa nepodviedol? Ja by som mu neverila ani slovo.

ella1234
27. dec 2022

Ah jaj jasné cez deti a ak sú malé tak to musis a hlavne ked by si aj chcela ignorovat a nekomunikovat tak deti to vnimaju a trpia tym...
Taketo typy...😔 Este sa vlastne hrá na super cloveka lebo stiha aj chlastat ale aj živiť rodinu cize vlastne v jeho ociach nerobí nic zlé praveze stiha vsetko
Treba vazny rozhovor a pohrozit ci chce prist o rodinu kvôli alkoholu...ale vieme ako to je ..kym si to clovek sam neuvedomi ze ublizuje blízkym tak s nim nic nepohne...ludia co nemaju v rodine alkoholika toto nikdy nepochopia ake to je ked sa deti divaju na opiteho otca..ked sa pred nim schovavaju..ked sa ten clovek na druhy den tvari ze sa nic nedialo
Skus vazny seriózny rozhovor aj ked verim ze takych uz bolo desiatky....a aj ked toto sa asi nestretne s pochopenim ale moja teta raz skusila aj rozhovor u kamosov s ktorymi jej muz pil..vysvetlila ze potrebuje aby sa viac venoval rodine...u niektorych to pomohlo a mali pochopenie..niektori ju vysmiali

jozef11111111
27. dec 2022

Ak sa neda byť ticho pred deťmi , debatovať nemusi ale ak mu poviem čo potebujem bude nad tým rozmýšľať .. no to fakt len v triezvosti ... známy my raz povedal s opitymi to niekto raz vie niekto vie tak ich ukludnit a posadiť a tak....mali otca opitého tak raz to to vedel dať ho do pucu...mal to raz v sebe a také situácie zvládal..to asi vše...

ella1234
27. dec 2022

@jozef11111111 s tymto vobec nesuhlasim.. je opitý co pride domov a zaspi...a opitý co pride a naháňa ženu po dome aj ked ta si ho nevšímala...kto ma nazor ze to s opitymi treba vedieť natrafil akurat tak na mierumilovného alkoholika

ckocka
27. dec 2022

Kecáš, keby si bola tak citlivá na pach cigariet tak sa može v robote prezliekať aj stokrát, ten smrad neutají. Navyše niekolko rokov.

jozef11111111
27. dec 2022

@ella1234 musím sa ho opísať ..neviem

autor
27. dec 2022

@ella1234 mňa vysmiali všetci. Pretože sú všetci takí ako on a ich ženy len sedia ticho so sklonenou hlavou a prežívajú. Dokonca mu povedali predom ou ze sa čudujú ze ešte somnou je ze keby mali takú ženu tak sa hneď rozvádzajú.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
autor
27. dec 2022

@ckocka nefajčil krabičku denne ale 1-2 cigarety denne. Keď toho bolo už viac ze ho aj bolo cítiť tak povedal ze to napachol od kolegov, keďže ich poznám viem ze všetci fajčia tak som verila ze on naozaj nie. Človek keď niekoho ľúbi tak mu verí pretože nečaká ze ho ten človek bude klamať...

autor
27. dec 2022

@ninka297 nie nechcem to trpieť preto som dnes už urobila to co som urobila. Pretože to už fakt bola posledná a jediná možnosť ako mu to fakt vysvetliť.

ella1234
27. dec 2022

Tak kašli na takeho chlapa....sprav to pre deti..to nech je tvoja motivacia ze spravis to najlepšie pre ne a nenechas ich vyrastat v rodine kde je alkohol klamstva a kde si ta muz ani nezastane a môžu na teba kydat jeho "kamosi"...ty nebud ta žena so sklonenou hlavou ale ta so vztycenou hlavou ze svoje deti ochranila

autor
27. dec 2022

Ale viete čo je najťažšie? Ze tie staršie deti sa na neho vkuse pýtajú a čakajú ho a bez neho spať nechcú... Co im mam povedať? Jedno dieťa mi už hovorí ze ocko zase pije...

ella1234
27. dec 2022

Pisala si že tvoj otec pil...takze ked budu starsie budes im vedieť presne vysvetliť od coho si ich chranila...a takto mozno aj zachranis ako tak ich vzajomny vztah lebo budu mat na otca aj ine spomienky ako to ze sa tackal kdesi v chodbe so sklenym pohladom.
Mas novorodenca toto ma byť vaše spolocne najkrajsie obdobie...on ma byt pri tebe starat sa o teba pomahat ti ...ked to nerobi tak si ani nezasluzi mat rodinu.

ckocka
27. dec 2022

To čo im hovoríš vždy keď spí u brata alebo u rodičov.

h2
27. dec 2022

@panelacikova Veď hneď v druhom riadku úvodného príspevku píše "Máme s manželom 3 deti".

h2
27. dec 2022

Autorka, to akože on a jeho kolegovia chlastajú priamo v práci?! Zamestnávateľ o tom vie? Či je jedným z nich a preto to nerieši?

tykat
27. dec 2022

Jemu nevadi ze deti placu a boja sa ho ked je opity? Natoc ho aj deti na mobil, a pusti mu to za triezva. Ked toto s nim nic neurobi tak uz len trpiet dalej alebo radikalne rozhodnutie.

autor
27. dec 2022

@h2 zamestnávateľ je jeden z nich

jozef11111111
27. dec 2022

Marián Kuffa čo robiť ak je manžel alkoholik.
Skopiruj môžeš pozrieť , vždy si na to spomeniem. ..

h2
27. dec 2022

Hm, tak v tom prípade sa uňho asi podpory nedočkáš. (Myslím u toho zamestnávateľa.) ☹️

simca06022011
27. dec 2022

Dobre si urobila a netráp sa. Inak by si sa s nim ani nedohodli. Len teraz co chceš ďalej? Lebo ak za triezvy sa s ním nedá, tak čo? Si pripadne ochotná sa rozviesť? 3x do týždňa sa opiť je veľa, potom tichá domácnosť. Kedy doma pomáha? Kedy sa stará o deti? Robí im program? Veľmi času na to neostáva. Vadilo by mi to tiež a aj to ze klame ze nefajčí.

autor
27. dec 2022

@simca06022011 ja neviem co robiť ďalej. Neviem co povie on zajtra... Ja ho ľúbim a viem ze keby chcel tak s tým prestane ale horšie ak teda on nebude chciet prestať...

victory7897
27. dec 2022

Tu nevidím dôvod ostávať v takom manželstve, není reči ani za triezva ani nijako... podeľte si majetok ,zariaď si bývanie a odíď...keď zvládaš 3deti bez neho tak to máš jedno ..buď je v robote alebo v krčme očividne..tak je tu otázka : Načo? Deti sa prestanú pýtať,hlavne im dožič kľud a ne cirkus a dojebane detstvo s opitým ocom..nikto na to nespomína rád

victory7897
27. dec 2022

Už ho ľúbiš? Pisala si pár príspevkov dozadu ,že vyhasol v tebe posledny kúsok lásky..tak ako?

kristinapetronela
27. dec 2022

Neviem nezakazovala by som nič nikomu .veď to je trápne