icon

Urobila som hlúposť a priateľ mi vynadal

motivujsadnes
7. apr 2021

Ahojte, urobila som hlúposť a môj priateľ mi za to vynadal. Bol hrubý, kričal nadával mi do spin a svin. Podotýkam že z mojej strany nešlo o neveru ani o pruser tohto typu. Od vtedy niečo vo mne zhaslo. Neviem ho ľúbiť, stále mi to rezonuje v hlave, tie slova a stále mám pred očami ten vyraz tvare. Plakala som, bol ešte agresivnejsi. Stalo sa to prvý krát. Mam však pocit že base hádky majú tendenciu stupňovať sa a každá ďalšia je zas o niečo horšia a drsnejšia. Sme spolu skoro 2 roky. Nemáme spolu žiadne záväzky. Mám odpustiť ?

elizabet173
7. apr 2021

@dollyzv to myslíš vážne? Veď ona s ním nespala, iba sa s ním stretla. Že to zatajila, to sa nepáči ani mne, ale nikdy v živote by som partnerovi vulgárne nenadávala.

dollyzv
7. apr 2021

@elizabet173 zatajila a klamala mu do očí..kebyže bolo všetko v poriadku,určite by s ním nešla poza chrbát..mne keby toto spravil partner tiež mu vynadam..on mne asi nie,aj keď podľa mňa by som si zaslúžila za také nieco,ale bola by to hádka ako hrom.. to čo spravila ona je oveľa horšie ako to čo jej povedal on..bodka

0kristina0
7. apr 2021

@motivujsadnes akoze prepac, ale ty musis byt jedna z tych jednoduchsich. Vies, ze by to tvojmu priatelovi vadilo (stretko z ex) a ty sa s nim napriek tomu aj tak strestnes. Predstav si to opacne, ze to urobi on tebe. Pochvalis ho zato? Asi by si sa mala zamysliet nad tym,ci k exovi este nieco necitis.

leskovael
7. apr 2021

@motivujsadnes za prvé robíš chybu že ked máš blbe obdobie kontaktujes ex, tam by som ja - byť na mieste tvojho chlapa, okamžite skončila s tebou a asi by som ti tiež povedala svoje...takto mimochodom začína často nevera... ak som smutná a nešťastná vo vzťahu riešim si to sama v sebe a s partnerom... A nie s iným chlapom ani kamošom či ex... To len tak dobuducna, že toto ti žiadny NORMÁLNY chlap nebude tolerovať. A myslím že dodatočne nemusíš na svoju obranu písať akú ma hroznú povahu... keď je taký ako píšeš, tak je pre teba predsa rozchod to naj čo môžeš urobiť, nepotrebuješ snáď nato vykresliť pred cudzími ženami na koni jeho v zlom svetle a seba v dobrom.

elizabet173
7. apr 2021

@dollyzv ja vôbec neschvaľujem to, že mu klamala, klamstvo neznášam, do vzťahu nepatrí. Ale napadlo ťa, prečo mu klamala? Prečo sa nemôže normálne stretnúť s ex, keď spolu vychovávali dieťa? Nebolo to náhodou preto, lebo sa bála jeho reakcie? A neexistuje nič, za čo by mi mohol muž vynadať takým spôsobom. Jedine tá nevera.

tykat
7. apr 2021

@motivujsadnes ...radsej opustit

marseillefan
7. apr 2021

Poriadny chlap nebude ponižovať svoju partnerku a nadávať jej ani v takejto extrémnej situácii. Ak to urobil teraz za týchto okolností, v budúcnosti to urobí znova a postupne aj kvôli obyčajným prkotiným. Správny chlap by to proste neurobil. Správny chlap by sa s tebou na mieste rozišiel, pretože partnerka, ktorá robí veci za partnerovým chrbtom a klame mu o tom, sa bude takto správať aj v manželstve a správny chlap by o takú ženu neoprel ani bicykel...
Či si odpustíte, alebo neodpustíte, je na vás... ale môj osobný tip je, že váš vzťah tak či tak dopadne zle... skôr, či neskôr...

katkami123
7. apr 2021

No tak z mojej skúsenosti - chodila som vtedy ešte so svojim ex a jeho bývala tiež dobiedzala po našom rozchode. Keby luskol prstami, tak ju ma, aj keď dotyčná mala priateľa. Jednoducho stretávať sa s ex mi nepríde kóšer, vždy tam je snaha o nejaké zadné dvierka. A písať ex v najťažších chvíľach? To aby sa bal, ze keď budete mat ťažšie obdobie, budeš to riešiť tak, ze hneď budeš utekať za ex? V tomto prípade si si tie nadávky zaslúžila, toto sa nerobí. A ujasni si aj ty v hlave, prečo potrebuješ stále kontaktovať svojho ex.

makova333
7. apr 2021

Aj vam niektorym docvaklo, ze mohla zatajit pravdu preto, ze vie ako by terajsi vyvadzal? Ze ho asi pozna a neklamala preto, ze ma nieco na rovasi, ale preto, aby nemusela pocuvat tony vycitiek a psychopatickych nadavok? Aj keby ho rovno podviedla, tak on nema pravo na taketo nadavky. A len tak medzi nami, co je zle na tom, ze sa stretla s ex? Ja som manzelovej ex varila kavu do porodnice (dieta bolo jej manzela 😀 )

marysa21
7. apr 2021

@motivujsadnes Spravila si chybu klamala si mu a to nie je vo vzťahu dobré .Porozmýšľaj ,či chceš s ním byť ďalej a urovnať to s ním ,alebo to ukončiť .Vyrozprávať sa ex je celé zlé (nečudujem sa ,že vypenil ) druhýkrát choď za kamarátkou a tej sa vyrozprávaj .Ak máš dobrý vzťah s ex tak by som mu to vysvetlila , že pre jeho dieťa sa s ním stretávaš a buď to bude akceptovať (si svojprávna a verná jemu ) ,alebo je koniec medzi vami.

katkami123
7. apr 2021

@makova333
A kto by nevyvadzal, keby sa dozvedel, ze sa ich partner potajomky stretol a inicioval ešte stretnutie s ex? Ja by som tiež nebola nadšená.

katkami123
7. apr 2021

@marysa21
Ale to dieťa nie je jej, načo mu motať hlavu? To koľko jej ocka ex sa prítomných a budúcich sa bude okolo neho motať? Mne to skôr príde ako výhovorka

leskovael
7. apr 2021

@makova333 keď idem do nového vzťahu, tolerujem partnera takisto ako čakám, že bude aj on mňa. Ak viem, že by mu vadilo že sa budem stretávať s ex, tak si ujasnim či som ochotná to tolerovať lebo chcem alebo nie.. či chcem radšej vypisovať ex ked mi je ťažko a "som smutná" alebo mám nový vzťah, do ktorého nepletiem bývalých frajerov. To že ty si varila kávu manželovej ex s tym nič nema...čo to máme obdivovať? Asi ste sa teda stretli s mužom dvaja ľudia, kde je to ok u oboch.. Nie každý to tak ale má. By som sa pozrela či by si išla variť tú kávu manželovej ex, aj keby ťa klamal že sa s ňou stretáva, lebo by vedel že ti to bude vadiť a hlavne keby jej vypisoval, keď sa vy dvaja pohadate a on bude smutný.

makova333
7. apr 2021

@katkami123 mozes sa s dotycnym rozist, ked je to pre teba taky hrdelny zlocin stretnut sa s ex. Ako pisem, ja mam s ex dobre vztahy a moj muz tiez. Je to o vyspelosti osobnosti.

makova333
7. apr 2021

@leskovael no v prvom rada by som si to s nim vydiskutovala a nenadavala mu do spin a svin. Ak by to nepomohlo, neboli by sme spolu. Tot vsjo.

motivujsadnes
autor
7. apr 2021

Ja sa neobhajujem a ani nevykreslujem jeho ako zlého človeka. Aby som to uviedla na pravú mieru. Nemohol o tom vedieť, lebo by vyvádzal. Ja osobne si skôr vzťah priateľsky vytvorím s mužmi. Neviem prečo je tomu tak, ale so ženami si rozumiem len v tom prípade ak sú raz tak staré ako ja. Nepáčilo sa mu že mi občas napíše nejaký kamarát, a keďže kamarátky nemám úplne som kvôli tomu prerušila akékoľvek kamarátstva. S nikým sa nemôžem porozprávať. Veľa mi už ublížil, zranil ma. Aj za hlúposti. Ja som veľmi citlivá. Slova ma veľmi bolia. Neznášam klmstvo a som si vedomá svojej chyby. Ale bol to obranný mechanizmus. Tak isto je terajší priateľ v kontakte s ex lebo majú spolu 2 deti. Nikdy som mu to nezazlievala. Ja svoje deti nemám, a myslím že ani mat nebudem. Nikdy by so mnou napríklad neabsolvoval umelé oplodnenie, lebo on deti má a buď sa zadarí alebo nie. Taktiež mi raz chýbali peniaze. Musela som si ísť pýtať od rodičov. Od neho to neprichádzalo do úvahy. Je toho viac. Človek koná skratovo, tak ako som konala aj ja. Bohužiaľ. A však snažím sa. Varím mu, periem, upratujem. On v tomto na mna nehľadí. Raz som mala v práci ťažký týždeň a neurobila som mu raňajky tak ako zvyknem. Dal mi to patrične vyžrať, ako jeho kolegom by sa to nestalo lebo majú poriadne ženy. Je toho veľa nemám sa s kým porozprávať. Ja sa v tom vzťahu necítim komfortne nakoľko mi toľko krát ublížil správaním, že sa bojím každej jednej svojej chyby.

leskovael
7. apr 2021

@makova333 presne ako píšeš vydiskutovala a asi hneď v začiatkoch vzťahu a bud to ide alebo nie a ideme od seba. Nie 2 roky klamať, lebo viem že to bude problém a potom keď nato príde vybuchne a vynadá pri hadke, budem plakať na koni

hipuska
7. apr 2021

Odid. Ja som takto začínala manželstvo. Hádky sa stupňovali a zhoršovali. Takáto bola iba jedna pred svadbou. No a potom to postupne išlo. Od nadávok prešlo k prvým fackam. Dlho mi trvalo sa z toho dostať. Jeho argument? ...nebudú naše deti z rozvedenej rodiny....vždy som bola tá, čo musela odpustiť. Teraz mám muža...nabúrala som auto, moja vina. Klepakala som sa (po predchádzajúcich skúsenostiach) , keď som mu išla volať. A on? Jeho zaujímalo iba, či sme v poriadku. Ja a syn, ktorý ani nie je jeho. Žiadna výčitka aj keď som prišla domov. Len objatie.

Nemôžeš žiť v neslobodnom vzťahu. Klamala si zo strachu? Alebo tvoje podvedomie tušilo, že bude vyvádzať. Odid

hipuska
7. apr 2021

@motivujsadnes teraz čítam tvoj koment. Opýtaj sa bývalej, prečo už nie sú spolu

miriam11
7. apr 2021

@motivujsadnes mňa by celkom zaujímalo, čo také si vyviedla, aby som to mohla objektívne posúdiť - ten jeho výbuch. Ináč sa neviem vyjadriť.

lubiss
7. apr 2021

ked zakazdym kontaktujes ex ked mate nezhody ktoreho mimochodom nevie vystat tak co sa cudujes..moj keby sa na truc stretavala takto s ex a este klame ze nie tak mu dam aj jednu po papuli....

motivujsadnes
autor
7. apr 2021

@hipuska našiel si niekoho iného.

lindous
7. apr 2021

@motivujsadnes prepáč, možno vyzniem necitlivo, ale ty sa pýtaš či mu odpustiť, že ti vynadal po tom čo si spravila chybu a potom toto dodáš len tak mimochodom ? mala by si skôr riešiť, že očividne ani jeden z vás už dlhodobo nie je vo vzťahu spokojný a keďže nemáte žiadny záväzok, nevidím dôvod to naťahovať a byť s niekým s kým sa necítim dobre, bojím sa a musím utekať k ex (áno, je to hlúpe riešenie situácie, ale to si si zrejme uvedomila) ... nikde si nenapísala, že prečo vlastne uvažuješ, že prečo vôbec uvažuješ, že by si v tom vzťahu zotrvala...

kristina_1
7. apr 2021

Opustiť a rýchlo. Bude to ešte tvrdšie!!! Viem o com hovorím. Takéto veci sa z povahy nevytracaju.

katkami123
7. apr 2021

@makova333
Keby som sa dozvedela o tom a nemám deti, som ochotná dať minimálne pauzu v tom vztahu, nech si dotyčný v hlave uprace, čo vlastne cíti, lebo nepotrebujem, aby pri každom probléme utekal pod sukňu svojej ex. A to mám s ex korektne vzťahy, ale stretávanie u mna nehrozí. Dobre ja poznám takéto rajdy, ktoré behajú ako splašené ovce od jednému k druhému. To je len krôčik k nevere. Kľudne mihla ísť za kamarátkou, vybrala si ex. Ide jej len o zadné vratka, nič viac.

lubiss
7. apr 2021

@katkami123 som rovnakeho nazoru

katkami123
7. apr 2021

Autorka, len si nenapisala o sebe akú máš ty minulosť a prečo vieš, ze by vypenil pri tom ex. Tiež ktovie čo si ty s ex už navyvadzala, keď takto reaguje a ty za ním stále beháš. Podľa mna máš toho tiež pekne za ušami. Len ty píšeš a kydať iba na neho. Tak si utekaj za tým svojim ex, keď si už pripravuješ pôdu. On nech ma radšej nejakú vyrovnanú zenu, ktorá rozlišuje ex od prítomného.

marysa21
7. apr 2021

@motivujsadnes Potom, ako si opísala Váš vzťah by som ti odporúčala dať si pauzu a potom uvidíte ,ako ďalej .

katkami123
7. apr 2021

@marysa21
Ona to opisuje naschval, nech nie je za zlu. Mna by zaujimalo z minulosti aké tam boli pletky, keď sa jej terajší nemá rad s jej ex a ona sa na tajňáša stretáva. Tam to z jej strany tiež nebude kóšer všetko.

bmuller
7. apr 2021

@motivujsadnes prosim ta, a co pozitivne ti tento vztah vlastne prinasa?.... ☹