Už ma to doma nebaví
Asi mi už začína šibať. Mám pocit, že už nie som ani partnerka, ani mama, len nejaký obslužný robot. Viem, že nie som jediná. Každý deň rovnaký. Deti sú momentálne v období „všetko je problém“ a muž je v období „neotravuj ma, som unavený“. A ja? Len ticho. Keď niečo poviem, muž ma odfúkne, že som precitlivelá. Deti po mne skáču, hádžu hračky a keď sa raz zlepšia, tak len preto, aby si mohli pýtať sladkosti. V noci sa stále budí mladší, cez deň starší vymýšľa. A muž? Jeho nočné bdenie sa netýka. V poslednej dobe sa prichytím pri tom, že sa mi už ani nechce ísť domov. Najradšej by som išla niekam úplne sama a len sedela a počúvala ticho. Neviem, čo mám od vás čakať. Možno aj vy to tak máte niektore. Teda tie, ktoré nežijete dokonalé životy.
Ale presne toto iste som mala aj ja a to mam len jedno dieta. Niekedy si poviem ze vdakabohu ze muz chodi robit prec, pretoze este jeho pocuvat bedakat do celeho kolobehu chripok, soplov, horucok, unavy, logopedie, nespokojnosti a vymyslania by som asi nezvladla. Bolo obdobie kedy pracoval tak ze bol doma. A citila som sa podobne. Aspon taka mala zachrana pre mna bola dat ich vsetkych spat a potom vyliezt sama na balkon a byt v tom tichu. Len tak. Alebo sa ist sama prejst so psom.
mala som presne to isté - a urobila som presne to isté čo píšu baby - vypla som. a trvá to do dnes - ak mám potrebu idem na jogu, s kamoškou na kurz varenia, len tak na prechádzku so psom, na nákupy - s dieťaťom otec, babky, alebo dieťa so mnou ale ticho ako pena ... ja som dokonca aj sama začala na ženské dovolenky chodiť - a to tiež do dnes prevádzkujem ...
Ja sa niektorým ľuďom čudujem, prečo si komplikujú život deťmi. Majú také nervy, že dobre, že ich to nezabije. Kto chce deti, má najprv myslieť aj na nevýhody (ktorých je dosť) a či ich zvládne. Mne tie nevýhody absolútne nevyhovujú, preto myšlienka žeby som mala mať dieťa ma desí. Takisto si majú vybrať muža, ktorý nie je lenivý debil.
Nechaj mu deti a ty si niekam sama vyraz.
Jednoznačne rozvod, niet inej cesty. Život s takým idiotom je neznesiteľný.
Ja sa niektorým ľuďom čudujem, prečo si komplikujú život deťmi. Majú také nervy, že dobre, že ich to nezabije. Kto chce deti, má najprv myslieť aj na nevýhody (ktorých je dosť) a či ich zvládne. Mne tie nevýhody absolútne nevyhovujú, preto myšlienka žeby som mala mať dieťa ma desí. Takisto si majú vybrať muža, ktorý nie je lenivý debil.
@veronka1996 @yelena159 - nemusí byť ani lenivý, ani idiot - len proste sú zabehnuté koľaje u nich doma a on nemá dôvod ich meniť ...
@yelena159 mohla by si mi vysvetliť čo človek čo nemá a nechce deti robi na MK? Nemyslim to nijak v zlom. Ako bezdetná by som tu nikdy nezavitala keďže 99 percent veci tu je o deťoch tehotenstve a pod.
Jednoznačne rozvod, niet inej cesty. Život s takým idiotom je neznesiteľný.
@veronka1996 a este k tomu zakaz priblizenia, nie? 🙈
opatrovateľka a oddychuj
Prečo si ten kľud nedopraješ? Musíš si vážiť sama seba inak si ťa nebudú vážiť ani ostatní.
To má väčšina žien na materskej. Sú 24 hodín s malou guľou na nohe. No ja som si od muža vypýtala hodinu denne, za každého počasia som išla do lesa na prechádzku. Ale to bolo počas korony a úplne super bol nástup do práce. Cítila som sa voľnejšie i keď som voľného času mala menej. Časom deti dorastu a budú samostatnejší. Ale ja som nočné vstávanie s mužom neriešila,veď on bol v práci a zarábal a ja som sa naučila relaxovať aj cez deň. Je to iba o tebe ako si to zariadis
@yelena159 mohla by si mi vysvetliť čo človek čo nemá a nechce deti robi na MK? Nemyslim to nijak v zlom. Ako bezdetná by som tu nikdy nezavitala keďže 99 percent veci tu je o deťoch tehotenstve a pod.
@pjeria1 99% určite nie. To by som tu nebola. Je tu dosť tém v ktorých sa deti ani nespomínajú. To len ty ich asi prehliadaš.
Našla som si opatrovateľku a mám len jedno dieťa. Odpoveď môjho manžela na požiadavku aby participoval na rodinnom živote, bola, že si našiel druhá prácu. Tak som sa zariadila po svojom. Dva dni premýšľal a potom mi povedal, že je to super nápad a aj to aj zaplatí.
S takými ženami ako si ty, by som tak rada išla von. Lebo ja mam tiež pocit, že všetci to majú doma super a takto by sme sa vyžalovali😉
@pjeria1 predsa mudruje, co by tu robila.. najlepsie sa k temam o detoch vyjadruju bezdetní🤣
Rob to, čo muž a tvár sa, že sa Ťa to netýka 🤷 Dvakrát do týždňa nejaké cvičenie a svet bude krásny - lebo endorfíny.
@yelena159 jasne nikto nebude rodiť a ľudstvo prestane existovať 😂 Neviem bezdetné staré dievky sa načo vyjadria k téme s deťmi
@pjeria1 99% určite nie. To by som tu nebola. Je tu dosť tém v ktorých sa deti ani nespomínajú. To len ty ich asi prehliadaš.
@yelena159 akoze nie je to k teme. ale fakt nerozumiem tomu argumentu ze ked niekto chcel deti mal mysliet na nevyhody 🤣 to je extrem toto. po 1. absolutne nemyslitelne si predstavovat vsetko ako konkretne bude - kym to realne nie je. Zavisi to od tolkych veci- ake ma dieta povahu, ako mas povahu ty,ale su ostatne aspekty zivota okolo teba. Co ak sa dieta narodi postihnute - to si to mam dopredu predstavovat aby som sa na to pripravila? Ako fakt toto je strasne hlupy argument a po 2. to ze dieta ma neznamena ze mas zakaz sa na cokolvek stazovat - patri to k zivotu, a niekedy to clovek potrebuje. nie sme stroje a mamy maju na pleciach nalozene naozaj vela tak sa ich doriti nechajme aspon postazovat…
ja by som sa asi zariadila tak, ze muza by som neotravovala, v noci by som nevstavala, ak by to nebol vazny problem, a cez den by som neposluchajuce deti zatvorila kazdeho do zvlast izby dovtedy, kym sa neukludnia, sladkosti iba za odmenu, a v pohodicke by som si citala knihu
Ja mám toto isté doma aj keď mám len 1 dieťa. Muž pracuje na rekonštrukcii domu, kde by sme sa v lete chceli nasťahovať, čiže po práci ide rovno tam a vracia sa večer o 9tej. Bolo už aj že som ho 4 dni nevidela. Ja sama doma s malým, každý deň upratovanie, varenie, na nákup, do toho dieťa neposlúcha, trieska vecami okolo.. Škaredé počasie a neviem či aj to nevplýva na to ale nemám chuť absolútne na nič, som unavená a nič sa mi nechce. Ja len čakám kedy sa vyčasí a prejde toto depresívne obdobie..
@yelena159 a to si predstav, ze mat deti je este o 100 percent horsie ako tvoje predstavy😆na to ta nikdy nikto nepripravi, musis si to zazit a vtedy uz je neskoro, nedaju sa vratit
Autorka, sucitim s tebou
Však sa zdvihni a choď, nájdi si koníček, ktorý budeš pravidelne absolvovať. Ja som asi nikdy nemala takéto pocity ale do oboch detí som šla s pocitom, že rok som viac menej len mama a potom pokračujem aj vo svojom živote a presne tak to aj bolo. Po roku, kedy už existencia detí nezávisela viac menej len na mne som šla hocikedy von s kamoškou, prejsť sa, fitko, rôzne podujatia aj v inom meste a občas som si len vzala take away kávu a sedela na lavičke pri rieke. Muž si užil deti, ja som sa vrátila v úplnej pohode domov.
Mne to príde, že si ženy niekedy samé všetko komplikujú, lebo chcú byť dokonalé matky, manželky, v práci,…Až sú vyhorené ako Pompeje, lebo zabudli, že dokonalosť pramení v tom, užiť si čas pre seba 🙂.
dobre Ti tu radia … nechápem prečo toto trpíš. Keď manžel príde z prace alebo na víkend iba zamávaj že ideš … predtým mu to oznám, nech sa stihne pripraviť. Niesi robot. Maj sa viac rada.
Mne keď bolo doma dlho, nasla som si brigádu. Ku rodicaku cinklo 2x toľko výplata a muž bol ticho ako peň a staral sa o dieťa. Mal navarene, upratané a ja som mu poobede odovzdala dieta a šla som na poobednú + každý druhý víkend 🤌
To chce len trpezlivosť a vydržať. Bude lepšie tomu ver.A áno občas daj deti niekomu zabaviť aj mužovi a chod kde sa ti žiada. Vyvetrať hlavu, prísť na iné myšlienky robí zázraky. Prejde to a bude dobre.
kolko rokov maji deti? podla mna ti chyba praca
Ja ked toto citam som stastna, ze som rozvedena s mojej dcery otcom🤣, od roka si ju braval kazdy druhy vikend, teraz si ju brava aj cez tyzden, a ja si to volno uplne uzivam. Neviem si naozaj predstavit nemat cas pre seba. Skus trosku vypnut, nechat deti s otcom, rodnou a ist cez vikend sama alebo s kamoskami von, wellnesko, kava, dobry obed..Je to na nezaplatenie
Ak je tvoj muž lenivý debil, tak nech aspoň zaplatí opatrovatelku.
Presne to čo chceš urob . Neviem ako manžel pracuje , ak ma víkendy voľne , nech sa páči , tu sú deti , ja odchádzam , nevolaj . Prídem poobede / prídem vecer . Chod na nákupy , na kávu , na pohár vina , sama alebo s kamoskou , alebo chod kam tá to ťahá . Muž je takisto rodič ako ty . Musíš vypnúť , lebo ti z toho môže seriózne prepnúť . Držím palce !
@nika11103 Predstav si,ze si toto povie muž. Uz by si ho kamenovala,ze naco sa zenil ked tak rozmysla. Ano,treba si oddychnut,treba vypnut,treba si najst cas na seba. Vsetko to treba,ale je potrebne to vediet . Nezruti sa svet ak muz urobi detom program do ktoreho zena nebude kecat. Nezruti sa svet ked nebude mat zena prehlad o vsetkom. Nic sa nestane ak si deti nebudu umyvat zuby o siedmej,ake az o pol osmej. Netreba sa vecne len stresovat,ze este toto este tamno a co ja vsetko musim stihnut. Nic nemusis,len umriet........Muz Ti odvrkne a deti nepocuvaju........ako maju byt s Tebou v pohode,ked sama so sebou niesi?

Presne to čo chceš urob . Neviem ako manžel pracuje , ak ma víkendy voľne , nech sa páči , tu sú deti , ja odchádzam , nevolaj . Prídem poobede / prídem vecer . Chod na nákupy , na kávu , na pohár vina , sama alebo s kamoskou , alebo chod kam tá to ťahá . Muž je takisto rodič ako ty . Musíš vypnúť , lebo ti z toho môže seriózne prepnúť . Držím palce !