Už mojej mame nič viac nepoviem ohľadom tehotenstva
Ahojte... som tehotná je to vytúžene tehotensvo momentálne som v 32.týždni tehotenstva som prvorodička tak samozrejeme že si čítam hocijaké fóra o bábätkách a o pôrodnici a tak ďalej je to pretože sa teším. Dnes sme prišli k mojej mame na návštevu a sedeli sme v kuchyni a vždy keď prídem tak jej hovorím čo nové s bábätkom hovorím jej o pôrode a celkovo sa snou chcem o to podeliť ale dnes to zabila a už nemám chuť jej nič hovoriť ohľadom tehotenstva. Hovorím jej že tam kde chcem rodiť v tej nemocnici tak že hneď po pôrode mi ho dajú na kožu a že až hodinu mi ho tam nechaju ak si to samozrejeme želám tak jej to hovorím že čítam o pôrodnici kde chcem rodiť a ona do mňa vyskočila a povedala že tebe už načisto jebe? Načo čítaš blbosti za našich čias sme nič nečítali a bolo dobre že už mi jebe z toho jak furt čítam takéto “picoviny” prepáčte za tie vulgarizmy tak to povedala ona. Tak som sa rozplakala a odišla som do inej izby. Chcela som sa len vyrozprávať niekde hrozne ma to zabolelo. 😢
Nenechaj sa znechutit. Uzivaj si tehotenstvo, citaj si o tom ked ta to tesi, planuj si kludne porod...Jasne ze sa neda vsetko naplanovat ale take to gro co chces a co urcite nechces sa naplanovat da a vacsinou aj splnit. Babatko prve som mala na kozi 2 hodinky po velmi tazkom porode a nebol problem.. S muzom mame na to pekne spomienky. Druhe som tiez mala pri sebe , sice mi ho zabalili do perinky😂co ma prekvapilo 😂, asi aj na to je dobry mat nejaky plan a dat dopredu vediet. A to ze pre niekoho su to kraviny a nechape na co je to dobre atd si netreba vsimat. Aj ked chapem ze to zamrzi ked takto zareaguje prave mama..
Nehnevaj sa na ňu. Ten slovník si síce mohla odpustiť a aj poznámku, keďže nevedela k tomu povedať nič vhodné.
V tebe sa.biju hormóny, keď sa vrátiš do normálu, tak sa na Tom aj pobaviš.
Ja keď som bola tehotná tak som sa roztevala, lebo mi mama vyhodila kukuricu 😆😆😆
Takéto vecí je asi najlepšie riešiť s niekým, kto ide rodiť teraz a má o zmenách trošku poňatia, vyhneš sa zbytočne sklamaniu. Pokecaj radšej s kamarátkami čo už porodili.
To ste z nejakej osady alebo co, neviem si predstavit, ze by kedysi moja mama pouzivala take nadavky, otras. Radsej ries, aby tvoje dieta od nej nechytilo takyto slovnik 🙄
...no slovnik tvojej maminy nie je bohvieaky, neviem si predstavit ako dospely clovek vyslovi z ust taketo nadavky pri takejto prilezitosti. Tvoja mama rodila za cias kedy sa k porodu takto nepristupovalo, tak to respektuj, na co jej hovoris o takych podrobnostiach a ides na navstevu a este si tam zas citas len o porodniciach. Ja mam tri deti, na prve sa clovek chysta a studuje vsetko mozne, pri tych dalsich uz menej. A ak sa ti dietatko narodi zdrave a poziadas doktorku nech ti ju ponechaju na brusku a dovolia sa prisat babatku, tak ti vyhovie a uz to robia vsade, nemusis mat ani extra plan dopredu pripraveny ani nic, ak nieco nie je v poriadku tak ta ani nenapadne o to ziadat. Nie kazdy porod ide hladko, moj prvy syn sa narodil bez znamok zivota, a boli dolezitejsie ine veci, napriek tomu hned ako sa im ho podarilo ozivit a bol schopny dychat sam mi ho priniesli spat na porodnu salu a bol tam so mnou a smazelom a aj na izbe bol uz stale so mnou. To bolo uz takmer pred 12timi rokmi. Dalsie dve deti mi boli prilozene aj bez toho aby som o to ziadala, tam nebola ziadna zdravotna komplikacia. Nikdy som si necitala nic popredu o porodniciach stacil mi bezny kurz kde nam porodnicu predstavili ako co funguje a vyberala som len co najblizsie k bydlisku. Je to tvoje prve dieta, tvoje plany aj idealy aj ocakavania su velke, ale ludia maju aj ine starosti ako stale pocuvat len o porodnici, sama zistis ze ten vyber porodnice nie je vobec dolezity, uz sa snazia vsade maximalne vyhoviet rodicke, pokial nie su nejake komplikacie, a v tvojom zivote je to len 4-5 dni a potom pride to co je omnoho dolezitejsie 🙂 No a mozes si idealizovat porod a chciet mat nan tie najkrajsie spomienky, realita ta v danej chvily dobehne a az v tom momente zistis o com ten porod je, a bude ti veru vsetko jedno, jedinym prianim bude nech to uz mas za sebou. Zeny ktore uz maju deti sa na vsetko divaju inak ako zeny ktore to este len caka 🙂 Ale kazdopadne mamina ta mohla podporit a aj pekne ti povedat nech uz tolko neriesis ten vyber porodnice aspon pred nou.
Tvoja mamka nezvolila najvhodnejšie slová, ale zase na druhej strane nevieme čo tomu predchádzalo, a možno si to neuvedomuješ ani ty. Mne to z popisu prišlo, že proste už vybuchla. Mňa tiež nebaví počúvať to isté dookola, sorry :D
Jasné si nadšená, ale to neznamená, že sa svet ide točiť len okolo teba. Nie v zlom, to je proste jeden holý fakt. Nikto nevraví aby si sa netešila, len skrátka uber a uvedom si, že máš nielen ústa, ale aj uši. Vieš možno má iné starosti a rada by s tebou prebrala aj niečo iné, navyše v tomto období je už každý nervózny zo všetkého. Kedy si sa ty spýtala tej svojej mamky ako sa má? Netočí sa len celá tvoja návšteva okolo tvojho tehotenstva, pôrodu, bruška a podobne? Vieš možno by trochu nezaškodilo sebareflexie, nielen to že mamka na teba vybehla, ale aj to čomu predchádzalo. Veď sama hovoríš, že VŽDY keď prídeš hovoríš iba o svojom tehotenstve. Tvoju mamu isto jediné čo zaujíma či sa vyvíja všetko tak ako sa má, a či sa cítiš dobre. Nie to aké recenzie má tá a tá pôrodnica :D
@klarolinne preboha ja neviem o čom tu všetky meliete že svet sa točí okolo mňa že rozprávam stále len o tehotenstve a vy ste to kde vyčítali alebo odkiaľ ma poznáte že viete že ja rozprávam len o tehotenstve za to že je to vytúžene tehotenstvo to neznamená že o tom stále rozprávam akože zobuďte sa tu niektoré pretože ja absolútne nechapem kde ste toto nabrali a vy o tom tak presvedčivo píšete ako keby sme boli každý deň v kontakte. Nie nehovorím mojej mame každý deň o tehotenstve hovorím jej o ňom raz za dva týždne aj to je veľa nakoľko bývame ďaleko a cez telefon si väčšinou oznamujeme len dôležité veci nevyvolávame dlho. Takze o mojom tehotenstve počuje fakt minimum a keď jej už niečo rozprávam tak nie stále len o rodičovstve a tehotenstve o tom sa bavíme z celých debát max pol hodinky aj to je veľa. Takže tu prosím vás nepíšte blbosti. A niektoré ste tu pekne necitlivé čo čítam akože keď ste vy matky tak to je ešte horšie ako ta moja vulgárna
No nehnevaj sa, z tvojho prvého príspevku to vyznelo. Ale neviem, osobne akú radu čakáš? Ako odnaučiť mamku vulgárnostiam? Ako zaistiť, že sa bude viac zaujímať? Ale to sú veci, ktoré si treba vyriešiť s mamkou nie na fóre MK. Chápem, že ťa to zamrzelo, ale stále trvám na tom, že treba trochu sebareflexie - rozpomenúť si, čo tomu výbuchu predchádzalo. Možno má mama nejaké starosti, alebo skrátka mala zlý deň, možno naznačila, že nemá chuť riešiť tieto veci dnes. A možno nič z toho, možno je mama skrátka taká odjakživa a tým, že máš rozhodené hormóny tak ti to zrazu vadí, aj keď tak reaguje normálne. No ale veď napokon ani jedna z nás tam nebola, ale ty áno.
Takže pri najbližšej návšteve jej povedz, ako ťa to zamrzelo a nech ti vysvetlí prečo tak reagovala.
Ja si neviem predstaviť, že by moja mama takto reagovala. A keď sme pri tom, ani 80 ročná babička, pre ktorú je "normálny" úplne iný prístup k tehotenstvu a pôrodu a výchove. Má 3 deti, asi 10 vnúčat a 4 pravnucata a s každou jednou tehotnou v rodine sa tešila, ako by to bolo jej prvé. Samozrejme určite sa jej veľa vecí zdalo byť totálne uletených a prehnaných, ale maximálne sa usmiala a pomyslela si svoje a keď ju to nebavilo počúvať, zmenila tému- ako robí každý priemerne inteligentný človek. Takže ja by som bola veľmi sklamaná z očividne veľmi nízkej úrovne tvojej matky. Každý duševne a mentálne schopný človek vie povedať "počuj mňa to nezaujíma, poďme sa baviť o inom."
Aj kravy v chlieve rodia dostojnejsie ako generácia našich mám. Preto veľa žien co rodili v 70,80,90 tých rokoch na tému pôrod reaguje prehnane.
To bola doba keď ta sestrička oholila erarnou ziletkou, priviazali ta na porodnicku kozu na deň, dva kým neporodis. Dieťa odviezli a videla si ho až o niekoľko dní...
Ono smutné je ked majú takéto reakcie aj dnešné ženy. Hlavne ze to prežijú, to je jedno ako a ešte odsudzujú iné ženy keď chcú dôstojne a normálne porodiť.
Pritom všetky zmeny posledných rokov prišli iba koli tlaku od žien, dnes uz je normálne doniesť si porodný plán, otca k pôrodu, bonding.... Ver tomu ze pred 15 - 20 tímy rokmi by si to nepresadila v každej porodnici
Teda,, v živote som nepočula moju mamu pred nami zahrešiť. Ak má mama pred tebou slovník ako,, z piatej cenovej,, nerieš to a hlad si svojho. Držím ti palce a prajem veľa zdravíčka.
@sissy27 no ja neviem, ja by som bola prešťastná keby sa mi dcéra takto zdôverila. Otravné to môže byť pre cudzieho človeka, ale nie pre mamu. Ja si tiež myslím, že to je mamina nespracovaná trauma, že takto reaguje. Ona si to neuvedomuje samozrejme, ale podvedome sa zle cíti, že keď ona rodila neboli také možnosti a ze to nemohla tak prežívať ako jej dcéra. To ale neospravedlňuje jej správanie, je to fakt smutné
A ženy však autorka píše v úvode doslova, že chcela sa len vyrozprávať, žiadne rady. Stále žasnem ako málo pochopenia majú ženy pre seba navzájom. Ako môžte napísať, že preháňa a ešte ju sprdnut za za to, nechápem, však to je prvé vytúžené dieťa a to je presne to akoby bola prvá žena na svete čo je tehotná, však pre ňu je to presne takto. Niekto sa tu rozculoval nad ženskou obriezkou ale to si tiež ženy samé robia. Samozrejme je to extrém, ale čo vy tu predvádzate je podobné

Hmm, tak mňa odrovnal už len ten mamin slovník 😳 ja by som sa za ňu skôr hanbila ako hnevala 🤦😂