Už neviem ako ďalej
Chcela by som uprimne poradiť nie len tak ale vážne sa vcítit do mňa. Nakoľko nemam s kým velmi veci prebrať chcem takto niekoho názor.
Neviem ako ďalej s manželom sme spolu 18 rokov. 12 rokov sme spolu chodili a posledných 6 rokov sme manželia. Máme dve krásne detičky. Problém je, že sme ani neviem, proste sa na všetko hádame na každej malichernosťi, myslím že hlavný dôvod je že sme spolu 24/7. Manžel pracuje z domu ja som na materskej teda sme vkuse spolu dotoho nam tu nonstop hraju na nervy deti. Proste sme sa pohadali na hluposti, už je to týžden čo sa spolu nerozprávame, teda skôr on iba okolo seba chodime, Z mojej strany nastala snaha chcela som sa porozprávať, ospavedlnila som sa , navrhla som psychologa nejake poradenstvo, sa ale ni to nepomohlo. Neviem takto dalej fungovať. Manžela veľmi ľubim... sme spolu dlho a stale, veľmi mi pomáha vo všetkom a stále je ku mne dobrý, pokym nevybuchneme.... proste je na nas toho veľa. Ale čo mam robiť dalej ak sa so mnou nerozpráva ? nechcem takto žiť, ale nechcem ani ubližiť detom a odísť hlavne po tolkých rokoch. Už som rozmylala že sa proste prestahujem ale potom si stale vravim, že čo bude dalej ? Co s detmi, čo so spoločným zivotom. V novom roku sme planovali kupu nášho vysnívaneho domu, mali sme sa stahovať deti mali isť do skôlky stale som dufala, že potom bude všetko jednoduchšie, ľahšie, že sa nam uľavy. ALe prila hádka a všetko sa zmenilo, nechcem ani ďalej čakať ani odísť .. je to pre mňa veľmi ťažke rozhodovanie... V jednu chvilu plačem aby sa všetko napravilo a v druhu som nahnevana na celý svet že proste to takto dalej nejde musim odísť a možno ma čaka niečo lepšie. ... Zažili ste niekto niečo take ? Neviem si predstaviť čo dalej....
No a teraz hlavne o čom sa hádate? Kto prvý začne?
@gribka1 na blbostiach uplne ☹ proste krycia deti, dotoho niečo sa riesi a clovek povie čo nechce ... fakt malichernosti... prečo nič nerobis nic nepopratas, prečo si to neodlozil, ... proste už vybuchujeme na každej veci..hlavne ja som casto nervozna kvoli vsetkemu co treba urobiť.... vtedy poviem nečo zo zlosti co ani nechcem a manžel si to veľmi berie k sebe.. ze je to nanho mierene .. a hned je hadka ... naposledy taka že ako pisem už sa tyzden nerozpravame a vraj so mnou skončil ... neviem proste ako dalej ako pokracovat takto
nahorsie je to ze clovek fakt nikoho nema skym by sa porozpraval .. proste my sme stale spolu .. on ma pracu z domu ja som na materskej takze fakt vsetko riesime spolu vsetok cas travime spolu.. nemam kde ist komu sa vyrozpravat lebo ked je nejaky problem vzdy sa vyrozpravam manzelovi.. ale ked je problem snim tak zrazu nemam komu ...
Nech chodí do práce, ak má takú možnosť, doma vám už spolu šibe.
@gribka1 na blbostiach uplne ☹ proste krycia deti, dotoho niečo sa riesi a clovek povie čo nechce ... fakt malichernosti... prečo nič nerobis nic nepopratas, prečo si to neodlozil, ... proste už vybuchujeme na každej veci..hlavne ja som casto nervozna kvoli vsetkemu co treba urobiť.... vtedy poviem nečo zo zlosti co ani nechcem a manžel si to veľmi berie k sebe.. ze je to nanho mierene .. a hned je hadka ... naposledy taka že ako pisem už sa tyzden nerozpravame a vraj so mnou skončil ... neviem proste ako dalej ako pokracovat takto
@nati41 Myslela som si, že skôr tebe nervy puknú, on už sa urazí a to aj sama vieš pochopiť. Ak sú to hlúposti a ľúbite sa, asi je najlepšie keď si dáš pozor čo hovoríš a hlavne ako. Myslím, že by sa to vyriešilo. Veď nebudeš večne doma, skús z domu vypadnúť, pomôže to.
Ak pracuje z domu, on vlastne doma nie je. Je v práci. Takže doňho nedrb. Asi by sa tu zišla svorka žien, keby si ty mala home office a tvoj partner do teba drbal, že si doma a niečo si "nepopratala". Ak to robí aj po pracovnej dobe a ešte Ťa pasívne agresívne ignoruje-čo je nekumunikovať s partner, je to viac ako smutne. Asivnou agresiou sa este nikdy nic nevyriešilo. Mali by ste si uvedomiť, že to nie je TY a ON proti sebe ale VY dvaja a zvyšok sveta. Vám by paradoxne veľmi pomohla rada a pohľad terapeuta pre páry.
@nati41 Myslela som si, že skôr tebe nervy puknú, on už sa urazí a to aj sama vieš pochopiť. Ak sú to hlúposti a ľúbite sa, asi je najlepšie keď si dáš pozor čo hovoríš a hlavne ako. Myslím, že by sa to vyriešilo. Veď nebudeš večne doma, skús z domu vypadnúť, pomôže to.
@gribka1 ano mne nervy väčšinou puknu to je pravda aj my stale hovori nekryc tolko nenervac tolko sak nam je dobre .. ale proste mna vsetko vytoci... príde mi stale ze na vsetko som sama .. ine zeny proste su na materskej staraju sa o deti .. manžel nie je doma pride z prace ... no kedy sa maju pohadat ? ... pride domu pritulia sa porozpravaju sa o tom ako sa mal a pride mi to stále ako krásne ....ale my taku možnosť nemame takže on si riesi svoje doma mna hnevaju deti, dotoho pratanie, varenie stale niečo.. ked potrebuje pomoct s pracou tiez mu pomaham nemam ten svoj klud a potom vybuchnem na deti a vrsim si to aj na nom .. ja to aj uznam a sa mu ospavedlnim.. len ako sa ma niekto osprvedlnit niekomu kto nechce a nestoji o to .. a kto vas ignoruje ?
@gribka1 ano mne nervy väčšinou puknu to je pravda aj my stale hovori nekryc tolko nenervac tolko sak nam je dobre .. ale proste mna vsetko vytoci... príde mi stale ze na vsetko som sama .. ine zeny proste su na materskej staraju sa o deti .. manžel nie je doma pride z prace ... no kedy sa maju pohadat ? ... pride domu pritulia sa porozpravaju sa o tom ako sa mal a pride mi to stále ako krásne ....ale my taku možnosť nemame takže on si riesi svoje doma mna hnevaju deti, dotoho pratanie, varenie stale niečo.. ked potrebuje pomoct s pracou tiez mu pomaham nemam ten svoj klud a potom vybuchnem na deti a vrsim si to aj na nom .. ja to aj uznam a sa mu ospavedlnim.. len ako sa ma niekto osprvedlnit niekomu kto nechce a nestoji o to .. a kto vas ignoruje ?
@nati41 *nekrič, kričať. Lebo ja si stále myslím, že chceš niečo "kryť".😁
Ak pracuje z domu, on vlastne doma nie je. Je v práci. Takže doňho nedrb. Asi by sa tu zišla svorka žien, keby si ty mala home office a tvoj partner do teba drbal, že si doma a niečo si "nepopratala". Ak to robí aj po pracovnej dobe a ešte Ťa pasívne agresívne ignoruje-čo je nekumunikovať s partner, je to viac ako smutne. Asivnou agresiou sa este nikdy nic nevyriešilo. Mali by ste si uvedomiť, že to nie je TY a ON proti sebe ale VY dvaja a zvyšok sveta. Vám by paradoxne veľmi pomohla rada a pohľad terapeuta pre páry.
@enmery ja som tiež za toho terapeuta ale pokial nekomunikuje nemam ako ist za terapeutom... preto stale rozmyslam ci odist ci ostat v takom vztahu a cakat ci ho to niekedy vôbec prejde a ak prejde .. je toho na mna tak vela za tie posledne dni že ako na to vsetko zabudnut a vykaslat sa na to a isť dalej ?
@nati41 No pretože sa to asi opakuje a večné ospravedlňovanie už stráca význam. Mala by si si to nejako inak doma zariadiť, akoby tam nebol. Iný pohľad na vec, veď fakt sa nemáte zle podľa tvojho opisu.
Ok v prvom rade treba identifikovat problem. Nasledne najst riesenie.
Ak identifikujes hlavny problem ako ponorku, tak napr.:
1.) manzel ma vlastnu firmu. Bud nech sa zavrie do izby a neries ho 8h denne, aj ked tam si. Nech ma svaty pokoj
2.) nech si manzel zabezpeci prenajom kancelarie a nebude doma
3.) chod do prace, aspon pol uvazku, a deti zatial skolka/jasle
@enmery ja som tiež za toho terapeuta ale pokial nekomunikuje nemam ako ist za terapeutom... preto stale rozmyslam ci odist ci ostat v takom vztahu a cakat ci ho to niekedy vôbec prejde a ak prejde .. je toho na mna tak vela za tie posledne dni že ako na to vsetko zabudnut a vykaslat sa na to a isť dalej ?
@nati41 pozri, to nie je aktuálna situácia, ako tebe štve toto, jeho tiež niečo hlboko štve. Ale krikom a vycítaním sa ani ty nikam nedostaneš. Keby po tebe niekto vrieskal? Chcela by si s ním niečo riešiť? Dajte postaviť deti starým rodičom, rezervujte si stôl v restike a choďte na rande, kde mu to všetko povieš. Musíte zase nájsť seba ako partnerov, nie ako rodičov a spolubývajúcich.
"ine zeny proste su na materskej staraju sa o deti .. manžel nie je doma pride z prace ... no kedy sa maju pohadat ? ... pride domu pritulia sa porozpravaju sa o tom ako sa mal a pride mi to stále ako krásne ..."
Tvoje predstavy su pekne mimo. Ale mozno ak zacnes zit normalny zivot aj s pracou mimo domu, zrealnis sa.
@nati41 pozri, to nie je aktuálna situácia, ako tebe štve toto, jeho tiež niečo hlboko štve. Ale krikom a vycítaním sa ani ty nikam nedostaneš. Keby po tebe niekto vrieskal? Chcela by si s ním niečo riešiť? Dajte postaviť deti starým rodičom, rezervujte si stôl v restike a choďte na rande, kde mu to všetko povieš. Musíte zase nájsť seba ako partnerov, nie ako rodičov a spolubývajúcich.
@enmery ja by som velmi rada isla ale on už nechce ☹ proste som vzduch ...
Jednoduché riešenie. Prestaň za všetko kričať.
@nati41 No pretože sa to asi opakuje a večné ospravedlňovanie už stráca význam. Mala by si si to nejako inak doma zariadiť, akoby tam nebol. Iný pohľad na vec, veď fakt sa nemáte zle podľa tvojho opisu.
@gribka1 tomu rozumiem ... takže riesenie ak s vami niekto nekomuniku je odist ? ostat ? co ma clovek robyt .. chapem že straca to prepac na váhe ale tak sme dvaja dospelí problémy treba riesiť a nie to nechat tak ... ☹
Musíš začať od seba, možno keď uvidí snahu a nie len prázdne sľuby pustí ťa znovu k sebe.
@doriiis to je krásne riesenie 🙂 už som skusala každy den sa o to snazim stale sa upokojim na par dni pokym nevybuchnem väčšinou kvoli detom
@nati41 ... Ale to nie je chyba tvojho muža. Vybijat si svoju frustráciu na niekom je zle. No a muža to prestalo baviť. Takže ospravedln sa a naozaj prestaň. Nie len na týždeň ale na furt. Kričanie nerobí dobre ani detom
@gribka1 tomu rozumiem ... takže riesenie ak s vami niekto nekomuniku je odist ? ostat ? co ma clovek robyt .. chapem že straca to prepac na váhe ale tak sme dvaja dospelí problémy treba riesiť a nie to nechat tak ... ☹
@nati41 Podľa mňa ostať, skúsiť zmenu v tvojom správaní, ak sa ľady neprelomia, a jemu už na vašom vzťahu nebude záležať, potom treba zvážiť čo ďalej.
A kam chces ísť? Nezvládas svoje nervy ani s mužom po boku, myslíš si, že samej ti bude ľahšie?
@doriiis to je krásne riesenie 🙂 už som skusala každy den sa o to snazim stale sa upokojim na par dni pokym nevybuchnem väčšinou kvoli detom
@nati41 Vieš čo, deti sú výhovorka. Ja by som sa tiež nechcela baviť s niekym kto nonstop vybuchuje a kričí a povie, že to kvôli deťom. A určite mu vycitas, že keďže pracuje z domu, ma niečo upratať. Keby bol v práci mimo domu? Nechaj ho pracovat. Vybav strázenie a oznam mu, ze idete von len vy dvaja a prozpravajte sa. Vy mate silnu ponorku.
@nati41 ... Ale to nie je chyba tvojho muža. Vybijat si svoju frustráciu na niekom je zle. No a muža to prestalo baviť. Takže ospravedln sa a naozaj prestaň. Nie len na týždeň ale na furt. Kričanie nerobí dobre ani detom
@doriiis ja netvrdim že to je jeho chyba .. aj sa ospavedlnim aj tentokrát som sa ospavedlnila aj to chcem riesit aj terapeutom .. na dovolenku aby sme vypli ho stale volam ... ale ako dalej ak už sa to pokazilo ? ... to budeme teraz tyzdne mesiace okolo seba chodit len tak ?
Ja ta aj chapem my sme spolu 9 rokov. A moj manzel uprimne on je strasne vztahovacny. Jemu nemozem povedat ani proste n.lebo sa urazi. Casto sa stavalo ze som sa nad niecim rozculovala stazovala napriklad na kolony a on sa nasral ze ci on za to moze co mu to vycitam atd, a aky mam ton hlasu. Ja som dost hr zena taka co idem riesim ja a moja rodina c.1, priama a skutocne ked nestiham nevladzem tak mi chyba aj diplomacia.. on je ze s kazdym za dobre a na mna hned vybehne
A tak som mu raz povedala ze to je jeho problem.jeho uhol pohladu ze nevie prijat mna aka som, aky mam prejav. Ked mu proste poviem ze doma je bordel a ze nevladzem uz upratovat tak je to tak. Proste je bordel a treba vstat a upratovat a nemienim mu to rozpravat s usmevom na tvary a chodit okolo neho ako okolo porcelanovaj tanecnice s prosikom... ked som nastvata ze je bordel nebudem mat ani usmev na tvary.. proste je to aj jeho bordel tak vstavat a upratovat vsetci...a ono to tak trochu zabralo a hadame sa menej.. ale dakt je ze tak trochu chcel pracovat na tom aby sa to zmenilo a ja tiez.. no stale mame skriepky..a je to tazke nebyt na hednej vlne..
@doriiis ja netvrdim že to je jeho chyba .. aj sa ospavedlnim aj tentokrát som sa ospavedlnila aj to chcem riesit aj terapeutom .. na dovolenku aby sme vypli ho stale volam ... ale ako dalej ak už sa to pokazilo ? ... to budeme teraz tyzdne mesiace okolo seba chodit len tak ?
@nati41 ... Napríklad. Nechaj muža nateraz tak. Neryp do neho, nechci riešenia hneď na všetko. Spravaj sa normálne a nekrič. On si tú zmenu všimne, ak mu na vašom vzťahu ešte záleží.
Sama vidíš, že chyba je hlavne v tebe, tak ries seba v prvom rade
@nati41 Daj mu čas, kazí sa to dlho a riešenie chceš hneď? Popracuj na sebe, na to sa sústreď a uvidíš. Ber to ako tréning ako by sa ti žilo samej s deťmi. Ver, že to nechceš.
@nati41 Vieš čo, deti sú výhovorka. Ja by som sa tiež nechcela baviť s niekym kto nonstop vybuchuje a kričí a povie, že to kvôli deťom. A určite mu vycitas, že keďže pracuje z domu, ma niečo upratať. Keby bol v práci mimo domu? Nechaj ho pracovat. Vybav strázenie a oznam mu, ze idete von len vy dvaja a prozpravajte sa. Vy mate silnu ponorku.
@enmery ale ja mu tiež pomaham s pracou každý den .... a on je cely den doma a tiež robi ten bordel co je vsade .. take nemôže aj on niečo urobiť ? .... jasne ze potom vybuchnem .. SI predstav rano vstat po noci s detmi popratat, pomoct mu s pracou co potrebuje ... teda popri matrskej ako keby som pracovala .. a potom este sa starat old eti a dotoho stale pratat ich bordel .. na to vecer vezme deti k svoke ok mam 2 hodiny pre seba ale je taky bordel vsade ze tie dve hodiny pratam ... potom pride domu aky on je vycerpany z tych deti da ich mne a ja pokracujem dalej az okym nezaspia ... potom niesom nahnevana ? na druhy dne vezmem deti ja k mojej mame a pridem domu a vsade bordel lebo on nepohne za tie dve hodiny ani prstom prípadne pojde vyniest kôs a to je tak vsetko a ja nelahnem ale povesam lachy ktore sa dopraly, ideme okupat deti a zase kolobech .. kedy si mam oddichnut ja ? proste ja tiez niesom stroj a potom jasne ze vybuchnem ked sa rano zobudim a zase vsade bordel a zase ten istý kolobech a kred kricim na deti nech nerobia taky bordel nech to za sebou poprataju nech sa ucia poriadku tak on je ticho nechaj ich tak ved su to deti .. jasne ale ty ten bordel nepratas tak jasne ze ti to je aj jedno ...
@nati41 rozculujes sa na kolony, kricis po detoch... a ked pokricis na deti a stale zo seba vydavas nejake rozculovacne reci, ulavi sa ti? Deti posluchnu? Ci to pred muzom potrebujes krikom manifestovat kolko mas roboty, ci o co ti ide?
Keby si mala muza cely den prec, aj tak budes furt vykrikovat? Sa skus ukludnit a analyzuj, preco stale hucis

No a teraz hlavne o čom sa hádate? Kto prvý začne?