icon

Už som chorá z mojej svokry

sisa2020
14. nov 2021

Ahojte maminky,ja už som cela chorá z mojej svokry a idem si k vám po radu.Keď som porodila prvého synčeka,tak moja svokra na ňom neskutočne lipla,celé dni u nás,sledovala kojenie,chcela somnou spat v pôrodnici a keď nahodou maleho nevidela tak to bola katastrofa,Kým som bola v pôrodnici s dcérkou tak naučila môjho syna volat ju mama.Odkedy sme doma z pôrodnice tak o malu nejaví záujem a prestala chodiť ale za to synčeka chce stále u nej doma samého.Malička má už viac ako rok tak som chcela aby bravala aj ju aby som ich nerozdelovala no stále má dáke výhovorky.Ja už tomu nechapem.Samé hádky mame s mužom,išla som aj na lieky lebo som sa zrútila…je toto podľa vás normálne?

Strana
z2
jaskolka
15. nov 2021

@oli18 ona nepíše, že svokra naučila syna hovoriť "mama". Ona píše, že ho naučila hovoriť Jej(svokre) mama, kým ona, jeho matka bola v nemocnici,v pôrodnici s druhou dcérou.Teda syn volal babku mama.
Toto je choré.

number19
15. nov 2021

@nikolka1986 "keď tu vidím poniektoré ženy ktoré sa oblečú do rovnakého oblečenie aj so synmi, tak konec, " A to su uz dost velki ti chlapci, ja sa cudujem ze si to nechaju. Tiez mi to pride trochu chore...

jaskolka
15. nov 2021

@sisa2020 jednoznačne treba to zastaviť. Nedá sa liečiť psychická trauma tým, že svokra si pri vlastní tvoje dieťa ako vlastne a bude mu robiť mamu.
Už to, že toto robí, svedčí o tom, že potrebuje psychiatricku liečbu.
Ja by som tam nesla na návštevu, a už vôbec by malý neostal s nou sám. Toto môže sa ešte zhoršiť.

oli18
15. nov 2021

@jaskolka ja som to pochopila. Ak precitas moj prispevok este raz, pochopis pointu😉

jaskolka
Autor odpoveď zmazal
fleur1111
15. nov 2021

@oli18 “ Kým som bola v pôrodnici s dcérkou tak naučila môjho syna volat ju mama.”

jaskolka
15. nov 2021

@oli18 zrejme si pointu nepochopila prave ty. To nebolo všeobecne učenie "mama, mama" ale cielene, že ja som tvoja mama.(a je šialene, aby tak dieťa volalo babku, keď ma zdravú žijúcu a milujúcu matku, ktorá sa normálne o neho stara)

evulincula
15. nov 2021

takto robit rozdiely medzi detmi, no nedovolila by som to. bud nech idu spolu alebo vobec. ako to co, ze si bude bravat len jedno dieta a ostatne je vzduch?

maminkadeticiek
15. nov 2021

A co tvoji rodicia?O mame nepises nic.Ja by som ho dala samozrejme k svojim rodicom a odstrihnut od psychicky narusenej svokry.Ona je chora.

oli18
15. nov 2021

@fleur1111
@jaskolka tak matka svoje dieta nenaucila za rok, kto je jeho matka, ale babka za par dni, kym bola matka v porodnici 😁. Pripovidky nevyzretych matiek😀

fleur1111
15. nov 2021

@oli18 nepadla tu zmienka, že ho nenaucila. Nechápem načo je dobre toto rypanie. Máš nejaký komplex?

jaskolka
15. nov 2021

@oli18 ty ako co riešiš? Ako si vydedukovala, že matka ho to nenaučila? Čítaš vôbec, čo píše autorka? Ze o nejaký čas ho to doma, samozrejme od učila (teda logicky že aj predtým to vedel) ale bolo jej ľúto.
Jednoducho psychicky chorá, svokra z traumy po zrejme strate svojho dieťaťa sa upla na vnuka a za ten čas, kým ho mala u seba, ho "naučila" že ona je jeho mamou. Dieťa sa práveže rýchlo učí, tak aj rýchlo začalo volať ju nie babka, ale mama(keď ho tak učila)
Doma autorka ho to odnaucila a znovu ho naučila na to predtým, teda že autorka je mama. Tak skus čítať s porozumením a neurazaj autorku že neučí syna, keď zjavne ho to učila, len babka ho naučila na niečo úplne nové a zle
A keď už tak ho teda učila lebo mama je podľa teba neschopná ho naučiť, tak prečo ho učila, že "babka je mama?" To co za choré učenie?

fleur1111
15. nov 2021

@jaskolka ja tak obdivujem tvoju trpezlivosť, že ešte máš energiu jej vysvetľovať 👍🏼👏🏼 Ale nemyslím, že pochopí čo sa tu píše. Asi ma podobne problémy ako autorkina svokra.

ayanamirei
15. nov 2021

@oli18 co mas za problem ? Deti okolo roka sa dokazu naucit lusknutim prsta znicoho nic prave preto,ze to do neho matka husti niekolko mesiacov. My sme boli u babky a dcerka ,ktorej som x mesiacov dookola ukazovala a ucila ju ze babika je "baba" a urob "moja" a nikdy to nechcela tak po 2 razoch co jej povedala babi
to spustila 😂🙈 stacilo ine prostredie.

sisa2020
autor
15. nov 2021

@jaskolka dakujem že ste to vysvetlili 😊 syn mal dva roky už vtedy a vedel vsetko,toto mi vravela svokra celu cestu z pôrodnici a že ľudia to počujú a vsetci si to myslia tiež že mu je mama 🙈 nikdy ho nespravila že ona je starka

luna379
15. nov 2021

Ježíš, čo si robíš z toho hentaké nervy, že až na lieky? Ty si ich mama, dupni si a povedz, že pokiaľ sa svokra nezačne správať príčetne tak k nej svojho syna nepustíš.

Strana
z2