icon

V akom rozsahu sa vaši muži venujú deťom?

21. nov 2020

Môj ráno podrží ročného syna na rukách kým mu pripravím raňajky a idem na záchod. Potom po robote okoko 19-20hod podrží na rukách kým mužovi naberiem večeru. Potom je s ním kým sa sprchujem, max 10min a to je väčšinou všetko.
Ak chcem ist cez víkend na nákup potravín tak nemôžem. On s malým nebude. Mam ho vraj dat babke a mozem ist kam chcem. Ked potrebujem upratat, alebo cokolvek vybaviť, musim ho tiez dat babke.

dskjhfdlkdjhl
22. nov 2020

Zakladatelka sa pohybuje asi vo velmi divnej spolocnosti, ked pozna len takych chlapov, akeho ma doma.

autor
22. nov 2020

Nepohybujem sa v ziadnej spolocnosti. Aj kvoli korone sedim iba doma. S nikym sa nestretavame. S kym sme sa stretavali pred dietatom vsetci su bezdetni slobodní. Ako funguju svokrovci sa mi velmi nepaci. Moji rodicia fungovali z toho co si pamätám tak, že mama sa starala o deti a o domacnost, otec robil auto, dom, vsetko vonku, stale nieco opravoval atd.. po robote otec casto lezal pred televizorom a my deti sme po nom skakali a tak sa zabavali. A ked sa aj s niekym clovek stretava, neznamena to, ze vie, ako to funguje u nich doma. Ked je aj naoko vsetko fajn, nikto nevidi dnu... Len domacnost

elizabet173
22. nov 2020

prečo sa s nikým nestretávaš? Nemáš žiadnu kamarátku? Nikdy si sa s nikým na túto tému nebavila? Nečítala? Nevidela žiadny dokument? Keď sa len nad tým zamyslíš, tvoj otec robil okolo domu, tvoj muž robí čo? Kým ste nemali dieťa, pripadalo ti to normálne, že ty varíš, perieš, upratuješ a on sa váľa? Keď pôjdeš do práce, tak to bude u vás robiť kto? Čo sa stane, ak zajtra milostivému neurobíš raňajky? Nakričí na teba? A čo ak nebude mať ani večeru? Priletí facka? Takto chceš skutočne žiť? Tvoja mama vie, ako to u vás funguje?

janhe
22. nov 2020

Hrozne to citat
Ja kamaratky nemam len jednu aj ta sa odstahovala ale mat aj toto k tomu fuu
On ako baby pisali moze zacat mat vztah s dietatom az vo vyssom veku dietata ale teba ma v pazi
Odid a uvidis ze budes stastna,mozno si aj najdes priatela ktori bude taky ako mame my a budete mat spolu aj druhe a tvoje dieta si zamiluje
Ale to nezistis ked budes s tymto trpiet a koneckoncov budes starsia nespokojna zo zivotom na antidepresivach a zanevries na chlapov
Urob co mas kym neni neskoro
Ak bude mat tvoj terajsi zaujem neskor o dieta,moze ho navstevovat a budovat si vztah s nim
Ale trpiet v zivote zbytocne ked vies ze vonku je svet rozmanitejsi,chlapi rozny je zbytocne stracanie jedineho zivota ktory mas

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
evkamotka
22. nov 2020

Moj manzel sa detom venuje v takej miere ako ja a robi vsetko co ja. Plnohodnotny rodic od hry cez vychovu po kupanie. Zaroven upratuje, vari a chodi na nakupy (aj ja, aj on). Mas velmi smutne manzelstvo, je mi to luto.

elementissa
22. nov 2020

@anonym vieš, každý máme z detstva prevzaté vzory a podvedome si vyberáme partnerov, ktorí spĺňajú kritériá týchto vzorov. Tvoj otec, ako si spomínala doma nepomáhal, ležal pred telkou a vy ste po ňom skákali. Stavím sa, že keď sa spýtaš mamy, tak ani on k vám nestával, neprebaľoval vás, nevaril pre vás, nehral sa s vami, kým ste boli bábätká... Proste si si vybrala úplne rovnakého otca pre svoje dieťa, ako bol tvoj otec pre teba. A tvoj syn si vyberie rovnakú manželku otrokyňu ako si ty a stane sa rovnakým povaľačom ako tvoj muž. Alebo to môžeš zmeniť. Prestať byť otrokyňou. Pánko si nenavarí, neuprace? Jeho problém, bude hladný. Nedá si oprať? Bude chodiť v špinavom. Prepáč, ale aby si mu nakladala večeru???????? Prosím ťa, ty v ktorom storočí žiješ? Ešte v temnom stredoveku? Veď keď si nenavarí, nenaloží, bude hladný. A nech aj umrie od hladu... Lepšie pre teba... Pri takomto mužovi. A čo keď to preňho nespravíš? Zabije ťa? Tak si necháš do lekárskej správy napísať, že ťa muž zbil a hybaj ho na políciu. P domácnosť a o deti sa starajú obaja partneri rovným dielom. Neexistuje rovný a rovnejší. Je mi ľúto, že ty si v detstve zažila otca, ktorý mal matku na háku rovnako ako tvoj muž teba. Ale dospelosť je aj o tom, odhaliť tieto vzorce, ktoré máme zakódované z detstva a zmeniť ich. Úmyselne a racionálne si vybrať partnera ktorý nie je rovnaký ako naši rodičia, ak mi je jasné, že ich spôsob spolužitia nebol ideálny a nezanechal vp vás dobré vzory. Každý má svoj život vo vlastných rukách. Rob, čo uznáš za vhodné

hnedoocko0909
22. nov 2020

Smutné, veľmi. Je mi Ťa ľúto. Prepáč, ja by som s takým chlapom nebola ani týždeň... otrasný otec

strigonn
22. nov 2020

Akého si nájdeš takého máš 💪😀.. Nepozerám na to koľko zarába, aké na auto a ci všetko ti na sľubuje ale keď ta už dostane, starať sa o deti už nie 😀.. Ja som s deťmi 100% času co môžem.. Vraví sa tomu rodinný typ muža.. Milovať deti vie každý človek a len málokto chce.. V dnešnej dobe chce 99% mužov a žien si len užívať život naplno.. Druhá puberta a starať sa o deti tipu tu máš mobil, playstation alebo chod k babke je hrozna vec.. Len aby mali rodičia pokoj.. Vecsina rozvodov sú na strane žien keďže si ešte chcú užívať život naplno, nájsť bohatých mužov a urobiť pre nich čokoľvek.. No nepozerajú na deti, ich city a znicenie života a ilúzií o láske.. Ako im chcú ísť príkladom, keď sami žijú klamlivé životy a manželstva.. Jedine prečo sa oplatí žiť sú deti a láska.. Tak sa venujte svojim deťom naplno.. Výlety, hry, učenie.. Deti to ocenia a budú si vás za to vážiť a milovať celý život..

keren001
22. nov 2020

Ja mam uzasneho manzela. Prebaluje, uspava, hra sa s malou, chodime spolu kocikovat, spieva jej... Ak vidi ze nevladzem, je s nou cely cas medzi kojenim a necha ma oddychnut si. Pomaha mi s upratovanim a aj navari, chodi na nakupy. Musim ho vychvalit, naozaj je to poklad. Bez neho by to bolo tazke...

lacibo
22. nov 2020

podľa mňa neexistuje žiadne delenie mužská a ženská práca alebo mama - otec, teda okrem pôrodu a kojenia samozrejme...dvaja ľudia - rodičia sú skrátka tím..každý sa podieľa na všetkom, obidvaja žijú v domácnosti, jedia, narobia neporiadok, potrebujú mať oprané, účty zaplatené a pod. konkrétne úlohy sa môžu dohodnúť alebo vyplynú aj sami logicky.. napr. keď je muž v robote, stará sa o domácnosť aj dieťa žena, ak je na rodičovskej, ale keď je doma aj muž, nevidím dôvod, prečo by žena nemohla odísť a všetko nechať na ňom...dvaja, čo nie sú tím, nedokážu spolupracovať, nie sú skutoční rovnocenní partneri, to nemôže dlhodobo fungovať, skôr či neskôr sa jeden bude cítiť ukrivdený.. ja nechápem ženy, ktoré si všetko dobrovoľne uviažu na krk a funguje ako samostatná jednotka s deťmi, kým muž je ďalšia samostatná jednotka...ja ti radím, napíš si na A4 zoznam úloh v domácnosti, čo sa robí . za týždeň, za mesiac a pod. a potom si večer s mužom sadni (v kľude, keď dieťa zaspí), nalejte si pohár vína a s úsmevom mu to predlož, nech ti fixkou podčiarkne, ktoré úlohy budú odteraz na ňom.. ty si môžeš svoje tiež označiť a sama uvidíš, čoho je schopný..😉

elizabet173
22. nov 2020

@lacibo píšeš veľmi rozumne, ale obávam sa, že tomuto mužovi môžeš ten zoznam aj nakresliť, efekt bude nulový, je to primitívny sebec, ktorého okrem neho nezaujíma nič a nikto.

lacibo
22. nov 2020

@elizabet173 tak ale treba dať šancu...možno vôbec nevie, čo má robiť a ako by mal prispieť, myslím, že chyba je vo výchove, ako ho jeho matka vychovala a v jeho pôvodnej rodine, asi vôbec nezažil pozitívny vzor otca.. a preto by sa mohla autorka posnažiť a postupne ho namotivovať, aby sa správal tak, ako ona od neho očakáva.. ešte by som to nezahadzovala... záleží aj na tom, aké iné benefity má z tohto vzťahu s ním..ak sa napr. dobre stará o financie a pod., treba mu dať šancu.. ale základ je KOMUNIKOVAŤ... čo konkrétne chcem, v živote som stretla len veľmi málo mužov, čo sa dovtípili sami, väčšine to treba konkrétne odkomunikovať, čo od nich chceme..

blackcat8885
22. nov 2020

Normálne mu nechaj dieťa a chod preč na hodinu dve neboj sa nenecha ho hladne a pocikane a takto to urob viac krát
A nehovor mu to dopredu samozrejme

elizabet173
22. nov 2020

@lacibo dovolím si skopírovať časť príspevku autorky, lebo mám pocit, že si to alebo nečítala, alebo prehliadla - robí z domu, ale pocas pracovnej doby sa rad hrajka hry a potom robotu robi vecer keď chcem aby bol so synom a ja by som chcela nieco uvariť. Ked varim, to ma nahana a depta a nadava mi co tak dlho robim - naposledy som len očistila tri mrkvy, dva zemiaky a hodila do hrnca spolu so sosovicou - krajat cibulu som sa neodvazila, nestihla by som to bez jeho nadavok. No aj tak mi prisiel nadavat ze ako moze nebyt nasratý, ze som povedala ze iba ocistim mrkvu.. a ja som ju este aj nakrajala.. a este tam dala sosovicu. A ja ze vysypat sosovicu do hrnca mi nezabralo absolutne ziadny cas.. on ze tak este aj vodu si tam naberala.
Ešte stále si myslíš, že by tu komunikácia niečo vyriešila? Tu jedine uhľovou lopatou po hlave

elizabet173
22. nov 2020

@blackcat8885 myslím, že by nemal problém ho hladné a pocikané nechať, je tu takých príspevkov na MK bohužiaľ viac a ešte by na ňu nakričal, keď sa vráti. Nie som za rozvod pri prvej hádke, kvôli banalitám, ale toto je muž pre manželstvo a rodičovstvo nepoužiteľný

autor
22. nov 2020

@elizabet173 veru tak, nakrical by neuveritelne.. to sa vobec bojim predstaviť si ze by som odišla z domu a nechala mu dieta...

tenerifka
22. nov 2020

A co sa stane, ak mu nenavaris? Nenalozis? Rozplace sa? Oduje? Vynada ti? Zbije ta?????

elizabet173
22. nov 2020

máš kam ísť? Máš prácu, do ktorej sa môžeš vrátiť? A ty nevieš kričať?

lapersefona
22. nov 2020

@negymama fuu mala si co robit aby si to ustala...a ako reagoval tvoj muz pri tych riadoch?

tenerifka
22. nov 2020

Nakrical by? Ved mu daj sancu, nech sa geroj vyfarbi , aspoñ ho uvidis v uplne pravom svetle. A ked sa nakoniec odhodlas rozviest, ci nebude jednym z tych, co sa vyhrazaju, ako zene vezmu dieta, aj ked by nevedeli, co s nim

elizabet173
22. nov 2020

@tenerifka verím, že ba sa jej presne týmto vyhrážal a pochybujem, že by mu zakladateľka témy dokázala povedať, že so striedavou starostlivosťou ráta, keď sa mu bojí nenaložiť jedlo ☹

blackcat8885
22. nov 2020

No neviem môj muž dieťa chcel a nevravim že s ním je 24/7 ale postara sa keď treba inak by šiel niekam...... Alebo ja, s malým veď ste rodina teda mali by ste byť rodina

karolinakr
22. nov 2020

Však ale ty tu mrkvu zemiaky šosovicu cibulu krajaš aj pre neho aby mal čo jest.Ak to nechape vo svojich 30 rokoch zaviaž mu 2 gule na nohy nech sa s nimi hybe celý deň, možno konečne pochopí, že to neni sranda

negymama
22. nov 2020

@lapersefona no nic , umyval dalej.. to svokra kricala u nich doma, k nam nechodia takmer vobec. Keby svokra videla, co vsetko robi aj zo "zenskych" prac jej syn v domacnosti , takisto aj nase deti, synovia ci dcery... asi by ju od nervov prastilo o zem.

negymama
22. nov 2020

@lapersefona svokrovci sa snazili aby sme tie ich stredoveke sposoby - co sa tyka delby prac, vychovy deti a postavenia zeny, opakovali aj nasej rodine... nuz ale uplne neuspesne, my sme isli svojou cestou...

my zijeme uz 17 rokov spolu, a nie teda ze by sme si len ako holubky hrkutali, aj sa povadime, aj mame rozne nazory, ale moj muz spojenie ako "zenska praca" ani v slovnej zasobe nema. delime si pracu ako pride, co je potrebne a co kto zvlada a ma cas. My mame dom zahradu , kurime v peci, takze on vela robi okolo domu, vsetky hrube tazke prace v zahrade, rylovanie, rezanie dreva, strihanie stromov, Ja lahke prace v zahrade /mam handikep chorobu klbov/ plus hlavne domacnost, ale on nema problem tie svoje specialitky co len on vari urobit, kavu mi robi len on, tiez detom kakao, ma na starosti aj kose, krmenie zvierat, vysavanie, kurenie, mojmu muzovi ake naradie das , s tym vie robit, elektrinu, omietanie, stolarske prace...vsetko. Svokor je lenivec, len pindat vie dookola na vsetkych , svokra robi vsetko jak otrok. este aj to co by sa dalo robit strojom , robi rucne . Napr. my sme sadili zemiaky, tak ona jak v stredoveku, 2 tyzdne s motykou kopala, moj muz vzal rotavator, so synom obrobili, urobili riadky, dcery pohadzali zemáky, za 2 hodky posadene, mamka sa len pozriet prisla.

alby2014
22. nov 2020

Idem objať môjho muža.. Co chápe, že je 21.storocie, ja som partnerka a nie štetka a kuchárka, že ja som 50%rodic, on je 50%rodic a len spolu se 100%. Kokos, keď ja si predstavím ako som mu nechala 2 mesačne dieťa a šla na stužkovú študentom, ako kočíkoval, koľko lega postavil, ako bol s 15 mesacnym sám doma, lebo ja s obličkami v nemocnici.. Ako uspava staršieho stále a nechá ma cez víkend ráno späť, kým je s deťmi... No vidím to na vášnivý sex dnes. A to mi stacilootvoriť túto diskusiu... Autorke. Nie si slúžka, život ženy nemá byť nekonečné obeta, vo dvojici ma byť život ľahší, nie ťažší.

gabriela_obzerova
22. nov 2020

U nas este horsie 🙄🙄

ivussa24
22. nov 2020

Oporu hľadaj v svojej rodine z ktorej pochádzaš , osobne by som odišla aj s dieťaťom k rodičom.....minimálne si v kľude utriedit myšlienky, čo a ako . Myslím si ,že rodičia by Ti viac pomohli s dieťaťom ako takýto manžel ( veď sám je veľké dieťa, keď si nevie nachystať večeru). Pokiaľ Ti bude lepšie u rodičov ako doma, myslím si, že nie je o čom premýšľať 🤔😉