icon

V manželstve som zúfalá, osamelá a ignorovaná

2. máj 2020

Som v posledné mesiace rozhodená v manželstve. Zúfalá, osamelá, ignorovaná. Sme manželia 15 rokov, tri deti. Pred dva a pol rokom sme sa presťahovali do svojho. Dovtedy u mojich rodičov na samostatnom poschodí. Vždy mi išla na nervy jeho lakomosť, zgrlošstvo a cieľ na všetkom šetriť. Áno, keď bolí deti malé a mala som iba materskú, bolo to veľmi natesno s peniazmi. Ale dokázala som čosi odložiť a boli sme na dovolenke pri mori. Keď sme sa rozhodli stavať dom, šetrili sme obaja. Postavili sme dom bez akýchkoľvek pôžičiek, načo som aj hrdá, ale viem koľko odriekania ma to stálo. Obmedzila som kaderníctvo, na kozmetiku som nechodila, žiadne kavičkovanie, či dlhšie ako jednodňové výlety, kupovali sme len to nevyhnutné. Dom už stojí, fasáda sa konečne robí, kopec vecí sa musí ešte urobiť... No ja už nevládzem... Som z toho psychicky vyčerpaná. Deti si privyrábajú, kupujú si sami oblečenie, či pc. Chcela by som konečne urobiť sebecky pre seba niečo. Viem je to blbosť, šetrila som si pred rokmi na plastiku nosa. Vždy čo som si nasetrila išlo do domu. Muž to nechápe, a vždy reaguje na všetko, že sú to jeho peniaze aj. A on s tým nesúhlasí. Aj teraz stále zgrloší aj na jedle, oblečení, už je to choré a ja to nezvládam. Dohovory neberie na vedomie, ešte v tomto smere ho jeho mamička podporuje. Nie sme na tom už tak, aby sme každý cent zvažovali. Nebaví ma chodiť s ním do obchodov, veď aj tak vyberá takmer všetko on. Viem, chýba bola, že už v začiatkoch som to dovolila. No vtedy nám to pomohlo. Ale teraz? Nikam nechce ísť, lebo to stojí peniaze. Hlavne, že pýta zase úspory na nové auto. Má síce 20 rokov, no nech si ho vezme na splátky, ani počuť. Ja chcem aj žiť, nielen doma sedieť. Je šikovný, vie si zarobiť aj na fuskach, tak ja neviem čo je v kuse posadnutý....

Strana
z4
nickpick
2. máj 2020

klobuk dole, ze si to dosial vydrzala.... toto nie je zivot....chore a obmedzene zmyslanie ma tvoj pan manzel...

hederamonstera
2. máj 2020

A ty si na materskej ci chodis do prace?

simca06022011
2. máj 2020

😂 Ved chod na nákupy sama a uži si, nemusíš čakať na povolenie.. Na auto mu nedaj a vybavene... Môj by tiež nič nekupoval, mysli si ze oblečenie sa nám zjavuje doma len tak 😂 ale nepýtam sa ho a ani si nenechám nič schvaľovať... Ešte to tak. A dúfam, že to auto co chce kupovať nemá 20rokov 🤦‍♀️

mondolina
2. máj 2020

Toto nie je život ale prežívanie.

ndrag
Autor odpoveď zmazal
petruska19
2. máj 2020

No povedz mu, že keď je takýto, tak sa môže veľmi ľahko stať, že o peniaze príde...

elaela23
2. máj 2020

To mate rovnaky ucet?
Moj chlap je presny opak.ja ho musim krotit,ze nepotrebujeme vsetko.

brita7777
2. máj 2020

Chod do toho, nepytaj sa, zasluzis si pre seba tiez nieco, ani nerozmyslaj nad tym, ze nie. No niekto ma zgrlosa inemu muz rozhadzuje a potom si vyber 🙂. Nemusis vsetko s nim diskutovat.

ledgerka
2. máj 2020

Urob si pekny den 🙂 chod niekam do spa, na masaz, kadernicka, daj si nejaky paradny obed a zakusok. A uzi si to bez vycitiek. Ked ti bude muz nieco vycitat, povedz ze uz sa tesis na dalsi takyto vyjazd 🙂

eliska13
2. máj 2020

To je taký typ povahy bude zgrlos vždy.To je pekné, že ste dokázali ušetriť a postaviť dom, ale treba aj žiť.Bud sebecká a stoj si za svojim investuj aj do seba za tie roky si to zasluzis.Vzdy bude prečo nie....auto by som vzala na leasing načo sa zbytočne zbaviť peňazí.Obdivujem Ta je to ťažký život s lakomcom.Mne by vadilo, že deťom nekúpi a sebe chce auto.

eliska13
2. máj 2020

@ledgerka myslím, že by si strašne vypočula aka je marnotratna a už by ani nemala radosť.

zooeynka
2. máj 2020

Posobis dost nesvojpravne, vystraseno a pritom frustrovane a nasrato na manzela. Potrebujes povolenie aby si isla na nakup ty, a nakupila co ty uznas za vhodne?? Chces nove handry - chod a kup si ich! Neries to s nim dopredu, proste chod a nakup si co chces. Lakomca neprerobis, on taky zostane, ale mozes mu ukazovat ze na teba s tou lakomostou nech nejde...nech setri na sebe, ze uz mas vek na to aby si si aj nieco dopriala a nie vrazala kazde euro do stavby. Volaj ho na vylety, ak odmietne chod sama alebo s detmi, kamoskou....Puťka domaca mu vyhovuje, len maka, nic neminie...Na sebe popracuj ak ti to nevyhovuje.

ledgerka
2. máj 2020

@eliska13 mozno prvy krat, potom by si zvykla, a muz tiez

marca12
2. máj 2020

Jedna znama zila s takym zgrlosom. Zili na chlebe s mastou,nic si nekupovali,nikam nechodili. Nasetrili na dom,nove auto. Ale akonahle posledne dieta odislo z domu,zena podala ziadost o rozvod. A povedala,ze sa po 20 rokoch poriadne nadychla. Neviem si predstavit takto zgrlosit. Aj my sa musime uskromnovat,ale su veci,ktore si doprajeme. Napr.nechodim nemam ani taku potrebu chodit do kadernictva,kavickovat,po nakupnych centrach. Ale zato na jedle nesetrim,radi zajdeme aspon obcas niekam na vylet a doprajeme si aj dobru kavu,jedlo a podobne. Zgrlosa neprerobis a hlavne,ak to cele roky trpis. Snad sa len snazit muzovi ukazat obzory,moznosti. Nejako ho motivovat,ze je nacase si zacat zivot uzivat. Aj za cenu hadok,si musis postavit hlavu a casom sa mozno aspon trosku znormalizuje. Inak to nepojde

simca06022011
2. máj 2020

@eliska13 myslíš? Mňa to potom ešte viac teší... A idem znovu 😂 a nech sa rozleje aj na kolomaz... Ešte s úsmevom odchádzam z domu, že idm na kozmetiku 😂

bluka2
2. máj 2020

Choď na tu plastiku, zasluzis si to. Treba aj podľa seba robiť a potom sa uvidí...

autor
2. máj 2020
eliska13
2. máj 2020

@simca06022011 haha ty si taká protivna ako ja😂ale ja zase v iných veciach.Tieto lakome typy to majú odpozorovane z domu.Moj kamarát je taký a jeho rodičia tiež.Sedia vonku a nedajú si Kofolu a kávu, lebo je to drahé.Ak si ona a deti dajú on je ako na ihlách a doma ich spucuje to je normálne psychické tyranie.Nie je nič horšie ako žiť s lakomcom, ale tak jeho teória by bola, že nemajú hypo a čo dokázali a to len vďaka tomu, že si odopieraju.Minule dokázal preratať, že palacinky, ktoré sme jedli vonku by doma z toho spravili x kusov za x peňazí.To sú ľudia čo majú v hlave kalkulačku a nevedia sa uvoľniť a nič si dopriať.

eliska13
2. máj 2020

Myslela to tak, že chlapa neprerobis iba ty sa vieš zmeniť.Chces, tak si dopraj.Aj za cenu, že Ti to bude vyčítať rok.

lenuliatko84
2. máj 2020

No mas doma poriadneho despotu,len si na to prisla az teraz

lujza123
2. máj 2020

Ako to tu bolo spomenuté, lakomca nezmeníš ale môžeš zmeniť seba.
Prečo by malo byt nové auto dôležitejšie ako novy nos? V koho rebríčku potrebnosti je to auto viac? V tvojom ci manželovom ?
Vždy musíš začať od seba, svojho prístupu, to jediné môžeš zmeniť. Aj moja polovička je zgrlos, tiež ofrfle drahé jedlo a pod. Absolútne, ale absolútne ma to netrápi ked chce môže jesť cestoviny s vegetou, ja keď mám chut na lososa tak si ho kúpim, ved si na neho aj zarobím. Skus to tak aj ty.

deti95060810
2. máj 2020

mm si to ani nemusí uvedomovať . Je to jeho povahová črta. Nezmeníš ho. Možno to má zdedené od niektorého z rodičov, popr. vyrastal v takomto prostredí....

bmuller
2. máj 2020

Stale nevieme, ako su na tom autorka s manzelom s podielom svojich prijmov do domacnosti. Ak mas nejaky prijem, tak si s nim naloz podla svojho uvazenia aj na svoje potreby, nielen spolocne. Rozumne, ale nie ako trasoritka za kazde euro.

sidicek
2. máj 2020

Vykašli sa na nos a dopraj z tých peňazí radšej sebe a deťom nejaké zážitky. Nech majú vzor aj ako míňať a užiť si peniaze, nie len zgrlosit. Lebo z nich vyrastú rovnakí lakomci, alebo pravý opak ako utrhnuti budú míňať.

syslik81
2. máj 2020

ak mate spolocny ucet a otvoria sa obchody vezmi ju a sup bez slova rano vybehni do mesta - uzi si kozmetiku kadernicku kup si nieco na seba ... a pekne spodne pradlo pre manzela... ak ta miluje pochopi a predycha.. si svojpravna a dospela a je na case si zacat zivot uzivat a nie prezivat .. deti su uz velke netreba im nic a tvoj zivot ti unika pomedzi prsty .. musite zacat zit lebo dnes si tu a zajtra nie .. on sa ta na auto pyta ci mu povolis kupu? asi nie .. a pritom su to i tvoje peniaze a je jedno kto ich zarobil-domacnost je spolocna .. chces nos- ok on autoa ty nos aby to bolo fer ...

autor
2. máj 2020

@bmuller áno máme spoločný účet, a každý zarábame. Kedysi sme mali každý svoj účet, jedno zo zlých rozhodnutí - zlúčili sme ich dokopy. Nemám pocit, že som nesvojprávna, potrebovali sme skutočne mať strechu nad hlavou a čím skôr, vtedy človek oželie vedome veľa. Kazí mi každou výčitkou i tú najmenšiu radosť z drobnosti. Deckám kupujem k Vianociam väčšinou zážitok - splavovanie Hrona, Hurikán Factory(vzdušný tunel) a pod.(A mám to vyčítané dlho, ku cti mu slúži, že decká tam odvezie). Podľa mňa si to decká zaslúžia, keď makajú a pomáhajú.Do obchodu chodím aj sama, nielen s ním. Len pri veľkom týždennom nákupe sa inak nedá, keďže nemám vodičák

janinah
2. máj 2020

Na 20ročnom aute by som sa bála chodiť...ozaj radšej to auto ako nos...ten nos chceš operovať kvôli zdrav. problému alebo kvôli vzhľadu?

fatinn
2. máj 2020

Je par vlastnosti na chlapoch co ma vždy odradzali. A keď sa prejavila hociktora z nich po čase, tak pá pá..utekala som kade ľahšie.. Tie vlastnosti sú suknickarstvo, hazardné hry, vysedavanie v krčme každý druhý deň, povysenectvo nad ženy a držgrošstvo na vlastnej rodine, žene, deťoch..tazko radiť po tých rokoch co ste spolu. Ja si tiež myslím, že "starého psa novým kúskom nenaučíš" A je ľahké povedať, chod na nákupy, urob s peniazmi co chceš, nevšímaj si ho, keď ste takto dlhé roky zvyknutí. Bojím sa toho, že keby si sa začala takto správať, tak to skôr bude mať fatálne následky. Nezávidím autorke príspevku jej situáciu. Ja osobne by som s takým mužom nevydržala ani rok. (a mala som takého priateľa) Keď dal túto svoju "milu vlastnosť" najavo vedela som, že toto na dlho nevidím.

fatinn
2. máj 2020

Mimochodom je krásne, že deťom kupuješ zážitkové darčeky ❤️ Ešte ze ta majú.. A k názoru tvojho muža na tie darčeky sa nebudem vyjadrovať..život není len o tom pracovať do bezvedomia, tlačiť peniaze do ponožky, zaplatiť účty a zomrieť. Život je aj o tom užiť si ho za tie peniaze co zarobime.. Inak by nestal za veľa..

bmuller
2. máj 2020

Viem, ze sa to lahko povie, ale musis sa voci jeho vycitkam obrnit - a obcas si nieco dopriat "so zapchatymi usami". Nemoze ti ani vycitat, ze si nic neurobila pre dom, a pod., kedze tam isli aj tvoje uspory.

Strana
z4