Vadí mi partnerove dieťa
Ahojte babule, chcela by som sa Vám zdôveriť s mojím problémom a dúfam, že mi pomôžete, poradíte. S priateľom sme spolu 4 roky a zrejme ma ide požiadať o ruku (našla som prstienok 😊😊) ...s čoho sa veľmi teším, lebo ho ľúbim a je mužom môjho života. Ale je tu jeden problém. Má 14 ročného syna s prvého manželstva. Čo by mi vôbec nevadilo, mám rada deti...len on je neskutočne rozmaznaný fracek. Je totálne nesamostatný. Niekedy dokonca spáva medzi nami v posteli , lebo sa chce s ocinkom maznať...ale mne to jednoducho vadí, keď medzi nami leží 14 ročný adolescent. Nedokáže ani sám ísť zo školy, treba pre neho chodiť. Navyše priateľ v ňom buduje nezravé sebavedomie, myslí si, že mu niet páry pod slnkom...ale je absolútne podpriemerný. Viem, že to znie ako ponosovanie žiarlivej macochy, ale ja si skrátka nedokážem pomôcť. Keď má k nám prísť na víkend tak z toho dostávam žalúdočné vredy. Nieč iné nerobím, len po ňom upratujem, lebo je hrozný bordelár. Za víkend dokáže "prežrať" aj 200€, lebo otec ho berie na mekáče a skrátka aj doma stále niečo tlačí. Keď si uvarím obed do práce aj ten mi je schopný večer zjesť. Už som sa snažila sa i tom s priateľom o tom porozprávať, ale márne, je to pre neho citlivá téma. Vraj je to jeho jediný syn a chce mu dať všetko....no dobre, ale takto ho premaznávať? ...Každopádne, rada by som prekonala môj negatívny vzťah k jeho synovi, ako si k nemu nájsť cestu? ...alebo mám počkať, kým vyrasie a nebude k nám tak často chodiť?? Ale pri ňom je to nepravdepodobné, je to ten typ, čo bude do 40tky visieť na rodičoch
@nela1916 vacsinou zly clovek neznesie ani mile bezproblemove dieta, nieto este dieta v tomto veku, alebo nebodaj dieta vo vzdore
skutocne mi tito tupi egocentricky ludia vadia a este ked plodia blbe vety bez toho, aby sa zamysleli nad problematikou
hrubku som v rychlosti spravila
egocentrickiiii
@celasapremenim nerieš, na obsahu to nič nemení, ja keď si to po sebe občas čítam, tak by som si nafackala....
@timea7
ja len tak preventivne
:D pomedzi to som vypekala sumcekov africkych, tak tu trosticku lietam
@zana92 ked si kupis dom pri zeleznici, lebo sa ti zdal uzasny a krasny, je hlupe nasledne spisovat peticiu a skusat sa sudit so zeleznicami, aby kolajnice prelozili o desat kilometrov dalej, lebo tebe zrazu doslo, ze dom je super, ale toto teda nie. vsak ked si ho kupovala, tak si vedela, ze je vedla zeleznice a bude tam hluk.
presne tak ked si raz vezmes chlapa so zavazkami, tak sa musis zmierit s tym, ze ti do zivota bude zasahovat niekto, na koho ty nebudes mat dosah - teda jeho byvala rodina.
bud sa s nou naucis vychadzat, alebo to bude dlhy vzajomny boj.
zhod ruzove okuliare, ked vidis prstienok (len aby bol fakt zasnubny, ako ocakavas, nie iba darcek k Vianociam). a uvedom si, co si okrem tej romantickej krasnej chvile, ked ti ho bude navliekat na prst, beries spolu s tym na plecia.
lebo chalan moze z toho vyrast a stat sa samostatnym dospelym. ale moze rovnako este o patnast rokov chodit k otcovi po peniaze (a tebe vyjedat chladnicku a davat si oprat) a zalovat, ako mu vsetci chcu zle a ma smolu a nic mu nevyslo, hoci v realite bude iba neschopny cokolvek rozbehnut a dokoncit.
@moonlight1210 A to znamena, ze aj strnastrocny, sestnastrocny syn moze kludne k nim do postele, a ona sa nema co cudovat ani stazovat, lebo vedela do coho ide, teda chcela chlapa so zavazkom? :D
@celasapremenim No nemusí to byť vždy len zlý človek, ale aj človek, ktorý to s deťmi nevie, teda s bytosťami ešte vo vývoji, ktoré musíš formovať, etc. Mne osobne je dosť ľúto tých dospievajúcich, aj od pomerne fanaticky rodičovsky založených ľudí, ktorí majú nekonečné zásoby trpezlivosti s malými deťmi, často počujem len také hanlivosti ako "blbí puberťáci" a pod a pritom je to vek, v ktorom sa dá snáď najviac pokašlať.
Inak v súvislosti s tým autorkiným, povedzme, že polofiktívnym chalanom, mi ešte napadá, či nemá nejaké autistické črty. Jedného takého poznám, ten už má viac ako 15 a s nafixovaním na rodičov je to uňho dosť podobné.
@guinevre
nejde o nejake spanie v posteli s tatkom. jeho to aj tak casom sameho prejde.
(to vyjedanie neviem. skor tipujem, ze k nemu pribudene aj to davanie si u nich prat a zehlit. 🙂 )
ide o fakt, ze uz teraz ona nema na budúceho muza moc vplyv. ved sa na to tu priamo stazuje.
co bude po svadbe?
pride okridleny vyrok: myslela som si, ze po svadbe sa zmeni...?
najprv by som byt nou chcela vidiet, ze viem dosiahnut aj akceptovanie môjho nazoru. potom by som uvazovala o takom zavazku ako je manzelstvo.
ako sorry...ale tam by som to davala za vinu tvojmu skoro snubencovi.. ty kokos to si nevies dupnut????? Panecku.... aby nejaky pubertak spal medzi Vami???? Nas syn ma 7 rokov...chodi zo skoly aj do skoly uplne sam.... od roka ma vlastnu izbu a vlastnu POSTEL..... jedine kedy pripustam aby deti spali v spalni, je ked sa necitia dobre...tzn choroba , teploty.. inak NEHROZI....darmo ta vytaca chalanisko... ked ho tak vychovali rodicia... a na druhej strane mysli na to, ze ak raz budes mat dieta, tak pan dotycny mu bude zrejme tiez otcom....a cast jeho vychovy mas moznost uz vidiet teraz.... tak porozmyslaj kde je chyba ....
Neviem čo tu furt riešite. 14 ročné decko skrátka veľa zožerie a zvlášť chalan, ja mám baby a zjedia veru dosť. A do postele sa trepe, lebo zjavne nechce aby jeho otec chrápal s macochou, lebo asi už vie čo sa v tej posteli robí.
Je to jeho dieťa on si musí riešiť, zakladateľka je dospelá osoba, vie že si ho brala so záväzkom, záväzok tam vždy bude proste je to tak, nie vždy sa jej bude všetko páčiť to je jasné, len s tým treba nejako žiť. Takže rozhovor s partnerom a jasne uviesť požiadavky.
@guinevre :D mozno pre neho fakt nemaju tu postel
ale potrebuje hrotit :D
@moonlight1210 Este nevieme aky ma vplyv, zrejme sa este seriozne s chlapom neporozpravala. Keby videl, ze to vazne mysli, a ze takto dalej nepojde, mozno by sa zobudil. To fakt nevieme 🙂
@zana92 aj u nas tak isto,ako cez kopirak,tiez musi "spinkat" s tatinkom a bola som taka j*bnuta,ze som mu aj moju postel uvolnila.A to mame spolu dcerku.S prepacenim,chlapec si nevie ani rit utriet.Lapne na zochod z tel.a tatinkovi posle spravu,ze "uz som"'Parkrat som to nechala tak,ale potom som uz vybuchla a zakrocila som.Mava aj s vlastnym tatkom,uplne bez respektu.A odvtedy si ju utiera sam,aj ked to nevie,ale .... takto ,vo vseobecnosti,mysli si,ze u tatinka si moze dovolit vsetko,to bolo mozno volakedy,ale odkedy som tu ja,tak ho krotim.A som rada,ze muz mi da vzdy za pravdu,lebo co je vela,to je vela.Mam nove auto,idem rano na dvor a cele doskakane od psa,cele čelne sklo ... ,zistila som,ze ucil psa skakat na auto.To uz vybuchol aj muz.Chlapec je vychovavany viac babkou ako materou,rozmaznany,co chce,to ma,zije v meste v sterilnom prostredi,len mu kupuje x-boxy,len aby bol ticho,doma a hral sa.U nas rozbalil darceky na Vianoce,hlava sklonena,ze on cakal kameru.No skoro ma vykotilo.Kazdym rokom,chce na vianoce tablet za 500€,potom telefon za 700€ ,tak som muzovi povedala svoj nazora dal mi za pravdu.Chlapec ma 10r a tak drahe veci pri sebe??Nem a m pri sebe Onasisa do p... !!!Tak sa zaobisiel aj s ovela lacnejsimi.Len "maminka" chlapca mala na to nervy,ze sa nepodarilo svojmu ex vybuchat vacsi obnos penazi.Je to povysenecna .... ,nema pre cloveka pekneho slova a spatna jak cesta do roboty.A odkedy mame dcerku,tak este horsie,len ako vycucat peniaze ... aaach jaj,ale zvladam to 😄 a drzim vsetkym podobnym rodinkam palce 👍👌🔝
@zana92 Úplne ti rozumiem. Nečítam komenty, viem si predstaviť aké budú. Kto nezažije, nepochopí. Zažila som. Máš výhodu, že má už 14. Čoskoro si nájde frajerku, bude mať iné záujmy. Bude mať 18, snáď začne pracovať a nebude u vás toľko. U nás bolo horšie, mal 4! Neviem ako som to prežila, všetky tie nanič prázdniny, vresk keď sa nám narodilo dieťa...a to mal už 15. Že fuj, dajte to preč. Platenie úplne všetkého, lebo pani matka mala ďalšie 4, každé od iného. Navyše u nás ani nebola istota, že mm je otcom....Mladý má 19, ešte len začal SŠ, lebo mal odklady. A je to lepšie. Lepšie v tom, že chodí menej. Čiže len so cťou preži. Dobre bude.
@verka277
@goldenfish ja len nechápem, keď majú také matere, že sa nestarajú, prečo tí vaši úžasní oteckovia nepožiadajú o zverenie detí do svojej opatery?
Keď ich tam tie matere rozmaznávajú alebo sa o ne musia starať starí rodičia. A sú tak strašne zle vychované
Tak načo je otec otcom?
Len vám držím palce, aby sa s vami nerozviedol ten váš a nenašiel si druhú, ktorá by na vaše dieťa vravela "je to lepšie, že chodí menej".
@lija22 uz ma zruseny profil, jedine zeby este z ineho nicku odsledovala tento pribeh
@zana92 nemáš to ľahké. Hlavne by som sa obávala, aký bude tvoj partner otec (ak s ním plánuješ v budúcnosti deti). Lebo toto čo predvádza je choré. Moje deti sú odcicikovane a odspane v našej posteli, ale žeby si 14 rocne dieťa uzurpovalo svoje miesto v posteli pri otcovi a macoche... To chalanovi nie je trápne? A mekačova strava pre deti... Ako vravím, skôr by ma trapilo správanie partnera... :-/
@goldenfish no, takýto neviem či si tak skoro nájde frajerku. Pokojne im môže spať v posteli do 30-tky 😉
@nadaphotography joj skoda. dakujem
Bud taka dobra a rozid sa pre dobro chlapca
Tak u nás je iný problém. Priateľov syn vôbec nerešpektuje čo partner povie. Začali sme bývať v spoločnej domácnosti a ostala som prekvapená ako sa 10 ročný chalan správa k svojmu otcovi. Viac krát som zakročila, pretože takéto správanie nemienim tolerovať (mám 13 ročnú dcéru, ktorá by si to nikdy ku mne nedovolila) a už je zle. Syn sa cíti dotknutý a samozrejme sa posťažoval mamičke. Pritom dobre vie a aj môj partner, že malý je strašne drzý a papuľnatý. Partner si je toho vedomý, mrzí ho to, a chce, aby sa to zmenilo, ale kto bude za najhoršiu? Samozrejme ja. Nemám problém stretnúť sa aj s mamou "malého" a prekonzultovať to aj s ňou, keď má nejaký problém, ale samozrejme mamička nechce, chce sa rozprávať len s partnerom. Ja nechcem malému zle, ale myslím si, že nejaké pravidlá by sa mali dodržiavať. Z jednej strany je drzý (na mňa nie) a na druhej strane je jeho správanie ako u 5 ročného dieťaťa. Nerozozná realitu od skutočnosti. Príklad. Išli sme do 7D kina a on spustil rev, že on nejde on sa bojí, tak s ním nakoniec priateľ zostal vonku.
Boli sme v aquaparku, deti išli na tobogán, počujeme krik a to "malý" urobil cirkus, že on chce ísť dole, tak musel ísť partner pre neho (nie, nebol to kamikaze tobogán) .

😅