icon

Vadí mi zápach u svokrovcov

28. jan 2023

Baby, som asi svihnuta na hlavu... Preto chcem pocut nazor nazainteresovaneho cloveka:
Neskutocne mi vadi pach u svokrovcov a ako cela rodina chodime z tade napachnuti. Je to mix cigariet (su fajciari, ale chodia na balkon fajcit), potu a este k tomu svokra furt nieco vysmaza - cize nevyvetrany byt z jedla.
Mna ide z tejto kombinacie trafit slak, aj som tam kvoli tomu prestala chodit. Z nasho oblecenia citim cigarety, najma teraz z tych zimnych bund. Co sa mi da, tak to perem, ani do skrine to nedavam. Ono teraz to ide aj do penazi - elektrina, prach na pranie.
Mam na to nervy, cela rodina smrdime od cigariet a vysmazanie ako zo zavodnej kuchyne.
Toto som si vsimla a zacala som byt na to alergicka. Oni sa tam dusia vo vlastnej stave.
Minimum som tam prisla do normalneho vzduchu.
Vadilo by vam to?
Navyse bordel, vzdy nepovysavane.

Dakujem za kazdy nazor.

lavinis
28. jan 2023

Vadilo by mi to.
My sme mali takých susedov ale teda oni fajčili doma a v živote som horší smrad nezažila

autor
28. jan 2023

@syslik81 Tu ide aj o navyky typu: ked varim, tak vetram - priebezne. Ine je vysmazanie, ine je dusenie cibule, ine je varenie zemiakov. Ja proste, ked dovarim, vyvetram cely byt. Zatvaram dvere, nech sa to nedostane do spalne. Asi som psychopat. Svokra, ked vysmaza, otvori len ventilacku. To je malo. Su to zvyky a navyky rodin - kto ma ako zauzivane. Ako sa hovori: zi a nechaj zit. Ja to mozem len tolerovat a riesit to po svojom. Hadat sa s manzelom, aj to uz bolo, ze perem vzdy od nich. Ja to v sebe nedusim, on to vie a uz to ani nekomentuje.

autor
28. jan 2023

@zuzka102 Oni k nam? To nie je riesenie. Citim z nich cigarety aj u nas. Byvaju v tom istom meste a manzel k nim chodi 2x do tyzdna s malou dcerkou. Cize 2x do tyzdna mam stavy a zaroven smrady z ich domacnosti doma a perem.

syslik81
28. jan 2023

ako pises - je to ich domacnost a zije tak xy dalsich ... aspon vies co im davat ako darcek - vonne sviecky etc .. pripadne pod nos parfum ked tam pojdes a ako tu bolo spomenute vytriedit si staersie veci na navstevu k nim .. si precitlivena a tak to aj beries to vsak neznamnea ze to musi byt naozaj az tak strasne ...

zojkaaa
28. jan 2023

Ja tiez zatvorim dvere do izieb a cele varenie aj v zime vetram, dokonca na chodbe mam nonstop otvorene az vecer zatvaram
Ona smazi na bravcovej masti 🫣😫a stale fasirky rezne klobasy no grcam
Aj moj si to uvedomuje a vadi mu to sam sa hned drhne od nicj ale vo narobi zakaze jej varit?
Tam su uz naoachnute steny sedacka zaclony vsetko!!!!! Aj kef tam pride a v dany den nevarila aj tak pacj je vsade vsiaknutx tam uz neni pomoci

bluka2
28. jan 2023

Tak sa stretávajte vonku niekde

jana_eyre_2
28. jan 2023

Minule bol manžel u mamy len s deťmi, ja som mala migrénu.. keď sa vrátili smrdeli ako obrovské rezne zmiešané s vonavkou babky 😂😂 nie je to úplne typicky zápach od babky, ale celkom mi to prekážalo.. od kovidu necítim nejako úžasne, ale toto už namna bolo dosť, že som preprala úplne všetko čo mali na sebe.. nepríde mi to nijako zvláštne že ľuďom vadia vseliake pachy..

zojkaaa
28. jan 2023

@syslik81 nue je precitlivena, ked to zazijes vedela by si ze je to naozaj zufalstvo

autor
28. jan 2023

@syslik81 Je to velmi strasne - kto nezazil, nepochopi 🤦‍♀️ Som precitlivela? Som 🤣 Naozaj, len to obmedzit pre moju psychicku pohodu a nechcem vidiet tie ucty za elektrinu v marci 🤣

zuzka102
28. jan 2023

@autorka Uff, tak 2x týždenne toto zažívať, by ma porazilo. 😦 A teda oveľa viac by mi vadilo, že tak často je malé dieťa v takom smrade, hlavne z cigariet. Tak jediné riešenie je potom stretávať sa vonku.. na prechádzke a tak. A hlavne - hovorila si im niečo o tomto probléme ci čušíš?

autor
28. jan 2023

@zojkaaa S tym zatvaranim si ako ja. Som rada, ze su tu take zeny. Pochybovala som o sebe, ci nemam ist k psychologovi liecit citlivost na pachy a poriadkumilovnost. Ja som tak bola vychovana od mamy, mam to v sebe zakorenene a ine pravidla mi pridu nevyhovujuce.

wieruska1
28. jan 2023

Ja chapem, ze to nie je optimalne, co ale nechapem, ze v dnesnej dobe automatickych praciek a susiciek, je jednoduchsie narusit rodinne vztahy ako dane veci oprat……
Takze ak ked ta tu zeny podporuju, trochu pokory by nezaskodilo. Su to rodicia tvojho manzela, stari rodicia tvojho dieta. Ak je to jediny dovod preco tam neist tak je to malicherne a sebecke.

autor
28. jan 2023

@zuzka102 Cucim. Ono, ja to neviem vysvetlit, citit puch z cigariet a mix potu a vysmazania. Asi tieto 3 "ingrediencie". Neriesila som to osobne so svokrovcami a u manzela som nepochodila, ze on tam s dcerkou chodit bude. Bola aj hadka, hadky - uz som radsej na ne zabudla. Muz bol ticho. Z neho nieco pacit na jeho rodinu je na druhu vysoku skolu.

zojkaaa
28. jan 2023

U mojej mami vonia tak ze aj dieta kef donese od nej hracky tak ich cucha ze vonaju ako babka 🤭 ziadne parfumy ale vonia cistotou proste lebo sa tam nefajci a krd sa vari sa vetra a umyva prach vonavymi prostriedkami a ja detto
@zuzka102 ako pisrm tu nepomoze fohovor!!! To je napachnuta stena sedacka zaclony vankuse vsetko kazdy den ten pach vsakuje do veci

autor
28. jan 2023

@wieruska1 Manzel s dcerou tam chodi. Chodi tam. Neriesi to s vlastnymi rodicmi. O probleme vie. Ja nie som sebec, ja som ustupila: moje dieta tam inhaluje ich smrady - to je velka obeta z mojej strany. Z ich strany? Nevedomost ? A ja samu seba riesim nechodenim do bordelu a smradu.

zuzka102
28. jan 2023

@zojkaaa no tak sa ale môžu dohodnúť na stretávani vonku

mara66
28. jan 2023

@zojkaaa chápem ten hnev, moja mamka nerada vetrá, lebo jej je furt zima, tak otvorí na pár minút a konec. Síce nefajčí, ale mix všetkého ostatného je bombový. Ja keď prídem, tak surovo otvorím okná, zima-nezima, s komentárom, že neviem dýchať a vybavené. Na chvíľu, samozrejme. Nechce sa mi s ňou stále hádať, človek nevie, koľko času mu ešte ostáva a proste niektoré veci už neriešim, oberajú ma o energiu.

zuzka102
28. jan 2023

@autorka a muž im aký dovod povedal, že tam už nechodíš, nechceš chodiť? Pravdu ci si niečo vymyslel?
Mohol by kvôli zdraviu dieťaťa aspoň okresat tie návštevy na jednu za týždeň-dva.

zojkaaa
28. jan 2023

@zuzka102 a kde sa budu v januari 2xdenne stretavat? 🤔

@mara66 Ja sa tieu nehadam s nimi len sucitim s autorkou lebo este aj vlasx mi smrdia dalsue dni kym ich umxjem
A nehovorim ako sa hanbim kef ideme od nich naor do obvhodu alebo niekam v tyvh handrach a bundach…

autor
28. jan 2023

@wieruska1 Pokoru mam. Druha nevesta by necucala ako ja. V zivote som k nim nebola drza. Niekedy menej je viac. V tomto pripade je lepsie menej mojich navstev u nich pre moju psychicku pohodu. A myslim si, ze az tak im nechybam. Im ide o vnucku a ta k nim chodi.

zuzka102
28. jan 2023

@zojkaaa 2x denne? Však písala autorka 2x za týždeň. A v januári nechodíte von? Myslím, že nie je problém ísť na hodinovú prechádzku.

petricka22
28. jan 2023

Ved to pranie hadam nie je az take nakladne, ja si periem veci, co nosim do prace po kazdom pouziti. Neverim, ze je az taky problem nieco oprat. Ak ti smrdia bundy a veci, ktore nechces stale prat, na to pomoze teply radiator, na nom ten smrad vypachne. Mam to odskusane na veciach, ktore smrdeliod cigariet.
Ten smrad je samozrejme neprijemny, ale zas tam hadam nechodite denne, ze by sa to obcas nedalo vydrzat.

autor
28. jan 2023

@zuzka102 2x tyzdenne

@petricka22 ano, da sa to zniest. V zime to je horsie, kedze su naobliekani. V lete to az tak neprezivam, len tato zima je pre mna kriz a to je cca pol roka z celeho roka

zojkaaa
28. jan 2023

@zuzka102 myslela som tyzdenne, preklep
My chodimr 2krat denne von ale stari ludia co ,,sedia cely den na byte,, zial sa nebudu orechadzat hodinu po meste
Mojej sa nechve ani v nedelu v lete von do prirodx…

syslik81
28. jan 2023

@zojkaaa moja mama fajci a tiez nevetra takze ano viem ake to je .. a vies co ? chodim tam a zijem .. u mna citit macku aj ked cistim vetram etc .. kto nema rad zvierata ju proste citi -ja nie ... u kazdeho sa daco najde .. osobne mne smrdia aj spreje . vone do zastrcky etc ... proste nie pre mna ....
a ucet za elektriku? ved to hodim na rychlopranie .. ak je to len napachnute uplne to nstaci .. a ci do prania plnej pracky hodim jednu vec navyse to na elektrike nieje vidiet .. takze za mna-ano si podrazdena precitlivena a uz mas odpor k svokrovcom takze aj keby to tak strasne nebolo [pre teba bude a just

oslo1
28. jan 2023

Viem presne o com hovoerila. Chodim po pacientoch, som sestricka. Tak ked u tuheho fajciara, co lezi v posteli a huli od jednej cigi k druhej. Tak ked ostial odidem, tak potom som total nasmradnuta.
Nemam pre teba rady, ale uplne ta cheapel.
A o tych puchoch. Este moj muz mi hovorieval. Tiez chodil po domoch, bol plynar, kurenar. Ze niekedy pred vstupom do nehnutelnosti hlboky nadych a uz nedychat 🙂

zojkaaa
28. jan 2023

@syslik81 uvedomujes si ze ja nue som autorka? 🤔

syslik81
28. jan 2023

@zojkaaa a uvedomujes si ze tebe je urcena prva cast komentu-kedze odpovedam n acast kt si ma oznacila a ta druha na autorku -kedze je anonym - nema tam meno -ale rozdelene to je 😉

autor
28. jan 2023

@oslo1 Presne ako pises. Dakujem za postreh. Rada neexistuje. Tolerovat a robit kompromisy pre klud v rodine do konca zivota, pokial nechcem rozvod.

zojkaaa
28. jan 2023

@syslik81 ok zlialo sa to do jedneho
Zaver: ja autorku chapem zial sa to neda nijak ovplyvnit a tu jesen zimu zial preckat…
Bundu mat vyradenu starsiu a nechat vetrat na balkone/pivnici/spajzi
Ale aj ja mavam niekedy stavy az zufaldtva kef sa itvoria vchodovr dvere a vybehne ten demon von 😫😂😂