Vadia vašim chlapom pokrčené pet fľaše?
30. dec 2022
Ahojte. dávam anonymný prispevok. Situácia: napijete sa z flase minerálky, tak že ju pri tom pokrčíte, stlačite ju, napijete sa a bez toho aby ste ju znova nevyrovnali a dáte na stôl, stolík, atď. Otázka: nie je to pre vás neprijemne na pohlad? nehneva vas to?
Predošlá
Strana
z3
@sisaka OK, napísala si: "u nás nemáme automaty, recyklovateľné fľaše triedia ľudia, takže je jedno, aký tvar fľaša má". Mne z toho vyplynulo, že si každý triedi odpad sám. Ja si neviem nejak predstaviť, že človek tam donesie za vrece fliaš a teraz to tam nejaký človek ručne počíta a triedi🙈 Ale OK, už sa v tom nepitvajme. V Kanade to máte tak, v EU máme automaty. Peace😉
Nepijeme balenu vodu v plaste, takže tento problém nemame.
Predošlá
Strana
z3

@sovica kde som zavadzala? Napísala som, že u nás nezáleží, či je fľaša stlačená. Čo je na tom zavádzajúce?
V Kanade keď si kúpiš napoj vo fľaši, plechovke atď tiež platíš extra poplatok a to minimálne 19 rokov (toľko tu žijem) ten je ti vrátený keď fľaše
- sklené, plastové,plechovky atď. zanesieš do bottle depot (recyklačné centrum na fľaše).
Kým vy tie fľaše hádžete do automatu, u nás ich triedia ľudia. To som aj napísala a tiež nevidím na tom nič zavádzajúce.
Vôbec nepíšem o recyklačných smetných košoch pre domácnosti, do ktorých hádžeme všetko ostatné, čo je možné recyklovať a vynášajú ich smetiari, píšem presne o tom, čo aj ty, o vratných fľašiach, za ktoré sme v obchode zaplatili extra poplatok, ktorý je nám vrátený, keď tie fľaše vrátime do recyklačného centra.