icon

Vadilo by žene, ak muž nemá vodičský preukaz?

21. apr 2024

Mám takú otázku, vadilo by Vám keby muz s ktorým máte deti nemá vodičský preukaz?

Strana
z13
andrea1809
23. apr 2024

@zafir01 Nevysvetlis

tiezjedna
23. apr 2024

@minenkak fakt? A v ktorých mestách? Aj v tých najväčších európskych metropolách sa tieto zákazy týkajú len úzkeho centra...

andrea1809
23. apr 2024

@tiezjedna Ona je taka zvlastna a ma velmi zvlastne prispevky

babulkomale
23. apr 2024

@viera3488
Dostanes sa kam potrebujes, alebo kam ide spoj. Ale ano chápem, tam kde nejde bus alebo vlak proste ist akoze nepotrebujes, takze mas velmi okliesteny a obmedzeny zivot. Nedokazem si to predstaviť, s detmi uz vobec nie.
Poznam ludi co kvoli panike alebo epilepsii nemaju vodicak, ale nepoznam ziadnu rodinu bez auta. Naposledy som poznala take rodiny za socializmu, ked skutocne chodili vsade busy.
A kolko ma tvoj muz rokov? Ved to uz davno mal mat hotove, nie teraz ked to stoji 1000 eur.
Mi nehovor, ze s vodicakom by nemal na lepsiu pracu.
Moj muz nemusel mat nikdy svoje auto, vzdy mal sluzobne aj na sukromne ucely, kym nemal rodinu a nepotreboval velky van, tak pouzival vzdy len sluzobne.
Teraz mame dve vlastne a jedno sluzobne. Aj vdaka vodicakom mame dobre zamestnania.

tilly
23. apr 2024

@viera3488 ty musíš byť vždy stredobod pozornosti? Celú túto diskusiu si stiahla na seba. Nech napíše hocikto hocičo, ty hneď reaguješ, akoby sa ťa to týkalo.
Každá máme iné životné skúsenosti a potreby a z tých tu vychádzame a píšeme svoje postoje autorke, nie tebe.
Tvoj muž je pre teba určite skvelý, ten najlepší, k tomu ti gratulujem, ale každá má iné potreby, takže ak ti niektorá napíše, že by chlapa bez vodičáku nezniesla, neznamená to, že tvoj muž pre teba nie je ten pravý. Každá máme iné potreby, ty by si tiež nechcela iného chlapa a je to v poriadku.

vevesh
23. apr 2024

@tiezjedna ani v najvacsich mestach nie su zakazane auta v centre, len musia splnat urcitu emisnu hodnotu- a to uz roky rokuce🤔🤔🤔ci zaviedli niekde nieco nove o com neviem a zatial som to nezazila...? 🤨🤨🤨🤨

vevesh
23. apr 2024

A teda k teme, ja si to ani predstavit neviem- s muzom sme autom precestovali cestou necestou takmer pol europy- ale na druhej strane mame v rodine, ze chlap nema- nechcel si spravit, ze "on na to nie je" (pravy dovod bola zaluba v 🍻🍻🍻). Jeho zena sa zmierila a robi soferku celej rodine🤷‍♀️🤷‍♀️

sashabb
23. apr 2024

@viera3488 prosím ťa, vypni si upozornenia, lebo si nenormálne vzťahovačná a zbytočne sa zavzdušňuješ.

rorino
23. apr 2024

Môj nemá ,ani ja a žijeme😂

apolka77
23. apr 2024

Inak nedávno som v rádiu počula, že v Nemecku chceli dať do parlamentu zákaz šoférovania cez víkend , samozrejme na výnimky a samozrejme neviem si to v praxi predstavit. ..neprešlo to. Jasne .
Ale v ďalekej budúcnosti budú musieť niečo robiť lebo zo dňa na deň je viac a viac áut..ja by som začala asi tým že nie viac ako 2 auta na rodinu.

apolka77
23. apr 2024

Čo sa týka výšky vodičáku áno je drahý, ale aby si ho jeden dospelý chlap nevedel zaplatiť, mimochodom mnohé autoškoly berú platbu na splátky ..a moja 18 ročná si dala z brigády 500 a zvyšok som jej doplatila ..teraz si kúpila auto za 2500 ..1000 si zaplatila zas sama z brigády a 1500 sme dali my rodičia...
Tiež šoférovanie považujem za základnú zručnosť hoci chápem čo je to mať strach ..sama ho niekedy mám keď šoférujem na neznáme miesto..ale zas na to také výhody a ten skvelý pocit že áno prekonala som strach ...teraz sú autá s automatickou prevodovkou tam fakt to jazdí samé...

apolka77
23. apr 2024

https://youtube.com/shorts/PGcEbc60-Og?si=AaKL_...

Pozrite toto baba bez rúk šoféruje. Keď sa niekto boji možno ho to naštartuje. Konkrétne táto baba je skvelá čo všetko dokáže v bežnom živote.

tiezjedna
23. apr 2024

@vevesh myslím, že Paríž, Brusel, Štokholm, Lisabon... rôzne to odstupňovávajú. Niekde žiadne autá (myslím že Brusel), niekde ekologické zóny (ban pre benzínové a dieslové autá). Jedná sa o tom aj v ďalších mestách, nielen kvôli ekológii, ale z iných dôvodov.

vevesh
23. apr 2024

@tiezjedna ano, to poznam- ide hlavne o emisie a hluk (s ohladom na miestnych obyvatelov). Je to odstupnovane nalepkami podla motora a filtrov- a centrum brusela je urcite spristupnene pre auta, to by ani poslanci nemohli dojst do prace...🫣🫣🫣🫣Pariz takisto je normalne pristupny, pokiam mas vozidlo s pozadovanou nalepko

tiezjedna
23. apr 2024

@vevesh v centre Bruselu urobili z tej hlavnej ulice, ktorá bola kedysi dopravou tepnou pešiu zónu. Politici sa do práce dostanú, pretože namiesto toho vybudovali vnútorný okruh. Ja skôr rozumiem týmto pohnútkam (vyhnať autá z centra, aby sa revitalizovali vizuálne a úžitkovo) než zelenému terorizmu a elektrofanatizmu...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
beronsche
24. apr 2024

@viera3488 uz som nechcela reagovat, ale tie "starodavne nazory" ma tak pobavili, ze som zmenila nazor..
Jedna vec je, ze tebe vodicak nechyba. Ok. Tvoje rozhodnutie, avsak moj dojem je, ze je to viac nevyhnutne prisposobenie sa situacii, nez slobodne rozhodnutie a zivotny styl..

Ono, podla mna, je to prave naopak, v dnesnej dobe je standardom mat vodicak, vediet pracu s PC a aspon jeden cudzi jazyk. Samozrejme, mozes si spokojne zit aj bez toho, ale min.na trhu prace sa znevyhodnujes.

silvicka247
11. máj 2024

mne osobne by to vadilo a neviem si predstavit byt s takym muzom ani vo vztahu.

Strana
z13