icon

Váš názor na môj problém

nm218
4. feb 2023

Ahoj baby, idem si k vám po radu, čo by ste robili na mojom mieste :D neviem ci to tak máte aj vy, ze vzdy po novom roku vás chytia depky, prehodnocujete svoju zivotnu situaciu a tak… ja mam 5 rocny vztah, avsak musela som sa zo slovenska prestahovat pred pol rokom (dostudovala som skolu) za priatelom do česka kedze je čech… avsak je fakt, ze mi dost chýba rodina, a kedze tu vpodstate nikoho okrem neho, jeho rodiny a pár kolegýň v práci (v ktorej aj tak nie som uplne šťastná) nemám, tak mi tu býva dosť smutno. Ďalsia vec je problem si najst lepsiu prácu, nevravim ze som na tom az tak zle, ale tiez tu nie som ani stastná ze je to vazne prács ktorá ma baví a napĺňa. Neviem cestinu gramaticky spravne, takze na nejakú recepčnú , este ked ani nemam skusenosti, ma nevezmú. Dalsia vec je, ze byvame so svokrovcami v jednom dome, síce mame samostatný vchod, ale aj tak. Svokrovci sú na priatelovi neskutocne závislí, sú schopní ho otravovať kvoli kazdej malickosti- doslova si z neho robia poskoka a mne to vadí, ale on si to neuvedomuje. Ďalšia vec je- som cestovateľský typ, rada spoznávam krajiny, akurát priateľ je skôr pecivál, sameho ho nenapadne vymysliet nejaky vylet- radsej bude sediet doma. Ked mu poviem ze ci pojdeme v lete tam a tam- tak odpovie ze ho to moc neláka a ze na to nemá peniaze (pritom má 2x taký plat nez ja- mimochodom pracuje vo firme svojho otca 🙂 tým nevravim ze by to platil on- velku cast platim ja )
Ďalšia vec je, ze ked som sama v praci, napriklad ako teraz, rozmyslam nad vecami,napr. sestra pracuje v rakusku a vedela by mi tam vybaviť prácu kde by som mala 2x taky plat ako tu. Nevravim ze ma to neláka, to áno, hlavne keď má človek ambície si v buducnosti kupiť barák, auto a podobne… to so mnou priatel moc nezdiela. Na to, ked mu poviem ze nechcem cely zivot byvat so svokrovcami v jednom dome, odpovie, ze on tiez nie, ale hypoteku nam nedaju, tak ze co chcem robiť 🙂 mimochodom na to, ze by som isla do rakuska tak ci nechce ist so mnou, mi povedal ze kludne, ale ze on nepojde, lebo tam kde je teraz mu trvalo dlho sa dostať.
Inak priatel je vpohode, viac menej nemame ziadne problemy, ja to väcsinou vsetky problemy drzim v sebe, lebo nemam rada hádky. Ale priatel je neskutocny rapel, dokaze chytit nervy aj pri najmensej blbosti, rad hadze vecami (Napr. Ideme na vylet- navigacia ho vedie inak ako chce ist on- zacne nadavat ze sme nemali nikam chodit a byt doma…) inak je laskyplny, moji rodicia ho maju radi, avsak nevidia to, co vidím ja…
Tak toto je moj dnešný výlev, čo vravíte? 😕

tosomja
4. feb 2023

@nm218 že si ži svoj život a na také "problémy" sa vykašli. Keď máš byť s ním, budeš aj keď si budeš plniť svoje sny, keď nemáte byť spolu, tak nebudete, aj keby ste žili medzi4 stenami len vy dvaja.
Ja na tvojom mieste oznámim frajerovi, že sa ti naskytla robota pri sestre, že ideš skúsiť na pár mesiacov, keď chce, môže ísť tebou, ale keďže tam kde je teraz, má robotu istú a radšej nech zostane a zarába pre vašu lepšiu budúcnosť. A čas ukáže. Keď budeš čakať, čušať a všetko držať v sebe, život ti unikne pomedzi prsty a ty zistíš, že okrem muža, deti a svokrovcov na jednom dvore, nemáš nič iné.

deti95060810
4. feb 2023

ešte raz prehodnoť svoj nespokojný život a začni baliť kufre...
Chlap sa nezmení, bude nadávať a a pod. do konca života. s takýmto človekom nie je ľahký život, po čase ti to pôjde pekne na nervy...
Ak sa ti nepáči u svokrovcov, nemá zmysel tam zostávať dlhšie. Radšej odíd zavčasu, a usaď sa tam , kde ty chceš. Ak na Mesiaci - tak na Mesiaci.
Obidve situácie som v živote zažila, a u mňa to neskončilo "happyendom"..... zbytočne som si skomplikovala život a následky som niesla celé roky....

simonkazga
4. feb 2023

On sa nezmení. Má všetko na tácke. Ty v tomto vzťahu nikdy šťastná nebudeš. Pokiaľ definicia dobrého muža v tvojich očiach nie je "chodí do roboty a nebije ma", tak to nie je moc perspektívne. Ak sa nechceš hneď rozchádzať, sprav čo ti radia baby. Choď za svojimi snami a uvidíš.

lesana25
4. feb 2023

Odsťahovať si sa nemusela, len pre info, mala si na výber. A ešte za takým človekom, to by ma ani nehlo. Nadáva, hádže vecami, ale inak je láskyplný, to si tiež trochu odporuješ.
Mimochodom, žiadnych svokrovcov nemáš, sú to len frajerovi rodičia.
Keď sa necítiš dobre tam kde si, uvedom si, že ťa tam nič nedrží a že máš na viac.

deti95060810
4. feb 2023

@lesana25 áále sú...poznám aj ja takých... nálada sa im mení rýchlosťou blesku...
nikdy nevieš čo bude za minútu...

cyberk
4. feb 2023

Tam kde je, mu trvalo sa dlho dostat? Ved pracuje v tatkovej firme 🤣 to muselo byt sakra tazke 🤣
No dievca, mas na viac, tento chalan ta len brzdi…

zmrzlinka2021
4. feb 2023

@nm218
Pozri:
- evidentne ta ten vztah nenaplna
- evidentne vas vztah sa stale neposuva - si po 5 rokov stale len jeho frajerka nutena nazyvat jeho rodicov "svokrovci"
- evidentne nema potrebu riesit byvanie pre vlastnu rodinu a kupovat vasu spolocnu nehnutelnost
- evidentntne chces nieco v zivote ine, aj co sa tyka praci, aj prostredia...

Si este mlada, stale slobodna, nemate ani deti - nebud v niecom, v com nie si uz teraz stotoznena

pbra40
4. feb 2023

Ja to vidim tak, ze ty si pre ten vztah urobila vsetko. Opustila svoju krajinu, svoju rodinu, prisposobila sa a nasla si tam pracu. A on sa neprisposobil v nicom. Ani len v tom, aby ste nebyvali u rodicov. Takze to, ze ti blikaju kontrolky, je zrejme a intuicia ti zvacsa dobre vzdy nasepkava, inak by sa neozyvala. Taha ta dole, ci zazitkovo alebo pracovne. Zakrpatievas pri nom. Si mlada, bezdetna, to co podniknes teraz v tom case po skole, na tom budes stavat cely zivot. Pracovne skusenosti su velmi dolezite, hlavne pre zenu, lebo ako si to teraz vykamas, do takeho rpostredia sa vratis po materskej. Takze ja by som zdvihla kufre. A volala segre, nech vybavuje pracu. Ved to je sen. Niektori sa nevedia dostat do zahranicia a ty by si tam mala aj spriaznenu dusu na start i pracu.

selest
4. feb 2023

Asi by som balila kufre kym ma nic pri nom nedrzi. Si mlada, mala by si cestovat, spoznavat nove veci, uzivat zivot. Zasediet sa staci ked pridu deti, potom uz tieto moznosti budu obmedzene a bude ti to luto.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mirco50
Odpoveď bola odstránená
natalka13
4. feb 2023

Mas plat taky ze mozes cestovat on 2x tak velky a nedaju vam hypoteku.
Uz ste boli v nejakej banke?
Ked nemate spolocne zaujmy, je fakt zbytocne s nim zostat.

marca12
4. feb 2023

@nm218 Stacilo mi precitat,musela som sa odstajovat za priatelom. Vidim to tak,ze ta dost obmedzuje. Mate rozdielne pohlady na zivot. Ty chces zit,on prezivat. Ty chces nieco viac od zivota,jemu staci vedomie,ze nedostane hypoteku,skopi usi a bude pokracovat vo svojom zivote.

janetinka27
4. feb 2023

@nm218 ahoj, vy nie ze nemate problemy, mate kopec problemov, ktore sa vam kopia, len ich neriesite
pokial nie si spokojna, musia to riesit. alebo chces takto zit navzdy? ak ano, tak s nim ostan

katka700
4. feb 2023

@nm218 Ak ti sestra vie vybaviť prácu, odíd za ňou na pár mesiacov a uvidíš čo ďalej. S odstupom vyzerajú veci inak.
Ľudia sa málokedy radikálne menia k lepšiemu, je možné že tvojmu priateľovi vyhovuje bývať v rodičovskom dome a namiesto cestovania sedieť doma a nikdy sa to nezmení. A možno ho tvoj odchod nakopne a príde za tebou. Kým nespravíš zmenu, nezistís.

babulkomale
5. feb 2023

@nm218 hypo vam nedaju? Cize plat u ocka je cierny asi...lakomy Čecháček, nic sexi pre mna. Ale radiť ti nebudem, ty to zijes a bud ti to vyhovuje alebo nie.

biaa
5. feb 2023

@nm218 hah citam z časti o sebe😀😀 ja som sa tiež za priatelom stahovala do CZ akurát že prácu som tu nasla perfektnú a aj keby sme do budúcna nemali byt spolu na Slovensko sa nevratim😀 tiež je pocival ja vsak tiež niesom úplne sociálny typ. Rodina mi občas chyba rovnako kamarátky tuna za vyše roka som nenasla žiadnu, neviem cesky mi akosi nesedia😂 stačia mi v praci :DD.

Čo sa týka byvania určite byt tebou točím na priatela hldna prácu takú aby Vám hypo dali alebo choďte do najmu u rodičov by som nebola nerobi to dobre. My byvame blizko rodičov ale majú to k nám autom asi 10 minút a ako tu zijem za rok a pól tu boli raz😀 takze pohoda . Byt tebou určite sa snazim to bývanie vyriesit.

Čo sa týka povahy priatela moj je podobny tiež niekedy reaguje že sa neprestávam divit. Ale treba hodiť rec proste keď nastane taká situacia tak to skusit zobrat s humorom že nech nehundre na vsetko ako 60rocny chlap😀 väčšinou to pomoze nejak tu situaciu obrátiť na humornú nenechaj si hlavne kazit naladu!

Do zahraničia by som bez neho nešla tiež sme mali chvilku keď rozmýšľal on ísť prec ale sla by som s ním 🙂 takze podľa mna ak ste spolu toľko rokov je to zbytočne zahodit. To čo popisuješ mi nepride až tak zle na to aby ste zakončovali vzťah vsade je nieco

nm218
autor
5. feb 2023

@biaa mne prave pride luto zahodit 5 rocny vztah len tak, je to s nim obcas dost tazke, jeho rodicov uz tazko nedávam. Ale budem volat segre ohladom tej prace, jemu mam v plane povedat ze chcem ist za segrou do rakuska, bud pojde so mnou, alebo nie. Ked nie tak to skusime na dialku s tym ze obcas pridem ja a obcas on - a uvidime co bude, cas ukaze. Je dost mozne ze ked mu poviem ze balim kufre, tak ich bude balit so mnou, ale tak 90% zo 100 si myslim ze povie nie… asi bude fajn mu to tiez nechat rozlezat v hlave ci by chcel aby som isla prec, chlapi predsa len maju trochu iné myslenie nez my 🤷🏼‍♀️

biaa
5. feb 2023

@nm218 určite 🙂 podľa mňa spravne rozhodnutie ak spolu byt máte tak spolu budete aj na dialku pripadne by siel chalan s tebou. Muz vie aj hory koli žene preniesť keď chce. A keď nebude chciet nuz… lepšie zahodit 5 rokov ako dalších 10 ;) držím palce

bennn
8. feb 2023

@nm218 No tvoj problem je mi jasný, ale nie je mi jasné, ako to dopadne a či to vydrží, ak by si do toho Rakúska išla a boli by ste takto na diaľku. Osobne si myslím, že ste na seba príliš zvyknutí a nepovedali ste si, čo kto pre vzťah urobil a nie preto, že by ste chceli si veci vyčítať, ale aby ste si to uvedomili. NIKDY, by som nebýval s rodičmi s frajerkou. Nikdy. To by som radšej fungoval tak, že každý vo svojom u svojich rodičov a vzťah normálne ako počas štúdia. Aj tak práca zaberie alebo skôr zoberie viac energie ako škola času kedysi... A bývať len spoločne do vlastného, žiadne že k rodičom... z dvoch platov jeden nájom platiť viete. Je to váš život a ak to budete myslieť vážne, pôjdete onedlho do hypotéky. ... Fakt nechápem ľudí, ktorí idú bývať k rodičom a sú obaja pracujúci.

kassandra25
10. feb 2023

@nm218 to, čo si opísala, neznie vôbec vábne. Ale nie je to ani extremna tragédia. Skor usudxujem, ze to asi po nejakom čase skončí. Vedela by si si predstaviť, že sa posuniete ďalej a budeš žiť v tom, v čom doteraz, no do záväzkami to bude ešte horšie? Nevyznieva to dobre ani s jeho rodičmi, to bývanie, mozete raz byvat zvlášť? A keď sa nejako trápiť takto, radšej skusiť inú variantu v živote......