icon

Váš názor na moju aktuálnu situáciu - chcem si s priateľom kúpiť mobilný dom

julinka12
17. sep 2022

Dobrý deň chcem vedieť váš názor na moju aktuálnu situáciu.
Chcem si s priateľom kúpiť mobilný dom u mojich rodičov to nemáme kam dať keďže pozemok je malý ale svokra ho má dosť veľký. Priateľ býva u mami a ja ešte u rodičov ja mám 17 a on 24. Mali sme naplánované že od 18 budem bývať snim. Chcel tén mobilný dom dať na svojom plac lenže svokra má exekútora takže to tam že dať nemôžeme. Tak poraďte prosím či sa mobilný dom môže dať hocikam

Strana
z2
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
18. sep 2022

@viestta ja som už presvedčená o tom, že sa zabáva tým, že píše názory, ktoré sú úplne mimo, preto na neho nereagujem

lujza123
18. sep 2022

@julinka12 hľadajte pozemky na prenájom, napríklad v záhradkárskych ci chatovych osadách (nie tie spoločne ale také kde ma každý svoju záhradu). Niečo ako žabí majer v Bratislave napríklad, tam je to samy mobil house a pozemky majú za par eur prenajaté od mesta.
Takýchto pozemkov v zastavaných mestských častiach je veľa, orientujte sa na také na ktorych už niečo stojí, tam je to s povoleniami ľahšie. Kľudne aj niečo kde stojí stará zrúcanina, ma to milión majiteľov a nevedia sa dohodnúť co s tým, taky to skôr prenajmu

Co sa týka inžinierskych sietí určite aby tam bola voda, to je základ. Elektrika je tiež fajn, aké malý mobil house viete potiahnuť aj na solárnych paneloch. Odpad odporúčam riešiť vlastnou cistckou, ak by vám to neschválili tak zumpou.

Informujte sa kde môžete, nájdete aj na Fb rôzne skupiny kde sú ľudia ktorý takto bývajú a poradia.

Mobil house (tinyhouse) je dobrý nápad ako mať prvé vlastne bývanie za smiešnu cenu, len treba si vedieť vyhľadať informácie, zaujímať sa, nezlaknut sa prekážok. Ide to a tisíce ľudí na SK býva alternatívne.
Nieje to štandardné bývanie, väčšina ľudí ta vysmeje a povie ti aby ste si vzali 120 000 € hypotéku na garsónku takže na verejných fórach ako je toto sa k odpovedi nedopatras.

viestta
18. sep 2022

@elizabet173 on je celý mimo🤔

kitycat
18. sep 2022

@zoro9836 zacinam si mysliet, ze sa ozaj vyzivas v tom, ze nejaka dievcina ide zahadzovat svoj zivot s niktosom.

Ake vyhliadky ma 17 rocna baba v mobilnom dome na zahrade priatelovej mamy? Keby to bolo fakt to nenavidene poschodie dvojgeneracneho domu, nejaka zivotna uroven. Ale priatel sa vystahuje z domu na zahradu.. Wow.

Ty by si jej odporucil aby nezabudla z domu zobrat handru a vedro. Pretoze pre teba je zena menejcenna.. A tu ides proti kazdej, ktora ma iny nazor ako ty.

PS: Nikto ani admini nemazu tolko komentarov, kolko si zmazes ty sam.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
18. sep 2022

@kitycat žena nesmie byť zlatokopka, nesmie mať žiadne nároky na prostredie kde bude žiť, pripadne vychovávať svoje deti. Musí sa len snažiť pre chlapa spraviť prvé posledné a on jej podom vydeli zo "svojich" penazi podľa zásluh. To, že by chcela pre seba a svoje deti prostredie hodne 21. storočia, že očakáva zaobchádzanie hodne 21. storočia, že chce žiť vo vzťahu, kde pocíti účtu, kde nestráca sebeúctu, chce byť aj naďalej svojpravna a hlavne rovnopravna ako partner, to už vôbec nie je prípustné.

bessie12
18. sep 2022

@viestta a este jej da zaplatiť, ak nieco sa znici v byte / dome. Lebo užívaním sa to ničí. 🙄🤦‍♀️

palicka
18. sep 2022

@zoro9836 okojojjjj, nielen tým sa líši od teba. Skôr by som povedala, že spoločne okrem registrácie na MK nemáte nič. Žiaľ, registráciu na MK povoľujú všetkým. Skús ukľudniť svoje hormóny, a prestan spamovať svojimi príspevkami o Viestte diskusiu.

palicka
18. sep 2022

@kitycat súhlasím. Myslím, že väčšina z nás sa na situáciu autorky pozerá ako mama,žena. 17 ročná slečna je v podstate ešte dieťa. Má sa venovať vzdelávaniu, zažívať spoločnosť rovesníkov… a nie sa v 17 upísať chudakovi o 7 rokov staršiemu (v tomto veku je to podľa mna významný rozdiel) a viesť domácnosť niekde v mobilnej chatke na cudzom pozemku.!

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kitycat
18. sep 2022

@zoro9836 ta baba nema v hlave nasrane a chce sa dostat z tej situacie, kam ju tlaci jej priatel a nazyva to laskou... Ma este jednu temu https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/nie-som-pripravena-2/#post-85377893

Neplanuje sa otrcat za peniaze, ale zit si vlastny zivot.
Ty vidis vsade iba to ako je chlap utlacany vzdy a vsade. Kazdy sa chce mat dobre. Co dobre, skvelo. A pokial ju on zbuchne v 18ke bez nicoho na zahrade tak sa ona ozaj nikam nedostane

viestta
18. sep 2022

@palicka neviem co by pán robil ak by sa jeho 17 ročná dcéra rozhodla ísť bývať s frajerom do maringotky na svokrin dvor. Myslím si, že by bol perspektívny zlatko veľmi rýchlo pouceny o tom kde je sever. Možno aj stahitkou z plota by mu bo vysvetlene.

kitycat
18. sep 2022

@viestta zabalil by jej ten parny cistic na okna a zaluzie.. Si myslim.

viestta
18. sep 2022

@kitycat obávam sa, že on parný čistič nikdy žiadnemu svojmu dieťaťu nezabrali. Ak by bol otec, tak jeho vyjadrenia by boli diametrálne odlišné.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
18. sep 2022

Keby niekto čítal.s porozumením aj zadanie témy, nepotreboval hneď zosmiesnovat mňa, hneď na začiatku by vedel, že ide o sedemnásťrocnu zabku co ma život pred sebou, nie vypočítavu starú korčúľ, čo sa chce nejakému zavesiť na krk aby ho vycicala.
@kitycat

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kitycat
18. sep 2022

@zoro9836 daj aj nejaku radu tej dievcine, lebo tema ma zadanie. A ty si sa tu obul do Hurvinka a do zenskej emancipacie.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bessie12
18. sep 2022

@zoro9836 pre mna za mna. Mozes si narazit koho chces. Aj svoj zadok na kol. To uz ide mimo mna.
@julinka12 ja by som na tvojom mieste pockala. Si este velmi mlada. Najprv si dokonc skolu, neskor najdi pracu a odloz si nejake peniaze. Ked budes starsia, tak sa na tuto situaciu budes pozerat uplne inac ako teraz. Ja by som do mobilneho domu nesla.

Strana
z2