icon

Vaša najhoršia skúsenosť so svokrou

18. sep 2020

Zdravím všetky nevesty, ktoré si toho so svokrou čo-to prežili. Zaujimalo by ma, aká najhoršia skúsenosť so svokrou Vám utkvela v pamäti tak, že sa tým celkový vzťah so svokrou úplne zmenil, samozrejme, k horšiemu. Prežívam momentálne čosi podobné, a preto ma zaujíma, čo všetko sa dokáže medzi nevestou a svokrou stať, prípadne, ako problém, konflikt vyriešiť, alebo neriešiť.

Ďakujem, baby 🙂

Strana
z2
sante81
19. sep 2020

@stela01 ak si môj syn raz založí rodinu, a bude mať deti, a neskôr si nájde ku..u, tak ho kryt nebudem... Nech sa rozvedie, a potom rieši inú ženu. Nezažila si, nesud.

stela01
19. sep 2020

@sante81 ja nesúdim .

kittykat22
19. sep 2020

@andreatytler hmm povedat/nepovedat o nevere. To sa lahsie pise ako hovori. Bola som presvedcena ako ty, ze by som to povedala 😀 . Kym moja najlepsia kamaratka nezacala podvadzat svojho manzela. Klasicka rodina s dietatom. Jej manzel je vcelku fajn, ja ho mam rada ako cloveka. Nase deti spolu vyborne vyhadzaju - su roky najlepsi kamarati. A teraz si predstav, ze ja zavolam jej manzelovi a poviem, ze ho podvadza manzelka. Co si myslis ze sa stane? Hadky urcite, mozno rozvod. Ja budem katalizatorom rozvodu, ja znicim rodinu, ja rozhadam malemu chlapcovi do kosti rodicov. Ked si to zoberies v tomto meritku, tak som si nie uplne ista, ci by si chcela niest tuto zodpovednost. Ja som to vnutorne dlho riesila, a potom som si povedala, ze spolu ziju, nech si to riesia. Predpokladam ze by bol divoky rozvod, dieta by islo do striedavej starostlivosti - lebo oni by sa ho vzdat ani jeden nechceli. A ja by som sa pozerala na to vsetko z dialky - a na 100% by som si povedala, ze mi ten moment pravdy za to nestal.

simona92101
19. sep 2020

@andreatytler najprv sme nevedeli kde je,mala vitat hosti.nemohli sme sa jej dovolat,bali sme sa ze sa daco stalo.dovalila sa ako velka voda,pol hodinu meskala,ani sa neospravedlnila,nic...ja som bola vtedy tehotna,od rana mi bolo zle,cakala som nachystana v izbe(mali sme to v penzione aj s obradom)a uplne jej to bolo fuk.muz jej vynadal ze keby vedel ako sa zachova,ani ju na svadbu nezavola...

andreatytler
19. sep 2020

@kittykat22 100% suhlasim s tym ze sa o tom lahsie pise ako robi. Mozno keby som to ja zazila ani ja by som to nedokazala povedat. Je to hrozne tazka situacia a je tam vela variant takze nie vzdy sa to da takto pekne nalinkovat ako som pisala.
Ale podla mna to nie si ty kto znici rodinu, kto mozno pripravi dieta o otca... to je ten neverny clovek, ktory to vsetko robi.
Ja by som mala velmi velky problem sa tomu podvadzanemu pozriet do oci. Neustale by som na to musela mysliet. Ak by som to nedokazala povedat asi by som sa snazila prerusit kontakt s oboma stranami.
Skus to otocit a predstav si ze ty si podvadzana a tvoja najlepsia kamoska o tom vie. Chcela by si aby ti o tom povedala alebo nie? Ja by som chcela.
Ak ale kamoskinho manzela nepoznam a nikdy ho nestretnem, tak by som sa do toho nemiesala. Pre mna by bol problem to klamanie manzela z oci do oci a ta pretvarka ze ano mam ta rada ale zaroven napomaham k tomu aby si bol podvadzany.

kittykat22
19. sep 2020

@andreatytler a tu sa mylis. Pretoze ona ho podvadza uz 3 roky - a on to vie. Ale nevie s kym. Ale ma strach ze mu zena odide, tak jej to toleruje. A namiesto toho, aby si to sam zistil, aby to riesil, bude volat mne, ci o tom nieco viem. Najskor som mala vycitky svedomia z toho ze som klamala, ale potom som zmenila nazor. Namiesto vycitiek som sa nahnevala. Ze namiesto toho aby si to riesil s nou, aby zistil kam chodi - lebo keby chcel tak to zisti, bude volat mne a mna sa bude pytat. Takze zvali celu zodpovednost na mna. Vo finale ja budem ta zla - ta ktora povie meno, ta ktora rozbehne rozvod. Ja niesom zodpovedna za nikoho vztah. Oni su dvaja vo vztahu? Nech si to riesia. Nech sa podvadzaju, zatvaraju oci. Nie je to moj problem. Ty neustale zabudas ze v tom vztahu je dieta. Mne je uplne sumafuk ze ho ona podvadza, a je mi kompletne jedno ze on to nechce vidiet. Ale co mi jedno nie je, je ich syn. A ich rozvod, by bol pre neho nestastim. A ked to pride (a nebude to uz dlho trvat), ja s tym nebudem mat nic spolocne. Budes prekvapena, al veci sa vo finale vyvrbia aj bez toho, aby si ty/ja/nikto iny do vztahu zasahoval.

andreatytler
19. sep 2020

@kittykat22 Aha... tak to jasne ze na tvojom mieste by som nic nehovorila ked to on uz vie. Ak to on toleruje, tvarila by som sa aj ja tak isto. Inac to musi byt vztah o drzku.☹ a tahaju to takto 3 roky☹

andreatytler
19. sep 2020

@simona92101 Boze... este aj tehotna si bola😲... mas skveleho muza👍

janetinka27
20. sep 2020

muzova rodina je teraz aj mojou rodinou. vyrastali sme v odlisnom prostredi.ja som mala tie najlaskavejsie babky,veselych dedkov,milujucich rodicov. v rodine mojho muza sa city neprejavovali,svokrovcov,teda muzovych rodicov som nikdy nevidela objat sa,pobozkat,dotknut sa.

ich vztah ku mne je zvlastny,vela som sa pre to natrapila,s muzom sme mali vztah na dialku,stretali sme sa po vikendoch a ja som vzdy u nich tajne v izbe plakala.od zaciatku so mnou sutazili,nikdy sa ma nic neopytali,robila som im butlavu vrbu a nechala sa trhat na kusky.takmer nam to pokazilo vztah s muzom,lebo on ich ma rad takych aki su.

pomohlo mi az to,ked som pochopila,ze ma mozno nikdy nespoznaju,ze ma mozno nikdy neprijmu,lebo oni to jednoducho nevedia.a ja to bud s nimi risknem,alebo vsetko vzdam a pridem o muza.

byvame 120 km daleko,ale velmi casto k nim chodime na vikend a oni nas tiez na otocku navstevuju. vedome sa snazim ich mat rada,modlim sa za to a verim,ze Boh ohreje jedneho dna aj ich srdcia. toto leto sme so svokrom trhali spolu kyticu lucnych kvetov,ked sme boli s nim a muzom na bazu. bol to krasny zazitok,ktory si budem navzdy pamatat.vidim ze svokor sa meni a to ma povzbudzuje.

svokrovcom ani svagrinej som nikdy ziadnu kritiku nepovedala,aj ked velakrat som si od nich vypocula slova,ktore ma strasne zranili,ale oni si to neuvedomili.raz vecer si na mne svokra vybila zlost a este sa ma rano opytala ako som sa vybuvinkala.

moj muz o vsetkom vie,zo zaciatku vobec nevedel,co s tym robit,nie je to automaticke,ze chlap sa otoci o 180 stupnov ked si najde manzelku. vsetky nase hrany sa iba postupne a s laskou musia obrusit.nikto predsa nebude brusit diamant sekerou.na to treba vela trpezlivosti a jemnosti,tych krokov je vela a su drobne. zena musi reagovat s pokojom a rozumne,aby nedostala muza medzi mlynske kolesa.

teraz sa vydavala svagrina a vidim ako zle do rodiny zapadol svagor,nasa svokra je k nemu zla a ma na neho rozne nevhodne aj nepravdive narazky. bude to mat tazke,pretoze jeho manzelka je rovnako tvrda a odmietava ako jej mama.aj ona je k nemu zla,neuctiva.tak sme v ich rodine dvaja naivni votrelci, ale mozno je to tak,ze sme ich jedina sanca,aby im zacalo bit srdce.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
lala123
20. sep 2020

@janetinka27 nepoznam ta ale take dobro , pokora a nádej ide z tvojho príspevku, že som Ti to musela napísať.....málokedy sa tu da niečo take prečítať.....prajem Ti vsetko dobre❤️

janetinka27
20. sep 2020

@lala123 mam aj druhu (odvratenu) stranku a vtedy zo mna slahaju blesky 😅
snazime sa,ale casto padame 😉
dakujem a aj tebe zelam vsetko dobre 🌹

janetinka27
24. aug 2021

ach, pokracovanie k mojej predoslej reakcii k hlavnemu prispevku. zial, po svadbe svagrinej sa situacia zacala zhorsovat, svagor u svokrovcov trpel, im sa v nicom nepacil, obvinovali ho z nezmyslov. narodilo sa im kratko po svadbe babatko, bolo to este horsie, uz nebol len zly zať, ale aj zly otec a konflikty viedli k jeho odchodu, ked babo bolo este malinke. teraz mu male nechcu ani ukazat, ani dat, nemoze sa k nemu dostat. je to tragedia. dietatko sa ma dobre, vsetci ho miluju, ale casom bude poznacene tym, ze ho odtrhli od otca. je to smutne. myslia si, ze ju chrania pred otcom a myslia si, ze robia dobre :(

katkami123
24. aug 2021

@janetinka27
Tak jeden rozumný odišiel a ty naivná stále veríš v zázraky a zmenu. Zapamätaj si, ze starého koňa novým kúskom nenaučíš. Oni sa nezmenia. Ako sa hovorí- nehádžte perly sviniam.

janetinka27
24. aug 2021

@katkami123 samozrejme, ze verim. a ci bolo rozumne odist, ked teraz nema ani zenu a a ani dieta...

katkami123
24. aug 2021

@janetinka27 možno by mal zenu a dieťa, ale by pri nich skončil v blázinci. Co je lepšie? A ako dlho už čakáš na zmenu, ak možem vedieť?

janetinka27
24. aug 2021

@katkami123 ja verim na zmenu a tie zmeny sa deju. uz som to pisala vyssie. jasne,ze som sa mohla urazit, zaťať a odmietat k nim chodit.ale je to najblizsia rodina mojho muza, ma ich velmi rad. vychovali ho.

abigail88
Autor odpoveď zmazal
katkami123
24. aug 2021

@janetinka27
Oni sa nezmenia, na zmeny sú už starí. To nie sú malé deti.

1katus1
24. aug 2021

@slniecko187 a to si načo ostala s takým mamankom ?

weronika171717
24. aug 2021

@kittykat22 by som bola zvedavá, či je tá tvoja kamoska ešte s manželom alebo už prišiel na to s kým ho podvádza..... 😁

kittykat22
24. aug 2021

@weronika171717 uz su od seba. Je tomu ale len asi pol roka. Ja som to nepovedala, a on na to prisiel sam, pretoze jej zobral telefon a videl tam spravy. Nabehol na facebook a takmer mu vypadli oci. Bolo to dobre fiasko, pretoze zistil, ze ho podviedla s celkom slusnym poctom jeho kamaratov. Samozrejme mi napisal, ze som o tom vedela a bola som ticho ... no co k tomu napisat. Je to medzi nimi a ja som mu napisala, ze som v tom nechcela figurovat. Co ma sokovalo bolo, ze on jej nic z toho co sa stalo nekladol za vinu. Vsetci okoli su zli, nikto mu to nepovie - ale priznat ze je chyba na jej strane, to vobec. Neverila som vlastnym usiam a ociam. Nakoniec prisiel rozchod - z jej strany. Nasla si byt a prestahovala sa vedla do bytu na poschodi 🙈🙈 On ma novu priatelku a hadaju sa o dieta ktore si bez sudov striedaju. Nakoniec, ako som videla to rozuzlenie, tak som velmi rada, ze som sa v tom neangazovala, a poucenie do buducnosti - nikdy NIKDY, sa nebudem angazovat v neverach inych ludi. Pretoze nikdy nevies, ako sa to tam zvrtne.

janetinka27
25. aug 2021

@katkami123 maju teraz to vnuca, o ktore sa staraju. svagrina isla do prace, takze stari rodicia su s dietatom od narodenia a su nan velmi naviazani. dieta ich velmi zmenilo. clovek sa praveze moze zmenit, aj ked je stary. jedneho dna sa nam otvoria oci. niekomu skor, niekomu neskor alebo aj neskoro. verim, ze Bohu je vsetko mozne.

Strana
z2