Večerné popíjanie piva
Aký máte názor na každodenné večerné popíjanie piva doma po práci? Jeden a pol plechovky, niekedy dve.... Je to už alkoholizmus, alebo je to vami tolerované množstvo?
@dominikamacakova to ano to mas pravdu preto som jej napisala ze zalezi ako sa sprava ked to pivo nemá. Môj manžel si da aj každý den pivo dve aj mesiac v kuse ale potom ho aj mesiac nema. A nechyba mu. Dava si ho ked ma chut a príde večer z práce. Alkoholik nie je. Takze nie je pravidlo ze kto pije stale pivo je alkoholik. Tak som to myslela. 🙂
@elizabet173 áno, ste rodina alkohlikov 🙃 Je veľa druhov alkoholizmu
ja som sa pytala a nedostala som odpoveď. Ako alkoholik dokaze prestan len tak pit? Vies co znamena pojem alkoholizmus? Alkoholik je závislí na alkohole. Nema dno a je každý deň ožratý. Zila si niekedy s alkoholikom? Asi nie ale ja áno a to bol v liehu denno denne. A nie moj muž ktorý si mesiac v kuse po práci da pivo dve a je doba kedy si ho aj mesiac neda lebo nema na neho chuť. Alkoholik nedokaze prestat piť a nedat si alkohol co len den. Ma abstak a trasie ho. Robila som v bare a tam o osmej rano každý deň prisiel chlap ktorý sa triasol a potreboval víno. Ako 39 ročný umrel ma cirozu pečené. to je alkoholizmus . A nie chlap ktorý si da dve pivá každý večer a potom mesiac nemá nič. Moj muz to pije pre chuť. Moj oco pil pivo v lete od smädu. Nikdy sa neozrali z jedneho ci z dvoch piv. Alkoholik je človek ktorý potrebuje alkohol a pije do ozrania nie človek ktorý pije pre chuť a od smädu. Este som nevidela alkoholika triezveho... Môj manžel sa dobre zasmial na tom akurát. Vy niektoré ste ako kamoška. Ktora zakazala muzovi pit viac ako jedno pivo lebo ze potom je to alkoholizmus a ona je z Oravy kde sa pije nonstop a ona si dá palene s nimi obcas 🤣🤣🤣 vy ste v zivote este nevideli alkoholika a nemate ani pojem co alkoholik znamena. Naštudujte si definiciu alkoholik.
Tuto mas definiciu...
Konzumácia alkoholu sa stáva problémom vtedy, keď má prednosť pred všetkými ostatnými činnosťami. Osoba s týmto stavom nevie, kedy a ako prestať piť. Veľmi často premýšľa o alkohole a nedokáže kontrolovať, koľko je dosť, pričom vie, že mu spôsobuje vážne problémy. „Vo svojej podstate je alkohol droga. Práve preto na ňom môže vzniknúť závislosť,“Príznaky alkoholizmu
človek pije sám alebo v tajnosti
nie je schopný obmedziť množstvo alkoholu
skladovanie a ukrývanie alkoholu
strata pamäte, krátkych časových úsekov
stráca záujem o svoje záľuby, ktoré mal predtým rád
má časté nutkanie piť alkohol
stále potrebuje viac a viac alkoholu
pitie alkoholu kvôli tomu, aby sa cítil dobre
problémy vo vzťahoch, rodine, financiách či práci kvôli pitiu
@elizabet173 moze alebo nemusi...takych su plne liecebne,co si mysleli ze to maju pod kontrolou.
@elizabet173 nemam zle skusenosti z detstva ale z bývalého. Ktorý bol alkoholik a keď som robila v bare takze viem rozoznat alkoholika od prilezitostneho konzumenta. 🙂
@elizabet173 ved samozrejme. Tie baby nevedia co to je alkoholizmus. Ja ta samozrejme za neho nepovazujem. 🙂
Ak by bola daná osoba podráždená ak by to 1-2 piva nemala tak áno je to alkoholizmus, ak by vynechať jeden dva dni ci týždeň nebol problém tak he to tolerovatelne.
My si tiež dáme s chlapom k večeri pohár 1-2dl vína v podstate pravidelne keď ma rannú. Keď poobednú tak on nie kvôli práci a ja nie lebo co budem sama. Pre niekoho je to už nábeh na alkoholizmus pre niekoho prijateľná norma
Podľa niektorých tu charakteristík alkoholizmu bola Queen Elisabeth notoricky alkoholik … so svojimi 4-5 drinkami denne. 😉 neobhajujem alkohol, jeho nadmerne pitie ma doslova devastačné účinky na organizmus ale zase taká demonizacia poháru vina alebo piva fakt nie je nutná .
Pre ženu alkoholizmus pre chlapa po 12 hodinovej šichte relax...keď si dá pivo doma a nechodí po krčmách netreba z toho robiť dramu...
Precitaj si príbehy na profile drazil... Nie, nie je to toletovane množstvo, keď je to každý deň tak je to už alkoholizmus, to neznamená ze keď nevypije každý deň fľašu vodky tak je to ok
Môj muž si tiež dá po celom dni pivo,nehovorím že každý deň,ale hlavne v lete aj 2-3.Jemu voda smäd nezahasí,sladké nápoje nepije a ani náhodou nie je alkoholik.Tieto jednoznačne odpovede...ano je alkoholik ani nekomentujem 🙈
@dizzy1822 nezabudajme,ze kazdy na prednej hore zacinal tak ze si dal deco denne,pollitra piva na uhasenie smadu...nuz nech si kazdy zvazi nalepku alkoholika sam
Ale no tak, potom ten čo fajčí denne 1 cigaretu je teda závislák?