Večný problém so psom
Ahoj ľudia. V živote som nepísala svoje problémy verejne ale už neviem kudy kam. Do predu píšem, že to bude dllllhy príbeh.
Možno sa to dotkne tých preafektovanych psickaroch, ktorí psom dovolia všeličo.
Začalo to tým, že som si chcela zaobstarať psíka do bytu. Biologické hodiny tykali ale ja som sa až tak na dieťa necítila. Takže som si chcela zaobstarať psíka. Môj,už teraz manžel, ho moc nechcel. Nakoniec súhlasil ale len v prípade že to bude Jack Russel. Povedala som si okej, beriem to že to bude s výcvikom ťažšie ako s Border Koliou. No manžel vôbec netušil, že to bude úplne inak ako so psom ktorého majú doma (pomiešany Jack Russel). Ako sme si ho zaobstarali, boli sme aj u manželovych rodičov. Pes sa tam vykadil pekne v strede chodby. Hneď som ho pokarhala a poslala von. Veď ho treba ešte vycvičiť. Po hodinke to spravil znova a keď som ho pokarhala proskocila ku mne svokra so slovami "ale veď ho nechaj, veď to k nemu treba ako s malým dieťaťom. On z toho vyrastie." To ma hneď odrovnalo. Pomyslela som si' no, keďže je môj manžel celý po mame, viem čo ma čaká' ... A mala som pravdu. Za pár mesiacov som ho stihla naučiť všeličo. A poviem vám, je to veľmi bystrý pes. No keďže mal svoju povahu a teda veľmi dominantnú, musela som byť 2x tak dominantná ako on. A postupom času sa to manželovi moc nepáčilo. A tu to začína...
Keďže manžel nemal problém s tým, že mu dáva jesť zo svojho taniera. Mňa to hnevalo. Veď predsa je to pes, má svoju misku, a má svoje jedlo.
Začal byť dotieravý, stále si pýtal keď som jedla. A keďže som mu nikdy nič nedala l, začal po mne vrčať. Takže som mu dala povel na miesto a zavrela ho tam kým nedojem. Prišiel môj manžel, zdrbal má že na mňa zavolá políciu... Povedala som si okej, predýchaj...
A tak to šlo ďalej a ďalej, stále sa ho zastával a pes keďže nieje blbý to začal pekné využívať. (Si poviete že jak to pes mohol využívať, však je to pes) no... To som si hovorila aj ja ale fakt to tak bolo... Zistila som to až v tedy, keď som otehotnela a nechodila do práce. K som s ním bola osamote, pes počúval na slovo. Akonáhle došiel z práce manžel, mal má úplne na háku a ešte k tomu robil veci ako napr. bral všetko z konferenčného stolíka a iné sprostosti ktoré si pri mne nikdy nedovolil.
Ďalší zlom bol vtedy, keď som ešte ako tehotná, pár týždňov do pôrodu chcela otvoriť dvierka chladničky a keďže tam bol pes rozvalený a ani sa nepohol ani na povel,(keďže manžel bol doma :D ) tak som ho odsunula nohou. A zase. "Zavolám na teba políciu že ho kopeš " .. ľudia, neverila som vlastným očiam ani ušiam. Povedala som si 'fajn, ešte raz a seriem na tu snahu starať sa o psa ' ...
A tak sa aj stalo. Pomedzi tie hádky ohľadom výchovy psa, mi zakázal s ním ísť k veterinárovi keďže bol chorý . Aj napriek tomu že ja som bola tá čo okolo neho skákala.
A vtedy som si povedala končím. Končím s tým, ešte porodim predčasne z tých nervov čo mám. Už som bola unavená. Jednoducho som dala od psa ruky preč.
A teraz ten hlavný problém. Pes ho vôbec, no vôbec nepočúva. Ani ten hlavný povel ku mne. Ani povel na miesto .. na miesto ide až po 10 zopakovaní " miesto " ... No čo ma hnevá najviac, je to, že serie kade tade. Chcaje kade tade. Mám pol ročné dieťa, a mám pocit že od kedy som od toho psa dala ruky preč, ten pes má všetko na háku. Dokonca je tak vychcany, že čaká kým zaspime hore v spálni,aby si ľahol na gauč. A len čo počuje pohyb, rýchlo zlezie a tvary sa, že tam nebol. Je strašne vychcany..ako had.
Keď manžel chce ísť k dieťaťu,pes sa hneď strčí medzi nich. Už ma ani pobozkať nesmie, lebo skáče po mne, klape so zubami ... Všetko ide akoby dole vodou.
Chcem len radu ako to ďalej riešiť lebo s manželom to je ako keby som hádzala hrach o stenu. O chvíľu začne malý liezť a ja nechcem aby liezol po jeho chcankach a sračkach. .. a hádať sa .. už som unavená... Ešte chvíľu a rozsypem sa.
Naposledy mi povedal, že ak ho dám preč, vezme aj on mne to na čom mi najviac záleží.
Naposledy mi povedal, že ak ho dám preč, vezme aj on mne to na čom mi najviac záleží.
@michaela216 bože to je čo toto?????tebe absolútne nedochádza že psie hovna sú najmenší problém? To ako sa chová tvoj manžel??? Ja ani neviem čo napísať, sťahovala by som sa alebo zabezpečila borderke nový domov. Borderky sú akčnejšie ako malinoisy, toho máme doma, ako zvláda manžel venčenie?
Klobúk dole že znesies toľko od psa, ja neznesiem psa ani vnútri nie ešte aby mi tam robil potrebu a sedel na sedačke,, svokra ma psa a šúcha sa po sedačke a sedi pri nás keď sme jedli mňa potom prešla chuť a radšej som vydržala kým sme išli domov ale potrebu robí vonku,, bývame na byte a ledva som dovolila zajaca aj ten je celoročne na balkóne 🙈 a vnútri iba keď je dcéra doma ale nie je v klietke je naučený behať po balkóne ale potreba len do klietky 😄
@michaela216 ....no vidíš a už si si odpovedala,prečo ste nevyzreti.Obaja trváte na svojom,neviete urobiť kompromis a vyriešiť taký malý problém ako je pes.Ako chcete v živote riešiť väčšie problémy,dilemy,rozhodnutia? Budete čakať,až to vyrieši bohviekto a zatiaľ sa len budú kopiť sračky? Ako u psa?
@michaela216 vážená pes si oblizuje prdel a sankuje sa lebo ma plne análne vačky co ho boli a svrbí nakoniec zrejme nemá ani základnú starostlivosť. Pes je prirodzené veľmi čistotny ak nie je. Mnoziarne ak to robí u vás doma musí mu byť psichycky zle alebo ho nevencite. Do pekla s ľuďmi ako vy!!!
@teleskop o psa je postarané dobre, chodí von stále. Má kvalitnú stravu, má problém so srsťou na ktorú berie tabletky 🙂
@mumintroliq čo potom????budú ho inzerovať vyhrážať sa aké je pes monštrum a my blbi dobrovoľníci budem zúfalo hľadať domov
@teleskop nepísala som že je monštrum.. len že je vybitý a ide tam, kde sa mu všetko dovolí 🙂
@michaela216 ...pes s ktorým sa chodí často von nemá potrebu cikať a kakať vo vnútri.Pes,ktorý je zdravý neťahá zadok po zemi
@teleskop nemierila som tam, ale skôr na to, aby si to uvedomil aj jej muž, že ten stav je dlhodobo neudržateľný
@doriiis písala som že ma dlhodobý problém s kožou a srsťou a berie lieky 🙂
Túto tému treba premenovať, ty nemáš problém so psom, veď sama píšeš, že si ho zvládala. Ty máš prioritný veľký problém s manželom. Tam to začni riešiť urgentne, lebo Vaše dieťa bude inteligentnejšia kópia Vášho psa. Pouvažuj, či náhodou nemá manžel manipulátorské sklony, aj tu na MK je veľa diskusií, na nete nájdeš toho veľa. Lebo hneď vyhrážka políciou, a "ak ho dám preč, vezme aj on mne to na čom mi najviac záleží". No mne už bliká taká veľká kontrolka, že ten pes bude to najmenšie, čo budeš do budúcna riešiť. Drž sa! ❤
@elizabet173 ...však majú,polrocne
@doriiis z čoho si to usúdila ? Lebo mu nedovolím ležať na gauči? Nerozumiem, objasní mi to prosím
@katkasav asi naozaj musím premenovať názov.. nejak sa to tu mení na agresívnu diskusiu.
No žiaľ musíš to riešiť len s manželom, lebo pokiaľ nebudete vychovávať toho od rovnako, nebude poslúchať.
A koľko má pes rokov, že vám kadí v byte???
@zuzulka558 psa som do bytu aj tak chcela. No len som nečakala že sa to tak otočí proti mne všetko. 🙂 A možno naozaj moja chyba že som si nestála za svojím.
Došlo ti že si si zaobstarala psa a vysral sa na nho
@vilma7 pes má už rok a pol. Ak by bol šteňa, tak by ma to nehnevalo.
@teleskop dobre 🙂
@vilma7 občas mi príde akoby to robím naschvál, keďže do spálne nesmie a akonáhle ho manžel nechá, že ide spať tak to urobí.
@michaela216 1,5 je psia puberta, vtedy sú najmenej znesitelny a začnú si dovolovat a ignorovať aj to co už boli dávno naučený
Je to tvoj prvý pes? Ešte ma napadlo možno začať chodiť na výcvik, skúsený psickar vie nasmerovať.
Baby to možno píšu drsne, ale pravdivo, pes ktorý je pravidelne venceny, napriek tomu sankuje (šucha si zadok) a vyprazdnuje sa doma na nejaký zdravotný problém, alebo zle krmivo. Nesadnut mu môžu aj tie najpremiovejsie granule na trhu, treba skúsiť iné.
@michaela216 nepoludstuj zviera!! Jeho centr nerv sústava funguje inak ty svoj hnev a agresivitu presúvas na psa ale cítiš ju k mužovi. Odborné sa to volá projekcia, tvoj pes ti nerobí naproti, pes je vždy zrkadlo našich emócií. Máš ho na háku a on teba tiež. Ten kto ťa zrádza je manžel ale túto pravdu tu nechceš čítať...zvierata zbožňujem ale akonáhle manzel drží stranu našej fenke a nestojí pri mne [pravidlá a stále rovnaké to je to čo potrebuje dieťa aj pes- konzistentnosť) pri výchove tak je oheň na streche!!!
@lujza123 kľudne to mohli napísať aj inak ako útočiť ale áno, beriem. Chodíme pravidelne k veterinárovi, dávame mu krmivo ktoré odporučil veterinár, berie lieky.. dúfam že sa mu to upraví, zatiaľ je to v poriadku no uvidíme ako ďalej. Prvý pes to práve že nieje. Mám Border Koliu ale zase to je úplne iná liga ako Russel.. dokonca aj pubertou sme prešli v poriadku.
@michaela216 keď sa doma hádate jeden povie, že môže druhý, že nie pes je neuroticky a serie kade chodí.daj mu vyšetriť stolicu, a choďte s ním na cvicak.Kupit pre také osoby psa bolo zbytočne samozrejme, že už zavadzia, lebo dieťa....daruj ho niekomu kto bude mať naňho čas a nervy
@michaela216 Vsetci traja ste tvrdohlavi - ty, manzel aj pes. Ty a manzel sa musite naucit robit komromisy a hlavne byt maximalne jednotni, pretoze tymto vasim pristupom trpi pes a bude aj dieta. Inak absolutne suhlasim, mame tiez psa a neexistuje, aby isiel na gauc alebo postel. Milujeme ho cela rodina, ale je to pes a musi vediet, kde je jeho miesto a postavenie vo svorke. Ja nelezim v jeho pelechu ani na jeho koberci a on nebude lezat na mojom gauci ani posteli. Jem ja psovi jeho granule alebo konzervu?? Nie a preto nebude on zrat moje ludske jedlo.

@doriiis nečakam aby to riešil niekto iný. Prišla som sem po názor, a ďakujem ti zaňho 🙂