icon

Vedeli by ste žiť bez práce?

12. nov 2023

Vedeli by ste žiť bez práce? Keby ste vyhrali alebo zdedili viacej peňazí odišli by ste z práce?

Strana
z3
mogaa
12. nov 2023

ano vedela.....ledva čakám kým budem mať odrobených 40rokov aby som mohla odísť do predč.star.dôchodku:slight_smile:

pribinak
12. nov 2023

Nie. Potrebujem sa realizovať. Našla by som si nejaký part time job.
Alebo by sim si založila nejakú nadáciu, ale musela by som niečo robiť

h2
12. nov 2023

Teraz, ako pracujúca, áno, vedela by som si to predstaviť. Ale úprimne, neviem, ako by som sa na to pozerala po pol roku doma, napríklad.

aaadkaaa
12. nov 2023

Nie. Ale to bude tym, ze mam pracu, ktoru milujem a naplna ma.

tenerifka
12. nov 2023

no ak by som zdedila ci vyhrala miliony, tak asi ano, lebo by som sa dufam dokazala vzdy niecim zaoberat, najma cestovanie, zahrada, kavicky, nakupy, prechadzky....ale mozno by som po roku ci dvoch potreboala nejaky zmysel, nieco vytvarat.....moj sen je mat moznost vymyslat luxusne domy (za pomoci architekta), dat ich postavit a potom predat

19mmm71
12. nov 2023

nie,potrebujem realizáciu - ale našťastie pracujem tak že som sama sebe pánom

konikmodry111
12. nov 2023

Nie, cez coronu sme prisli obaja o pracu, a slahnut nas islo oboch od ničnerobenia 🙈 my potrebujeme makať 😅

minenkak
12. nov 2023

Kedykoľvek

petamich
12. nov 2023

nie, bez tejto konkretnej prace asi aj ano 🙂 ale inak by som si musela najst nieco, kde by som sa realizovala

cervenaruza123
12. nov 2023

Keby som nutne nepotrebovala zarabat peniaze, pravdepodobne by som z prace odisla, ale realizovala by som sa v inych veciach. Nevedela by som sediet doma, ale da sa robit vela veci, dobrovolnictvo a podobne veci, kde sa clovek moze realizovat, pomoct, aj ked nezarobi nic. Alebo by som naopak si mohla slobodne vybrat pracu, kde by som sice zarabala malo, ale viac by ma naplnala, viac by som sa v nej vedela realizovat a mala by som pocit, ze ta praca ma zmysel.

katulienkax
12. nov 2023

Co je to viac penazi , napr za milion eur by som kupila nejaky dom v dobrej lokalite ba a uz by som bola bez penazi, takze co je to vela penazi, miliarda?

sasesoe
12. nov 2023

Koncim retazozu md a tesim sa do prace ;)

sasitimi17
12. nov 2023

Vedela by som si to predstaviť len na určitý čas, ale navždy nie...

sissy27
12. nov 2023

Vedela by som zit bez prace, ale nevedela by som len tak hnit doma. Ak by to obnos tej vyhry / dedicstva dovoloval, tak by som si urcite vedela zariadit aktivny a zmysluplny zivot bez zamestnania na tpp 😃

martinkatinka
12. nov 2023

Ja teraz nerobim na cely uvazok. A vyhovuje mi to. Mam aj dost volneho casu a ten sa snazim vyuzit so synom, aj ked ten pubertak uz velmi nechce so mnou chodit po prechadzkach a tak .... Ale mam aj svoje konicky, handmade, sem-tam nieco predam a to zas vrazim do materialu 😆

mamina7070
12. nov 2023

jasne ze vedela (a to som bola workoholik) realizovat sa da aj inak

vlado818
12. nov 2023

Ano zijem tak. Leto je super ale zima je dlha na Slovensku takze smer do tepla castajsie cez zimu. Leto je uz super doma.

cina1
12. nov 2023

ak by mi to vystačilo, aj zajtra by som odišla...

lelelienka
12. nov 2023

Samozrejme, bez vahania by som odisla z prace a naplno sa venovala rodine a mojim hobby.

martinkatinka
12. nov 2023

A k otazke, ano, odisla by som z prace 😉

zuzitko74
12. nov 2023

Ak by som mala toľko peňazí, že by som nemusela chodiť do práca asi by som do nej chodila aj tak, lebo ma fakt baví. Ale zrušila by som si svoj druhý úväzok, stačil by mi ten jeden.

pralinka25
12. nov 2023

ano uplne v pohode aj hned. viem sa totiz realizovat aj inak. mam milion veci ktorym by som sa vedela venovat keby som nemusela pracovat kvoli peniazom. ja by som uplne v poho bola aj dobrovolnik.

ivik4
12. nov 2023

Hneď !!!
Mam zaujimov az az

tetapetra
12. nov 2023

Určite si to viem predstaviť. Fantázia funguje 😂. Našla by som si trénera, ktorý by ma každé ráno ťahal z postele, makať na sebe. Učiteľa anj, aby som mohla ísť poznávať svet 😉. Snažila by som pomáhať, asi by som sa videla v neziskovke

petulda333
12. nov 2023

Som doma od marca. Nenudim sa,to nie,ale je to stale to iste a lezie mi to na mozog 😁 no poviem to tak,mat fakt vela penazi,otvorim si zivnost s niecim co ma bavi a zaroven by som si riadila cas ako chcem. Uprimne,ta predstava,ako ziju vsetci ma desi. Tie najlepsie roky travit v praci,popri nej stres,ze co s detmi cez prazdniny,sviatky a chorobu. Byt malo casu s muzom atd,mnoho ludi robiba zivori. A potom ist do dochodku so zdravotnymi problemami,ze je clovek rad,ze zije. A zas stres,ze zaco kupi lieky a pod. To je zivot? Zijeme len jeden a mnohi ludia z toho zivota nic nemaju pomaly. Ja viem viem,mali sa ludia lepsie ucit,najst lepsiu pracu,ist do zahranicia. To tu mnohe pisu,ale neuvedomuju si,ze nie kazdy ma tu moznost,povahu. A zas,nemozme vsetci robit len riaditelov,manazerov,it sluzby a pod. Moja mama je krajcirka,robi v jednej firme od skoncenia skoly. Kazdy den vstava okolo 4 rano. Unavena,ruky znicene, volno len 2x do roka pocas celozavodnej. Plat nic moc. Do dochodku pojde znicena

caroline_
12. nov 2023

Samozrejme, nie je o com rozmýšľať

jaga18
12. nov 2023

Samozrejme, vedela. Kebyže som 100%zabezpečená, robila by som už do konca života len to, čo ma baví aj keď by to nevynášalo. Venovala sa rodine, koníčkom a vlastnému biznisu pre radosť a zamestnanie mysle.

zuzitko74
12. nov 2023

@petulda333 Ha, ha, mali sme sa lepšie učiť? Môj syn má učňovku bez maturity a mal vyšší nástupný plat než začínajúci učiteľ. Syn je stolár.

martinkatinka
12. nov 2023

@zuzitko74 no ved uz konecne aj tych manualne zrucnych, sikovnych ludi ocenia 😉

petulda333
12. nov 2023

@zuzitko74 no,to tu niektore expertky vedia radit,ked sa niekto stazuje na nedostatok financii.

Strana
z3