icon

Vedeli by ste žiť bez práce?

12. nov 2023

Vedeli by ste žiť bez práce? Keby ste vyhrali alebo zdedili viacej peňazí odišli by ste z práce?

Strana
z3
riyadh
13. nov 2023

Nie, pretoze mam pracu ktoru milujem😊

yukki
13. nov 2023

Viď
@riyadh.
Ja to isté. Viem si predstaviť ale, ako by dom zo zdedenymi prachmi naložila. Popri práci

milanemila
13. nov 2023

Nie neodisla, moja praca ma bavi a mam v sebe aj ctiziadostivost nieco v zivote dokazat. Mozno by som si ale skratila uvazok, aby som si mohla ist kazdy den zacvicit a stihat viac starostlivosti o seba. Vyplatila by som hypoteku 😂 a dala si mozno s rodinou pol roka off na cestovanie.
Teda zalezalo by aj od sumy samozrejme lebo ine je milion a ine 100k 🤷🏼‍♀️

daniela2202
13. nov 2023

V žiadnom prípade.... práca šĺachtí človeka 👉

ndrag
13. nov 2023

nie, by som to tahala dalej v robote. A navyse by som sa nikomu okrem mojej malej rodiny nepochvalila, ze som nieco vyhrala 😅.

tiezjedna
13. nov 2023

Užívam si to 5. rok a je to absolútna paráda👍 S prácou som sa rozlúčila, keď prostredné dieťa nastupovalo do prvého ročníka ZŠ. Predala som firmu, ktorú som rozbehla veľmi mladá, dotiahla na medzinárodnú úroveň a viedla takmer 20 rokov.

babulkomale
13. nov 2023

@tiezjedna a ako to funguje, uz nemusis vobec pracovat a zijes z urokov? Ci uz len investujes, nevytvaras zisk pracou?

tiezjedna
13. nov 2023

@babulkomale nemusela by som, ale mám to asi ako väčšina žien tu, zostať sedieť na riti neviem 👍firma posledných cca 6 rokov generovala dosť na to, aby sme tvorili veľmi slušné rezervy, takže stále je do čoho hrabnúť💶. Časť zisku z predaja som investovala do svojho sna (bývanie v Chorvatsku, milujem to tam). Časť do jedného startupu, ktorý sa javí veľmi sľubne, ale uvidíme, vždy sa môže niečo zvrtnúť. Veľkú časť sme utratili za cestovanie a spoločný čas ako rodina♥️ A časť som dala do biznisu, ktorý rozbiehame s manželom, vidím v tom veľkú výzvu. Niečo nové. Navyse muž by nás uživil s prehľadom, má tiež firmu, teda mame, ale do tej mu nekecám😁tá stojí výhradne na jeho brilantnom ume, ja som len support🤷‍♀️ tých necelých úžasných 5 rokov asi stačilo. Ale
rozhodne už nikdy neplánujem nahodit také tempo ako kedysi. To je jediné, čo viem na 100 %🙋‍♀️

babulkomale
14. nov 2023

@tiezjedna tak ale ked rozbiehate biznis, tak pracujes, aspon tak som to pochopila. Ved praca nie je len ze musis denne do fabriky.
Drzim palce 👍

tiezjedna
14. nov 2023

@babulkomale rozbieha to manžel, ja som skôr administratívny backround, aspoň zatiaľ👍 Bola to jeho myšlienka, mne sa páči, tak som ju podporila. Reálne mi to v tejto fáze zaberie cca 3 hodiny týždenne, preto to za prácu fakt nepovažujem. Ďakujeme, verím, že to bude fajn👍

pralinka25
14. nov 2023

@jamimo hlavne nech su ti sukromni ucitelia fesni 😅

jamimo
14. nov 2023

@pralinka25 noo, aj tak sa dá... na latinsko-americké tance najlepšie rodený domáci... a na tie jazyky uprednostňujem múdrosť, učiteľov v seniorskom veku. Fešáka mám doma 😉
PS: na všetky tie aktivity by musel mať deň minimálne 50 hodín a žiť 108 rokov 😄

pralinka25
14. nov 2023

@jamimo tak fesakom co mas doma sa to vyvetluje, ja som si hned predstavila vsetkych tych sexi ucitelov napriklad tanca .... 😝

babulkomale
14. nov 2023

@tiezjedna aaaa, tak to je prijemny cas straveny pracou 😃👍

marsmykkok
17. nov 2023

Určite áno, by som sa venovala koníčkom, ak by peniaze boli dá sa život užívať. A keďže mám rada zvieratá možno by som sa tam angažovala a založila nejaký útulok,.ale že by som mala len priestory, išla tam občas, mala by som nejakého zamestnanca čo by sa staral. Ja som administratívny typ, to je práca čo koníčkom nemôže byť. Nie som kreatívna ani umelecky založená, že by som sa venovala takej práci a by ma to bavilo. Nie som ani podnikateľský typ, ani pomahajici že by ma naplnila pomoc ľuďom, teda pre takýchto ľudí ako ja čo im je práca len prostriedok na získanie peňazí by bolo ideál nepracovat.

Strana
z3