Veľmi som zlenivela
Neviem, čo sa to so mnou deje. Kedysi som mala rada prechádzky, byť vonku a chodiť medzi ľudí. Potom som mala ťažké depresie kvôli zlým rodinným vzťahom, prejavovalo sa to tak, že som sa cítila ako bez života. Po práci som len ležala v posteli, bývam už sama. Niečo upratať, porobiť, ľahnúť si a za žiadnych okolností nikam nechodiť. Liečilo sa to liekmi od psychiatra. No ostalo mi to. Nechcem nikam chodiť, z práce sa ponáhľam domov, posteľ mi je útočiskom. Čo sa to so mnou deje, nechcem takto žiť. Keď mám niekam ísť normálne ma prepadne strach a nejdem. Niekedy nemám síl si ani notebook zo stola vziať a pozrieť si nejaký film... Je toto normálne?
nie je to normalne. ako chvilkovy nejaky stav, tak okej, ale ked to trva dlhsie a uz sa to riesilo aj liekmi, tak asi nebude vsetko v poriadku a mala by si to zacat asi riesit s nejakym odbornikom. pripadne s nejakou kamaratkou, nech sa mas na koho obratit, nech ta ma kto namotivovat nejak.
a na lenivost by som sa v tomto pripade asi nevyhovarala.
Podla mna este nie si vyliecena, je to lepsie, ale stav este nie je idealny... Mozno si ukoncila liecbu prilis skoro.
Toto určite normálne nie je. Chod opäť za psychiatrickou
to sú úzkosti a depresie, nie lenivosť. Ešte by si sa mala určite liečiť..držím palce
Ono,človek si aj veľmi ľahko zvykne. Tu je to možno kúsok už o zvyku,o tom,že sa takto cítiš komfortne a o tom,že zrejme by si ešte potrebovala pokračovanie v liečbe.
depresie a úzkosti máš stále...rieš s lekárom.
byt tebou skusila by som zaradit do toho zivota postupne aktivity ako prechadzky a pod.
velmi dobre viem o com rozpravas, je to narocne ale na toto lieky netreba ak sa po psychickej stranke citis fajn
treba zacat najma pomaly, nie si naplanovat na dalsich 30dni rozne aktivity, staci 15min prechadzka a postupne pridavat ostatne - aby ta to nedemotivovalo
ak je mozne tak nejake terapie, ludia potrebuju kontakt s niekym inym
Možno neberieš správnu liečbu.Nie, nemala by si zo strachu zostávať doma a celkovo nemať náplň dňa a byť izolovaná.Tak ako vieš ísť do práce a nemáš strach vieš ísť aj na prechádzku atď ..kamarátku zavolať ako spoločnosť?aj v nemocnici majú ľudia aktivity a naplánovaný deň.Povedz to psychiatrovi
Na všetko dnes lieky a psychiatra? Pozbieraj sa, ži život....po praci na prechádzku, vytesnat z hlavy stres (keď nejde o život nejde o nič), hýčkať telo aj dušu...dopriať si
Na všetko dnes lieky a psychiatra? Pozbieraj sa, ži život....po praci na prechádzku, vytesnat z hlavy stres (keď nejde o život nejde o nič), hýčkať telo aj dušu...dopriať si
@marcellka32 na všetko nie ale na depresiu určite. To je choroba, nie len nejaká zlá nálada.
Skús ísť z práce pozrieť si niečo na leto na nosenie do obchodov, sadni si niekde hoci sama na chvíľku na ☕🍰, popozeraj na ludi. Možno niekde v parku sadni na lavičku zo zmrzkou, pomaly sa dostaneš do bežného zivota. V poslednej dobe tu cítam rady len o tom, že treba psychiatrické vyšetrenie, že treba lieky... To už fakt každý potrebuje len prasky? Veď je to chémia, ktorou sa ľudia dopuju, čo nie je dobré.
Nie si sama

Normalne to nie je…treba to este poriesit s lekarmi