icon

Vianočná mánia

24. okt 2021

Ženy, je to sprostosť ale potrebujem sa už vyrozprávať.. Mužova rodina je fajn, ale keď sa začínajú blížiť Vianoce, tak im s prepáčením prepína. Oni majú zvyk nakupovať si dary aj dospelí a toto u nás v rodine nikdy nebolo, kupovalo sa deťom. Pomaly od septembra riešia komu čo a čím drahší a extravagantnejší dar, tým lepšie a čakajú taký aj na oplátku. Môj muž to berie tak, že on je na to zvyknutý a veď dostaneme niečo naspäť, ale mne príde extrém minúť 2 výplaty na jeden sviatok a hlavne ignorujú, čo im povieme, že by sme si priali a dostávame od nich nepotrebné somariny, na ktoré doma padá prach. Môj muž od sestry každý rok dostane značkové polo tričko, on taký typ tričiek neznáša, lebo mu v nich je teplo a škrtí ho límec, len ich odkladá s visačkami do skrine. Minulý rok sme dostali k tomu porcelánový čajový servis, ja drahý krém proti vráskam (fakt vtipné) a spoločný poukaz na pobyt, ktorý prepadol, lebo sme nemohli ísť kvôli covid opatreniam a nechceli nám predĺžiť platnosť. Už som im nespočetne veľa krát povedala, že máme všetko a nemusíme si kupovať dary navzájom vôbec, odkývu mi to a keď sa blížia sviatky, tak zase plánujú a nakupujú. Tento rok sa ešte aj zmenila situácia a švagrovcom sa narodilo bábo pred 2 mesiacmi a švagriná prišla k nám so zoznamom darov pre malú, lebo musí mať neskutočné prvé Vianoce (ktoré si nebude ani pamätať ani vnímať) a vec pod 500€ sme tam nenašli. Tento rok som si povedala, že už budem teda drzá ešte aj po tomto výstupe so zoznamom a keď sme sa stretli s nimi aj svokrovcami, tak som im po dohode s mužom oznámila, že naozaj nechceme žiadne dary, ale keď na tom ozaj trvajú, tak by sa nám hodila umývačka riadu, na ktorú by sa mohli zložiť všetci spoločne. Postavili sme totiž dom, nemáme ešte úplne všetko hotové a sme natesno s peniazmi a toto by nám pomohlo viac ako 100€ tričká a krémy s pobytmi. Švagrinej sa pretočili budíky, že taký veľký dar pýtame na Vianoce a svokra že nám určite nekúpia nič na prácu, ale niečo pre nás aby sme si to užili a že predsa darček má byť prekvapenie a nie aby som si vyberala a dupkala nohou. Ja by som fakt najradšej nedostala nič aj keď budem za nevďačnú, ako nejakú fakt drahú vec, za ktorú viem že dali veľa peňazí a u nás na ňu bude padať prach, ešte aj keď viem, že je mojou povinnosťou im vrátiť ten dar v podobnej hodnote s tým, že oni mať zoznamy môžu. Nemôžeme si veľmi vyskakovať a ani u nich to nechápem, lebo zarábajú priemerne a majú hypotéky a pôžičky, tak nechápem prečo sa musia každý rok tak ukazovať, veď Vianoce o tomto vôbec nie sú. Je ešte len október a ja som z nich už vystresovaná a znechutená.

Strana
z2
miadi
25. okt 2021

To je drzost ze dojde k vam stym ze chce ride on car pre 2m babo alebo nieco ine v cene 500e ked vy nemate ani mycku. 😄normalne si kupte mycku a svagrovi daj tie kosele Polo co mate s vysackou ze by sa Snad zisli. Svagrine kup peeling ( ako narazku ze mà hrubu kožu 😁ked ona da tebe krem proti vraskam) a babatku odrazadlo za 40e . A hotovo. Ved oni vam nedavaju darceky podla vasho zoznamu nic sa nestane ked sa urazia a o rok vam nedaju nic. Ale to by musel chciet zmenu tvoj muz lebo to je jeho rodina.ty sa zbytocne radis na koni ak je on makkyš a kupi co si oni rozkazu.

vilma7
25. okt 2021

U môjho manžela si tiež aj dospelú kupujú darčeky, či meniny, narodeniny, Vianoce. Ale nik neudava a nepreteká sa, v akej hodnote. Také každý dostane maličkosť a vybavené.

Švagrinú by som poslala k doktorovi, či je normálna 2- mesaćnemu pýtať elektrické auto a preliezačky. Ako tu už bolo spomenuté, ak sa.chce vytŕčať, nech si kúpi sama. Kúpila by som deku na hranie, alebo hviezdičky na plafón a dovi dopo.

mishka81
25. okt 2021

Mne keby svagrina da taky zoznam tak v tej sekunde jej poviem ze jej idem objednat sanitku do Hronoviec bo nevie co hovori....
Ja na tvojom mieste to zrusim cele uplne ze od nich nic nepotrebujete a nic by som im ani nekupovala. Radsej si kupte namiesto darcekov pre nich tu umyvacku.

queen_el
25. okt 2021

"ony zoznamy mat mozu" mozu, ale tak isto by som ignorovala ako oni ignoruje tvoje "zoznamy"...proste kup co uznas za vhodne, netreba sa vzdy prisposobovat a byt submisivny. oni si robia ako chcu a nepocuvaju inych tak aj ty rob tak ako chces a nepocuvaj ich

matabb73
25. okt 2021

ja by som im normálne povedala, že máte určitý finančný limit na darčeky a aj od nich chcete len v podobnom duchu. My si v rodine kupujeme len deťom a aj to len do sumy okolo 20 Eur na každého. Potom kupujeme môjmu otcovi knihu a on nám tiež kúpi knihy. Vianoce predsa nie sú o darčekoch. Ja sa každý rok teším na 25.12. To deti idú k otcovi a ja si s tou knihou sadnem do postele a užívam pohodu. Svojim deťom tiež kupujem pomenej, lebo neznášam veľa vecí v byte a rozčuľuje má konzum, v ktorom teraz žijeme. Ak to rodina nepochopí, je to ich problém. Ja by som kúpila darčeky v sume akú uznám za vhodnú a oni časom pochopia, že nechceš hrať ich hru.

karolinakr
25. okt 2021

Určite by som im dar za 500 eur nekupovala, hned ako by prišla so zoznamom, na päte by som ju otočila, a keby muž na tom trval, bola by hádka, v žiadnom pripade, oni vám umývačku odmietli, tak aké podmienky si chcú klásť , nechápem..a to , že vy na to pristúpite, je len vaša vlastná hlúposť. A čo sa stane, ked ten dar im nekúpite? Budú stanovať pred vašim barákom a sa ho dožadovať? Ked budem mať mesačný príjem 30 000eur, možem kupovať tisícové dary, inak nie..A okrem toho, každý nech si vyskakuje, na čo má a nie nereáone požiadavky na druhých klásť

karolinakr
25. okt 2021
karolinakr
25. okt 2021
vierkaa0
25. okt 2021

hmmm ja by som sa asi nezdrzala a hned by som im splechla do oci, ze oni si drahe darceky mohli pytat, davali vam zoznami a neviem co a ty proste nemozes. radsej by som stopla vsetky darceky a hotovo, vy nedavajte nic im oni vam a bude pokoj

babyjune
25. okt 2021

Tak toto by bolo pre mňa úplne neprijateľné. Rozumiem ti, že máš stres už teraz v októbri.
Švagrinú by som teda úplne zrušila, to čo je za blbosť, 500 eurové dary malému bábätku... Normálne mi to tlak zdvihlo. Veď nech jej "darujú" hračky sponzori na Instagrame. Toto je fakt asi chorá doba.

veroonikadan
26. okt 2021

povedala by som im to otvorene, ze to nie je normalne, ze proste nemate na to a pride vam to prehnane, malickost a dost, ja si neviem predstavit zeby som sa takto stresovala z darcekov, ved to maju byt sviatky radosti a pokoja a nie o tom kto co komu viacej da

Strana
z2