Vplyv negatívnej matky na vzťahy a pohodu v rodine
Máte niektorá takú mamu ktorá je vpodstate celý život nespokojná? So všetkým? Odkedy sa nám narodilo babo je to ešte horšie. Hovorím jej ideme k moru - načo by ste išli, to nie je pre také malé dieťa, nechajte mi ho a choďte sami, ideme do tatier - bude mu tam zima, pochválim sa že máme nieco nové - to ste mali kúpiť už dávno, pôjdeme na vianočné trhy - a načo? Ved tam sa nič nedá kúpiť, ja by som teda nešla… príde k nám domov - prečo máš toto takto? Prečo máš v kuchyni hriankovac keď ho momentálne nepoužívaš? Prečo malý nemá papuče? Ja by som tu nechcela bývať. Hovorím príde švagriná na navstevu - a načo? Aby si ju obskakovala? Aspoň malému niečo donesie dufam…atd…je nešťastná, mám vazne chorú sestru (dg nechcem pisat) a je to pochopiteľné ale je naozaj nutne aby každú radosť kazila aj tomu druhému dietatu? Chodím od našich ako psychická troska, úplne ma to vždy vyšťavi. Už jej veľa veci vlastne ani nehovorim, naša komunikácia je preto na bode mrazu.
niečo podobné mám -všetko kritizuje, nič je nieje dobré , syn začal chodit v cca13-14m od 10 mesiacov pizúkala že prečo ešte nechodí, prečo nerozpráva,
kupilii sme byt - jjooj aká malá kupelňa, malý výtah stará sa o priatela ktorý je na invalidnom vozíku a o brata ktorý je dement má toho veľa ale odkedy sa pametam je taká som z nej psychicky unavená ničomu nerozumie ked jej poviem - nič nepomáha ani rozhovor ani obmedzenie kontaktu
Mám takú mamu , ale nebývala taká , odkedy začali viac telefóny a internet tak je stále na mobile , nikam nechodí len doma sedí , všetko je zle , presne aj my kdesi ideme tak že čo tam , či si nelezieme na nervy a pod ... S tatom už tiež nikam nechodí , len sedí doma a nakupuje a všetko berie negatívne a aj ona sa ľutuje vo všetkom , vkuse že je tučná , škaredá a neviem čo . Vždy keď som tam sa pohádame a aj sestry sa s ňou často hádajú ... Navrhovali sme jej aj psychológa ale o tom samozrejme ani počuť .
@anonym_autor obemdzila by som s ňou kontakt na nevyhnutné minimum, mala som takú kolegyňu, vyhýbala som sa jej, ako som mohla, je to strašný vysávač energie
To nema so sestrinou diagnozou nic spolocne, to su taki ludia- povaha. Ja mam podobnu svokru.
slovenske mamy su casto take, ta starsia generacia. aj moja taka bola, ale uz zostarla a buzeracia ju presla, ja som navyse celkom vybusna povaha, tak uz ju asi omrzelo sa so mnou furt natahovat. pochvalit ani za boha, len furt pindat na vsetko. ony sa nezmierili, ze uz nie sme ich male dievcatka, ktore s kazdou kravinou za nimi behali. navyse takto sa prejavuje podla nich laska k detom a starostlivost o ne, lebo ved keby nas nemilovali, asi by im to bolo jedno-pokrivena logika, viem
@anonym_autor vidim, že nas je viac..
Tiez sa jej snazim vyhýbať.. všetko je zle,na vsetkom hladat chybu.. žiadne povzbudenie a psychicka pomoc.
Len lopatou po hlave stále.
To nema so sestrinou diagnozou nic spolocne, to su taki ludia- povaha. Ja mam podobnu svokru.
@anonym_14b2a7 to nieje o povahe. Ak sa človek v detskom veku nastaví na nejaký spôsob uvažovania nastaví si nejakým spôsobom svoju ",chémiu" v tele už sa nezmení.
Ostane +- taký akým sa naučil byť.

@anonym_autor jezis moja, strasne s tebou sucitim 😄 ako keby som citala o mojej...