icon

Vracanie veci svokre

7. okt 2021

Ahojte.
Ako by ste riesili, keby vam svokra ( u nas je to tak) , alebo aj ktokolvek iny, neustale kupuje oblecenie, veci do domacnosti, a ine haraburdy a pritom vam to netreba a uz to nemate kd eodkladat, tie veci ani nenosite- su mimo vas vkus, a aj bes toho mate v skrini x veci ktore nenosite. A ani za mic si neda vysvetlit, ze nech nekupuje a ak uz nahodou, tak nech sa spyta co treba.
Vracali by ste tie veci dotycnemu - napr.posle oblecenie a vratim v taske s dozami ? Alebo ako to riesit ? Ako nechcem byt nevdacna, ale tie veci fakt nechcem, nepotrebujem, a aj z principu, ze ekologia a snazim sa co najmenej kupovat, aby to nekoncilo na skladkach.

ibrunova
8. okt 2021

Ja som toto mala, poslala balík, bez auta s dvomi deťmi som ho dotrepala domov a v balíku ani jedna vec, ktorú by som využila. Handrový obraz s jeleňmi, deky na gauč, blúzky od ukrajinky, encyklopédia svetovej histórie, gumené obrúsky, zlaté gýčové šálky a podobne.. Všetko som vyhadzovala a jej nikdy netrklo, že nič u mňa nevidí vyložené a kupovala ďalej..

fiafia
8. okt 2021

Nebudem si robiť hriechy v rodine. Slušné podakujem a dakde darujem, vyložím v osade, v útulku atď atd

pininka1
8. okt 2021

Veci posuvam dalej, mame kontajner na saty v obci a niekomu sa zidu. Mne toto robi moja mama, ale hlavne s jedlom, xkrat som jej povedala ze ja varim skoro denne a ze nebudem jej veci jest a svoje vyhadzovat. Raz ma vytocila uz tak,ze ked otec doniesol tasku s jedlom, ja som ju obrala a doniesla ku nim nazad.

zuzanapjat
8. okt 2021

Darovať niekomu. A svokru to asi obohacuje vnútorne, keď ťa môže obdarovať. Takže určite by som jej to nevracala.

kvetinka75
8. okt 2021

tak toto isté robila aj moja svokra. Nikdy sa pritom netrafila do veľkosti a vkusu. Tak som jej to pootm nosila späť, že tie veci sú malé, veľké a že druhé ani nechcem a ked mi dávala blok nech si ich idem vymeniť, povedala som, že nemám kedy a že do takých obchodov ani nechodím. mužovi ešte občas kúpi. ale niekedy sú to veci na figu. Niekedy aj do domácnosti. Lacné, u číňana a neviem kde ešte. TEší sa že ako lacno nakúpila ale to, že sa to pokazí hneď pri prvom použítí to jej už nevadí. Ale po rokoch som sa naučila veci jednoducho odmietnuť. Ak sa mi niečo páči a využijem to, tak si to zoberiem, ak nie, tak vrátim, resp. nezoberiem si to.

sense
8. okt 2021

Vezmem, po ďakujem, odložím à o par mesiacov posuniem ďalej na charitu

tina5959
8. okt 2021

Mixer nebol v akcii,tak nemohla kúpiť mixer.
Niektori ľudia su proste zameraní na akcie- a musi to kúpiť aj keď čo bude. Veď je to v akcii. Veľmi sa oplatí. To by radšej mohla dať peniaze, nech si kupiš čo tebe vyhovuje.

karolinakr
8. okt 2021

ˇZiadne vyhadzovanie, pekne zabaľ daj na charitu do šedého kontajnera, tam všetci hádžu staré veci, tak tieto nove určite využijú, my mame taký kontajner na ulici, a odhovarať ju od kúpy, to je na dlhu debatu, synator vie ako na ňu. nech on jej dohovorí

karolinakr
8. okt 2021

Sú to otrasné veci ? Nejake mamičky socialne pripady by si ich nevzali? Možno sa potešia, ked im 2 vrecia prinesieš, vieš aka to je pomoc, ked niekto žije s par eur, daj inzerat, sema tam sa niekto najde

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
8. okt 2021

To sú nové veci nepoužívané, normálne to daj do vreca, daj si inzerat na bazoši a niekto bude mať predčasneho Ježiška

autor
8. okt 2021

@ajuga neviem co mas za problem. Uz som jej to vysvetlila, nepochopila, tak ma len tak zaujimalo ako su na tom tu baby a co robit.

mon2523
8. okt 2021

chvilku si tie veci niekde odloz a casom ich bud podaruj, predaj, co uznas za vhodne. je zbytocne aby si mala doma skladisko, lebo si to svokra nenecha vysvetlit 🙂

marseillefan
8. okt 2021

Ach ženy... sťažujete sa, aké zlé vzťahy máte so svokrami a ako tu čítam, správate sa k nim ako ešte horšie. Babky (svokry) sú aké sú... nezmenia sa. Ale robiť teatrálne gestá a vyhadzovať veci pred ich očami do koša? To je nechutné, ak si predstavím, že svokra chcela len dobre...
Ak chcete robiť radikálne kroky, tak nech sa so svokrami porozpráva ich synáčik a nech im to vysvetlí on. Riešite tu svokry, ale pri tom máte do ma chlapa, čo ani nemá gule, aby svojej mame vysvetlil ako sa veci majú. To by vás malo trápiť viac...

lubina
8. okt 2021

porozpravat sa s muzom a potom spolu so svokrov. Ak tie veci nechces, nepotrebujes a nevyuzijes, tak jej povedat, ze ak to bude kupovat aj nadalej, tak ich das na charitu, alebo bezdomovcom...hadam pochopi a ak nie, tak ich ozaj dakomu podaruj, urobis dobry skutok.

ajuga
8. okt 2021

Mne sa zda, ze coraz viac ide do uzadia slusnost a taktnost. No ved dobre, vysvetlila si svokre, ze tie veci nechces, nepochopila to, ty tie veci odkladaj do pivnice, na povalu, proste niekde. Alebo sa jej o par tyzdnov opytaj, ze co a tym a tym, ze vam to dala, ale nevyuzijes to. Ked povie ze ona nevie co s tym, opytaj s jej, ci to mozes podarovat. Ci naozaj to chces teatralne vyhadzovat do kosa ako ti ti dievcata radia? Sak trochu zapoj rozum

zefyra
8. okt 2021

Darovala by som ich na charitu. No nám svokra za 29 rokov nepriniesla vôbec nič.

jgk24
8. okt 2021

ked som mojej svokre povedala ja, ze uz mame vela veci, ze dakujeme, ale uz stacilo tak sa tvarila ze nepocuje a nosila dalej.. ked jej moj muz povedal to iste, tak vtedy prestala 😃

zivotgombicka
8. okt 2021

@ajuga ja si tiež myslím, že to vyhodenie vecí do koša pred jej očami je už také cez čiaru. Podľa mňa by tým človek ponížil iba seba a ja by som na to povahu nemala. No na druhej strane je podľa mňa neslušné aj to, že jej svokra nosí veci napriek tomu, že jej autorka viackrát povedala, že tie veci nechce. Človek s tým má potom iba starosti, nehovoriac o tom, aké je to neekologické.

hejyou
8. okt 2021

Ano chcem mam krsna take male ;)

hejyou
8. okt 2021

Ked ty nie mozno ja ano vyuzijem ked budes taka ochotna ;)

miriam11
8. okt 2021

Kľudne mi tie veci môžeš zasielať. Ja budem vedieť co s tým.

bikarbona
8. okt 2021

Ja tiež dostavam veci z pepca, akoby pepco nebolo na kazdom rohu a keby chcem, sama si nieco vyberiem.

enka81
8. okt 2021

neviem sa vcítiť úplne do tvojej kože, keďže mne nikto nič nedáva, rodičov už nemám a svokra? Tá nedá nič ani mojim deťom, teda jej vnúčatám , či je sviatok, Vianoce, ... Ale dievčatá ti tu radia dobre, vezmi a daruj, či nakupuje v akcii alebo nie, myslí na Vás a chce Vám urobiť radosť, tak buď trošku empatická a nefrfli a podaruj ďalej.

eternity24
8. okt 2021

Ja takéto veci darujem dálej. Co napríklad dostane dcérka a velmi sa mu to nepáči, podarujem inému dieťaťu (nie ako darcek), proste to dakomu dám, akebo to odnesiem cigánom u nás v dedine. Poprípade niekde v mestách máte aj zberne - kontajnery na oblečenie. Podla mna je to škoda vyhadzovať ked je to nové. Aj na FB máte rôzne skupiny napr Datuj to v Poprade! Kde môžete zadať ponuku a ten, komu sa to zijde Vám napíše. Napríklad aj naša obec ma profil na Fb a minule som zadala ponuku, ze darujem oblečenie po dcérke kt je nam uz malé. Ozvala sa jedna psni ktorá čakala dvojičky, tak ma to potešilo, ze som niekomu este pomohla. Tie veci neboli deravé ani nic. Este máte jednu možnosť, ak máte v blízkosti predajnu HaM, tam maju na predajni kontajner na veci. Oblecko tiez niesme byt deravé ani špinavé a nesmie obsahovať top. Oblecko zabalite do igelitky a chodíte do toho kontajnera. Na pokladni Vám potom dajú kupón na zľavu, ktorý môžete využiť pri ďalšim nákupe.

livka_
8. okt 2021

Hehe moj muz raz na taky nevhodny dar plesol nahlas ze "No a zas hned vecer nahodi aukciu" 😂😂😂😂😂😂😂🙆🙆 ...dajako uz nic mi odvtedy nenosi 🙏🤩🤩🤩🤩

eternity24
8. okt 2021

@eternity24 ved sj tu na mk môžete nakoniec vytvoriť príspevok napr darujem za poštovné oblečenie vo veľkosti S a uvidíte koľko záujemcov budete mat.

kikazoe
8. okt 2021

všetko takéto dávam rovno do krabice a keď je banánka plná, odnesiem na charitu či do ubytovne pre bezdomovcov.... tam sa potešia všetkému a nájde to využitie. presvedčiť istú časť rodiny sa prosto nedá, holt, iná generácia 🙂

miruska951
8. okt 2021

Ahoj Uz som tiez parkrat dostala nejaku vec ale nie od svokry, ta nieje obdarovavaci typ, pre mna nepouzitelnu tak som darovala niekomu inemu. Ak budes mat cas posli foto tych veci co nevyuzijes, ak.by mi padlo nieco do oka tak sa mozeme dohodnut 😉
Pekny den

karolinakr
8. okt 2021

OZ pre opustene mačky robia aukcie na zanovne vecičky, ty maš vyhodu, že su nove, a ludia si za par centov prihadzuju po 0.50 kupia veci a potom, sa tych 30eur alebo koľko vyzbierajú pošle utulku na granule alebo veterinara, to je tiež dobry napad, ja som si tak vydražila diár, ktorý som chcela si kúpiť v Panta Rei, ale tu bol oveľa lacnejši a nový, aj som krásny list dostala z OZ, že som prispela na mačičky, bolo to veľmi mile, zahrialo pri duši. Ja by som tie tvoje haraburdy vedela na x spôsobov použiť...🐱🐭🐝