icon

Vraj som zlá mama

9. júl 2022

Hovorilo vám dieťa niekedy, že ste zla? Lebo ten môj skoro 7 ročný v kuse. 🤔

sszuzu8
9. júl 2022

Každé dieťa to občas povie keď nedostane to co chce. To patrí k tomu

terka402
9. júl 2022

Nie nikdy a to mám dokonca aktuálne 15r. pubertiaka.

hipuska
9. júl 2022

Ja ano....som mama, ktorá zničila synovi život...12r, zhabala som mobil, za bordel v izbe.....ale zase, mi povie, že má najlepšíu mamu zo všetkých spolužiakov.....no, je ťažké, mu nevrátit úder , v podobe narážok a vyhrážok. Ale, som z toho vyčerpaná

autor
9. júl 2022

Minulý rok ma ľúbil mega mega 1000x mega, no ale aktuálne som zla a ani ma neľúbi.

simona20201309
9. júl 2022

Podla mna je poriadne rozmaznaný, keď si nevie vážiť mamu a opakuje ti to dokola. Alebo? Nechavas ho o hlade? Chodí v potrhanych nohaviciach po bratrancovi a ani raz za týždeň ho nevezmes von?
Poznám chlapca, ktorý to svojej mame povedal, ale bohužiaľ, on mal naozaj pravdu.

simona20201309
9. júl 2022

Aby to neznelo, že robím z teba zlu mamu. Nie, to by som si nedovolila. Skôr si myslím, že je zvyknutý na tvoju pozornosť a že okolo neho skaces. A ak náhodou nemôžeš, nemáš čas, alebo mu odmietnes niečo kupit, či pustit v TV, vtedy si podla neho zla mama?

viestta
9. júl 2022

Aj ja som zlá mama, keď niečo nedovolím, zakaxem, príkaze. A nerobím si z toho nič. Pretože v istých veciach som veliteľ ja. Bodka.

beata_k
9. júl 2022

@simona20201309 Trochu dramatizujes, nie?

danielahamar
9. júl 2022

My keď doma vtipkujeme, tak ja sama hovorím, áno som ta najhoršia mama na svete a moji pubertiaci, jeden už dospelý povie, že on to nikdy nepovedal😁😂, takže aspoň, že tak, ale inak som trapna🤣🤣🤣 a áno, deťom ta nepáčia, ani príkazy, ani zakazy

kandelabra
9. júl 2022

ja ti poradím, sadni si do obývačky, vylož si nohy, otvor si čokoládu a pomaly si ju vychutnávaj... a do 5 min uvidíš, ako dieťa príde s tým, ako veľmi ťa ľúbi 😀
Deti toho narozprávajú, najmä keď niečo chcú/nechcú a ty ako rodič nechceš povoliť. Nemôžeš to brať až tak vážne.

hipuska
9. júl 2022

Treba rozhovor s dieťaťom. 7 ročne je veľké dieťa. Povedať o svojich pocitoch. Povedať mu,... viem, že sa na mňa hneváš a máš právo pociťovať hnev - ako emóciu. To, že ti niečo zakážem, neznamená, že som zlá. Teraz asi tomu nerozumieš. Ale ranilo.ma to. Nabudúce radšej povedz, že sa na mňa hneváš.

autor
9. júl 2022

@kandelabra práveže môj vôbec neletí na sladkosti 😃 a ani nemá zakázané nič. To že som zla povie keď ho pošlem si umyť zuby alebo chcem ísť s ním von a jemu sa nechce. 🙂

viestta
9. júl 2022

Však chceš od neho niečo čo nechce on.

domak2
9. júl 2022

Fuha, no tak moja by si za klobúk nedala ten rozhovor co by sme mali. Pripadne by si zlu mamu ešte len užila, aby teda vedela porovnat 😅

simona20201309
9. júl 2022

@beata_k dramatizuje autorka... deti povedia kadečo. Ja som si v 7r išla hľadať novú matku

mrva
9. júl 2022

jasne. A vzdy si nasli inu mamu, ktora by bola rozhodne lepsia. Kamaratkinu mamu. Dnes sa na tom spolu smejeme. Neries, prejde

nwnw
10. júl 2022

Sa ho spytaj preco si to mysli..

janage
10. júl 2022

Prekladaj si. Miesto zlá mama v skutočnosti hovorí; Nechcem vyniesť tie smetí, upratať, zjesť zeleninu, ošúpať zemiaky, osprchovat sa, umyt zuby, ..doplň.
Takže kľudne povedz nie som zlá, len tebe sa momentálne nechce to a to, hneváš sa lebo....Chápem, že sa ti nechce, ale treba to urobiť.....
Ja ta veľmi ľúbim, a práve preto je dôležité, aby....
Ak si stale myslíš, že vynesenie koša raz denne je týranie, ja sa s tým vysporiadam😉
A hlavne veľa popritom mojkať, hovoriť, že ho ľúbiš.
Dôležité je aj to či syn za Tebou príde,keď má problém. Ak áno a vsetko je OK, hodila by som reč o svojich pocitoch a inak si to nebrala k srdcu.
Ja občas miláčikom pripomeniem, že skutočne týrané deti sa nestažujú, boja sa.