Vraj som zlá mama
Hovorilo vám dieťa niekedy, že ste zla? Lebo ten môj skoro 7 ročný v kuse. 🤔
Ja ano....som mama, ktorá zničila synovi život...12r, zhabala som mobil, za bordel v izbe.....ale zase, mi povie, že má najlepšíu mamu zo všetkých spolužiakov.....no, je ťažké, mu nevrátit úder , v podobe narážok a vyhrážok. Ale, som z toho vyčerpaná
Minulý rok ma ľúbil mega mega 1000x mega, no ale aktuálne som zla a ani ma neľúbi.
Podla mna je poriadne rozmaznaný, keď si nevie vážiť mamu a opakuje ti to dokola. Alebo? Nechavas ho o hlade? Chodí v potrhanych nohaviciach po bratrancovi a ani raz za týždeň ho nevezmes von?
Poznám chlapca, ktorý to svojej mame povedal, ale bohužiaľ, on mal naozaj pravdu.
Aby to neznelo, že robím z teba zlu mamu. Nie, to by som si nedovolila. Skôr si myslím, že je zvyknutý na tvoju pozornosť a že okolo neho skaces. A ak náhodou nemôžeš, nemáš čas, alebo mu odmietnes niečo kupit, či pustit v TV, vtedy si podla neho zla mama?
Aj ja som zlá mama, keď niečo nedovolím, zakaxem, príkaze. A nerobím si z toho nič. Pretože v istých veciach som veliteľ ja. Bodka.
My keď doma vtipkujeme, tak ja sama hovorím, áno som ta najhoršia mama na svete a moji pubertiaci, jeden už dospelý povie, že on to nikdy nepovedal😁😂, takže aspoň, že tak, ale inak som trapna🤣🤣🤣 a áno, deťom ta nepáčia, ani príkazy, ani zakazy
ja ti poradím, sadni si do obývačky, vylož si nohy, otvor si čokoládu a pomaly si ju vychutnávaj... a do 5 min uvidíš, ako dieťa príde s tým, ako veľmi ťa ľúbi 😀
Deti toho narozprávajú, najmä keď niečo chcú/nechcú a ty ako rodič nechceš povoliť. Nemôžeš to brať až tak vážne.
Treba rozhovor s dieťaťom. 7 ročne je veľké dieťa. Povedať o svojich pocitoch. Povedať mu,... viem, že sa na mňa hneváš a máš právo pociťovať hnev - ako emóciu. To, že ti niečo zakážem, neznamená, že som zlá. Teraz asi tomu nerozumieš. Ale ranilo.ma to. Nabudúce radšej povedz, že sa na mňa hneváš.
@kandelabra práveže môj vôbec neletí na sladkosti 😃 a ani nemá zakázané nič. To že som zla povie keď ho pošlem si umyť zuby alebo chcem ísť s ním von a jemu sa nechce. 🙂
Fuha, no tak moja by si za klobúk nedala ten rozhovor co by sme mali. Pripadne by si zlu mamu ešte len užila, aby teda vedela porovnat 😅
@beata_k dramatizuje autorka... deti povedia kadečo. Ja som si v 7r išla hľadať novú matku
jasne. A vzdy si nasli inu mamu, ktora by bola rozhodne lepsia. Kamaratkinu mamu. Dnes sa na tom spolu smejeme. Neries, prejde
Prekladaj si. Miesto zlá mama v skutočnosti hovorí; Nechcem vyniesť tie smetí, upratať, zjesť zeleninu, ošúpať zemiaky, osprchovat sa, umyt zuby, ..doplň.
Takže kľudne povedz nie som zlá, len tebe sa momentálne nechce to a to, hneváš sa lebo....Chápem, že sa ti nechce, ale treba to urobiť.....
Ja ta veľmi ľúbim, a práve preto je dôležité, aby....
Ak si stale myslíš, že vynesenie koša raz denne je týranie, ja sa s tým vysporiadam😉
A hlavne veľa popritom mojkať, hovoriť, že ho ľúbiš.
Dôležité je aj to či syn za Tebou príde,keď má problém. Ak áno a vsetko je OK, hodila by som reč o svojich pocitoch a inak si to nebrala k srdcu.
Ja občas miláčikom pripomeniem, že skutočne týrané deti sa nestažujú, boja sa.

Každé dieťa to občas povie keď nedostane to co chce. To patrí k tomu