Výbušnosť partnera

21. okt 2023

Ahojte ženy, idem si po nestranný názor od žien, ktoré majú skúsenosť s výbušným partnerom. Sme partnermi 4 roky, 3 z toho žijeme spolu. Vždy bol ( v podstate stále je) ukážkovým partnerom, nikdy sme sa nejak extrémne nehádali. Ale v poslednej dobe začal byť extrémne výbušný úplne za všetko. Trvá to asi polroka. Zobudí sa namosúrený, z roboty príde namosúrený. Vybuchne do mňa a urazí sa úplne za všetko, búcha dverami a je neustále nervózny. Pristihla som sa pri tom, že už sa mu bojím čokoľvek povedať z môjho dňa, nechce sa mi s ním otvárať konverzáciu, lebo viem, že namiesto vypočutia, príde zas na urazenie. Je to naozaj pre úplne malichernosti - že si pustím pri sprchovaní nejakú konkrétnu pesničku, že mu skočím do reči, že som zabudla doplniť psovi vodu a podobne. Vždy si skrátka niečo nájde. Hrozne ma to prekvapuje, lebo takýto nikdy nebol. Videla som, že sa takto občas správa k svojej mame a sestre, ale pri mne bol vždy úplne iný a zrazu toto. Keď som to otvorila niekoľko krát, že prečo sa takto zmenil a prečo sa takto chová, buď to otočil na mňa alebo sa vyhovoril, že je nervózny z práce. Už ale asi polroka sme v tom istom kolobehu- zaspávame namosúrení, lebo on sa urazí a ostane spať v obývačke a na druhý deň sa ospravedlňuje ako sa choval. Nerozumiem tomu. Čím môže byť spôsobená takáto náhla zmena?

viestta
21. okt 2023

Nezmenil sa, len uz nehra divadlo- Ked sa takto spraval ku svojim najblizsim, tak preco by sa k tebe mal spravat inac?

marsmykkok
21. okt 2023

@viestta tak presne, nie nadarmo sa hovorí, že pozri sa ako sa partner správa k svojej mame, tak sa bude aj k tebe...

autor
21. okt 2023

tiež si myslím, že to tak je ale nejak si to nechcem priznať, lebo je to fakt dobrý chlap.. a aj k tej mame aj keď je síce výbušný a nervózny, tak by jej zniesol modré z neba a viem že aj mne, čiže na rozchod to nevidím zatiaľ.. je to ale normálne aby 25 ročný chlap od rana do večera na všetko hundral?

viestta
21. okt 2023

Pockaj ako bude hundrat ked bude mat patdesiat...

vler
21. okt 2023

No, ja osobne o " modre z neba" nestojim, ale stojim o chlapa s ktorym sa nebojim rozpravat a ktory sa
neuraza a nedrzi ma v neustalej neistote dokonca strachu ako zase zareaguje

autor
21. okt 2023

poraďte mi, keby ste boli na mojom mieste- bol by to pre vás dôvod na ukončenie vzťahu? samozrejme nejdem to hned ukončiť, dúfam, že je to len fáza, ale ak by sa to nemenilo, neviem si predstaviť byť v neustálom kŕči z toho co príde, ako bude reagovať.. pochádza z rodiny, kde jeho otec mlátil mamu takže bojím sa aj toho najhoršieho.. pritom mi dáva ale všetko ostatné, veľa lásky (aj keď teraz už pomenej)

martina803
21. okt 2023

Bola som v podobnej situacii, tiez pochadzal z takej rodiny, prvy rok by zniesol modre z neba a potom som sa bala cokolvek povedat lebo bol arogantny vybusny a odporny. Som rada ze sme sa rozisli leno aj po rozchode sme ostali v kontakte a presiel rok a je ovela ovela horsi

alickapusinka
21. okt 2023

Zváž odchod rozchod ON mal len potlačene to aký je ON je v skutočnosti cholerik. Prosím ak nemáte deti skonči to s nim neskôr môžu prísť facky strach ozvať sa že niečo zlé povieš a vybuchne pri vzťahu dvoch ktorý plánujú budúcnosť nemá čo robiť. Podľa mňa a to bude zhoršovať teraz radšej odstup s kratšej cesty ako budeš mať dieťa a bude to peklo. Takého otca pre svoje deti by som nechcela. Nezniesla by som takého partnera. Jasné každý mame niečo za čas aj nervy aj stres ale aby si sa bála ozvať čosi odstúp s kratšej cesty. Nemá to podľa mňa zmysel taký vzťah. Večné uhundrane výbušné teľa by som pri sebe nezniesla. Darmo mohol by mi zniesť aj tisíc modrých z neba výbušný a nevyrovnaní myslím že to ej na psychiatra. Nevieš čo môže v afekte TI urobiť človek v afekte ťa môže aj dobiť .Och posledná veta mi stačí otec mlátil mamu a ON sa na to pozeral pýtam sa bude sa to opakovať TY o neho stojíš. Jasné že budeš zažívať toto aj TY. Teraz je to len odvar že sa bojíš ozvať neskôr sa to bude stupňovať. Niečo nebude tak ako ON chce šup ho tam jedna facka druha tretia potom poriadne bitky že budeš modrá a deti sa na to budú pozerať TY fakt máš rada takého človeka .Odíd kým je ešte čas ako zostaneš tehotná s tým pakom zle nedobré.

domkakvet
21. okt 2023

Je to dovod na rozchod a necakaj, ze sa zmeni, lebo bude este horsie.

kaktusik007
21. okt 2023

pred mamou a sestrou sa nikdy nepretvaroval... pred tebou to vyzdral pol roka.. Ak chces chlapa, ktory sa spravat k tebe bude ako si videla ze sa sprava k mame a sestre ( cize arogantne drze hovado, ktore potom lutuje a zalepuje oci kravinami) tak si s nim ostan.

pre mna by to bol dostatocny dovod na rozchod este v case, kedy by som videla, ze sa tak sprava k mame a sestre -- u mna by to nedoslo ani do stadia, ze by dostal vobec sancu sa takto zacat spravat aj ku mne.

viestta
21. okt 2023

Dnes sa bojis ako zareaguje. Tebe toto pride normalne? Jane, nie na vsetko mozu mat partneri rovnaky nazor, mozu nastat aj rozpory, ale je normalne, ze sa veci vydiskutuju, hlada sa obojstranne prijatelne riesenie. Ale zit v obavach co bude ak spravim to, poviem ono, nespravim tamto? Byt v strese z toho, ci rano vstane hore ritou alebo pride domov prednasraty? Mne toto smrdi manipulaciou, pretoze este nic a ty uz mas pocit viny.
Daj si tu robotu a napis na jednu stranu papiera to co ta pri nom drzi, odloz papier do suflika a po najblizsom cirkuse si precitaj, ti ti to stoji za to.
Mpzes si zalozit aj druhy papier, kde budes tyzden pisat co vsetko ho vytocilo a tebe sa z toho roztriasli kolena. Pochybujem, ze ten prvy zoznam bude lepsi
A jedno, velmi dolezite si uvedom, ze tak ako sa sprava k tebe, bude sa spravat aj k vasim detom. Chces im takeho otca dopriat?
Ked on ma 25, ty budes mladsia, ty mas pravo zit s normalnym clovekom, nie s troskou, ktora si nevie rady sama so sebou.

danyelia
21. okt 2023

Ahoj, nemôže mať nejakú bokovku? 😬 Lebo to trochu vyzerá, akoby chcel sám sebe dokázať, že Ty si tá zlá, Ty robíš všetko zlé, Ty vždy všetko pokazíš... Je vnútorné napätý, možno aj z toho, že by chcel byť práve niekde inde, nie s Tebou, len nevie ako ďalej. Vyvolá hádku, resp. sa urazí, aby mohol spať v obývačke, nabudúce sa nahnevá a odíde z domu na pár hodín, vyhovára sa na ,,prácu,, čo je také neutrálne. Môžem sa mýliť, bodaj by, no zažila som niečo podobné a malo to presne taký scenár...

kaktusik007
21. okt 2023

@danyelia vidiiiis... ano, takto reaguje moj brat ked to tahaval na viac stran.... aj on je vybusny, arogantny --- ale ja som ta sestra, cize ja sa ho nezbavim, vzdy bude moj brat.... ale teda partnerky od neho utekaju 😀 aj tie milenkoidne, nie len trvale a oficialne 🙂

vakatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kluska
21. okt 2023

no ja sa tiez priklanam k tomu, ze bude mat milenku alebo je na obzore ina zena. To ma hned napadlo ako prve kedze zmena prisla az po 2 a pol roka co spolu byvate. Clovek sa pri spolocnom byvani rychlo vyfarbi. Kamoska ma nervaka, nie az takeho, ale to uz zistila po par mesiacoch spolocneho byvania.

kluska
21. okt 2023

tiez mam brata vybusneho, extremne vybusneho, ale poviem takto, ze nie kazdy vybusny chlap automaticky bude bit svoju zenu, ale je to tak, ze slova niekedy bolia viac ako bitka

vorkola
21. okt 2023

@alickapusinka Presne tak,ako ti pise ,,,@ alickapusinka,. Velmi mudra odpoved.Nie je nahodou, aj manipulator alebo psychopat ?,Obycajne aj taki ,najskor ti znesu aj modre z neba.Ja by som co najskor utekala,lebo ked ti spravi dieta ,co potom bude ufrflany aj v noci? Ani si nevies predstavit,,co to dieťa obnasa casu lasky ,obety vstavania v noci k dietatu ,ked je choré,.? Vzdy budes len ty na vine., ked je uz teraz agresivny, tak co chuda zieňa + pripadne dieta popripade viac deti ,,vsak uz teraz ti musi žrat nervy. Ak neodides, tak si rezervuj do 2 dvoch rokov nejaku psychiatricku, nie ambulanciu, ale rovno liecebnu. On je chory clovek ,od malicka, ked videl ako mama trpi, a toto ty chces?, a on kôn si to este doteraz neuvedomil, ze takyto ako bol moj otec ,nechcem byt,.S touto povahou mu nepomoze ani psycholog, ani psychiater,Takze VELKY POZOR,.ODID !!! co najskor,a ked ta bude chciet naspák nevracaj sa, on sa uz nikdy nezmeni,to by musel byt zázrak,

anketkarka
22. okt 2023

Asi by som mu skúsila povedať, že sa ho bojím. Že sa mu bojím povedať obyčajné veci z práce, lebo je taký a taký a reaguje tak. Povedať mu, že Ti na ňom záleží, ale toto Ťa ničí. Potom je už len na ňom, či aj jemu záleží na Tebe natoľko, že sa bude snažiť popracovať na svojej výbušnosti. Určite to nepôjde zo dňa na deň. Daj si pre seba takú hranicu do kedy si to ochotná tolerovať, kým mu dáš čas na pracovanie na tom. Ak nebude vôbec žiadna snaha alebo po čase spadne na to isté, tak to radšej skonči. Zničí Ti zdravie aj život ten neustáli strach.

lukbe
22. okt 2023

Súhlasím s tými,ktoré radia odísť. Môže to byť nejaká diagnóza,poruchy nálad, maniodepresia, je lepsie odist z kratšej cesty. Tieto veci sa zmeniť nedajú,dajú sa korigovať liekmi, ale ružové to nikdy nebude.

olimuc
22. okt 2023

On ma 25, ty budes mat porovnatelny vek…. Podla toho, koho je byvanie zbal jeho alebo seba. Mas 2 moznosti bud je narcis alebo mu jednoducho lezies na nervy a chce sa ta zbavit pretoze ma nahradu, ale nema ju uplne istu. Nech je dovod akykolvek je to konecna. Si mlada, nepokaz si zivot. Poznam ten neprijemny pocit s vybusnym ex… ale ani vila ani €, ani to, ze v svetlych momentoch robil vsetko, co som chcela by ma pri nom neudrzal … zariadila som si sama zivot a odisla …

sense
22. okt 2023

Najprv ma napadla iná žena, ale keďže sa tak správal a aj doprava k svojej matke tak sa prestal pretvarovať lebo si je tebou isty

tundra
22. okt 2023

Nazacal posilovat a neuziva steroidy?Vedlajsi ucinok sposobuje agresivitu,impotenciu a vybusnost..

goodidea
22. okt 2023

Každým rokom vzťahu to bude horšie a horšie...lepšie to nebude..ledaže by to chcel zmeniť ale ze fakt zmeniť partner..práca na sebe, terapie..

kluska
22. okt 2023

@sense no neviem da sa pretvarovat 2 a pol roka v spolocnej domacnosti? Iba ak je autorka velmi zalubena a naivna a chlap pretvarka cislo 1.

kluska
22. okt 2023

@tundra alebo aj prestava fajcit, ktovie, ale 2 a pol roka bolo ok, tak to musi mat enjaku pricinu.

sense
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
22. okt 2023

@kluska tak autorke možno vybledli ružové okuliare a to co prv prehliadala jej zrazu vadi