icon

Výbušný manžel

7. jún 2023

Ja ani neviem čo chcem počuť.. Asi sa chcem len vyrozprávať. Sme s manzelom spolu 9 rokov, mame dve male deti… Niekedy je fajn, poupratuje, je s deťmi. Niektoré dni zase úplný ignor. Lebo on je unavený z prace tak on si ide ľahnúť. On vstáva 3;45 tak ide o 19-20 spať. Zase aby som mu nekrivdila vždy staršiu zoberie spať takže ja potom uz uspavam len mladšieho.. Z jednej strany viem, že ma lubi. Viem, že sa mi snaží splniť všetko po com túžim. Vela mojich snov už splnil. Ale je strašný ale strašný nervak. On sa proste sám na sebe vytočí a potom si to vždy zliznem ja. Vtedy mi nadáva fakt hnusne, do k.riev, že som chudera, že som j.bnuta, špina a podobne. Keď sa fakt vytočí nemá problém ma aj buchnúť. Netvrdím že ma rovno boxuje alebo facka ale napr mi dá ten box do ruky.. Pred hodinou sme sa pohádali lebo som uspavala mladšieho a už bola fakt na nervy lebo som ho 2x uspala a on sa 2x zobudil.. Ja som chorá, mala som toho uz dosť po celom dni tak som už proste chytila nervy a zakricala som. On sa zobudil prišiel do obývačky za mnou že či som jebnuta … Že mala sa budi že mám držať hubu. niečo som odvetila, chytil malej fľašku co ma na vodu a treskol mi s nou po hlave… Takto sa to deje stále. Tie urážky a tak keď sa hádame. Nie vždy sa ma ale dotkne, veľakrát udrie do niečoho iného.. Proste za všetko môžem ja. Keď sa aj niečo stane a ja tam nejsom tak aj za to môžem ja. Keď chytí tento svoj stav tak to trvá chvíľu, potom po 5min dôjde a je úplne normálny. Vždy si poviem že nebudem sa s ním bavit nechám ho tak nech si to vyzerie ale vždy som sprostá a bavíme sa hlavne kvôli deťom. Ja neviem ako zmeniť tu jeho výbušnosť. Aby sa vedel kontrolovať … Koľkokrát si poviem, že odídem od neho. Aj jemu som to povedala a začali typické vyhrážky ako mi zoberie deti ako povie že som labilná a bla bla. Bojim sa aj tohto ale neviem, ja ho mám rada naozaj on je super pokiaľ nechytí ten svoj ja to volám, že “rapel”… Neviem čo s tým robiť aby sa kontroloval.. Deti su ešte male ale ta staršia už to všetko vníma ako sa ku mne správa 🥺

Strana
z4
sherynkamalinka
8. jún 2023

@tequelinka niekedy staci zasiat male semienko..ak padne na urodnu podu,malo to zmysel

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
bessie12
8. jún 2023

@tequelinka a nie je blba ?? Ja sa priznam, ze som bola hlupa a sprosta, ze som neodisla skor od debila... Niekedy je lepsie povedat narovinu ako to je. Doslova splechnut pravdu do tvare. Moze to dotycneho nakopnut urobit ten prvy krok k niecomu, co by zlepsilo jeho zivot. V tomto pripade odchod od toho chmula.

jaskolka
8. jún 2023

Autorka, sorry, budem priama. Nie ste normálni ani jeden. To, že je "95%"času úžasný a super, neospravedlňuje jeho nenormálne správanie v tých 5 %.
A tvoja reakcia, že "ty si silná keď toto zvladas" tiež nie je v poriadku. Lebo toto nie je sila naopak, toto je zbabelosť.
O pár mesiacov ci rokov vezme možno do ruky nôž alebo sekačik na mäso... A co potom? Ospravedlnenie ani tvoj postoj"som silná "ti už akosi v tom momente budú na nič....

erikab82
8. jún 2023

@tequelinka to nie je láska, ale závislosť. Štokholmsky syndróm ti niečo hovorí?

jaond19
8. jún 2023

A kam to az chces nechat zajst?! Kym nebudu j*bnute aj deti po materi? Lebo donesu domov zlu znamku? Alebo kym ich nebude s flaskami otlkat pri domacej ulohe lebo nevedia pekne napisat A? Co sa ti taky ch*j ide vyhrazat ze ti vezme deti?? By som sa mu zasmiala do ksichtu a povedala no konečne, nech sa páči, ja si vylozim nohy.... psychopat. Bud by zacal chodit psychologovi, alebo v momente pisem ziadost o rozvod a nediskutujem. Maj hrdost a bran si seba aj deti.

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
jaond19
8. jún 2023

@tequelinka pre mna neexistuje vyhovorka. Ja som dieta z takehoto vztahu ktore sa pozeralo 20 rokov na stupnujuce nasilie vsetkeho druhu. Uz ked nema uctu k sebe, aspon nech na deti pozera....

bessie12
8. jún 2023

@tequelinka ale vsetko sa da zvladnut. Urcite maju nejakych kamaratov, znamych, susedov, ktori im mozu pomoct alebo poprosit o pomoc rozne institucie, ktore sa zaoberaju takymito pripadmi. Ale najprv to musi sama obet chciet.

mikadooo
8. jún 2023

Vyhrážať sa môže, ale "zobrať ti deti" nie je len tak, že povie "ona je labilná" a súd povie "aha, veríme vám, tu máte detičky" 😉. Poraď sa s právnikom, predpokladám, že mne nebudeš veriť, že deti by ti po rozvode ostali. Právnikovi snáď uveríš a nebudeš brať viac mužove vyhrážky vážne a snáď sa rozhodneš spraviť potrebné kroky. Veľmi ti držím palce. ♥️. Žiadna žena si nezaslúži ponižovanie a fyzické útoky od svojho partnera. PS: a mužovi to zbytočne nevešaj na nos, že sa chystáš odchádzať. Ja by som mu to povedala, až keď dostane rozvodové papiere.

sherynkamalinka
9. jún 2023

@mikadooo pracujem v tejto sfere a mozem cestne prehlasit, ze v pripade, ak zena podava žiadosť o rozvod, 99 perc muzov, ktorí sa rozvádzať nechcú, sa vyhrážajú, že zene zoberu deti. A svedomito mozem povedat, ze sme matkam vzali deti v pomere 0, slovom NULA percent 🙂

moonlight1210
9. jún 2023

Raz v tom svojom amoku vezme do ruky nieco, cim ked ta iba raz tresne, tak ti sposobi trvalu invaliditu.

A moze ti byt jedno, ze okamzite vytriezvie, hodi sa na kolena a bude sa ti s placom ospravedlnovat a slubovat, ze uz to konecne chce riesit, tu svoju sprostu povahu a bude sa liecit.

Lebo nasledok si ponesies dozivotne ty. Nie on.

Alebo horsie. Pride den, ked deti pre neho uz nebudu iba deti, ale tiez hromozvod jeho nervov. A bude ziapat sprosto aj po nich. Alebo ich vycape hlava-nehlava, lebo mal zrovna zachvat.
Takemu dietatu uplne staci, ked mu od jedu da iba jednu riadnu facku a moze mu vazne ublizit.

A zrazu tych 95% casu, ked bol zlaticko a slniecko, nebude mat uz ziadnu vahu.

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
bessie12
9. jún 2023

@tequelinka a to je smutné, že nechce odist. Deti majú "perfektny" vzor do budúcnosti. Mala by to urobiť aspoň kvoli nim.

ema22270
9. jún 2023

Uz len toto, ze ty mas teplotu, uspavas deti atd, nepomoze ti, potom sa este s tebou hada a este aj niecim udrie, je STOPKA. TOTO NIE!!!!
Vsetci si pokricime. Aj po detom, ten kto povie, ze nikdy nekrici, tak klame, ale ak sa to deje vkuse, kazdy den, na vine si len ty, ty a ty, este ta aj udrie niecim a nepostara sa o teba v case choroby je absolutne dno. Je mozne, ze mu nejako preplo- mozno by mu pomohol psycholog, ktory ho nauci zvladat negativne emocie - ALE to on musi chciet. Ak nechce, tak by som s nim neostavala.
Nech si ide zaboxovat, ale do vreca, nie do teba.

ema22270
9. jún 2023

Toto, ze ho obranujes je stockholmsky syndrom, obet obranuje svojho tyrana. A je to v podstate normalna reakcia.

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
bessie12
9. jún 2023

@tequelinka podľa mňa sa bojí. A strach je síce na mieste, ale musí nabrať odvahu a odísť od neho. Chápem, že je to pre ňu veľmi ťažké, ale určite to zvládne. Ženy dokážu niekedy snáď aj nemožné.

lujza123
9. jún 2023

Takto... Keby mu to tak veľmi prekáža a chce to zmeniť psychológa by vyhľadal dávno sám. Lenže on sa zmeniť nechce, jemu to príde v pohode nadávať, rozbíjať veci naokolo, útočiť na ženu...

Keby to naozaj nedokáže ovládať bil by sa s každým... S kamarátmi v krčme, svojej mamke by jednu šlahol už vo dverách, šéfovi v práci rozbil nos, kolegom vynadal. Predpokladám že to nerobí nikde, takže OVLADAT SA VIE KED CHCE.

Lenže, milá autorka, pri tebe sa ovládať nechce a nemusí pretože vie ze neodídes

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4