icon

Výchova detí a vzťahy s ich starými rodičmi

Včera o 09:57

Ahojte neviem čo robím zle. Bývame u mojich rodičov s mužom a dvomi malými deťmi. Detičky starých rodičov zbožňujú, ale ja ako ich matka a aj otec sme pre nich nezaujmavi, nevšímajú si nás. Deti proste uprednostňujú starých rodičov a oni sa im plne venujú zabávajú ich. V dome máme herničku s hračkami v spoločných priestoroch, takže sa nedá odísť do izby, zavrieť sa a mať deti pre seba. Ja ich chcem vychovávať skromnejšie a naši im samozrejme umožnia všetko, kupujú im veľa hračiek. Ja im zakážem a moja mama im dovolí všetko a ani len hlas nezvýši. Som z toho nešťastná ale na druhej strane som aj rada že deti majú okrem rodičov aj niekoho pri kom neplačú a mám čas aj pre seba.

pribinak
Včera o 09:57

Odsťahovať sa

anonym_af84f7
Včera o 09:58

@anonym_autor ine riešenie ako sa píše vyššie nevidím. Každá rodina ma mat svoju domácnosť.

biba_18
Včera o 10:02

keď sa neodsťahuješ, skôr či neskôr ťa to doženie - deti ti prerastú cez hlavu, ale na vine budeš ty že si ich nevychovala - máme také prípady v rodine bohužiaľ, nedaj sa presvedčiť že toto je pre deti najlepšie - lebo nie je. ani pre ne ani pre vás ako rodičov ...

zmrzlinka2021
Včera o 10:07

@anonym_autor
Odstahovat sa. S manzelom najdite si vlastne byvanie, postacuje 3 izbovy bytik a proste si gazdujte samy.

anonym_2011ea
Včera o 10:11

@anonym_autor si rada, že deti neplačú? Jasné, že neplačú, nemajú prečo, keď im všetko vychádza a všetko sa im dovolí. Jasné, že babka je super a mama je tá zlá nonono keď niečo nedovolí. Počkaj o 10 rokov, aké ovocie ti to prinesie 🫣

anonym_d867c1
Včera o 10:25

chyba je spoločné bývanie

januska12323
Včera o 10:27

Odsťahujte sa vychovávajte ich ako chcete.

luccys
Včera o 10:59

Co robis zle? Byvas u rodicov. Nic ine za tym hladat netreba.

anonym_a737c4
Včera o 11:00

@anonym_autor čo s tým chceš iné urobiť, ako sa odsťahovať?

abbey1
Včera o 12:22

A v čom je problém?

anonym_30cae3
Včera o 12:39

No ale ved to je uplne prirodzene vzhladom na vase byvanie, ze to inak nebude. Takze bud si budete riesit vlastne byvanie, alebo budete v izbe u rodicov a bude toto nonstop a este sa vela veci bude hrotit, ako deti budu rast. Nevidim na tom nic neprirodzene.

anonym_c61c97
Včera o 12:41

Takto skonci to slavne "ved predsa nebudeme vyhadzovat peniaze za najom/hypoteku". Ja teda so svojimi rodicmi problem nemam, ale urcite by som s nimi dlhodobo nebyvala. A s manzelom a detmi ani nehovorim.

danica2711
Včera o 12:58

@anonym_autor vieš, čo robíš zle? Že bývaš u rodičov. A z vety "Som z toho nešťastná ale na druhej strane som aj rada že deti majú okrem rodičov aj niekoho pri kom neplačú a mám čas aj pre seba" je jasné, medzi čím si musíš vybrať: pohodlie versus vlastná domácnosť a výchova. Je to na tebe

alenka58
Včera o 13:21

keď to máte takto, tak sa musíte deťom venovať a nenechávať ich na starých rodičov, vyhradiť si kedy môžu s nimi tráviť čas, dohodnúť sa s nimi, neviem či aj spolu varíte alebo ako to máte, určiť si mantinely pokial si nenájdete bývanie

galadriel90
Včera o 17:36

@autorka prečo nebyvate sami?

romanovic
Včera o 17:51

@anonym_autor Vybrala si si pohodlie, byvate u rodicov a ber to tak, ze ich dom, ich pravidla, takze mozes len tisko suchat nohami a tesit sa, ze teba a deti niekto obskakuje.