Vyčíta manžel, že príliš míňate peniaze na deti?
Manželia sme 15 rokov. Máme dve deti 13r dievča a 9r chlapca. Poslednú dobu je cítiť že veľa veci zdraželo. Na stravu dám 500 eur mesačne, varím striedmo na viac dní. No už neviem ako okresať tú sumu. V škole platiť pracovné zošity pomôcky tiež niečo stojí. Tento rok staršia ide na lyžiarsky a mladší do školy v prírode. Nakúpila som deťom čo budú potrebovať k tomu plus zaplatila za výlet. Manžel sa chytal za hlavu keď som mu povedala čo koľko stojí. Príklad taká lyžiarska bunda 100 eur, oteplovacky 50 eur atď. Hovorí že on zo školy nikam nechodil že prečo naše deti musia. Ja tiež som nikam nechodila no chcem aby naše deti mali zážitky. Nemyslite si že nemáme na to, máme našetrené niečo, máme svoje bývanie, čoskoro splatime hypotéku. No manžel mi stále vyčíta že veľa míňam. Že na čo kupujem raz ročne deťom topánky, na čo oblečenie. Ako on si myslí že jedno oblečenie budú nosiť x rokov. No stále rastú. Ďalej na čo kupujem darčeky na Vianoce a narodeniny, že on nikdy nič nemal. Na čo chcem ísť cez leto s deťmi na výlety že to stojí kopa peňazí. Na čo chcem ísť raz za čas do reštaurácie keď viem aj doma navariť. Raz za čas cca 2 krát do roka mu to príde veľa. Na čo robím na oslavy torty a zákusky, proste všetko ohundre a má blbé reči že strašne moc míňam peniaze na blbosti. Podľa mňa vôbec meninám veľa, kupujem len nevyhnutné veci. Na seba nekúpim skoro nič, no deťom si doprajem aby mali pekné a šťastné detstvo. Čo si myslíte kto má pravdu ja alebo manžel? Chcem mu dať prečítať komenty aby už konečne pochopil že to čo míňam je normálne
@zuzuzv dakujem
@summer23456 Kilpi
Mne sa zdá, že ten muž je hlboko zranený neustálym zmierovaním sa s nedostatkom z detstva. Že to nemá v sebe doriešené. Preto zakaždým, keď by začal s bojovnými rečami na tému "zas si niekomu dopriala" vyjadrila by som mu ľútosť, že to tak mal. Povedala by som ale, že to nebolo normálne a že vo Vašej rodine máte možnosť to robiť lepšie. Môj muž ide vyskočit z kože, keď objímem alebo bozkám svoje deti. Že ich zbytočne muckám a rozmaznávam, že jeho nikdo "nenavlačoval". Taktiež viem, že ho ako 2ročného strčili do týždenných jaslí. A musel to akceptovať. Trpíš za chyby jeho rodičov, alebo okolností z jeho minulosti.
Tvoj manžel môže byt rad že ta ma 😄 ja osobne na stravu miniem viac peňazí a to muž je väčšinu z roka mimo SR. Som sama z deťmi a nonstop vyváram. 500e vôbec nieje veľa na stravu. Naša 11 ročná dcéra ma 99% oblečenia značkového guess,TH atď…. Bunda za 100e je úplne v pohode.

@summer23456 kilpi