Vyčíta mi svokra škôlku pre syna?
Ahojte, svokra mi pri kazdej moznej prilezitosti vyhodi na oci, ze na co chodi syn (v januari bude mat 5 r) do skolky, ked som teraz doma s babatkom (5 mesiacov). Ze ona deti do skolky nedavala, ked bola na materskej s mladsimi. Starsi syn bol teraz chory (kasel+sopel), tak mala poznamky, ze sme sa mohli tej chorobe vyhnut, ked to ma zo skolky. Co je pravda, sem tam sa nejaky sopel zo skolky nan nalepi.
Ale ked do tej skolky chodi rad, ma tam kamaratov, pani ucitelku zboznuje, tak preco by nesiel. Aj tak sa mu nie som schopna cez den plnohodnotne venovat a kym je on v skolke, tak ja si stihnem upratat, navarit, vykocikovat babatko a este si aj zdriemnut, kedze v noci moc nenaspim, a potom mam aj energiu a chut sa mu venovat cele poobedie, kedze som aj oddychnuta, aj domace prace mam hotove.
Co si vy myslite, som zla matka, ked ho do tej skolky davam?
Nie, nie si. Svokrine poznamky jednym uchom dnu, druhym von.
Rob čo je vhodné pre dieťa a pre Teb. V škôlke ma kamarátov, aktivity krúžky, a určite lepšiu zábavu ako doma.
Nie si zlá matka... Máš iba švihnutú svokrit😉 to je logické, že keď už má syn skoro 5 rokov, tak mu hrátky s mamkou doma nestačia a keď sa v škôlke aj nie o naučí, zabaví, tak prečo by mal pri Tebe vysedávať doma.... A chorý by bol aj tak, teraz sú skoro všetci chorí.... Normálna si, neboj 😉😁
Jej tebe vyčíta že chodí zo škôlky a mne zase svokrovci a manžel že mala je chorá viac ako minuli rok ( minuli rok bola este doma) teraz v septembri nastúpila do škôlky a hneď na konci septembra ochorela bola doma 2tyzdne potom ochorela na prelome októbra novembra a aj na konci novembra stim že už keď bola zdravá nechala som ju ešte týždeň doma aj tak po týždni škôlke je teraz zase chorá .
svokra je jedniduchsia . si aj ty?
@dory11 oni prosim ta kde ziju? Ved to dieta bolo doteraz doma, logicke, ze imunitu nadobne po strete s chorobami. Mozes ich pripravit, ze s vysokou pravdepodobnostou pride zo skolky: 7.ch, 5.ch, kiahne, zapalane oci. To je kazde tak na tri tyzdne 😅 moj syn zacal chodit do skolky minuly rok, dokopy tam za cely skolsky rok nebol ani styri mesiace. Tento rok je chvalabohu neporovnatelne lepsi. A to kazdu jednu chorobu s nim absolvovala mladsia.
Jednym uchom dnu, druhym von...nech sa nemontuje a stara o seba 🙌
No zlatý je, keď sa mu tam páči a teší sa na detičky. Veď potrebuje sa hrať s deťmi v jeho veku, v škôlke mu je lepšie. Svokra nech nemudruje.
Dieta v skolke SA urcite naucit viac ako doma pri malickom.surodencovi, ktory ma urcite rezim. Nas je uz par dni doma, preventivne, lebo ma ist na jedno vysetrenie, kde musi byt fit a uz sa doma teda velmi nudi. S muzom sa pri nom ako tak striedame, mame home office, ale je to o drzku , ked stale chodi, ze nieco potrebuje.
V skolke maju aktivity, uci sa byt sam za seba. Skolka ma velky primos, a najma ak sa tam dieta tesi.
Ja by som svokre podakovala za nazor ale, ze vidis, ze chlapcovi kolektiv prospieva a chodi tam rad. Da sa aj slusne a s uctou povedat svoj nazor aj ked je odlisny
A bude raz pindat aj na to že chodí do školy? Deti v tom veku potrebuju kolektiv a ak je syncek spokojný, to by malo byť prvoradé.
@gabu_lienka nieviem ale asi na inej planéte.
Lebo najlepšie je porovnávať dcéru čo má alergie ekzému. + Slabšiu imunitu z chlapcom jej sestru ktorý je teraz 2 na ZŠ že on tak často nebolo chorí jasné že nie keď si všetko stihol prestať do 3,5roka lebo od 10mesiaoch chodil do jaslí
preboha, nie si zla matka. svokra nepochopila, ze spravne nie je len to, ako to robila ona. Da sa aj inak. A bodka. Ked nabuduce zacne zase s tymi kecamk, tak jej povedz, ze Vam to takto super funguje a ze a tom nechces nic menit.
Päťročné dieťa je povinné chodiť do školky.
Povedz svokre, nech sa nestará do tvojich veci a hotovo. Svojej vedia byť aktívne, ale tam kde netreba
jednym uchom dnu a druhym von. Nie nie si zla matka, za mna: ak je dietatu dobre v kolektive, je hriech ho tam nedat :D
Moja rodina, moje deti, moj zivot.. a bude po debate.
Nerieš - ty robíš tak aby bolo dobre tebe aj tvojej rodine a deti potrebujú škôlku je pre nich dôležitá vo veľa smeroch aj tie choroby majú svoje - lepšie v škôlke furt chorý ako v škole ….moja svokra tiež mala furt poznámky na matky ktoré davaju deti do škôlky a pritom sú doma s mladším (ja som bola presne ta a teraz čakám tretie a obaja chodia do škôlky a budú chodit)…veď tvoj 5rocny už v septembri musí tak vi tak nastúpiť do škôlky čím skôr tým lepšie a lahsie pre neho
Je to úplne v pohode ako to robíte. Keď bude frflat povedz jej:Rozumiem, že vy ste to vtedy riešili takto, lebo ste to považovali za najlepšie. My sme sa s manželom rozhodli dieťa do škôlky dať a všetkým vrátane syna nám to vyhovuje. V najbližšej dobe to neplánujeme zmeniť.
Ja osobne keby ma maly tri roky a ty si na MD sa ti cudujem jednak a najma koli chorobam k babatku a druhak mne osobne na nejaky pohodový rezim doma by sa nechcelo denne absolvovat tu tortutu ranneho a poobedneho behania do ms a z ms aj s babatkom..pri 5 rocnom je to uplne ine nakoľko si myslim ze pre 5 rocne dieta je ten kolektiv prinosny 🤷 a tie choroby 🤷 tak to uz je na tebe coho je viac pre a proti tie reci si nevsimaj a inak aj s tymi chorobami je to asi individualne ja mam trojrocneho sme viacmenej doma a chory je furt lebo mam tri deti v skole a to nosia ine smakocinky momentalne ma maly mononukleozu, do toho scapal laryngitidu a starsia mi lezi doma so zacinajucim zapalom pluc 🤷 takze ....vzdy ked idem s malym k dr alebo na pohotovost a pyta sa ma lejar ci navstevuje kolektiv a ja poviem se nie tak sa cuduje 🤷🤷🤷 takze tak...
A od 5 rokov je skolka povinna, takze koniec debaty.
Obava, že bábätko chytí niečo nepríjemné od staršieho zo škôlky je reálna. Na druhej strane, je to 5 ročák, ktorý to potrebuje tam chodiť, tak len byť veľmi opatrný. So svokrou si vôbec netreba lámať hlavu, to nie je jej vec vôbec.

@viestta prečo by svokra nemohla dať svoje deti do škôlky?