Vydieranie strany rodičov kvôli drogám

michal3691
1. máj 2017

Kedisi sa tu riesili moje drogy a podobne , len som sa chcel spytat ci je mozne ma vydierat skrz to .

Zijem sam , frajerku nemam a je mi dobre ale nejaka dobra dusa povedala rodicom konkretne fotrovi ze beriem drogy . On ma 80r nevychadzam s nim, nechcem ho vidiet ani s nim nic proste mat. Neustale tu chodil zo zavetami vyhrazkami aby som sa vratil nazad lebo ma vydedi a podobne ale ja mu na majetky kaslem .Lenze situacia je taka, ze teraz chodi s tym, ze ak sa nepristahujem nazad pojde do prace a na policiu , ze beriem drogy budu to brat v uvahu alebo to mozem uhrat na starecku demenciu ? Je to predsa moj zivot co robim ak nikomu neskodim nie ? Povinnosti si plnim kazdemu moze byt jedno co si robim vo volnom case. Foter je psychopaticky manipulator nieje to dedusko z rozpravky . A raz mesacne si davam extazu to je vse.

sissy27
1. máj 2017

@michal3691 zamestnávateľ ti môže nariadiť testy na drogy - pokiaľ budú pozitívne, môže to byť dôvod na okamžité rozviazanie pracovného pomeru bez nároku na odstupné a môže ti to narobiť problémy pri hľadaní novej práce... Čo sa týka polície - pokiaľ viem, tak samotná konzumácia drog nie je na svk trestný čin, iba výroba, predaj, distribúcia, takže čisto teoreticky by si mohli dať na teba viac pozor a buzerovať ťa v súvislosti s nejakými nahlásenými krádežami v tvojom okolí napríklad... Ale to len teoretizujem.
Každopádne pokiaľ si dospelý, nemôže ťa otec nijako donútiť žiť s ním.

michal3691
autor
1. máj 2017

tak potom je to pohoda testy neriesim tie sa daju lahko obijst .

lucinka511
2. máj 2017

@michal3691 a nemaj vatsie mnozstvo doma.len tolko.co uzijes..na star demenciu nic nezahras.lebo adi nema tvoj otec urcenu diagnozu psychiayrom.

emilia25
2. máj 2017

No u muza v robote robia namatkove kontroly na drogy a neviem si predstavit ako sa daju oklamat.u muza chodi majster az na wc aby sa vycural a testy su za chvilu hotove.kolkych tak vyhodili a neviem si predstavit mat cudzi bez drog moc stale v robote ze keby co si.

sardinka336
2. máj 2017

Vytretý chlapec.... Ja si myslím, ze keby sa na chvilu obliekol ,,do teplákov,, niekde v ,,cépézetke,, tak by mu to vobec neuškodilo. Priliš sebavedomý na moj vkus, vid stare temy ...Taky geroj a nevie ako to je ked ti najdu drogy....vravim...vytretý.

dominika6
2. máj 2017

@michal3691 ked má tvoj otec 80 ty máš čo 50?

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
2. máj 2017

@zltyslonik áno, zamestnávateľovi môže byť jedno, čo robíš vo svojom voľnom čase, ale nesmie to zasahovať do pracovných povinností - čo teda alkohol či drogy alebo iné omamné látky zasahujú...

zooeynka
2. máj 2017

@michal3691 davas svojmu staremu fotrikovi dobre zabrat...
Si ptedstav ze by tvoje decko davalo raz do mesiaca extazu...asi by si s tym tiez nebol v pohode

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matazirafa
2. máj 2017

@dominika6 skor by som podla tych reci hadala 12 😅

sissy27
2. máj 2017

@zltyslonik ešte raz a pomaly, lebo tuším pomaly chápeš - ak sa v piatok večer zrúbeš pod obraz boží a v pondelok ráno nenafúkaš, nie je o čom... ak sa zrúbeš v stredu a vo štvrtok v práci nafúkaš, tiež nie je o čom - je to dôvod na výpoveď pre hrubé porušenie pracovnej disciplíny... osobne nemám šajnu, ako dlho sa drží v tele extáza, ale princíp rovnaký, záleží, či je zamestnávateľ ochotný to tolerovať alebo nie.
Ibalgin nemá vplyv na motoriku atď., takže porovnávaš neporovnateľné... čo sa týka antidepresív a iných liekov - tie snáď predpisuje lekár a zároveň má pacienta pod kontrolou, ak je potrebné, vypíše ho na pn... Okrem toho antidepresíva sú na to, aby pacienta stabilizovali, tam obyčajne nastane problém, ak ich neberie... A obávam sa, že extáza, tráva a iné chuťovky majú tak nejak opačný efekt...

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vorkola
2. máj 2017

@michal3691 No v prvom rade by som vsetko pre to robila aby si sa aj z tejto mesacnej drogy dostal,lebo intervali po case sa ti môzu skracovat natolko, ze môzes zoastat zavisly na kazdy den .Je to skutocne na zamyslenie.,lebo aj alkohol je v podsatte jedna z najlahsich drôg,ale ked sa uziva denne,tak tam tiez môze nastat zavislost,ze sa zacne opijat,Pokial sa ti da smar s tou extázou,tato cesta ta vedie len do zahuby.Ak sam nevladzes skoncit,smer psycholog

sissy27
2. máj 2017

@zltyslonik a ty na čom šlapeš prosím ťa? 🙄🙄🙄

desantana
2. máj 2017

@zltyslonik Uzitie drogy sa neda z krvi zistit mesiac po uziti, iba niekolko hodin. Jedine testovanie drog z vlasov preukaze uzivanie drog v predchadzajucich mesiacoch. Preto v mnohych krajinach pred prijatim do zamestnania ziadaju od zamestnanca podstupit toto vysetrenie, az pri negatívnych vysledkoch je do prace realne prijaty.

bluka2
2. máj 2017

@sissy27 Ja som sa na tom komente z chuti zasmiala 😀 take absurdne, ze az vtipne sa mo to zda 🙂

momi1_1
2. máj 2017

Nezdá sa mi tento príbeh nejak pravdivý neviem. Ako keby ho písalo nejaké decko a nie dospelý človek neviem si pomôcť. Ale ak sa nad tým tak človek zamyslí, prišlo by mi, že sa starý pán snaží si len mladého pripútať k sebe lebo nechce byť sám alebo vie, že už tu dlho nebude

oli18
2. máj 2017

@momi1_1 mladý berie drogy starý je z toho hotový. Ako každý rodič. Hľadá spôsoby, ako ho z toho dostať. A nie že si ho chce k sebe pripútať . To píše človek pod vplyvom drog, nie dieťa. Ty si ešte dieťa, ak to nevieš posúdiť ☹

lubkavargova1
2. máj 2017

cely cas obhajujes aka je droga fajn...a teraz ta foter vytoci??? Nas ides v kuse presvedcit, ake je to v pohode a OK...no tak ukaz aj im a mas klud...ale asi to nebude v pohode, ked uz zakladas aj samotnu temu...ze, vidis..dakomu to tvoje "len extaza" asi dost udrela do oci a ta bonzol staremu.

michal3691
autor
2. máj 2017

tak konecne opustak v praci ideme na to 🙂

@emilia25 nebudem hovorit ako ale proste mozu spravit hocijaku namatkovu kontrolu a nenajdu nic a ak najdu minimalne mnostvo ktore nesposobuje zmenu motoriky a podobne ale iba dokazuje uzitie na vikend a tie detekovatelne mnostva su na takej urovni ako keby sme sa bavili o tom ze clovek nafuka 0,00001 promile .

@lucinka511 pravda a posnazim sa diky 🙂

@sardinka336 chapem chlap alebo celkovo clovek ma len trymat a robit co system kaze , ja sa bavim ja zijem hotovo to ze sa to tebe nepaci je tvoj nazor ale nemusis nakladat ze mam trpiet za to ze ja sa bavim a to nie sposobom ktory ty uznas za vhodny.

@dominika6 33 rokov

@zltyslonik tak ako ty vravis pravda snad to bude ok .

@zooeynka ak by si davalo kazdy den a neplnilo si povinnosti tak iste ano a zalezi aj od veku samozrejme je rozdiel 15 rokov a 25 rokov a viac. Niesom zastanca dogmatizmu .

@zltyslonik tak ako vravis ludia sa proste bavia .Dogmaticky na chlaste , liberalny tak ako im vyhovuje .

@sissy27 hm tak ako vravis len moc neverim ze ak sa clovek aj prepije do komy v piatok zeby v pondelok rano nieco nafukal ak zbytok vikendu nebude pit ( ja nepijem neviem )
A ohladom antidepresiv ? Skus si nejake dat a uvidis ake to bude mat ucinnky 🙂

@vorkola snazim sa to udrzat v rozmnej miere a celkom sa mi to dari cele roky ak dojde na tvoje slova zacnem s tym nieco robit .

@momi1_1 zaujmave preco by to nemalo byt pravdive ? Stary je manipulator cely zivot potrebuje niekoho ovladat .

@oli18 s toho su vsetci hotovy hlavne taky ktory denne vylabu 5 piv a 4 pol deci ty su s toho uplne na vetvy . Dostat ? On na to kasle len si mysli ze ma bude teraz moct ovladat .A nie mylis sa nepisem pod vplyvom drog .

michal3691
autor
2. máj 2017

@lubkavargova1 je fajn to vravim stale , vytocil lebo je to dost blba cesta ako ma ziskat nazad 🙂 Su ludia ktory to chapu a su ludia ktory to nechapu a ani nikdy nebudu . Ludia maju milion dovodov preco bonzuju a hlavny dovod ktory to startuje ? Celkova nespokojnost so samym sebou clovek co je spokojny so sebou nepotrebuje ist druhym nieco bonzovat to je cele 🙂 A hej este jedna skupina moralisti ty to beru zrejme za svoju povinnost tazko povedat 🙂

sissy27
2. máj 2017

@michal3691 pozri, ak niekto nafúka aj po týždni, tak nafúkal, nesie si za to následky. Rovnako je to aj s drogami. Čo sa týka antidepresív - osobnú skúsenosť nemám, ale od toho je lekár, aby pacienta nastavil tak, aby bol plne funkčný a schopný pracovať. Kým sa dopracujú k tomu, tak tomu predchádza PN, niekedy aj hospitalizácia. Ľudia s diagnózami vyžadujúcimi liečbu antidepresívami sú bežne zaradení do života a fungujú prakticky normálne, u nich by to práve bez liekov nešlo. Lenže extáza nie je liek, takže neporovnávaj jablká s egrešmi. Ale je mi jasné, chceš žiť takto, takže budeš sa obhajovať do skonania sveta 🙂 tvoja voľba, ja ti ju neberiem ani nejdem moralizovať, len si už veľký chlapec, tak buď pripravený niesť dôsledky a nebuď predposratý z nejakého seniora 😉

oli18
2. máj 2017

@michal3691 tvoj otec ťa mal v päťdesiatke, bol z teba nadšený, ako to už v takom veku býva a evidentne ťa nezvládol. Keď na to prišiel, už to napraviť nestihol. Vymkol si sa mu z rúk. Ani ako 80-ročný to už nedokáže. Takže "ohýbaj ma mamko, pokým som ja Janko..." v tvojom prípade sa potvrdilo ☹

oli18
2. máj 2017

@lucinka511 veľmi dobrá rada

michal3691
autor
2. máj 2017

@sissy27 hm chces sa o tom bavit takto ok 🙂 Ano rozumiem ak nafuka tak nafuka ale ide o to kolko nafuka chapes ? cili 0,00 ked mas je to ok ale kludne v tele moze byt 0,001 a preto tie testy su diskriminacne pretoze oni hovoria o tom ci si niekto dal nie ci niekto je pod vplyvom . Obrazne povedane to je ako keby nejaky detektor povedal v piatok ste pili a mate problem pritom je tam 0,00 neviem ci chapes ako to myslim . A ano iste je to tak ako vravis ohladom tych antidepresiv lenze pravda je taka ze ty ludia sa v skutocnosti bavia to nieje tak ze sa citia relativne normalne fakt sa bavia . Je to podobne ako keby ta poslali do roboty s tym ze si das jedno pivo v idealnom pripade co by zakon nepovoloval ale v ramci antidepresiv to mozne je ja som ich skusil viem ako som sa citil 🙂 A ohladom extazy ta bola ties kedysi liekom a ked si dam 1/4 tak sa citim ako na 10 tich kavach to nieje o tom zeby som nebol schopny nieco robit ale samozrejme som zodpovedny k ostatnym a ked sa bavim bavim sa sam a nikoho neohrozujem samozrejme .

@oli18 milujem teorie namiesane z vody , to ze ty by si to tak brala to vobec nic neznamena , proste to berieme tak ze foter ma nechcel , neznasal a bral ako pritaz on uz deti mal dalsie nechcel len evidetne nevedel pouzit kondom to je cele, vytrpel som si pekla dost tak mi tu nehovor o tom aky bol zo mna nadseny mozno bol nadseny ked ma mlatil a uz menej ked ho odsudili za tyranie za zverenej osoby staci ?

sissy27
2. máj 2017

@michal3691 vôbec nemám potrebu sa o tom baviť a už vôbec nie s tebou. Tak ako alkoholik či gambler nevidí svoj problém, tak ho nevidí ani feťák. Na tvoju základnú otázku si odpoveď dostal, predomnou si užívanie drog (hoc príležitostné) neobhájiš nijako, tak myslím, že škoda času.

michal3691
autor
2. máj 2017

@sissy27 tak vies no cokolvek co zrejme nieje v idealoch systemoveho zivota je povazovane zrejme za problem 🙂 Ci uz je to alkohol alebo cigarety alebo drogy , alebo hranie hier alebo ja neviem co 🙂 Kazdy sa nejak bavi ale hovorit o tom ako o probleme je kus vela 🙂 vsetko ma svoje hranice od do a nie ze da si je alkoholik , fetak a gembler 🙂 kamos hodi do automatu raz rocne 20 cku je gembler ? alebo ked si da niekto pohar vina , pivo je alkoholik ? Treba hladat mieru a nie hned davat nalepky

lucinka511
3. máj 2017

@sissy27 a ty si prilezitostne nedas stamperlik?? moznontento michal sa vie kontrolovat ak to zvkada.je to ok.aj ty mozno zvladas to.ze si len raz za cas alebo kazdy mesiac nalej poharik vina...@oli18 ta tvoja teoria preco to a ato ti nejak nevysla...

yollanda
3. máj 2017

@michal3691 a co za drogu je to? To ma zaujima.
Joj chlapce, len aby si neskoncil niekde na ulici.