Vyhodenie dospelého dieťaťa z domu
Je správne vyhodiť 25 ročnú dcéru z domu, keď dlhodobo nepracuje ani neprispieva? Chodila pár mesiacov k psychiatrovi, vraj depresia, ale lieky jej nerobili dobre tak nechodi už.
Môj plán je taky, že dám jej na začiatok nejaké peniaze aby nespala prvé dni na ulici, aby si zaplatila ubytovňu tak na dva mesiace z nich ,teda aby si nasla aj nejakú prácu. Mohlo by to dobre dopadnúť? S tým, že jej poviem, že nech sa konečne postaví na nohy, lebo k sebe ju už bývat nevezmem.
Vyhodil niekto tak svoje dospelé dieťa z domu pre jeho dobro? (Chcem to realizovať niekedy v priebehu januára, samozrejme že nie dnes)
Depresia nie je chripka, neprejde za tyzden, ani za mesiac. Milujuci rodic urobi vsetko preto, aby sa stav jeho dietata stabilizoval (kedze o uplnom vylieceni sa neda v pripade psych. diagnoz hovorit). To, ci je schopna sa zaradit do prac. procesu, musi posudit psychiater. Rovnako moze zmenit liecbu, ktora nesadla alebo odporucit hospitalizaciu. Vyhodit psychicky chore dieta z domu je ako podpisat rozsudok smrti.
Je nutné vyhodiť ju z domu, má 25 rokov, nemôže sa donekonečna priživovať. Ja som sa osamostatnila hneď na 18ku, pričom už od 17tich som pracovala a platila si veľa výdavkov sama.
@anonym_a33509
aj ja som odisla hned po maturute 2 mesiace, sama som si cez kamoski pracu nasla a odisla robot do zahranicia. Ale mala som overene, ze ta rodina kam odem je super.
Ale tato dievcina ma depresiuva ist na to vyhodenimvz domu je uplne blby napad. My sme zrejme boli zdrave, vsak? Ona nie!
Dnes ma depresiu kazdy druhy clovek, takze nic specialne. Daj jej ultimatum, pomoz jej najst si aj tu najpodradnejsiu pracu, ak to failne a vyhodia ju, tak bye bye.
Liecit sa nechce, Pracovat tiez nie, ak chce byt len zbytocna existencia v tomto svete, tak uz aj ona sama vie kde jej jej miesto.
Dnes ma depresiu kazdy druhy clovek, takze nic specialne. Daj jej ultimatum, pomoz jej najst si aj tu najpodradnejsiu pracu, ak to failne a vyhodia ju, tak bye bye.
Liecit sa nechce, Pracovat tiez nie, ak chce byt len zbytocna existencia v tomto svete, tak uz aj ona sama vie kde jej jej miesto.
@cyberk len zo zvedavosti, kde je to jej miesto?
@anonym_autor to je obyčajný tlak z kultúrneho nastavenia spoločnosti. Nikdy som nerozumela, prečo sa dospelé deti ktoré ešte nemajú partnerov musia zadlžit hypotékou alebo platiť nájom aby nevyzerali v očiach cudzích ako luzri.. Co je také zle a zvláštne žiť s rodinou?
@haley7897 prečo by mal niekto vyzerať v očiach cudzích ako lúzer? Nechápeš podstatu osamostatnenia sa. Osamostatniť je vziať zodpovednosť za seba a naučiť sa postarať najprv sám o seba a potom možno o budúcu rodinu. Pokiaľ budeš bývať s rodičmi, nikdy to nedosiahneš, potom tu vyrastá generácia nesamostatných ľudí práve s depresiami.
Ak má autorkina dcéra vážne problémy, treba ich vyriešiť a pomôcť jej. Prácu si však môže hľadať, živiť 25 ročného človeka je náročné. Dcéru treba podporiť v samostatnosti, rodičia tu nebudú večne.
@haley7897 prečo by mal niekto vyzerať v očiach cudzích ako lúzer? Nechápeš podstatu osamostatnenia sa. Osamostatniť je vziať zodpovednosť za seba a naučiť sa postarať najprv sám o seba a potom možno o budúcu rodinu. Pokiaľ budeš bývať s rodičmi, nikdy to nedosiahneš, potom tu vyrastá generácia nesamostatných ľudí práve s depresiami.
Ak má autorkina dcéra vážne problémy, treba ich vyriešiť a pomôcť jej. Prácu si však môže hľadať, živiť 25 ročného človeka je náročné. Dcéru treba podporiť v samostatnosti, rodičia tu nebudú večne.
@anonym_2a43ef sorry, ale o čo náročnejšie je żiviť 25 ročného človeka od trebárs kojenca či školáka? Čisto ekonomicky sa pýtam.
@anonym_2a43ef ale ja s tebou súhlasím. Deti treba odmalička podporovať a každým krokom viesť k samostatnosti. Idealne by mal človek pevné základy a vybudované zázemie a sebavedomie ked nastane čas. Problém je, ak sa toto z nejakého dôvodu neudialo a človek je nútený a bez zdravých základov.
Co sa tyka časti, ze človek ktorý sa neodstahuje od rodičov je považovaný spoločnosťou za luzra, stačí si prečítať fórum tu na mk a získaš prehľad ako je to vnímané. Mladý človek a špeciálne chlap sa hneď po škole musí odsťahovať za každú cenu (podľa tunajších komentárov) inak je označený za chudáka, prizivnika a mamickara. Ked píšem, ze su označený za luzrov, nepíšem svoj názor, ale ako je to prezentované väčšinou spoločnosti.
@anonym_autor A máš aj iné dieťa? Či len túto jedinú dcéru?
Ak má depresiu určite by som ju nevyhadzovala. Chcelo by to rozhovor, že proste bud práca alebo nech sa riadne lieči u psychiatra. Ak aj lieky úplne nepomôžu, ak sa bude liečiť a budú o tom záznamy dá sa požiadať o ID a mala by aspoň nejakých 250-300 eur mesačne k dobru pri polovičnom ID. Ak nezvládne prácu, nech si nájde aspoň brigádu napríklad roznášať letáky alebo upratovanie bytov, hoci by to robila len 4 hodiny týždenne a zarobila mesačne 100 eur, nejde o peniaze, ale o to že človek potrebuje cítiť sa užitočný. A potom by som sa zariadila ako pôjde liečba, ak moc nepomôže, tak pomôcť vybaviť ID, ak pomôže pomôcť nájsť potom nejakú prácu na polovičný úväzok a neskôr na celý.
Dala by som jej čas pol roka. Od januára pol roka je jún. Do konca júna nech si nájde prácu a bývanie inak letí
@terezia74 ano mala som depresiu, a myslím, že najlepšie depresivnemu človeku bude keď bude bývať samostatne
@anonym_autor Tak to máš úplne " úžasný" prístup. Keď si nedajbože niečo urobí, bude to tvoja vina
@anonym_4d987d lenže tu nejde len o prácu, myslím, že je nezdravé aby takto žila 25 ročná u rodičov. Aj keby bola zamestnana
@anonym_autor Mnoho 25 ročných ešte študuje a nezarába toľko, aby sa mohlo odsťahovať a samostatne fungovať. Skôr rodičia chcú mať "veget", ale ten nikdy mať nebudú, keďže sa stali rodičmi.;)
@anonym_4d987d lenže tu nejde len o prácu, myslím, že je nezdravé aby takto žila 25 ročná u rodičov. Aj keby bola zamestnana
@anonym_autor ja som bývala ako 25 ročná normálne u rodičov a sorry ale ak ti vadí do 30 rokov vlastne dieťa tak ...
@cyberk Vidno, že nemáš o depresii totálne šajnu, nevadí, hlavne že kecas
Inak ak nepracuje, ani si nič neušetrí na samostatne bývanie. Bývanie v dospelom veku u rodičov beriem akp šancu za malé peniaze si rýchlejšie ušetriť na niečo vlastne. Nech si poriešiť zdravotný stav a potom prácu, ak odmietne, buď ju budeš mať na krku, alebo skončí pod mostom… aj mama teraz v práci riešili, chlap 33 rokov, býva s mamou, ktorá už ho doma nechce… robí bordel, vodí tam kamarátov a nevedia si s ním poradiť …
@anonym_f093fa ona viac krát povedala,že chce bývať sama, že jej to zlepsi psychiku, povedala, že ona so žiadnou rodinou bývať nechce
@anonym_autor tak s nou zajdi po lieky, pomoz jej najst pracu a podnajom. Nie, ze dieta v takom psych.stave chces priviest do neriesitelnej situacie. Tebe je jedno, ak si siahne na zivot? Tak velmi ju nenavidis?
Aj ja som byvala do 25r u rodicov. Nasli mi pracu, darovali dom, prispeli na svadbu..
Aj ja som byvala do 25r u rodicov. Nasli mi pracu, darovali dom, prispeli na svadbu..
@anonym_59585b to už je dosť extrém, ale urcite nemáš 2-3-4 súrodencov, asi by vaši 4 domy nekupovali a 4 prace nehľadali. Z môjho okolia viem, že ak rodičia kúpia auto, deti čakajú druhé, ak sa pokazí, ak kúpia byt, tak potom čakajú dom… a poznám takých xy prípadov…
@anonym_3bd424 žiadny full hotelovy servis nemá, varenie, pranie upratovanie si všetko robí sama
@anonym_autor a z coho si nakupuje potraviny? Ona ma nejake peniaze?
@anonym_autor ma nejaku diagnozu? Alebo len je leniva? 25rokov je dost dlha doba co robila po strednej? Nikdy nikde nerobila ci ako?
@anonym_autor ma nejaku diagnozu? Alebo len je leniva? 25rokov je dost dlha doba co robila po strednej? Nikdy nikde nerobila ci ako?
@klotildabazarik píše že ma depresie
depresia za dva mesiace neprejde, aby si potom nemala vycitky, ked ju niekde najdu obesenu
@anonym_autor a co na to manzel, otec dcery?
@klotildabazarik píše že ma depresie
@stellarstar je rozdiel ma" depresie "a potvrdenie diagnozy psychiatrom, dnes ma depresiu pomaly kazdy druhy teeneger a realita je uplne o inom
@stellarstar je rozdiel ma" depresie "a potvrdenie diagnozy psychiatrom, dnes ma depresiu pomaly kazdy druhy teeneger a realita je uplne o inom
@klotildabazarik keby si čítala všetky komentáre autorky vedela by si
@klotildabazarik keby si čítala všetky komentáre autorky vedela by si
@stellarstar co by som vedela nikde to neuvádza jej diagnozu iba depresie ako sa mame z toho vysomarit😂, este pise ze nechce byvat s rodinu, tak toto uz je uplne cez ciaru, nech sa teda zobere a nech ide prec,
@stellarstar co by som vedela nikde to neuvádza jej diagnozu iba depresie ako sa mame z toho vysomarit😂, este pise ze nechce byvat s rodinu, tak toto uz je uplne cez ciaru, nech sa teda zobere a nech ide prec,
@klotildabazarik každý okrem teba sa z toho "vysomaril". Zreteľne píše, ze dcéra chodila k psychiatrovi a brala aj lieky, co znamená, ze musí mat nejakú diagnózu. Rovnako sa autorka vyjadrila k práci v minulosti aj k tomu ako prispeva doma. Mozno ty by si sa mohla zobrať a ísť preč ked sa ani neunuvas čítať autorkine komentáre...
@anonym_autor ano, urobila som to pred 4 rokmi..syn vyletel z VS, par mesiacov som tolerovala že nepracuje...potom nastúpil do prace, a keď mu chceli predĺžiť zmluvu tak odmietol...ostal rok doma, prácu si nehľadal a len sa valal...vyhodila som ho...bolo to hrozne...ale!!!! odisiel do BA a zrazu si našiel prácu, podnájom...teraz s odstupom času to bolo naj rozhodnutie ako ho donútiť začať pracovať a žiť...dokonca začal znova študovať popri praci
@anonym_autor ano, urobila som to pred 4 rokmi..syn vyletel z VS, par mesiacov som tolerovala že nepracuje...potom nastúpil do prace, a keď mu chceli predĺžiť zmluvu tak odmietol...ostal rok doma, prácu si nehľadal a len sa valal...vyhodila som ho...bolo to hrozne...ale!!!! odisiel do BA a zrazu si našiel prácu, podnájom...teraz s odstupom času to bolo naj rozhodnutie ako ho donútiť začať pracovať a žiť...dokonca začal znova študovať popri praci
@anonym_1cafe9 ale nebol psychicky chorý že?

@anonym_3d9f5c a nechystáš sa jej povedať, že sa ma odsťahovať?
@anonym_autor nie. Neraz si požičiavam jeho auto napr.