icon

Výlety s partnerovou mamou

30. máj 2021

Co si myslite o takejto situacii? S partnerom nie sme zobrati nemame zatial deti. Ide o to ze jeho mama nam vkuse predhadzuje ked sme u nich kam vsade ona chce ist v lete (akoze s nami) nikdy to nezabudne spomenut a partnera sa vzdy spyta ze kedy pojdeme? Pre ozrejmenie nie je tao stara nema zdravotne komplikacie akurat mi pride ze sa nudi a vymysla taketo p.... lebo jej muz okrem letnej dovolekky s nou nikam nechce ist a dalsie deti tiez nie. Cize ona si to predstavuje tak ze by som sla ja s partnerom na celodenny vylet a ona s nami. Nepovedala by som nic keby uz mame deti alebo ideme viaceri na rodinny vylet s tym nemam problem ale akoze sediet s nou v aute takto cely den to nieee. Som divna ze mi to vadi? Partner ten by ju aj zobral ale ja som povedala rovno ze taky vylet ja nepotrebujem. Ani si s nou nemam velmi co povedat takto ona je dost negativna osoba a riesi stale len pracu a aj preto to odmietam proste

Strana
z4
21oktober
30. máj 2021

@elizabet173 nepreháňam a ani nemiešam . Niekde tie vzťahy vždy začínajú .
Keby tuto fešák trávil po dňa so svojou matkou , už by bol oheň na streche, a bol by mamin cecok a neviem čo . Tak isto ak by nezobral mamičku priateľky bol by vrcholne necitlivý a neviem čo ešte. No tu je asi problém aj dva tri krát ju zobrať. Pre mnohé ktoré žijú na divoko sa to nikdy ani svokra nestane a predsa sa snažia od začiatku o dobré vzťahy .

21oktober
30. máj 2021

@amanta5 ja plne s tebou súhlasím .

elizabet173
30. máj 2021

@21oktober ako vieš, ako by to bolo? Nič také autorka témy nepísala. Mne osobne by sa nepáčilo, keby matka môjho priateľa pred nami rozprávala, kde všade by chcela ísť. To je príliš okaté, okrem toho, už s ňou na výlete boli, nie je to tak, že by ju nikdy nikam nezobrali. Je mladá, mobilná, prečo by mala s mladými chodiť na výlety? Mám takého syna, neviem si predstaviť sa k nim nanominovať, keď niekam idú. Choré. Aj keď si máme čo povedať a sem tam spolu trávime čas, aby som pred nimi kvákala, kde všade chcem ísť? Bráni mi niekto? Doteraz jeho matka chodila s kým? Keby sa odsťahovali do zahraničia, už bude naveky doma?

babu11
30. máj 2021

Ja teda neviem ja som som s mojou svokrou už bola kade tade na wellness, nákupoch hockde aj na dovolenke a to mi stráži deti minimálne ...myslím,že ti vadí povahou asi ste si nesadli to je celý problém, moja je v pohode niekedy si podiskutujeme ale sťažovať sa nemôžem .a ani nebudem...a to s tým sexom šak ste kludne mohli pokračovať 😁 počkaj až budú deti

21oktober
30. máj 2021

@elizabet173 ja sa nepúšťam do debaty akobyto bolo a ako to bolo . Averzia voči svokre z jej príspevkov len tak hučí . No a čo keď rozpráva že kde kam by chcela ísť ? Prečo by preboha nemohla , to už má navždy držať hubu pred nevestou ? Nemôže rozprávať robote, nemôže rozprávať o tom kam by chcela, nemôže pomaly zavolať , môže vlastne dýchať pred synom a jeho priateľkou ? Mužove matky sa mi zdá že sa môžu akurát tak zakopať a vykopať keď nevesta pískne ak by ich potrebovala.
Ja verím že dostaneš dobrú nevestu , a nie takú pre ktorú bude všetko problém , či urobíš tak alebo tak . Prideš = otravuješ, neprídeš- nezaujímaš sa , zavoláš zle je , nezavoláš zas je zle , kúpi kvalitne vyvyšuješ sa , kúpiš lacné si mrcha lakomá . A že tvoj syn sa nebude bať zdvihnút ti telefón aby nemal doma peklo . Veľa zdaru .

elizabet173
30. máj 2021

@21oktober ale no tak, neťahaj tu aj ty iné témy. Ja nie som na strane ani svokier, ani neviest, je to prípad od prípadu iné. Čo si myslím o vzťahu autorky témy k matke svojho priateľa som jej napísala, uznala, že mám pravdu. Ale keby ju za celý rok nezobrali ani na jeden jediný výlet, stretávali sa len na oslavách, išli k nej na návštevu, ona k nim, nevidím na tom nič divné. Vzťah sa predsa nemusí budovať na spoločných výletoch a dovolenkách, mám so svokrou vzťah nadštandardný a nikdy sme spolu na dovolenke neboli. Čo sa týka mňa, už sa opakujem, nepratala by som sa k mladým na výlet, na dovolenku ani náhodou, prečo preboha? Veď mám svojho partnera a keby aj nie, mám kamarátky, vekom bližšie, ako o generáciu mladší ľudia, nevidím dôvod sa k nim nasáčkovať. Pomoc ponúknem, ale nikdy sa nebudem vnucovať. Fakt to príliš hrotíš.

number19
30. máj 2021

Nic v zlom voci nikomu, Ale ak ma nevesta averziu voci svokre a jej partner jej ju akceptuje, potom nie je problem v neveste ale v partnerovi (teda vo vlastom synovi).

Ak mame silny vztah s vlastnymi detmi, tak tie nase deti to premostia a priblizia svojich partnerov k nam. Neviem co ine moze byt zakladom fungujucej rodiny ak si dieta najde noveho partnera. To dieta nastavuje standard svojho partnera voci nam ako rodicom.
Je trapne sa niekam silou mocou silit len preto ze som matka. Je to skor o vztahu ako o statuse matky.

enya00
31. máj 2021

@vendulka80 vsak jasne,ale tak raz za cas by snad mohli.Neviem,mne nepride vobec cudne zobrat obcas svokru na vylet

erickatt
31. máj 2021

Zoberte aj ju aj babku. Raz za mesiac. A potom len vy dvaja

autor
31. máj 2021

@21oktober pises akoby si mala ako svokra nejaky komplex alebo co. Uplne od veci mojho prispevku domyslanie vymyslanie toho co ani nie je pravda.. nevadi. Kazdy ma pravo na svoj nazor 🙂 pekny den zelam

sense
31. máj 2021

Necitala som vsetky prispevky... ale napr ja nwvidim nic zle na tom zobrat obcas svokru alebo mamu na celodenny vylet, pokial s nami netravi vsetok volny cas, dokonca nemam problem zobrat ju na vylet tam kam chce ona pokial to nwbude mne nieco vyslovene proti srsti ...
Tiez budene raz matkami dospelych deti a svokrami...

elizabet173
31. máj 2021

@erickatt raz za mesiac? A to z akého dôvodu? Má päťdesiat rokov, nie sedemdesiat. Dva, tri krát do roka hádam stačí. Prečo by mali mladej žene robiť program?

terezka1947
31. máj 2021

@number19 suhlasim. To je podobne,ked vidi kazdy problem vo svagrovi,svagrinej.
Zakladny problem je v surodencovi.
On si ma ustrazit svoj vztah s bratom,sestrou.
Ked ho budu mat oni ok,aj vztah s uch partnermi bude ok. Alebo aspon naoko ok.

autor
31. máj 2021

@elizabet173 ja tiez nechapem vsak my chodime teraz napr malo na vylety. Priatel obcas aj robi cez vikend cize ideme teraz my sami tak raz za mesiac. Tesim sa na to a aj to by som mala ist vzdy so svokrou potencialnou? Ako som uz pisala ona ani s mamou ked bola mladsia nechodila ani na dovo s detmi nesla. A so svojou svokrou tiez po vyletoch nechodila. Pytala som sa na to schvalne partnera ako to mali..tak neviem. Ano pisala som raz za cas ma to nezabije ale ked idem na jeden dva vylety do mesiaca kde si chcem fakt oddychnut vypnut (mam toho aj v praci na psychiku trosku viac) tak taky vylet si ja nepredstavujem velmi..niekto to tu chape niekto nie. Kazdy ma na to svoj pohlad ja to beriem. Jedine nechapem prispevky kde sa domyslaju veci ktore nemaju so mnou nic spolocne ale nevadi 🙂

21oktober
31. máj 2021

no sklamem ťa, ja svokra nie som a ešte dlho zrejme nebudem . Nič si nedomýšľam , ale je zrejmé že ju jednoducho nemáš rada a to už či s výletmi alebo bez nich . Môj pohľad je iný ako tvoj , nič viac. Prajem veľa štastia vo vzťahu .

autor
31. máj 2021

@21oktober v poriadku a dakujem. cas ukaze vsetko.. 🙂

cacianka
31. máj 2021

Tak sa jej pri beznom rozhovore ked tam bude aj babka spytaj/reaguj na jej spominany vylet, ci aj ona brala na výlety babku, nevinne sa spytaj kde spolu boli a co krasne videli. A potom zadri ze vy (svokra) ste ako dcera mamu nebrali a tak preco ju ma brat syn...

autor
31. máj 2021

@cacianka ked ja si to takto nedovolim ale mozno by to nebolo na skodu. Lebo pri jeho starkej vzdy spominaju ako chodili na dovo aj k moru aj na vylety. Mi to pride ze im hodila deti na krk a neviem co ona zatial mala preco nesla s nimi ale tak nebudem ju sudit je to jej vec..

cacianka
31. máj 2021

Nesud, pytaj sa. Ved mas zaujem vediet zaujimavosti a veci okolo mileho rodiny, aj fotky sa pozera a zistis velaaaaa

cacianka
31. máj 2021

Aj ja som sa uz naučila slušne odporovat mame aj svokrovcom.ked to prehanaju a trepu blbosti.

autor
31. máj 2021

@cacianka ni musim sa to aj ja naucit lebo ked budem stale ticho nebude to tiez dobre asi

Strana
z4