icon

Vymrieme na nevšímavosť a neochotu

13. jan 2021

Ľudia my vymrieme na nevšímavost a neochotu .Včera večer bol krstný na pohotovosti bolela ho chrbtica ,nikdy sa na nič nesťažoval tak to bolo asi dosť zlé , poslali ho nazad domov nemal mu kto spraviť covid test mal prísť ráno s ag testom .Dnes ráno sa už nezobudil 😭😭😭😭😭.

daom
13. jan 2021

@panelacikova bolest chrbtice moze signalizovat prichadzajuci infarkt.

elizabet173
13. jan 2021

@sterea k mojmu pribuznemu prisli dva krat bez problemov, test nemal ani raz.

simca06022011
13. jan 2021

@kockopes2206 no inak ja to tvrdim, sestricky ludi nenakrmia, ak ich nebodaj niekto prebali, ked si vsimne.. to hadam ano, ak vobec pridu k tomu pacientovi a vsimnu si. Ale sama som zazila ako nechali babku po porazke plakat v posteli, lebo oni ju nebudu krmit a teda chora nechora, nachovala som ju ja. Alebo som si ja precitala na tajnasa nemocnicne papiere ako sa o ni o mna vzorne staraju, kolko za mnou behaju, kolkakrat vecer a kolkokrat v noci a cez den.. pritom ani len teplotu uz nemerali, len zakricali od dveri ci ju niekto ma vecer a to bolo vsetko:D no papier vsetko znesie :D Fakt je ze ked sa raz na nich zvonilo, lebo babka co mala lezat sa rozhodla prechadzat v noci, tak ich nebolo.. a este boli urazene, co si kto dovoli zvonita ked nechodili isla som ich samozrejme hladat :DDD Ako fakt, je mi to teraz smiesne, ale v tom momente a v pripade tych ludi tam, je to priam nestastne..

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
nistika
13. jan 2021

@simca06022011 to je priserne ale zial v nasich nemocniciach viac ako normalne.

simca06022011
13. jan 2021

@snezienka33 ano je to hnus... ja teda mam aj lekarov v rodine, viem ake su problemy, aki su ludia.. ale toto co sa deje v nemocniciach, ambulanciach je... A ludia sa spravaju k lekarom a sestram tak ako si zasluzia. Nevidela som ze by niekto sa zle spraval k ochotnej sestre, dobremu lekarovi.. ale ak je raz niekto chrapun, tak si pochvaly nevysluzi urcite. Roosvetltka mala na chirurgii sestru co lietala po chodbe a ked niekto chcel vyjst von alebo nieco, kludne mu vynadala do Ko...Pi.. a nech zalezie,vrieskala po celej chodbe.. PRoste ako takyto ludia mozu robit tam? a este si kolektiv medzi sebou tlapka po pleci, ze super "si mu dala"... Kedysi som u lekara pekne cusala a suchala nohami, co pan doktor povie, proste respekt od malicka pestovany voci lekarom a celkovo zdravotnikom, ale stacilo mi par pobytov v nemocnici, ta nie ze nemohucnost, ale neschopnost.. oni aj maju prostriedky aj pomocky a nic. Jedine co sa za 4 roky co som behala po lekaroch zmenilo bola hrubka mojej zdravotnej karty, nakolko papiere radi vypisuju... ale nevyriesili nic. Mame aj dobre skusenosti samozrejme, ale moje osobne su velmi zle.

@nistika no ja to pisem, len preto, ze niektori tazko veria, ze toto co sa deje, je bezne cele roky, inak by som to v takejto smutnej teme ani nerozoberala... tearz naozaj prisiel ten moment, ked je na to aj "vyhovorka", pritom riesenie by bolo.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
nistika
13. jan 2021

@snezienka33 jednej mojej znamej povedal doktor, ked kricala od bolesti pri pörode, ze ked si to robila tak si tak nezjapala ze?
starostlivost si viete domysliet, ale chvala bohu nikto neumrel.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
nistika
13. jan 2021

@snezienka33 niesu primitívi, oni sú ako sa nemenovaní doktor mimopracovne vyjadril, sadisti.

nafka0483
13. jan 2021

@snezienka33 A ja hovorim ze nie? Reagovala som svojou skusenostou a skusenostou brata zachranara.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
13. jan 2021

@snezienka33 🤦‍♀️🤦‍♀️ Ja jej ju neberiem, kazdy napisal svoju skusenost, tak co rypes.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
13. jan 2021

@snezienka33 Ja sa nerozculujem, normalne diskutujem s ostatnymi 😂

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
zuzanka.zuzu
13. jan 2021

@elizuella čo to trepeš? čítaj s pochopením a moralizuj nad inými sviňami (a tykáme si tu, ok?)
@rooberta ďakujem

sterea
13. jan 2021

@elizabet173 - no u nás ani covid nebol a keď som mala malé deti 3x som volala záchranku, ani raz neprišla, to je cca 8 rokov dozadu ☹. A ani pohotovosť v podstate u nás nefunguje, pretože páni doktori odmietajú nastúpiť do služby ☹ a to ani covid nebol.

elizuella
13. jan 2021

@zuzanka.zuzu jaaaj, soraaaac, dako som to nepochopila 😀

deninka233
13. jan 2021

Môj muž takto pred rokom spadol zo schodov u nás doma, padol z horného poschodia, prerazil zábradlie a nabodol sa na tú priečnu tyčku zábradlia. Pri pečeni vošla, dole pri slabine vyšla. Ja som bola vtedy na služobke ale doletela som ako čert domov, lebo si zavolal sanitku a hneď potom volal mne. Asi za hodinu a pol som bola doma (lebo deti ostali doma samé s policajtami) a muž sa vrátil domov asi trištvrte hodinu po mne. Že tyčku vybrali, miesto vydezinfikovali, brucho zafačovali a poslali ho domov. Celú noc som pri ňom sedela, horúčkoval, blúznil, k ránu bol už neprirodzene biely a taký “mimo”. O piatej ráno som volala svokrovi (muž je u nás jediný šofér), došiel, traja sme ho trepali do auta, svokor porobil bordel na príjme... o hodinu na to už muža operovali, výsledok, masívne krvácanie v brušnej dutine, veľká operácia, x hodín na stole. Poučili sa zdravotníci? Nie. Dostal atb a o tri dni bol doma! Za dva dni sme ho zase šikovali naspäť, šitie hornej rany povolilo, hnis vytekal z oboch rán, 40tky teploty... Znova otvoriť, vydezinfikovať, preplachovať atb. Hurá, už si ho tam nechali týždeň, vrátili mi ho “len” s 38st horúčok. Muž sa vyjadril, že už nevládze, že chce zomrieť doma. Skrátim to, vyše mesiaca sme ho dávali dokopy, moja sestra je vyštudovaná zdravotná sestra, tak mi radila cez telefón plus chodil ambulantne k chirurgovi... Muž sa vyjadril, že keď najbližšie padne zo schodov, že radšej vykrváca pod schodiskom, ale so slovenským zdravotníctvom už nechce mať nič spoločné...

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
13. jan 2021

@snezienka33 Nie, ty rypes do mna za to ze som inej doskutujucej napisala odlisnu skusenost.

nistika
13. jan 2021

@deninka233 cista hrôza :( veru kto môžte umrite radšej doma v pokoji. ja sa zdravotníctvu tiež vyhnem.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
zuzanapjat
13. jan 2021

@deninka233 zle sa to číta... normálne sa modlím, aby sme boli doma zdraví a v živote niečo také nezažili...

nafka0483
13. jan 2021

@snezienka33 🤦‍♀️

simca06022011
13. jan 2021

@deninka233 otras ... boze :( fakt clovek aby sa bal, ze sa mu nieco stane... sestru takto po nehode osetrili.. sklo jej doma frajer z chrbta vyberal... ako vysetrenie na urgente vraj trvalo 5minut.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
autor
13. jan 2021

Tak nakoniec to bola prasknutá cievka v mozgu ,v kľude zaspal asi by mu nepomohli ani na pohotovosti ,ale to sa už nikto nedozvie .
Ďakujem za prejavenú sústrasť

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená