icon

Vypnite mobily a užívajte si s blízkymi každý deň

2. jan 2024

Až teraz naberám odvahu vrátiť sa k Silvestru. Boli sme v hoteli ako bežná rodina, s priateľmi. Celý pobyt som preplakala. Nie preto, že som sa cez Vianoce pochytila a manželom, že absolútne nesúhlasím s názormi rodičov, no chodíme k ním kvôli deťom. Bolo to preto, lebo kámoška, mama 2.malých detí, sa lieči na agresívnu formu rakoviny. Aktuálne je po liečbe, no realita je taká, že tento typ sa často vracia. Bolo take bolestivé vidieť ako si praje ešte pár rokov života, aby prešla s deťmi pubertu, aby dcére vysvetlila, čo je menstruacia, ako by chcela vidieť ich prvé lásky.
Žiadny mobil, žiadna TV, donekonečna sa s deťmi hrala pexeso. Smiala sa, tancovala, žila kým je tu. Tešila sa z palacinky, zo snehu. Kým my sme už riešili pobyt na jarné prázdniny, ona deťom z úsmevom odpovedala, uvidíme, čo bude. My s manželom sme to ešte nespracovali. Ani sme sa o tom nedokázali ešte porozparavat.
Baby, kašlite na blbosti, vypnite mobily a choďte za svojimi blízkymi. Na svete sú ľudia, ktorí nezahodia ani minútu života.
My sme si s manželom chceli dať take typické predsavzatia. A dali sme si iba jedno: každý deň sa s deťmi zahrať aspoň 1 hru.
Ak si to kamoska náhodou prečíta; si skvelá. Ďakujem, ze môžem byť s Tebou a ze nám všetkým ukazujes, ako žiť.

domkakvet
2. jan 2024

Krasne, ale zi tak aj ty a neries rodicov, ste spolu vy a nie rodicia.

domka222
2. jan 2024

A keď tu občas vidíš diskusiu,už nevládzem, chcem sa zabiť a táto žena chce tak žiť... Veru,matku do života vždy ťahajú deti a strach,že ich už neuvidí. Kamoške prajem veľa síl a ešte viac zdravia 🍀

minenkak
2. jan 2024

Nerozumiem čo tam robia rodičia

autor
2. jan 2024

@minenkak mam svojich rodičov rada, no cez Vianoce sme sa pochytili a mrzelo ma to. Príspevok nie je možno formulovaný logicky, to ani nie je podstatne. Nejako sa snažím podať ten odkaz. Ale ešte som sama z toho uplne mimo.

janagem
2. jan 2024

A čo robíš ty na mobile?

autor
2. jan 2024

@janagem ty nemáš veľmi vysokú emocionálnu inteligenciu.

babulkomale
2. jan 2024

@janagem deti asi uz spia, ty logik.

minenkak
2. jan 2024

Hádky a smrť je súčasť života, je to ťažké a smutné,ale nie každý deň sa dá žiť akoby bol posledný a určite nie nám obyčajným ľuďom, väčšinou nas život zomelie a niekedy ani nevieme aký je deň .

rakywanda
2. jan 2024

Och, ani nevieš ako ti rozumiem...tebe, jej, manželovi...

miskakyska
2. jan 2024

Dnes je presne prvé výročie čo mi tá pliaga vzala mamu...o pár týždňov diagnostikovali nádor môjmu 17 ročnému synovi..zrútil sa mi svet..neplakala som,s nikým som sa o tom nebavila, zvedaví ľudia mi išli nenormálne na nervy, začala som sa ich strániť... človek prepne do režimu, že sa až sám čuduje...teraz spätne revem pri všetkom.. stačí, že sa niekto spýta,ako sa máme...a ja?..ako keby zapli gombík.. človeku všetko príde tak ľúto ..asi dobieham zameškané

riesska123
2. jan 2024

@miskakyska prajem synovi všetko dobré a veľa radosti,zdravia ❤️

miskakyska
2. jan 2024

@riesska123 ďakujem z celého srdca💓 nič nie je veru dôležitejšie,ako zdravie...

hendikep
2. jan 2024

@miskakyska 🫂 🍀

lizatko1009
2. jan 2024
h233
Autor odpoveď zmazal
liv1
2. jan 2024

@miskakyska zelam nech vas vsetko zle obchadza ✊✊✊❤️

miskakyska
2. jan 2024

@liv1 moja zlatá 😍 ďakujeme

liv1
2. jan 2024

@miskakyska keby som mohla akokolvek pomoct, poradit, vypocut, som tu pre teba ❤️

miskakyska
2. jan 2024

@liv1 vážim si to...ďakujem..

sticker
vilma7
3. jan 2024

Žiaľ to je život, smrť patrí k nemu... Skôr alebo. Neskôr tam ideme všetci. A človek si to uvedomí až vtedy, keď dostane ťažkú DG.
Môj kolega ma ALS, odpoveď 3-5 rokov života. Už ťahá 4.ty. Žiadna príčina, žiadna liečba... Len čakať čo bude. Vtedy som si povedala, ze pri rakovine ma človek aspoň šancu zabojovať, pri tejto DG niet žiadnych možnosti... A stále si vravím, to že sme tu dnes, neznamená že zajtra tu budeme tiež. Jedna nehoda alebo blbá náhoda, a je to...
Ale živiot berieme tak automaticky, lebo nás osud neskúša. Koho skúša, vie o čom je život.

Kamarátke prajem aj napriek zlým prognóza m len to najlepšie, nech zabojuje a možno ten boj skončí úspešne.