icon

Vyriešia sa rodinné napätia medzi mnou a švagrinou?

13. máj 2025

Ahojte dievčatá, ženy,kamarátky
Budem vďačná ak sa tu nájdu ženy, ktoré majú podobnú skúsenosť alebo ženy, ktoré zažili niečo podobné a vedeli by poradiť ako ďalej postupovať.Som už unavená z tejto situácie a aj napriek prerušeným kontaktom spor stále trvá.
Kameňom úrazu som ja a moja švagrina - manželka môjho brata...
Sú spolu už 10 rokov, zo začiatku keď prišla do rodiny to bolo jedno milé a slušné dievča veľmi sme si rozumeli.Oni však začali žiť svoj život ako každý bežný mladý pár, cestovali atď, Vídavali sme sa len na oslavách, akciách alebo face-time hovoroch...Zlom však prišiel keď som otehotnela,čoraz častejšie trávili čas u nás, ja som sa tešila ich spoločnosti len nejak som prehliadala tie reči ktorými ma častovala a vždy keď odišli vo mne zanechala taký chlad...Neskôr prišli rozhovory typu ako aj ona by chcela dieťa, ale že si myslela že to bude skôr ako ja, že mne sa to brucho nehodí a jej by sa hodilo, že ako často sme mali s mužom styk že sa nám to podarilo tak rýchlo, či aj ona otehotnie tak skoro,keď kupovala výbavu priniesla aj fľašu proseca keby sa niečo pokazilo aby som nebola smutná. Na rovinu som jej povedala, že takéto rozhovory viesť nebudem, a že jej správanie nie je celkom vhodné
Na to začala písať môjmu manželovi, aby dohovoril môjmu bratovi, nech sa rozhýbe...Na to ale už aj manžel zakročil že toto absolutne nie sú vhodné veci na riešenie a nech sa porozpráva so svojim mužom. Na nejaký čas bol kľud, ale keď mala naša dcéra 2 roky tak na oslave sa pripila a vykrikovala tam, že ona mala prvá porodiť a že ja si nezalúžim byt matkou...
Brat ju odviedol preč, dlhší čas sme ich nevideli, až potom sme zistili, že si prešla pár sedeniami u psychologičky, ukľudnila sa a bola v očakávaní... Povedala som si fajn, ako super, všetko sa vráti do normálu a naozaj ju niečo trápilo a snaď jej to pomohlo a všetko bude také ako na začiatku...
No ale my čakáme druhé dieťa, a situácie sa začínajú opakovať. Otázky typu či mi jedno nestačí, či si tým chcem zabezpečiť len to aby som mala dvoch dedičov, a či sa necítim ako jabloň a vkuse porovnáva čo ona dala našej dcére a čo my jej.Každá návšteva so sebou nesie nejakú uštipačnú poznámku.Ja naozaj neviem čo sa medzi nimi deje/nedeje majú svoj život, ale už to prekračuje medze.
Naozaj s ňou neviem prísť na koniec a preto sme sa teraz my odmlčali...
Všetko bolo povedané, vysvetlené ale teraz neviem či opäť všetko prediskutovať, ďať ďalšiu šancu alebo s tým celým už seknúť a mať kľud

crazy_cat_lady
13. máj 2025

skusila by som dat este jeden rozhovor a ak nepomoze, prerusit kontakt

lukbe
13. máj 2025

Dobre ste urobili. Jej IQ asi nestačí na isté veci. To nie je normálne správanie.

doriiis
13. máj 2025

Už pri tej fľaši proseca by som ju vyrazila cez dvere a viac s ňou v živote neprehovorila.Naco udržiavate takéto toxické vzťahy s toxickými osobami?
V mojom živote takýto ľudia nemajú miesto

pribinak
13. máj 2025

Prerušila by som kontakt. Má psychické problemy a ty nemusíš byt osoba na ktorej sa ona bude ventilovať
Nemusíš toto znášať

Je nejaká príčina prečo je nešťastná a žiaľ chce to čas aby sa dala dokopy

deti95060810
13. máj 2025

ešte jeden rozhovor? a načo ? aby si zas počúvala prihlúple reči?
ja by som s ňou prerušila úplne kontakt.
čo na tento stav hovoria tvoji rodičia? vedia ?

autor
13. máj 2025
@deti95060810

ešte jeden rozhovor? a načo ? aby si zas počúvala prihlúple reči?
ja by som s ňou prerušila úplne kontakt.
čo na tento stav hovoria tvoji rodičia? vedia ?

@deti95060810 naši rodičia už nežiju..ja nie som konfliktny typ a ked sa mi niečo nepáči skrátka nepokračujem v debate len som nechcela prísť ešte o brata keď už rodičov nemáme....lebo viete ako je to, je to jeho manželka on stojí na jej strane a ja ani nechcem medzi nich niečo vnášať..
Tak či onak máte asi všetky pravdu, že to je toxická osoba a nič dobré nám do života neprinesie a najlepšie bude nechať to už všetko uzavreté a bez kontaktu...Hádam to po vysvetlení pochopí aj môj brat.

biba_18
13. máj 2025

tých rozhovorov bolo viac než dosť a ďalší na túto tému s ňou už nie je potrebný ... ale jeden dôležitý, možno najdôležitejší nespomínaš. bavili ste sa - buď tvoj muž - alebo ty, pretože ženy sú citlivejšie pri takýchto rozhovoroch - so švagrom?? veď tá žena zúfalo rieši svoje tehotenstvá, zjavne má problém s tým že najprv nemá dieťa a potom že má len jedno ... že kde je problém? viete to vôbec? no, neviete...

autor
13. máj 2025
@biba_18

tých rozhovorov bolo viac než dosť a ďalší na túto tému s ňou už nie je potrebný ... ale jeden dôležitý, možno najdôležitejší nespomínaš. bavili ste sa - buď tvoj muž - alebo ty, pretože ženy sú citlivejšie pri takýchto rozhovoroch - so švagrom?? veď tá žena zúfalo rieši svoje tehotenstvá, zjavne má problém s tým že najprv nemá dieťa a potom že má len jedno ... že kde je problém? viete to vôbec? no, neviete...

@biba_18 ano rozprávala som sa s bratom aj ja aj môj muž...jeho odpoveď bola že žial má tkéto obdobie,teraz sa necíti dobre, je svojská, obhajoval si ju čo ja absolutne nezazlievam - ale každá minca má dve strany a keď my sme dokázali s jeho maželkou komunikovať na úrovni očakávali sme to aj od nej a narovinu som sa brata opýtala akoby sa cítila ona v mojej pozícii..ale to bolo tak všetko ja som na nu pred bratom neútočila ani som ju neobviňovala lebo som vedela, že možno potrebuje inú pomoc a drámy to len možno zhoršia, ale keď sa situácia zopakovala povedala som si že hádam aj stačilo...naozaj nemám energiu na takéto správanie...

biba_18
13. máj 2025

nie si jej psychológ, nemusíš to s ňou riešiť ... ak ťa jej správanie obťažuje, tak sa s ňou nestýkaj ... ale je zjavné že psychológa potrebuje ...

zabka79
13. máj 2025

Skoda dalsieho casu a pokusu, treba ju definitivne odrezat cize - no contact. Ona nikdy ina nebude zavidi ziarli nepraje, takuto osibu by som ani do bytu nevpustila pre negativnu energiu. Skus pozriet na youtube psychoenergeticke aikido od Drienika mne to zafungovalo na protivnu sefku

unicornlady
13. máj 2025

Povedz bratovi, že ti na vašom vzťahu záleží a rada ho vždy uvidíš, avšak správanie jeho manželky ti ubližuje.
A keďže ani po rozhovoroch nenastalo zlepšenie, neostáva ti iné, len sa s ním stretávať bez jej prítomnosti.

larinka552
13. máj 2025

Ja by som kontakt udrziavala len s bratom telefonicky hlavne. Co sa tyka navstev tak najviac 2x rocne, to sa da prezit. V zaujme zachovania vlastneho psychickeho zdravia a ako- takych, aspon oficalnych vztahov v rodine. Nie si povinna trpiet taketo spravanie. Hoci je to tvoja rodina.

biba_18
13. máj 2025
@zabka79

Skoda dalsieho casu a pokusu, treba ju definitivne odrezat cize - no contact. Ona nikdy ina nebude zavidi ziarli nepraje, takuto osibu by som ani do bytu nevpustila pre negativnu energiu. Skus pozriet na youtube psychoenergeticke aikido od Drienika mne to zafungovalo na protivnu sefku

@zabka79 je však rozdiel rodina a šéfka…

zabka79
13. máj 2025
@biba_18

@zabka79 je však rozdiel rodina a šéfka…

@biba_18 to ano ale to video plati na vsetkych protivnych a toxickych ludi , ale samozrejme nikto to nemusi pozerat ked nechce

domkakvet
13. máj 2025

Niektorym zenam ked sa nepodari otehotniet, tak im to ide na mozog. Nie som zastanca prerusovania kontaktu, ale tu ina moznost nie je, aspon na isty cas.

gov
Odpoveď bola odstránená