icon

Vyrovnávanie sa s bolesťou po potrate

10. aug 2025

Ahojte,
Som po potrate 2 mesiace. S muzom sme spolu uz vela rokov a babätko sme si velmi zelali. Mna to doteraz velmi boli. Boli ma ked vidim tehotnu zenu, alebo zenu s babätkom. Nieje to zavist, ale je mi to velmi luto ze mne to nebolo dopriate. Co ma velmi mrzi ze moja mama pri kazdej navsteve, kazdom telefonate hovori o babätkach. Ano teraz skoro v celej dedine a susdstve su zeny tehotne. A v kuse iba pocuvam ake krasne babätko sa narodilo tej a tej, aku krasnu vybavicku kupili, aku krasnu izbicku spravili pre dietatko. Pri poslednom telefonate ma do uz tak zlozilo ze som asi pol hodinu plakala. Ja sama viem ze to v sebe este nemam spracovane. Mame som to nepovedala ze mi to vadi ked stale rozprava iba o tom. Myslela som si ze jej to dojde samej, ked ma 2 mesiace dozadu videla hotovu, ako som to tazko niesla. Prezivam to privelmi? Alebo moja mama je naozaj ,,bezcitna,,?

letfenixa
10. aug 2025

@anonym_autor máš jej to povedať, že ti to prekáža. Ak bude pokračovať, tak je neempaticka.

janai1
10. aug 2025

Vieš ako sa to vraví? Nemému decku ani vlastná matka nerozumie. Keď ti niečo vadí, tak jej to povedz. Problém vyriešený

januska12323
10. aug 2025

A ako má vedieť čo cítiš keď jej to nepovieš? Zrejme si myslí, že si už v pohode keď ju vieš počúvať.

mogaa
10. aug 2025

@anonym_autor v prvom rade mame povedz že aj ty by si chcela bábätko a veľmi ťa mrzí čo sa stalo a že nie je ti dobre keď ona stále hovorí len o bábätkách.....tvoja mama nevie čo máš ty v hlave, možno si myslí že sa len bojíš ďaľšieho tehotenstva.....

patka06
10. aug 2025

Keď jej to nedošlo. Normálne povedz, že sa o tom nechceš počúvať a že ti to vadí.

anna777115
10. aug 2025

Normálne, jej povec, že či si neuvedomuje, že ti to môže prekážať, nakoľko ste si prešli stratou. Viem, ťa pochopiť prešla som si zamlknutym potratom dva krát a raz nevydarené umelé oplodnenie a ľudia si vôbec neuvedomujú čo trepu. Mne sa jedna osoba po dvoch rokoch od svadby do očí opýtala že prečo nemáme deti, že či nechceme, alebo nemôžeme. Ešte nedá no sa má jedna pobožna žena pred kostolom opýtala, že prečo mám len jedno dieťa, že by sme ešte mali mať a to budem mať za rok päťdesiatku. No čo ti poviem, ľudská debilita nemá hraníc.

biba_18
10. aug 2025

veď jej to povedz. priamo, asertívne, mami prosím nehovor mi teraz také veci, nechcem to vedieť, stále ma bolí moja strata
ende

lucia13022023
10. aug 2025

Určite jej to povedz, nie každému človeku to dopne. Ak bude pokračovať, tak by som sa s ňou nebavila.

zuzinka888
10. aug 2025

Prepac ale tvoja mama, nemoze vediet co citis ked jej to nepovies. Kazdy prezivame smutok a bolest inak- niekto si to musi odsmutit, niekto vyrozpravat, niekto prehodi stranu a ide dalej. Povedz mame ze ta strata babatka stale boli. Necakaj ze si niekto nieco domysli. Je mi luto co prezivas a tvoje pocity su " normalne". Aj ja som to tak po strate babatka mala.

diewcatqoo
10. aug 2025

Kto si tym nepresiel, ten to nedokaze tak pochopit. Nemozes od nej cakat, ze jej to samej dojde. Normalne jej povedz, ako sa citis a mama prestane.

slavka1988
10. aug 2025

@anonym_autor prežívaš bolesť ktorá je normálna ale mamine treba povedať otvorené a priamo ze ta to boli počúvať ked ste nedávno o babatko prišli....prajem ti aby sa ti co najskôr podarilo držať vlastný uzlíček

dixitka
10. aug 2025

@anonym_autor mame normálne povedz, že o tom nechceš nič počuť. A je úplne normálne, čo prežívaš, 2 mesiace sú krátka doba na to, aby si sa s tým vyrovnala, najmä ak ešte deti nemáš. Ja som po potrate 3 mesiace, z najhoršieho som sa spamätala celkom rýchlo určite aj vďaka tomu, že už jedno dieťa mám… ale niet dňa, aby som si na to nespomenula a tiež ma vždy zamrzí, keď vidím tehotnú. no časom to prejde… drž sa a prajem ti, aby si sa čím skôr dočkala ďalšieho tehotenstva, tentokrát so šťastným koncom

lavender94
10. aug 2025

Vieš ako sa hovorí. Nemému decku ani vlastná mater nerozumie. Ono je na jednu stranu pochopiteľne ako sa cítiš, ale nedôjde to hned každému a keď sa neozves, možno si mysli, ze si s tým už v pohode. Každá tieto veci spracovávame inak. Niekto to ma ako ty a iná žena si chvíľu poplace a potom ide ďalej.

knmmch
10. aug 2025

@anonym_autor mamine určite povedz, že Ti vadí a že Ťa to zraňuje, keď o tom takto hovorí.. ..ohľadom vyrovnania sa s potratom by som Ti poradil hodiť to za hlavu a pozerať sa pozitívne vpred, ďalšie tehotenstvo bude úspešné.. ..my máme za sebou 4 potraty, zakaždým to bolo ťažké, ale našťastie 2 pokusy boli úspešné🙂

taktotedanie
12. aug 2025

Povedala by som to
Priamo, strucne, jednoducho
Ak nie je simplexna osobnost a ma aj nejake to EQ pochopi
Ak nie, prerusila by som na nejaky cas kontakt

simona20201309
12. aug 2025

@anonym_autor tvoja matka je nenormálna. Toto jej treba hovoriť? Naozaj toto je treba človeku (dcéra matke) povedať, aby jej nepripominala takú bolestivu spomienku???