icon

Vyrovnávanie sa s pocitmi viny po babkinej porážke

31. máj 2025

Pekný večer. Dnes sme mali prijímanie. Bola tam aj moja babka. Ešte v decembri to bola jedna šikovná žena. Každé ráno chodila deti vodiť do školy. Nosila nákup a tak. Jedného dňa sme sa pohádali kôli tomu, že stále nadávala na muža. Ja som bola tehotná. V decembri som porodila a ona týždeň na to dostala porážku. Ja som bola hrdá nedokázala som si už k nej nájsť cestu. Ona sa kôli tomu trápila. Dnes som ju videla po pol roku. Krivo chodí a zle rozpráva. Ja som si ju pamätala inak. Teraz si to vyčítam, či to nebolo kôli mne. Lebo sa liečila aj na psychiatrii.Ja som jej zakázala potom chodiť hore a deti čakala len pred činziakom. Dnes má volala k sebe a keď a mi povedala že ako sa mám, že mám peknú blúzku. Ja odvtedy plačem. Všetci ešte hovorila, že bola ešte v horšom stave ako je teraz. Je strašne vychudnutá. Neviem čo mám robiť vkuse plačem. Na jednej strane si k nej neviem nájsť cestu, keďže na nás stále nadávala a mne už praskli nervy. Nebolo to hneď dlho som jej tolerovala aj keď na nás nadávala aj hovorila čo ani nebola pravda. Nakoniec prešiel pol roka a aj to čo hovorila o mužovi bola pravda všetko. Teraz už nemám nič muž na mňa kašle drží len zo svojou rodinou a ja nemám nikoho. Všetci na mňa pozerajú ako na zlú. Neviem čo ďalej

pumpkinpie
31. máj 2025

Takže na prijímanie si nakoniec šla. Čo si si obliekla? S babkou sa zmier a muža Čo ťa ponižuje už opusti.

Ak sú vôbec všetky tie témy Čo zakladáš pravda.

autor
31. máj 2025
@pumpkinpie

Takže na prijímanie si nakoniec šla. Čo si si obliekla? S babkou sa zmier a muža Čo ťa ponižuje už opusti.

Ak sú vôbec všetky tie témy Čo zakladáš pravda.

@pumpkinpie áno išla som

pralinka25
31. máj 2025

nuz nieco nie je v poriadku ked mas so vsetkymi take zle vztahy. zacni to riesit u seba.

veselo_neveselo
31. máj 2025
@pralinka25

nuz nieco nie je v poriadku ked mas so vsetkymi take zle vztahy. zacni to riesit u seba.

@pralinka25 presne s tym suhlasim.

Ked sa autorka so vsetkymi rozkmotris, tak nie ti vsetci okolo su zli, ale ty mas problem.
Babka nadavala na muza, ktory teraz na teba kasle, dobre to chapem? Pekne chod babku odprosit, ze mala pravdu, a hned ti aj bude lepsie na dusi. A teraz jej tie nakupy nos domov ty, a ulahci jej zivot ak mozes.

karolinakr
31. máj 2025

ked maš vyčitky svedomia, čo ti brani ju navštivit a spravit jej nakup, upiect kolač? tvoja hrdost ti brani? po poražke väčšinou byvaju aj umrtia, tak prekonaš svoju pychu, babka bude na druhom svete a potom ti už ani vyčitky svedomia nepomôžu ..ked citiš, že maš niečo napravit, urob to teraz, neodkladaj za rok

karolinakr
31. máj 2025

a ešte sa ukazalo, že babka mala pravdu? kup jej kyticu, napeč jahodovy kolač a chod na navštevu čim skôr

marsmykkok
31. máj 2025

Tak zjavne ti o mužovi vravela pravdu. Ale nevyčítaj si, že si vtedy vybuchla, proste bola si tehotná a tam pracuje aj psychika a hormony a proste vtedy si to videla inak-nesprávne a zastala si sa muža. Ale nič ti nebráni teraz sa s ňou zmieriť a mať pekný vzťah.

mdse
31. máj 2025

Súhlasím s názormi vyššie. Povedz jej to, čo si sem napísala. Veci sa vyvíjajú, meníme názor na ľudí aj situácie. Ale už nečakaj a urovnaj vzťahy čo najskôr. Plač očisťuje, to nevadí, že plačeš. Kto plače, vraj už nevie nenávidieť.

margotka17
1. jún 2025

Babka zrejme videla na mužovi aj to, čo ty nie. Často má človek ružové okuliare na očiach a prehliada podstatne veci. Snaha babky bola márna, určite ju to trápilo. Odhod svoju hrdosť, upec aspoň bábovku ak vieš piecť, cestou kúp kávu, ovocie a choď si k babke posedieť. Povedz jej, že ti je ľúto, že si nevidela to, čo sa ti snažila ukázať. A áno, tes sa, že je tu a môžeš ju odprosit, urobiť jej nákup, upratať, oprať či lieky vyzdvihnúť.....

tim23
1. jún 2025

Choď za babkou. Ja som mala moju v nemocnici, jeden deň som toho mala strašne veľa, večer som ju už telefonátom nechcela otravovať, povedala som si že jej zavolám zajtra. Žiaľ, žiadne zajtra už nebolo. Druhá babka a dedko boli tiež v nemocnici, k dedkovi som zašla v piatok poobede, v tú noc umrel. Pri druhej babke začal akurát covid, stihla som za ňou ešte zájsť pred opatreniami, naposledy. Toľko toho by som im ešte chcela povedať, ukázať pravnuka ale žiaľ už tu nie sú ani jeden. Určite nečakaj a zájdi za babkou ešte dnes, nechcela ti zle (to s tým tvojim mužom - zistila si sama že mala pravdu). Choď za ňou, nech ťa to potom nemrzí ešte viac ako teraz

luccija
1. jún 2025

Choď za ňou škoda, že za toho pol roka si nešla.
Niekedy sa pravda zle počúva, ale na babku sa nehnevaj, keď ti deti vodila do školy asi ti chcela pomôcť a má ťa rada.

viera012345
1. jún 2025

Bez ohľadu na okolnosti bežte za babkou,objimte ju, ospravedlňte sa kým sa dá

1sally12
1. jún 2025

No ešte aby sa k nej išla k nej ponížiť tým, že to o mužovi bola pravda. Akože prečo?

janka_266
2. jún 2025

tak babka mala pravdu, a aj tak sa na ňu hneváte?:D problém bude inde, a aj keby bol v babke....ona tu bude tak rok, dva, možno 5, bodaj by čo najdlhšie, ale stojí Vám to za to sa s ňou nerozprávať? moja mi mohla povedať hocičo, veľakrát sme si zložili telefón, lebo jedna druhej sme povedali, čo sa nám nepáčilo, ale vždy najneskôr na druhý deň sme si volali akoby sa nič nestalo. lebo sa ani nič nestalo. bodaj by sme si mohli zavolať aj dnes

zabka79
2. jún 2025

Neviem mne pride ze babka nie je uplne nevinna a za jej porazku nemozes. Mozno si uvedomila ze sa nechovala pekne. Udobrila by som sa s nou a dala tomu sancu ale hned si nesyp popol na hlavu za vsetko ty