icon

Vyšinutí susedia

karolinka2010
16. aug 2016

Poprosim vas o nazor,baby. Decká-predskolaci,dvojicky,jeden ma adhd. Byvame v rodinnom dome,v zagrade mame miesto zeleniny urobene ihrisko,futbal,bazen. V skolke su prazdniny,deti doma,cele dni za pekneho pocasia. Dnes ma sused cca 60rocny zahradkar,odchytil,ze aby som si deti vzala donutra,lebo on nema klud,ze nemoze v zahrade relaxovat pri kopani zeleniny... Ja som skoro odpadla,ako chapem ze pri futbale sa obcas aj zakrici,nie vzdy. Ale ak by mal za susedov opilcov,co zuruju do rana,pochopim. Ale deti idu von cca o 10tej,a vecer o osmej uz spia. Syn potrebuje sport kvoli adhd,vybit energiu,potom je ok. Nechcem mat zle vztahy so susedmi,nikdy som pol slova nepovedala,ze cely den mu huci traktor,ze pali bordel a popol mi sem lieta ma cerstvo oprate pradlo,ale co je vela to je moc...

Strana
z7
misinka26
18. aug 2016

@jakubkoamatusko niektorým ľuďom to nevysvetlíš...
@alaguema aj zdravé dieťa potrebuje občas vypustiť paru, náš malý vstáva o pol 7, hodinu ho veziem do škôlky kde sú jasne stanovené pravidlá a musí poslúchať, zapájať sa, sústrediť sa, ja od neho vyžadujem poslušnosť, v škôlke od neho vyžadujú poslušnosť ale dieťa nie je stroj ani robot, proste tú energiu musí vypustiť von... snažíme sa s ním aj športovať, bicyklovať, ale taktiež sme kupovali dom a pozemok aby sa mohol jašiť viac ako na sídliskovom ihrisku a aby bol čo najviac na vzduchu keďže je alergik... ja som rada, že žijeme v tejto dobe, lebo počas môjho detstva nemala učiteľka problém dať decku na hodine facku, či hodiť po ňom kriedu, či mamičky otĺkať decká na ulici hlava nehlava... a stále opakujem jedno a to isté dookola my sa tolerujeme aj keď nám decká hučia ... proste sú to decká ...

alaguema
18. aug 2016

@jakubkoamatusko tu si všetky tykáme. Taká je zvyklosť. K téme sa už nevyjadrujem, povedala som všetko, čo som chcela.

alaguema
18. aug 2016

@misinka26 áno, stále opakuješ dookola to isté a asi aj čítaš len samu seba, lebo pointa ti naďalej uniká. Píšem o extrémoch, o deťoch, ktoré nemajú žiadne hranice, o deťoch, ktorých rodičia si myslia, že všetci sa musia prispôsobovať im, pretože oni majú diagnózu. Veď to tu pani doslova tak napísala - jej dieťa sa nebude prispôsobovať, musí sa mu prispôsobiť okolie. Na hlavu. Chodí vraj normálne do školy, ale ak mu ona doma vysvetľuje, že nesmie kričať, lebo ruší okolie, tak on vraj nie je schopný to pochopiť. Ako potom funguje v tej škole, mi je záhadou, ale radšej to už ani nechcem vedieť. Tým by som za seba debatu ukončila.

mamutka
18. aug 2016

@karolinka2010 suseda si nevyberies. Toto nie je problem v tom, ze deti robia nieco extremne, problémom je susedova neschopnost tolerovat, ze deti sa potrebuju aj blaznit. Ze obcas vykriknu? no a? Poznam ludi, ktorých deti by ozaj mali zaliezt niekam dnu a cusat, tie ked otvoria usta, to je sama nadavka a vulgarizmus. Vizitka rodicov. Ked sa dieta normalne chova, hra, jasi, obcas vykrikne, nie je co riesit. Mne skor po dedinach vadia kosacky. Neda sa normalne existovat, lebo kazdy pekny vikend zabije nejaky sused s kosackou ( nebyvam v dome, to je odpozorovane ) a smutne je, ak to robia aj starsi ludia, ktori su cely tyzden doma, ale pride vikend, kedy si chcu zamestnani ludia oddychnut a uz to huci jedna radost 🙄
Kolko dedin je bez kanalizácie? Ludia vypustaju zumpu vo dne v noci, clovek si nemoze pradlo povesit, staci prechadzat cez dedinu a otvorit okna a uz mam predstavu, kde by som si dom nekupila ani v super mega vypredaji. Ale na to su uz vsetci zvyknuti. Ludom dnes vadia hrajuce sa deti!
My byvame v kludnej, tichej bytovke. Suseda pod nami mala snahu komentovat zvuky z nasho bytu. A to malého nenechame trieskat s vecami, hulakat a pod, jednoducho ma hranice a hotovo. Ale su ludia, ktori potrebuju ku stastiu pocit, ze niekoho komanduju. Tak pani mala stale nejaky problem, ved my sme boli novi, ona akoze moze... az som zavolala domovnikovi, ze teda co robime zle, ci su nejake extra pravidla a on mi povedal, ze ona je divna, ona si mysli, ze zije v koncetraku asi a nie v normalnej zdravej spolocnosti. Tak mam odtvedy taky postoj, ze moze byt pani rada, ze nemame tri deti. Ja sa naozaj nebudem limitovat. Pravidla slusneho spravania dodrzujeme, nenadavame, neohrozujeme ich a fakt je, ze si doma clovek moze robit co chce. Kym neporusuje zakon, nie je o com. Nech si vsetci upracu doma - smrad, bordel, hluk, nadavky a potom nech sa pozeraju okolo.

mariamark
19. júl 2017

Ja by som ho pozvala na kavu, vyjadrila pochopenie (je to starsi clovek a tiez ma svoje prava), ale jasne by som mu povedala, ze cez den sa deti vonku hrat budu, Vecer a skoro rano hluk nerobite. A deti mozno trochu krotit, ked sa privelmi rozohnia. Mam tiez tolko rokov a tiez mi hluk omnoho viacej vadi ako predtym. Aj tebe v 60 - tke bude. Susedia nie su zli, su len v inej faze zivota. Vzajomny rozhovor, pochopenie a vzajomna tolerancia urobia vela.

Strana
z7