Využíva ma môj známy?
Pred asi mesiacom ma cez FB poprosil známy o pomoc. Robí si rozširujúce štúdium a potreboval napísať seminárku cca 10 strán. Poprosil ma o pomoc, s tým, že ak mám čas a že sa bude revanšovat. Povedala som, že vecer sa na to pozriem po praci a ked budem schopná tak mu samozrejme pomôžem. Islo o to, ze on nemá cas. Ma doma problémy a do toho pracu a tréningy lebo je športovec. Povedala som si, ze okej, nemam nic dôležité na práci tak preco nepomoct. Pracu som mala hotovu relatívne rychlo, odoslala som a všetko bolo ok. Po asi 2 týždňoch sa mi ozval, ze dotycny vyucujuci mu to vratil, ze si tam cosi ma doplniť a potom mu to uzná. Pochopila som to len ako info. No par dni na to mi opa5 napisal, ze nestiha, ze to musi odovzdať do večera daneho dňa a ci mu teda pomôžem ešte. Mala som trochu nervy, ostala som kvôli tomu dlhšie v praci lebo doma by ma rusila mala... Doplnila som mu to (prj odovzdali prvej práce mi dakoval a dodal ze omáčky si už dopise sam a zjavne neodpísal lebo v 2.kole som to robila ja) a dodala som, ze mu síce nemám problém pomôcť, ale ze nech mi to neoznámuje o 5 minut 12 pretože mam tiež svoje povinnosti s tým ze ked mi napíše ze o par hodin to ma odovzdať tak ma dosť stresuje a citim nátlak. Ospravedlňoval sa ze ma s tym zatazuje a ja som to nechala tak. Brala som to ze uz to mam z krku. Avsak predvcerom mi opäť napísal... A zas sprava z nicoho nic v štýle ze POMOC HORI... MUSIM TO DNES odovzdat. A uz som to len prečítala a iba sa opytala z akeho dovodu to neodoslal kedy mal a on ze on nestiha nic a ze to sa pomylil s dátumom a mna to proste prestalo bavit. Napisal mi ze išiel na týždeň ako instruktor lyžiarskeho pretože je učiteľ TV a ze so sebou ani nema notebook tak to nemôže urobiť. Velmi sa mi to všetko z nechutilo. A vtedy som si povedala dosť. Ze toto je výhovorka lebo keby viem ze na tyzden idem prec a mam resty, tak zbalit notebook je v dnešnej dobe akoze aky problém??? Naozaj som mu chcela nezištne pomôcť chcel mi poslat peniaze odmietla som. Kedysi sme si vedeli normálne napísať ako život co nove. A v poslednej dobe to bolo len ked cosi také potreboval. A keby to. Ale ten priebeh toho mi to úplne znechutil. Uz ani neviem kde je pravda a o co vlastne slo. Napísal mi dnes este asi 10 sprav ktoré som ani ne otvorila. A v praci som od nervov odinštalalovala appku. Co si o tom celom myslite?
@muchotrafka298 ved prave o to mi principialne ide. Lebo to ze mu pomozem - moja volba. To ze za to nevezmem peniaze - moja volba. Ale ten jeho pristup k celej veci...
O tom to presne je. Ze akym stylom sa sprava a teba tlaci do kuta. Terminy, uz aj mi urob pracu, napis toto a tamto. Sprav, posli a on nema najmenejsej snahy aspon tri vety tam napisat sam a poslat to. A obavam sa, ze tento styl sa nezmeni.Aj za cenu toho, ze on sa s tebou uz bavit pravdepodobne nebude (lebo teraz ide len o to, ze mu robis veci co potrebuje).
No nic, ak chce, nech si to da niekomu napisat za peniaze. Mozno vedel, ze u teba to bude zadarmo. Ja by som len odpisala, ze bohuzial tiez mi to casovo nevychadza a koniec.
prepáč ale si hlúpa…dobráčka, ale hlúpa…za písanie prác si pýtajú firmy veľké peniaze. ty si mu to spravila zadarmo? a to prečo? prečo si namiesto času s rodinou a dietatom niekomu písala jeho domácu úlohu zadarmo, za pekne oci? vlastne ani to nie, lebo ti napíše len keď niečo potrebuje….ešte mu nechceš aj záverečné prace napísať? a mne nechceš prísť upratat domov? veď keď si tak dobrá, ja som unavena, mám toho vela, dieta choré, ale bohužiaľ ti nezaplatím ok?
@kristinka92 za pisanie prac pytaju firmy peniaze?! To ma niekto oficialny business zalozeny na podvadzani? To sa mi nechce verit…
@gladys_07 dobre rano :D samozrejme že áno, ale nezodpovedajú za pripadne problémy….plus keby ti na to dôjde škola letis. osobne mi to príde ako velka blbosť lebo keď máš obhajobu vlastnej prace tak sa to potom čo? učíš vlastnú prácu?…ale to je asi tym hlupakom už jedno
@gladys_07 https://domov.sme.sk/c/6329494/velky-biznis-dip...
Dokonca poslanec z Piestan 🤦
@kristinka92 „dobre rano“ si si mohla odpustit…
@babulkomale parada, vitajte na Slovensku
@maranco tak o tom viem, ale suflikanti na bazosi nie su oficialne zivnosti, to ma prekvapilo. Oficialna „nelegalna“ cinnost
@kristinka92 neviem prečo by som mala byt "hlúpučká", ked som pomohla známemu... A nie, nechcem ti upratať ani pomoct, si pre mňa cudzia a navyse arogantna osoba.
Znamym sa nepomaha v takychto veciach, len dobrym kamaratom a ti si to vazia.
Že ťa využil,aby si mu to spravila na kompletku a on nemusel nič riešiť,lebo sa mu nechcelo.
Samozrejme, že ťa využíva. Študuje on, alebo ty? Ok, ak by si mu skontrolovala pravopis, ale nie písať prácu. Ja som ťažko ochorela v bakalárskom ročníku na VŠ. Hospitalizovaná 2 dni po lumbálnej punkcii, napichaná kortikoidmi, s notebookom v posteli som dopisovala prípadovú štúdiu na 10 strán, úprava podľa normy. Odosielala posledný deň termínu odovzdania s ospravedlnením že som medzi poslednými. Profesorka mi odpísala, že tak krásnu prácu dávno nevidela a do indexu mi zapísala A*. Dvihlo mi hruď a vyšla slza dojatia....Nemám rada tieto typy lajdákov, zvlášť keď parazitujú na voľnom čase a ochote iných. Fakt trápne výhovorky úrovne žiaka 1 stupňa ZŠ a absolútna neúcta k tvojim vedomostiam.
napisala si mu vďačne, kedykolvek, peniaze si neprosím - tak využil tvoju ponuku a bude ti pisať častejšie
jasné, že ťa využíva. Vysvetli mu, že pomoc áno, ale odtiaľ - potiaľ, ak to neakceptuje, pošli ho do teplých krajín. Kamarát - nekamarát, z hrušky dolu
@autor, ta kristinka92,urcite nie je arogantna, podla mna ta vidi az moc dobrosrdecnu,aj so mnou az nad mieru dobrosrdecnu,normalne ja tvoju dobrotu a nezistnost obdivujem, a to na ukor dcerky a rodiny ,ale nesmies sa necha t zneuzivat,.Al ludove prislovie hovori, za za véééééééééku dobrotu vyjdes na žobrotu, a to sa mysli, v tvojom pripade,rodina a
dcerka na prvom mieste az potom poc inym
Vyuziva, ale zase som nazoru, ze proste kazdy si k tebe dovoli tolko kolko mu je dovolene, takze treba si ujasnit hranice.
vyskusal ci sa das, vyslo mu to, ak sa zasa ozve, napis mu, ze si prave preto peniaze nechcela, lebo si vedela, ze mu nebudes moct pomoct viac ako prilezitostne z casovych dovodov a to sa prave teraz stalo, a kedze ratal s tym, ze niekomu zaplati, tak nech si niekoho takeho najde a peniaze, ktore ponukal tebe, da cloveku, co mu to spravi, bodka 🙂

Ja keby som mu pomohla, iba nejakym vysvetlenim alebo konzultaciami, cele prace by som mu nerobila urcite. Ja sa nepohybujem v tejto sfere, takze neviem, ze co je presne to rozsirujuce studium. Asi nieco na zvysenie kvalifikacie ze? Pri takomto spravani co si opisala vyssie, tak to by som mu nenapisala ani za peniaze. Ale to som ja, to nemusi byt nazor vacsiny.