icon

Vyžaduje od váš manžel navarené/popratané, keď príde z práce?

malykonik
24. máj 2019

Ahojte, dnes po podobnej otázke od kamošky, ktorá ma trochu zarazila 😃 ma zaujíma ako to máte vy, vyžadujú vaši muži keď prídu domov z práce aby mali navarené a všetko doma popratane ? Hnevajú sa ak to tak nie je? Len tak zo zaujimavosti 😃 môj manžel je v pohode, a robím si niektore veci aj keď príde z práce a venuje sa dieťaťu

queen_mary
24. máj 2019

@drobcek53 tak to suhlasim 🙂 ked sa bavime o stereotypoch

tosomja
24. máj 2019

Nikdy nemusel, vzdy mal. Nie preto, "ze to bolo mojou ulohou manželky" ale preto, ze ja som sa tak dobre citila. Ked som prestala, zapol kontrolku. 😜

evica01
24. máj 2019

No ved by skusil vyzadovat 😁

dorotik
24. máj 2019

Nie a o domacnost sa starame 50:50, dokonca ked som teraz na naterskej, viac sa stara on, lebo sa venujem viac dcerke. Ale zas ked mozem, snazim sa ho pohyckat 🙂.

rik01lulaka
24. máj 2019

@sintra máme v dome pivníc prerobenu na byt 😀

beky1813
24. máj 2019

@dopolbokaodrata no veru skusil 😃 raz, nechala som mu dceru doma cely den, pochopil. A vecere nevarim. A obedy ma navarene v praci. A proste ked mam doma dieta, ktore rozhadze izbu, kym ja upratujem ine, tak bohuzial, poriadok musi pickat, kym vyrastie

dopolbokaodrata
24. máj 2019

@beky1813 v pohode, moja pointa bola inde, každý má doma svoje.

mamcotka
24. máj 2019

Len by skúsil 😜 .. porobim čo potrebujem a ostatné musel on. Pekne delba práce.

lucyluv
24. máj 2019

Nevyžaduje, nehnevá sa, aj keď dobre jedlo by ho určite potešilo 🙂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
via88
24. máj 2019

Ze “vyzadovat” ... to ako by bol general a ja vojak, no isto, take moresy ze vyzadovat si vyprosim...
Upratujem lebo mam rada poriadok, stihnem co stihnem, skusil by nejake vyzadovanie 😁

sisaka
24. máj 2019

@lacibo aj mi to mame tak nastavené.
Manžel síce nikdy nič nevyzadoval, ale keď som bola doma na materskej a cely deň doma, tak som samozrejme že navarila aj upratala, ešte kým prišiel domov. Bolo by mi trápne a nedalo by mi, sedieť si cely deň v bordeli a čakať na muža, kým príde z prace večer domov a da si druhu šichtu a začne variť a upratovať. Nie je možné, aby za tých cca 10 hodin nebola osoba, čo je doma ci už muž alebo žena schopná udržať poriadok a navarit a čakala na toho druhého, kým sa vráti z prace. Keby to bolo naopak, tiež by sa mi to nepáčilo, ja keď robievam napr. cez víkend tiež na mna muž nečaká kým pridem domov a chopím sa varešky ale navarí, hodí prať, uprace...

vroni
24. máj 2019

Moj muz si nastastie na poriadok nepotrpi. Na jeho stastie, ja proste na upratovanie nemam bunky. Na moju smolu si ale na teple vecere potrpia nase deti, takze varim a chlap tvrdi, ze jemu fakt netreba teplu veceru a potom vylizuje hrnce....

rajna
24. máj 2019

On pracuje tak ako ja . Upratané je v rámci možností. Keď je doma upratuje on aj vari ak som doma ja je rad na mne. Máme dcérku tak samozrejme že to nieje upratané na jednotku veď hračky sú stále všade aj omrvinky sa nájdu. Keby že niečo také vyžadoval. Hneď by som ho poslala pešo po daždi domov za materou

marsmykkok
24. máj 2019

toto je dosť zle položená otázka, nevieme situáciu "kamošky" či je napríklad nezamestnaná a váľa si doma šunky a teda muž by očakával že aspoň navarí a trocha uprace alebo je zamestnaná, chodí domov o 15 minút skôr ako muž a muž by vyžadoval aby ráno rýchlo vstávala aby poriadila, navarila a ked príde domov bolo všetko porobené čo je už podľa mňa chrapúnstvo.
všeobecne ten čo má viac času/je viac doma, bez ohľadu či je muž alebo žena by asi mal mať záujem doma upratať, niečo navariť, ale každý je v inej situácii a teda ťažko sa porovnávať.

tykat
24. máj 2019

@malykonik ...raz by skusil nieco "vyzadovat" 😂😂😂 ...nastastie je normalny a o domacnost sa starame obaja.

lenkav1981
24. máj 2019

Nie nevyzaduje a keby vyzadoval? Alebo by sa mu nepacilo, ze neni navarene, ale popratane,? Tak mu jednoducho odpoviem, si navar a poprac.....

lubkaaanz
24. máj 2019

@laila22 pracujem ciastocne mam zivnost a som aj v domacnosti.

fkata
24. máj 2019

@malykonik Ja som na MD so synom, ale takéto manžel nerieši.
Upratané je vždy, máme radi poriadok a čistotu, ale nie raz sa stalo, že keď došiel z práce, nebolo navarené, tak sa dovarilo potom, príp. ak má voľno aj uvarí.
Takéto veci neriešime, hlavne nerobíme z nich problémy, sú aj dôležitejšie veci.

zuzana92521
24. máj 2019

@evittam on robí od rána do večera, ja som pracovala na skrateny úväzok, nevyžadujem to od svoj ho muža, ale aj keď sa snaží mi pomôcť upratať, tak to je max umyť podlahu ostatné si rada urobím ja sama podľa seba. Lebo väčšinou keď upratala manžel tak som polku veci nenasla, tak som hi z tejto činnosti vynechala 😂 a varenie tuez ja varím, lebo som zvyknutá a musíme mať každý druhý deň čerstvé jedlo.. Tak sme zvyknutí ci ja alebo deti alebo manžel...

evittam
25. máj 2019

@zuzana92521 Ja nepisem ze to vyžadujem a ani ze to nerobím alebo mam doma na.rate. Upratujem normálne a priebezne a kazdy po sebe-nie som otrok. Nie som ani posadnutá poriadkom,ze každý den vysávať, prať,umyvat a podobne. A mam vzdy upratane a čisto. 😉 Co sa tyka varenia-obedy mame všetci mimo, večera niekedy tepla inokedy nie-ako sa dohodneme a spravíme si. A pracujem na čiastočný úväzok ale nie som otrok domácnosti-cas viem vyuzit aj inak. Nerozumiem nejak tej upratovacej manii-u nas sa upratuje cez vikend-vysavanie, prach, podlahy,...No a cez tyzden ak nieco treba. Ved sme teoreticky vacsinu casu prec z domu. Ked som bola na MD ci RD tak to iste-som bola s dietatom von, ine aktivity.
Ja som len reagovala na to ako niektoré zeny este o polnoci žehlia a ich muzi po sebe ani tanier neodnesu a vyvaluju sa na pohovke.😉 Lebo tak vyznela otazka a niektoré odpovede-ved to tak ma byt.😀
Inak tiež ked muz vylozi umyvacku tak 1/3 veci inde a chodím hľadať.😀😉 Ale neriesim.

laila22
25. máj 2019

@lubkaaanz tak potom rozumiem. 🙂 ja prídem domov o 18, keď je lepší deň o 17 a neviem co skôr, či kontrolovať úlohy, variť večeru, alebo upratovať neporiadok co dieťa na robilo, kým bolo zo školy doma samé... Popri tom nakúpiť, zastaviť sa u rodičov a o prácach okolo domu ani nehovorím. Tiež som bývala puntickarka ako ty, ale odkedy som na všetko sama +práca na plný úväzok, trochu si to zlahcujem, aj keď kamošky hovoria, že mám vždy doma všetko vylizane, zdanie klame.. :D

lubkaaanz
25. máj 2019

@laila22 tak keby som doma tak malo ako ty tiez od toho upustim..vzdy som bola taka...proste to tak je...som hakliva strasne na cistotu...su aj taki ludia nic s tym nespravim...samozrejme ma to vynimku ked su deti chore potrebuju ma viac vtedy sa nemotam okolo tohto vsetkeho..ale zatial mi to tak vyhovuje a viem si to casovo rozvrhnut kedze viac som doma z detmi

laila22
25. máj 2019

@lubkaaanz ja proti čistote nič nemám, lebo ja som často nervózna, keď nemám vyupratovane tip_top, preto ma iba zaujímalo kedy to všetko stíhaš. 🙂

ecoli
25. máj 2019

Ja som doma na materskej a vyžaduje... Vyžadoval to aj ked som pracovala... Robila som 12ky v hoteli na recepcii aj nočné... A vždy muselo byť navarene a upratane... Musi mať večeru na stole keď vyjde zo sprchy.. Nemôžem sa omeškať.... Jedlo musí mat správnu teplotu... Ak to je horúce, cely čas fnuka že sa popálil... Ak to nieje dosť teplé, tak sa toho nedotkne. už to nechce prihrievat... Ak mu náhodou zabudnem položiť k jedlu na stôl pohár vody, namiesto toho aby si ho vzal sám, tvári sa ze ma imaginarny pohár v ruke a akoze pije... Ide ma z toho poraziť.... A v kúpeľni musi mať položené oblečenie na kôpke v tom poradí, ako sa oblieka... Teda navrchu boxerky, ponožky teplaky a tričko...je toho veľa na com trva.... Ale podla neho nikdy doma nie je100% poriadok... Ak si už nevie nič nájsť, tak začne prstom zotierat prach z pántov na dverách... A chodi za mnou s tým prstom od prachu že ako je možné že tam nie je utrety prach 😩

dskjhfdlkdjhl
25. máj 2019

@ecoli a co ta drzi pri takom chlapovi? Keby sa moj muz zacal tvarit, ze ma imaginarny pohar v ruke, tak by mal uplne realnu vodu na ksichte.

laila22
25. máj 2019

@ecoli to je vtip? 🙂

vroni
25. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl, ty mi čítaš myšlienky?
Ale zase ten môj nešťastník ma silno vybudovaný pud sebazáchovy a vie, že mám (aj) liatinové panvice. 🤣🤣🤣

@ecoli, posli mi ho na prevýchovu. U nás som JA ta, ktorá vyžaduje obdiv a chválu do nebies v prípade, že niečo upracem (ono sa to zase tak často nestáva, že upracem, tak chlap snáď aj zo šoku "posluchne"). Perfektne upratany nás dom ešte veru nebol a pod mojou taktovkou ani nebude.

ecoli
25. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl práve pred 5 dňami som od neho odišla... Konečne... Po 10 rokoch

ecoli
25. máj 2019

@laila22 bohužiaľ nie 😁