Vyznanie lásky

alicina
14. okt 2014

hojte mamičky! Chcela by som s Vami podialeť môju situáciu čo riešim pár dní. S manželom sme spolu 7,5 rokov bolo to láska na prvý pohľad z toho 3,5 sme manželia máme dve krásne dcérky. Lúbime sa navzájom, vieme všetko spoločne vyriešiť resp. porozprávať. ALE! Manžel je niekedy zatvorený. Aj to viem že nie každý muž pobozkáva a objíma každú chvílu jeho polovičku. Predvčerom večer sme sadli a som jej to pripomínala že by som chcela aby dievčatá videli našu lásku a že lubi aj on ma. Ja som v tom vyrástla aj do dnešného dňa vidím mojich rodičov ako sa majú radi, ako sa objímajú, dajú pusu. No a on mi prezradil že on to nevidel nikdy, že ani jeho nemojkali rodičia a ani nevidel proste lásku medzi rodičmi. Ja viem že aj mňa aj dievčatá ľubi z celého srdca aj to cítim, niekedy ani s vyznaním lásky nemá manžel problém. K dievčatám správa úplne inak ich pobozkáva, objíma vždy im hovorí že ich miluje z celého srdca, že sú jeho všetká, ale sú dlhé dni keď mne nehovorí nič... Intimita nechýba sex máme skoro každý deñ a vtedy je vždy veľmi milý a je plný lásky. Poradte ako mám ju naučiť to čo mu rodičia nenaučili... Veľmi sa na nich hnevám.

erickatt
14. okt 2014

Ked si inak stastna toto neries su ovela horsie veci ako rodicia dodrbali deton zivit, a inak ved ty mu daj pysu, pohlad ho a obym, a on sa to nauci, mna to nik neucil ,a ja to svojim detom a partnerovi. Robim, pohladkam. Dam len tak pusu...

katka116
14. okt 2014

Ahoj som zvedava co napisu ine baby ale jasom tiez z rodiny kde sa rodicia nedrzali, nebozkavali, len na lice a podla mna to dost skoro utali aj v intimnej stranke a su skor ako spolubyvajuci .... a podla mna to dost poznacilo a je mi neprirodzene sa tulkat na verejnosti a sem tam si vyzname lasku. Proste vieme, ze sa mame radi, vonku sa drzime za ruky ale sa na verejnosti nebozkavame a tiez doma pri intimnostiach sa sebe navzajom venujeme ale az tolko nebozkavame.
tes sa z toho ze mas stastne manzelstvo a klobuk dolu skoro denny sex pri takych malinkych detoch to sa vam ako dari?

sam2
14. okt 2014

Aj moj je taky...dlho ma to trapilo, ale potom som pochopila ze lasku vyznava po svojom...t.j. ak ide do obchodu,vzdy mi nieco prinesie, vzdy to co lubim, vypocujema ma ked potrebujem a ine malickosti....skus si ich vsimat a ocenit...ciny niekedy znamenaju viac ako slova 😉

alicina
autor
14. okt 2014

Baby úprimne vám ďakujem za Vaše slová som ukľudnila. Manžel má len 25rokov možno aj preto je ešte niekedy taký. No baby nám spia super malá už od 8mej a vydrží do polnoci a väčšia od 9tej do rána. Takže máme čas na seba 🙂

sam2
14. okt 2014

@alicina proste chlapi su taki....nie vzdy vedia vsetko vyjadrit slovami...su ludia, ktori sa boja slov, ale nie citov...uzivaj si deticky, dobreho manzela(v dnesnej dobe je ich ako safranu) a pohodovy zivot 😉

bialica
14. okt 2014

Reči sa hovoria a chlieb sa je... Radšej stokrat citit ako raz pocut.. 🙂

irusa
14. okt 2014

ťažko ho to naučíš..viem podľa seba.... ja som mala presne to isté ako tvoj manžel...nikdy som nevidela, aby si rodičia dali pusu, alebo mňa objali... a ťažko je niečo také robiť, ak si to od malička nikdy nevidela a nikdy nezažila...aj ja s tým mám veľký problém a nie som chlap 😒

caoli
14. okt 2014

urcite ho to neuc sposobom, ktory by mohol vnimat ako natlak, nutenie. to potom mozes dosiahnut opak toho, co si zelas. chlapi su trochu inak nastaveni, nie vsetci, ale urcite vacsina. zeny su kontaktnejsie, emocie prejavuju otvorenejsie, jednoducho co v srdci, to aj v gestach, vyrazoch. mnohi muzi citia hlboke emocie, ale ich vonkajsi prejav im nechyba, dokonca ho niektori povazuju za slabost.
nakoniec laska nie je v dotykoch, objatiach, gestach. ta je vidiet v ociach, vyraze tvare, no a hlavne v cinoch. pre mna je napriklad omnoho viac, ked ma moj chlap vypocuje, pochopi, povie laskave slovo, povzbudi a vsetko toto pochopenie a vcitenie sa mu odraza v ociach. pre mna toto znamena lasku. lebo viem, ze to ostatne si navzajom prejavime za dverami spalne.
a aj deti su na toto vnimave, maju svoj vnutorny radar, velmi presne chapu, co medzi mamkou a tatkom funguje. samozrejme, ze to objatie je dolezita vec, malo by prist urcite aspon vo vypatych okamihoch, a deti by ho mali vidat, ale na to musi byt tiez dovod, pricina, vhodny okamih. lebo aj objatia sa casom mozu profanovat a vyzniet prazdno. ak za nimi nevidno umysly a ciny.

alicina
autor
14. okt 2014

No nechcem nič násilniť viem že to môže spôsobiť naopak a budú len prázdné gestál. Hnevám sa hlavne preto že ako decko neprežil lásku nedostal objatie a božtekov. :( chcela by som ho niekedy objímať a držať v náruči do nekonečna. Ani by som nevedela predstaviť že nemojkám moje baby milujem ich najviac na svete a viem že k zdravému rozvoju parí aj to aby boli istý v tom že ich rodičia lúbia tak ako sú so všetkými nedostatkami bezpodmienečne. A on to neprežol a preto je mi velmi ľúto.

mima4
14. okt 2014

@alicina
odporucam knizku Pat jazykov lasky - je to tam krasne vysvetlene a hlavne, je to normalne 🙂

koala7
14. okt 2014

Zaujimalo by ma ako manzel reaguje ked sa k ne u pritulis pri telke, ked ho pobozkas pri prichode z prace, ked ho drzis za ruku a podobne. Odtiahne sa?
Kazdy do vztahu prinasa nieco svoje, v niecom je tahun, a v niecom inom sa "vezie". Sme si navzajom ucitelmi. Ja by som na neho sla postupne, s nehou, ozajstnou telesnou, bez vycitiek a narazok, tym ho len odplasis alebo znechutis. Prestan o tom rozpravat a zacni konat. Objatie pred spanim? Chod na to s troskou humoru a nadhladu, povedz mu pockaj stoj este nieco a bac pusa, bum objatie, nechaj ho odpocivat s hlavou na tvojich stehnach a hladkaj mu vlasy pri telke, neverim ze si na to nezvykne, a casom ti to aj nevrati ;)

mala_hobitka
14. okt 2014

@alicina Viem presne o čom hovoríš. Môj priateľ je tiež z rodiny kde rodičia si najavo nedávajú nič, bohužiaľ veľmi málo objímajú aj vlastné deti. Ja som z rodiny kde sa objímame stále.
Dlho som nerozumela prečo môj priateľ je taký chladný ku mne - nebol ale ja som to tak na začiatku nášho vzťahu vnímala. A rozhodla som sa že mu ukážem že je to OK ak si dávame najavo lásku - slovami, objatím len tak kedykoľvek a kdekoľvek.
Začala som mu každý každučký deň hovoriť že ho ľúbim, časom aj viackrát. Najskôr odpovedal úsmevom, potom začalo obdobie "aj ja teba" a postupne sme sa dostali až "ľúbim ťa" ktoré mi povie nielen ako odpoveď ale aj sám od seba. Objímala som ho každý deň vždy kedy to bolo možné. Veď prečo nie? 🙂 A robím to doteraz. A drahý objíma mňa vždy keď si zmyslí - dnes už každý deň.
Ukáž mu ako je úžasné si lásku vyznávať a len tak sa mojkať vždy keď si zmyslíte. Mne trvalo 2 roky (dnes už sme spolu 3,5 roka) dostať drahého do tohto bodu ale stálo to za to.

alicina
autor
15. okt 2014

@koala7 @mala_hobitka Gestá a aktivity odo mňa prijíma a neodtiahne sa. Večer v posteli objíma vždy on ma, a tak isto ako píšeš už sme dostali od aj ja teba až k milujem ťa. Viete aj to mi štve, že svokrovci sa tak chovajú aj vnúčatám, bývame od nich 10km. Raz za mesiac prídu k nám, k tomu len tajne teším, ale že ich baby nezaujímajú. Keď aj prídu len sedia pri kávičke a o hodinu zmiznú. Práve boli u nás v nedeľu a naša 2,5 ročná dcérka sa pýtala keď odišli že kto bol u nás? Teraz čo na to??? Moja mama je z toho rozčúlená. Tak čo chcem od môjho manžela chúďatka? A manžel nechce ísť akože domov k ním. Ako 19 ročný prisťahoval sa k nám, moji rodičia ho lúbia tak isto ako môjho brata a za to ich veľmi cením. Dúfam, že časom keď bude troška zreľšie bude vedieť vyznať tie hlboké city. A zatiaľ mu dám všetko čo len viem.

panidia
15. okt 2014

@alicina Ahoj alicina,tvoj príbeh ma dojal,tak krásne a úprimne napísaný.Velmi lúbiš svojho manžela a detičky, prajem ti aby vám to vydržalo do konca života.Niečo takéto silné a milé zároven som už dávno nečítala /nepočula/.Skús neriešit a nezameriavat sa na to čo ti chýba ,ale teš sa z toho čo máš.Vieš čo by iné dali za takého manžela akého máš ty,vačšinou čo tu čítam,im len vulgárne nadávajú,psychicky a finančne ich týrajú a tak by boli vdačné aj za to čo tebe dáva tvoj manžel.Inak u nás je to presne naopak,mna sa moj muž stále dotýka,stíska ma a objíma,ale slovíčka ako že ma miluje alebo lúbi som od neho ešte nepočula,prestala som to riešit a teším sa z toho čo mám. .

alicina
autor
15. okt 2014

@panidia ďakujem si veľmi milá 🙂 V celku je náš život krásny, pokojný chvála bohu nemáme ani finančné ani zdravotné problémi a to je hlavná vec. Som veľmi vďačná pre mojho manžela lebo spraví všetko aby sme mali tak pekne a cítim že nás lúbi tak ako my ho 😉

horana
15. okt 2014

Ked dobre chapem, paci sa mu tento sposob prejavovania citov aj pri detoch ho pouziva, len nevie smerom k zene, lebo nezvyk.
No ked je ochotny trenovat, nech normalne natrenuje. Najprv si mozno bude pripadat divne a kostrbato, akoby nasilu. to je ale v kazdom treningu tak, nic nejde same od seba od pociatku a neskor ked je nam to uz vlastne, funguje to samo od seba ako po masle, prirodzene a nevedomky.
Nech len skusa a podda sa tomu. Iniciuj najprv ty, a potom nech nenapadne sa uci najprv len pokracovat v tom istom - za pohladenie pohladi aj on, za pusu da aj on putu este jednu atd. a neskor skusi prebrat iniciativu niekedy a zacat aj sam.
Podla mna to pojde. Ked sam uzna ze s to chce naucit a ze je mile aby to deti videli.
My si u nas takto city prejavujeme bezne a deti dosli do veku kedy prave preto ze k tomu paradoxne zacinaju nieco citit tak ako predtym sa ich to netykalo, teraz pri najmensej puse kricia fuuuj, a afektivne akoze sa idu poblit, pripadne demosntrativne odchadzaju a hraju ze su zhnuseni, nuz zaciatok puberty. Ale potom inokedy zase nenapadne pocujem ako hovoria ako sa rodicia lubia. Je to pekne a urcite to na ne v dobrom vplyva.
Nie je to nic tazke, len ochota prekonat malinky blok v sebe a pojde to aj u tvojho, drzim palce.

sari24
15. okt 2014

@alicina Nerob si z toho až takú ťažkú hlavu 🙂 Každý chlap je iný, inak to prejavuje a možno to čo sa nám najviac páči, tak nedostaneme. Ak vie, že ti to chýba tak nenútene krok po kroku nech sa časom na to vypracuje, ale nesmieš mu to obíjať o hlavu. Ak vás ľúbi, ak neodmieta tvoje bozky a objatia a v posteli vám to super klape, tak toto je len maličkosť, čiže sa raduj 🙂 Ja som zozačiatku dlho čakala kým mi povedal, že ma ľúbi, radšej to prejavoval pomocou činov až nakoniec mi to hovorí sám od seba prirodzene hocikedy keď to tak cíti...a to len preto, že som zotrvala a neočakávala od neho niečo, čo sám v danej chvíli nevedel povedať 🙂

0silvia0
15. okt 2014

@alicina hovoríte len o chlapoch, ale ja poznám kopu žien, ktoré nie sú vôbec mojkavé typy a nepotrebujú počuť vyznania lásky nahlas, stačí im, keď to prebieha v rovine bez slov, čiže zo vzájomného postoja a iných neverbálnych prejavov tú lásku cítia... sama nie som veľmi prítulný typ, svojho manžela milujem, ale nepotrebujem sa tuľkať, mojkať, pusinkovať. Nie sme všetci rovnakí...

alicina
autor
15. okt 2014

@horana
@sari24 baby ďakujem za rady 🙂 no na dnešnú noc manžel vybral na rybačku s priatelom dostal som od neho takú smsku že mi aj slzy vypadli. Že som najlepšia a najkrajšia manželka a že ma miluje najviac na svete a že urobí všetko aby sme prekonali túto vec. Tá nonverbálna komunikácia jej ide krásne lepšie ako verbálna. 🙂 milujem ho tak ako je