icon

Vzali by ste na 3 týždne k babke do Talianska kamarátku svojej 17-ročnej dcéry?

19. júl 2022

Ahojte, ideme k muzovej mame na 3 týždne do talianska, konečne ju pozrieť po dlhej dobe, to je hlavný cieľ cesty (bývať budeme samozrejme u nej) , mame maleho syna a skoro 17 ročne dievča a dnes mi oznámila ze sa rozprávala aj s IT babkou a spolužiačkou a jej mamou, ze by chcela aby sme ju vzali so sebou, aby mala kamošku, talianskej babke to nevadí, spolužiackina mama vraj súhlasila (ešte sme sa o tom spolu nerozprávali osobne) ale teda my s mužom rozmýšľame ci vôbec niečo také povoliť kvôli rizikám a zodpovednosti za cudzie dieťa, skôr sme za to nevziat ju so sebou a nech jej to len oznámi, keď vedela byt hrdinka skôr ako sa nás co i len spýtala, je to podľa nás až veľmi veľké riziko keby sa jej niečo stalo, hoc len blbý úraz na bicykli...mate niekto osobnú skúsenosť ze ste brali kamošov vašich detí so sebou do cudziny a dopadlo to v pohode? Ďakujem za každý názor a najlepšie osobnú skúsenosť

hrdinka

Strana
z5
karhu
19. júl 2022

za ziadnych okolnosti!!! byt zodpovedna za 16r cudziu pubertacku v cudzine? nikdy

bajka16
19. júl 2022

Nemám skúsenosť, ale rozmýšľaš správne. Tiež by som to neurobila, i keď má súhlas svojej mamy. Môže sa stať naozaj kadečo, kľudne aj na ceste tam. Ty si tam zodpovedná za svoje deti, si ich zákonný zástupca. Za ňu nie.

elizabet173
19. júl 2022

nikdy by som nebrala cudzie dieťa do zahraničia, či má desať alebo 15 rokov

autor
19. júl 2022

@bajka16 len sa mi zdá zvláštne ze jej mama nemala s tým žiaden problém zveriť vlastne dieťa cudzím ľuďom, poznáme sa len zo školy z videnia, a teda predpokladám, že si to dcéra nevymyslela keďže hneď šla na mňa s tým ze jej môžem zavolať a spýtať sa jej, ze by aj prišla k nám osobne aby sme sa porozprávali o tom....ale tiež prvé čo sme s mužom povedali ze nie, určite nie, takže som sa len utvrdila v tom ze nie som nejak prísna voci dcére ze jej to nechcem povoliť

autor
19. júl 2022

@karhu
@elizabet173 ďakujem, sme s mužom toho istého názoru, len som si to potrebovala potvrdiť a hlavne to dám prečítať dcére nech vidi, že nie ja som prísna ale proste to tak je, že žiaden rodiť neprevezme zodpovednosť za cudzie dieťa

bajka16
19. júl 2022

Je možné že si to vymyslela, ale sú aj také mamy. Že im je proste jedno. Len aby nemuseli doma počúvať, že jej tam nedovolili ísť tak povolia. Alebo je rozmaznaná a môže všetko, čo chce. Ale tiež je to nezodpovedné, hodiť niekomu dieťa na triko na 1000km. Určite nie.

karhu
19. júl 2022

mlade sa ocividne dohodli vopred a vas uz len postavili pred hotovu vec, pekny pokus😉
obzerat sa cely cas po cudzom dietati, no to by ste si dali🙈

sissy27
19. júl 2022

Tak u nás je to bežné, že buď sme brali niekoho my, alebo išla dcéra s kamoškou a jej rodinou, dokonca aj mimo EU, ja v tom extra problém nevidím a vždy sa nám potvrdilo, že dve deti sú menej ako jedno. Ale vždy to bolo najprv o dohode medzi rodičmi, alebo teda otázka, či by sme nemohli zobrať aj XY / nemohla by ísť s YX, nikdy nie že decká sa dohodli a vybavené.

vevesh
19. júl 2022

Ked som bola mlada, moja spoluziacka s najkamoskou tak fungovali od 12 rokov. Na strednej uz v pohode bravali kamosov/kamosky, dokonca aj frajerov/frajerky. Ja by som osobne nemala problem po nastaveni pravidiel a dohodnuti sa s maminou daneho dievcata. Zvacsa su deti vdacne, ze mozu stravit prazdniny "inaksie" a zaziju nieco nove🙂

abbey1
19. júl 2022

Nemala by som s tým problém. To nie sú 5 ročné deti. Veď v takom veku už cestujú bežne samotné.

lilke
20. júl 2022

V takomto veku už väčšina mladych s rodičmi ani nechce chodiť, mnohí obrblu aj návštevu starých rodičov. Chápem teda dcéru, že preferuje spoločnosť kamošky. A ja by som nemala problém, ak by išlo o naozaj dobrú kamošku a babka by súhlasila. Ja som presne v 17 rokoch tiež s kamoškou bola u mojej babičky, 2 týždne na zapadnutom vidieku, a sú to jedny z mojich naj spomienok.

patka06
20. júl 2022

Mám takmer 16 ročnú dcéru, pokojne by som zobrala so sebou aj jej kamarátku,rovnako by som ju pustila s kamarátkou Pretože. jej dôverujem a poznám aj kamarátku.
Radšej nech sa zabavia dve spolu, ktoré sa poznajú, môžu sa na seba navzájom spoľahnúť, akoby sa tam niekde mala motať sama, predpokladám, že 17 ročnú by nebavilo tráviť celé dni s rodičmi a babkou.

zildo
20. júl 2022

No ja neviem. Na 3 týždne zobrať cudzie dieťa. Mne to príde veľmi dlhá doba. Verím,že dievčatá by si to isto užili,flakali sa a ty by si trpla, aby sa niečo nestalo. Ale aj ako matka toho dievčaťa,však by som sa od nervov zblaznila,že čo tam robia.
alebo čo tak zobrať ju rok,keď budú mať 18. Už budú mať za seba zodpovednosť.

katkazuz
20. júl 2022

Mna by zaujímalo, ako by ste to vyriešili s platením,
keďže to nie je klasická dovolenka, ale návšteva rodiny.
Príde mi nefér, že ta dcéra postavila pred hotovú vec,
a asi až taká dobrá kamoska to nie je, keď nepoznáš jej mamu. Možno to znie sebecky, ale brala by som to ako narušenie súkromia- idete predsa navštíviť svoju rodinu 😊
Takze za mna nie.

sense
20. júl 2022

Ak by sa dohodla za nás bez nás asi by to chcelo diskusiu, ak sa má ale dcéra spýta vopred tak áno maká kamarátku kde by som problém nemala ale ma aj kamarátku kde osobne by som povedľa skôr nie ako ano
A ono by aj záležalo kam do Talianska, keďže to je široky pojem
A takisto keby príde dcéra s tým ze môže ist takto s niekym tiež by záležalo s kým a kam a podla toho dovolila alebo nie za predpokladu ze si na cestu nasetri

melanta
20. júl 2022

Áno, bežne som tak brala celé roky dcérinu kamarátku, na výlety aj k moru, aj mimo Európy. Teraz sme boli v Mexiku a okrem mužovho syna sme brali aj švagrovho. Nič na tom nevidím. A príde mi normálne, že 17 ročná chce ísť s kamoškou. Čo tam bude s rodičmi a babkou. A ďalšia vec. Dôvera. Ak má niekto s týmto problém, tak otázna je pre mňa dôvera rodiča v dieťa. Ak nie je, je to chyba rodiča.

juliet86
20. júl 2022

hm zalezi aka je dcera kamoska babka... a mne na tom vadia tie tri tyzdne... my sme bravali kamosky aj mladsie napr na lyzovacku do rakuska do talianska. cize extra riziko lebo vsak lyze. ak maju rozum tak mozno aj ano. alebo len na kratsie proste

ivangeline
20. júl 2022

Keby som poznala kamosku a vedela aka je.. a porozpravala sa s jej mamou.
a dohodla..tak ano..preco by nie?

natalienka12
20. júl 2022

V prvom rade bola zakladna elementárna slušnosť sa opytat teba a manzela, ci súhlasíte. Potom vam mali zavolat jej rodicia a opytat sa a aj ponuknut nejake financie, aj ked si nevezmete, ale budete predsa takmer mesiac zivit cudzie decko, to nie je len jedlo, ale aj vstupenky, mozno vecera v restauracii, mlada si isto bude chciet aj na seba nieco kupit. A nie, ze “mama ma pusti” tak mozem ist. Uz len pre porusenie tohto základného pravidla by som povedala nie. Takto sa to nerobi do psej matere. 😂😂😂

evkamotka
20. júl 2022

Ja by som vzala podla toho aka je dcera a aka je ta kamoska. Ja som bola v 17tich velmi zodpovedna. Moji rodicia takto vzali dve moje kamosky do chorvatska.
Kamaratku poslali v 14tich lietadlom do Nemecka k dedovi a dali jej na zodpovednosť aj jej mladsieho brata (vtedy okolo 9r). Vezne chodia stredoskolaci na rocne vymenne pobyty k ibej rodine v zahranici.
Su aj velmi zodpovedni mladi ludia a 17r su takmer dospele zeny. Kamoskinej maminy by som sa popytala ako to planuje do zodpovednostou v pripade urazu.

katkazuz
20. júl 2022

@natalienka12
👍👍👍

jolien88
20. júl 2022

Ja mam este male deti, ale co pocuvam v mojom okoli tak normalne beru ludia na dovolenky kamosov a kamosky svojich deti. Aj teraz mi suseda hovorila ze boli pri mori s 15 rocnou dcerou a zobrali jej kamosku, a ta kamoska zase v zime zobrala ich dceru na lyzovacku. Aby sa zabavili..

vroni
20. júl 2022

Nevidím problém. Dohodla by som sa s rodičmi kamarátky a brala. Robíme to úplne bežne už roky a nikdy nebol ani najmenší problém. Tento rok máme premiéru, že je kamarátka chalan. Síce mierne predychavame (aj s druhými rodičmi), ale tak snáď to dáme....

kleopatra114
20. júl 2022

U nás na bol jeden zahraničný puberťák na 3 týždne . Išli s neterou sami v autobuse a v pohode . Vswtci to prežili

radanna11
20. júl 2022

Bože my sme boli s mužom v sedemnástich na dovolenke desať dni sami a nikomu nič neprišlo cudne 😀

autor
20. júl 2022

@radanna11 keby šli samé odpadá moja povinnosť starať sa o cudzie dieťa a nie som za ňu zodpovedná

babatkoo
20. júl 2022

Mna bravali nasi susedia + ich 2 dcery v mojom veku. Bola som s nimi na 3 dovolenkach pri mori, a pravidelne na vikend na chatu. Je pravda ze to bolo 20 rokov dozadu, bez wifi a soc. sieti 🙂 ale stale sme len boli pubertacky. Velmi rada spominam na tie casy. Ja by som zobrala

kvetinka75
20. júl 2022

záleží na tom, aká je tá kámoška. Pokiaľ je rozumná, nemala by som s tým problém. Stať sa môže aj tu všeličo. Teraz každý hneď na to najhoršie myslí.Moja dcéra bola takto s kámoškou v 16tich mimo Sk. Brali ich tam rodičia a oni si tam už počas dňa spravili svoj program.Vždy povedali kde sú, kam idú a nikomu sa nič nestalo. Teraz je už dospelá, ale keď niekam ide, bojím sa o ňu rovnako ako vtedy. Ale nemôžem ju držať priviazanú doma

kvetinka75
20. júl 2022

@natalienka12 ktožvie ako to bolo v skutočnosti. možno sa najskôr len baby dohodli a prvá sa doma spýtala tá kamarátka. Neriešila by som kto koho sa mal prvého spýtať. Stále môžu povedať nie

lujza123
20. júl 2022

Nevadilo by mi zobrať cudziu 17 ročnú a aj svoju by som v 17 tich pustila. Ved sú to už veľké baby.

Vadili by mi tie 3 týždne, to je dosť. Tak týždeň ok, ale takmer celý mesiac, to je na zvazenie. Treba sa porozprávať s druhou maminou ako si to predstavuje, aj finančne, čo zodpovednosť za úrazy, večierka atď... A hlavne dat na svoju intuíciu, keď máš z tej predstavy vlasy zjezene nerob to

Strana
z5