icon

Vzťah medzi mnou, manželom a mojou sestrou

cherry1981
22. júl 2013

Poradte co si o tom mysliet. Mozno som moc paranoidna a namyslam si, ale nejako mi to vrta v hlave. Chcem sa opytat na Vas nazor. Na nazor mojho manzela a mojej sestry. Som vydata uz par rockov, zijeme spokojne manzelstvo. Len co mi trosku prekaza. Moja sestra sa prestahovala z Nemecka spat na Slovensku po 5 rokoch. Zila v nemecku aj s priatelom, ktory ju opustil a tak sa vratila spat na Slovensko. Bola psychicky dost na tom zle a tak som jej povedala, ze moze u nas byvat na striedacku u nasich rodicov. Cely tyzden je u nas a na vikend ide k rodicom.Zatial nepracuje hlada si pracu . Ide o to, ze mi zacali vadit nejake detaily, bud si ich namyslam , alebo je to ozaj tak...
Napriklad mi vadi, ze vzdy ked ideme niekde von s mm a detmi tak v aute sedi vedla mm , ale to by ani tak nevadilo kedze ja sedim vzadu pri 1 a pol rocnej dcerke, ale vzdy ked mu ide nieco povedat, tak ho capne tak po ruke, alebo nohe. Taktiez co sa tyka malej ked som doma sama s malou a so sestrou , tak dcerku si ani nevsimne, ako nahle pride domov mm z prace tak hned si ju bere na ruky a hra sa s nou. Vzdy aj vecer, ked sedime pri TV ja si robim a oni si vedla seba sedia a hrkutaju, uz mi to vsetko zacina strasne vadit. To, ze je stale u mna, ze sa dotyka mojho muza a sranduje s nim kazdy vecer, ze pred nim sa snazi byt super ako ju bavia deti, pritom ziadne nema ... Neviem mam moc rada moju sestru velmi snazim sa jej pomoct psychicky aby zabudla nato, co ju postretlo, ale na druhej strane sa zacinam bat aby mi moc nesiahla do mojho zivota. Namyslam si to? Ja sama neviem.....
Aj nedavno sme boli v restike a mm si sadol vedla nej co mi prislo tiez velmi zvlastne zatial sa k tomu nejako nevyjadruhej len si zacinam vsimat iste detaily , ktore mi vadia a teraz buduci tyzden ma ist s nami aj na dovolenku.

veronikazuko
23. júl 2013

No ja si myslím, že je tam trochu aj paranoji, podla mna tvoja sestra sa baví s malou iba preto aby si tvoj muž nemyslel, že tam nič nerobí a s ničim ti nepomôže, to je môj názor, ale to že ti na neho šaha, však ked to ešte raz urobí tak jej normálne povec - a to ho musiš chytať za nohu? sa skludni!- ved je to tvoja sestra, jej môžeš aj drzo povedať, ale nemyslím si žeby niečo...

ellahop
23. júl 2013

@cherry1981 ale urcite bolo potrebne to vyriesit.. sama.

mamavera
24. júl 2013

@ellahop určite áno, ani jedna z nás jej tam so sestrou poriadky robiť nepôjde. Ale niekedy človek potrebuje počuť názor nezainteresovanej osoby, možno len preto, aby sa utvrdil, že je jeho názor správny, alebo aby prostredníctvom viacerých pohľadov na problém dospel k tomu svojmu - na to zakladá takéto témy a my sa snažíme pomôcť. Netvrdím, že naše názory sú vždy tie správne, ale predsa nestojíme za dotyčnou s dýkou v ruke, aby urobila to, čo jej píšeme. Ja som sa tu tiež pár krát obrátila na babenky s tým, že potrebujem pomôcť, som im veľmi vďačná, že mi venovali čas a prečítali si, čo potrebujem, odpísali mi a bolelo by ma, keby mi napísali, že si to musím vyriešiť sama, na čo tu píšem. Verím, že zakladateľke témy sa uľavilo už len tým, že to tu mohla napísať a nedržať to v sebe, verím, že sme jej pomohli a že svoj problém vyriešila tak, aby bola jej rodinka spokojná a šťastná.

smuhyta
24. júl 2013

@cherry1981 dufam, ze v prospech rodiny...vela vela stastia...a uz ziadna matka tereza..len v ozaj vaznom pripade haha 😀

kuzelna
24. júl 2013

@cherry1981 precitala som vsetky strany,a zaujimalo by ma,a isto nielen mna, ako ste to vyriesili.tiez mam sestru,dvojca,mame sa velmi radi,do 35rokov sme byvali spolu u mamy,aj sme sa casto pochytili....ale odkedy mame svoje vlastne rodiny,je to len lepsie.a uz nebyvame spolu,len v jednej dedinke. 🙂

marissenka
24. júl 2013

@cherry1981 ahoj.necitam to tu cele,ale urcite nieje zdrave aby tvoja sestra byvala s vami.ked ma kde byvat-u rodicov,nech ide tam. ja sice sestru nemam,ale keby sa mi motala okolo muza,tak uz aj leti.sestra-nesestra. 😀 je to fakt divne,ze aj o malu ma velice zaujem ked pride tvoj muz. viem,ze mate dobry vztah so sestrou,ale vasmu vztahu s manzelom toto spolunazivanie neprospeje. aj ta dovolenka-nech ide s rodicmi,kamaratmi.dovolenku si mas uzit pekne s muzom a nie pozerat ako drkoce s tvojou sestrou a ty si out..v najhorsom si jej uz pomohla,tak teraz jej treba jemne naznacit,ze je koniec..nech pochopi ,ze je piate koleso u voza. drzim palce,nech to ma hladky priebeh 😉

mariuskaa
25. júl 2013

Známej sa stalo niečo podobne odsudnym. Pomohla svojej veľmi dobrej Kamoska v cudzej krajine. Bývala u nich na začiatok nemala nic. A zistila ze ju jej manžel začal pozyvat na večeru poza chrbát a aj mali spolu tajný 2 tyzdnovy vzťah!!!! 😒 (manžel je dost zaneprazdneny. Takze jej to trvalo kým na to prišla)

Bez vetra sa ani lístok nepohne. Ak by tam nic nebolo tak by si si nemala čo všimnúť. Tvoje pocity sú oprávnene.

Ten kto tu hovoril ze čo to tu na fore rozobera. Však na to to tu je. Je tu 10.000 tém na rôzne rodinne problémy. Človek viac nájde objektivnejsiu radu anonymne ako v rodine a robiť škandál.

Segru ani tvoj muz nemusí pritahovat. Je to viac o dokazovani si a čaro z lovu. Dokázanie si ze je ziadana, ze na to stále ma. A možno aj súrodencka rivalita.
Manželovi (hovorim vseobecne nie o tom tvojom) padne lichotenie od (trosku) mladšej manzelkinej sestry dobre. Situácia vytvára TABU, pocit vzájomnej naklonnosti, zblizenia, tajomstvo, novú dôveru, vzrusenie z nepoznaneho a hriesneho a z rizika odhalenia. To je všetko pre muzov vysunutie zo stereotypu zauzivaneho manzelskeho života. Vzrusenie a znovu tešenie sa na príchod domov z práce. Iskra! Niečo nové.

neznama99
25. júl 2013

@cherry1981 no je načase sestre naznačiť, že by si mala zariadiť svoj život a určite s vami nebývať. A ak máš dobrý vzťah s mužom, tak sa ho buď priamo alebo nepriamo opýtaj a podľa jeho reakcie uvidíš či chce niečo ututlať alebo nie. Nečítala som čo Ti kto radil, ale zažila som niečo trošku podobné. Mali sme veľmi blízkych priateľov ich deťom sme krstní, stále sme sa navštevovali cca 5-6 rokov. A potom začal môj muž chodievať k nim častejšie, zvlášť keď jej muž nebol doma..... s počiatku som to nebrala vážne nakoľko sme boli ako rodina, pomáhali me si so všetkým či vo dne či v noci.... Ale potom si to všimol aj jej muž, niekto mu niečo povedal, zistil že si spolu volávali aj 10x denne keď on bol v robote..... Nepriame dôkazy boli, ale oni všetko popreli... A už sa nestretávame... Krstniatka mi chýbajú, ale taký je život. A hlavne z ich reakcie som vedela hneď, že len platonické to nebolo.
Skús najskôr sa porozprávať s manželom, ako to vnímaš ty, ako sa správa sestra keď on je doma a keď nie je a navrhnúť, že jej spolu poviete, aby sa vrátila k rodičom, že chcete byť sami. Z jeho reakcie uvidíš či sa niečo deje. A pokiaľ on bude proti, tak sestre narovinu povedať, že si nepraješ, aby u vás bývala. Ja viem, že to je ťažké, lebo to je sestra, rodina, ale väčšinou ťa zradí ten, komu dôveruješ najviac. A možno manžel bude súhlasiť, aby ste konečne boli sami, len mu bolo blbé navrhnúť ti to lebo je to tvoja sestra... Ale určite niečo musíš urobiť, lebo domienky a dohady ťa budú len gniaviť a trápiť. Daj vedieť ako to u vás dopadlo a ja pevne verím, že dobre

lujza123
25. júl 2013

@cherry1981 no neviem aky mas vztah zo segrou, teda keby ide o mna a moju segru tak to segre hned vytrubim ze sa mi nezda ako sa k sebe spravaju, ze v tom vidim nieco viac, usmevy, dotyky, sadanie si vedla seba, ze je mi to neprijemne a ze rada pomozem ale predsa len si predstavujem partnersky zivot vo dvojici nie v trojici..vsak aj jej to musi byt neprijemne byt ta tretia (teda mne by bolo keby musim zit s nejakym parom a ja som sama)..proste žádny sráni s mladou paní.....ale ani ziadne ze chod byvat k rodicom bez vysvetlenia...ja si myslim ze rodina je dost blizka na to aby si mohla rozpravat na rovinu a uprimne.

cherry1981
autor
25. júl 2013

Ahojte vlastne som to vyriesila tak, ze som povedala, ze chcem s manzelom sukromie, ze mi chyba , ze s nim netravim vo dvojici ale v trojice , ale ze moze prist kazdy den , ale potom ked pride mm tak ju zavezeme domov. Baby, ale dneska prisla aj s mojou mamou a pred mojim muzom zase zacala vypravat aka je tucna a ake ma velke brucho , pritom je chuducka ako drievko ja uz neviem co si mam o tom mysliet 😖 Uz mi dneska aj mm povedal, co caka? Ci ju ma on povzbudzovat aka je krasna a stihla. 😖

katren
25. júl 2013

@cherry1981 tak ked sa to uz ani manzelovi nepozdava, tak ju treba nejako od vas odstrihnut.....

mariuskaa
25. júl 2013

@cherry1981 mala som kamosku ona ma 48 kg a stále mi hovorila aká je tučna pred všetkými a ja som bola 8 mesiacov tehotná a plus 25 kg na sebe.
Tak som sa nastvala a povedala som jej uplne serioznym hlasom ÁNO nejako si pribrala. Mala by si schudnúť aspoň 5kg.

Najlpeie bude keď nabudúce to zase bude hovorit. Nech manžel jej povie to iste sám. Dohodni sa s ním.
Áno všimol som si aj ja ze si nejako pribrala!!!! No už máš ale aj svoj vek. To preto. Nic si z toho nerob. 😀 😀 😀

dejnas
25. júl 2013

@cherry1981 vieš čo, na tvojom mieste, by som sa dohodla s manželom, nech ju nabudúce podpichne, ak znovu začne lamentovať, že je tučná, nech si ju tvoj manžel premeria a zahlási niečo v štýle: veru, zdá sa mi, že ti nejak nielen brucho, ale aj zadok narástol
garantujem ti, že viac sa už sťažovať nebude 😀 😀

dejnas
25. júl 2013

@cherry1981 teraz som si všimla, že @mariuskaa poradila presne to isté 😀 😀 takže do toho ! 🙂

cherry1981
autor
26. júl 2013

@mariuskaa
@dejnas 😀 😀 Baby na nu by ani toto neplatilo, kdeze to som jej uz tiez povedala ked mi povedala, ze je tucna tak som jej povedala, ano jasne si tucna a zachvilu zase 😉 😉 A muz kdeze ten by jej nic nepovedal, ale nie preto, ze by ju chcel ale preto ,ze on nieje ten typ chlapa. Nie nie ja som sa z toho dneska vyspala uz, a ja trosku obmedzim navstevy, ziadne kazdy den ja si to uz inak zariadim kedze som z toho vsetkeho uz vynervovana tak si to zariadim inak.

lujza123
26. júl 2013

@cherry1981 no vidiis ..tak dobre ze sa to vyriesilo..veru partnersky zivot v 3 je o nicom..a je jedno ci tam je treti segra, bracho, kamoska, mama, svokra.....
Inac s tym lamentovanim nad tucnotou...tak to robim aj ja...pritom v podstate niesom tucna...len ja tie sunky proste vidim...brucho, stehna, viem ze by sa to dalo zhodit, a ano lamentujem niekedy, odmietnem kolace niekedy s tym ze chudnem, potom na mna pozru ze CO TY CHCES CHUDNUT?! VSAK SI CHUDA...no ked to hovori babka s + 20 kg tak jasne ze pre nu som chuda, keby tie sunky ukazem nejakemu fitness trenerovi tak povie este toto by sa dalo zhodit..a ja viem ze hej lebo mam stale par kg navyse ako pred tehu...cize ono to mozno len tak vyzera ze chce pocut chvalu ale kludne to moze byt aj tak ze nieje spokojna zo svojou postavu

...najlepsia odpoved pre nu je trochu ju namotivovat na sport..ked zacne tak jej odporucit nech zacne behavat, kupi si bicykel, chodi do fitka..aspon spevni postavu..isto jej to pomoze v nejakom vyrovnani sa s rozchodom.....ziadne chvalenie ze vsak si chuda

cherry1981
autor
26. júl 2013

@lujza123 No to je tazko mne to nevadi ked mi to hovori nech mi to hovori aj kazdy den hovori to aj mojim rodicom kazdemu ale nech to nehovori mojmu muzovi nech sa neotrca pred nim ze je tucna nech si o mne mysli kazdy co chce, ale mne to proste vadi. Ja som bola 10 rokov zvyknuta nato , ze som stale sama s detmi a muzom a zrazu pride niekto kto mi to moje sukromie velmi narusa. Ja uz som nemala chvilku sama pre seba a muza. Muz prisiel z prace a namiesto toho aby som sa mu venovala som sa musela venovat segre lebo som nechcela aby sa citila odstrcena, potom vecer sme uz sedeli vsetci traja spolu pri Tv alebo ja som si nieco musela porobit a oni si kecali alebo boli na PC. Uz so m toho mala plne zuby. To nieje ze pride na navstevu na dovolenku ako chodievala raz za rok prisla na tyzden ale som vedela, ze ide prec, tak sme si ju uzivali, ale toto uz trva dlho, a mne to uz prerastlo cez hlavu 😒 Myslim, ze by to asi kazdej jednej zene prerastlo cez hlavu, ine je, keby som slobodna, alebo mam mm prec daleko v praci a nieje s nami , ale takto to dalej nejde. MM sa za nami ponahla domov aby bol doma o 16 a mohli by spolu a zrazu to tak nieje , lebo spolu sme neni. Sme ale vo trojici a to takto fungovat nejde. Ja ju lubim , pomozem aj o pol noci , ale uz je toho na mna vela

smuhyta
26. júl 2013

Tak tak obmedzit navstevy..a nabuduce ponuknut kavu bez cukru keksiky kolacik ale kedze sestra je tucna jej nic...ved jej treba pomost schudnut...no a ked sa bude nabuduce stazovat tak ty sa pochval ze taky problem nemas...ze tvoj muz ked ta vidi tak je hotovy a to nehovoriac v posteli haha a hned na to obrat temu...ci si uz nasla robotu..co chce dakej robit a tak...to sa jej nebude pacit a ty budes mat pokoj....uvidis....cim ona sa bude viac stazovat ty sa viac chval..a bude po navstevach...

smuhyta
26. júl 2013

Ona sa casom spameta...a potom ked bude stastna mozno o vas ani nezakopne...ale nie v zlom..bude mysliet na svoje stastie

dari226
26. júl 2013

nachaj sestru doma naco este aj na dovolenkumech sa snazi o pracu a byvanie vy mate svoj zivot ono to je pekne a mile co prenu robis ale kazdy potrebuje vlastne sukromie a vlastny zivot treba sa jej co najskor zbavit mozno to znie drsne a sebecky ale jedna sa o tvoj zivot o tvoje manzelstvo o tvoju rodinu.
raz som uz aj ja takto skoro dopadla ale nastastie som dala na radu mojej kamaratky a v poslednej chvili som to zrusila a dobre som spravila inak by to asi zle dopadlo vo vztahu sestra a ja

andy04
26. júl 2013

@cherry1981 Situacia sa zlepsi iba vtedy ked si segra nejde novu znamost. Cim skor tym lepsie pre celu rodinu. Jej neustavna pozornost zamerana na fyzicku stranku iba potvrdzuje ze chce dobre vypadat aby si niekoho nasla jej vek su biologicke hodinky ktore tykaju stale hlasnejsie. Mozno potrebuje pocut potvrdenie ze vypada dobre od chlapa a ten tvoj je najblizsie. V podstate bude jej zivot v blizkej buducnosti zamerany na hladanie a po tridsiadke to uz nie je take jednoduche. Ale to tiez neznamena ze ti jej musi byt luto a musite jej cela rodina vychadzat bezistne v ustreti Mozno ma tvoj manzel nejakeho slobodneho alebo rozvedeneho znameho a predstavit ich postuchnut trochu veci 🙂

adrioska
26. júl 2013

@cherry1981 Tak ked nepomaha podpichovanie, tak nech ju teda manzel Tvoj podpori. Dohodnite sa s muzom, aj ked nie je ten typ chlapa. Nech jej povie, ze dobre vyzeras, nie si tucna...alebo nech doda, ze este by si mohla par kil pribrat ako Tvoja sestra, ze chlapom sa pacia zeny "maso a krv " 🙂 Vsak aj tak je to pravda...chlapi maju radi, ked maju za co chytat.... 😅 😉

dejnas
26. júl 2013

@lujza123 nech si lamentuje koľko chce... ale pred trénerom teda už... dennodenne vzdychať pred sestrou, ktorá je po pôrode a ešte sa jej nepodarilo dostať úplne do formy, a pred jej manželom - je od nej nanajvýš sebecké... bohužiaľ.... toto by si jedna 30ročná žena mala uvedomiť 😒 navyše - pokiaľ ide o tak blízku osobu, ako je sestra 😔
klobúk dolu pred zakladateľkou témy @cherry1981 že to berie asi tak, že jedným uchom dnu a druhým von, ale že jej vadí, ak to robí stále v prítomnosti jej manžela, úplne chápem....

miku1
26. júl 2013

@cherry1981 Na tvojom mieste tomu urobím rázny koniec. V prvom rade sa buď porozprávať so sestrou alebo manželom o tom, čo si si zatiaľ odpozorovala. Ak sa s nimi rozprávať nechceš, tak jednoducho sestre povedz, nech ide k rodičom na stálo, pokiaľ si nechce nájsť nejaké iné bývanie. Za ten čas čo u vás býva sa už zrejme do pohody dostala, keď je takéto veselá v prítomnosti tvojho muža. Tak nech v tej veselosti pokračuje u vašich rodičov. Nečakaj na to, kedy sa to fakt zvrhne niekam, kam by si to nechcela.

andy04
26. júl 2013

@adrioska Taketo napady by som nenavrhla ani najhorsej nepriatelke. Ty stavis manzela na ruletu? Chlap je tvor jednoduchy... Rychle a rad si myli pojmy a dojmy a kym sa spametas prestane to byt hra

adrioska
26. júl 2013

@andy04 asi to vyznelo inak, nez som napisala...myslela som to v ramci srandy aj aby uz sestra prestala s lamentovanim...ze mozno by to pomohlo....

yashmin
26. júl 2013

necitaôla som ziadne prispevky co sem pridali baby ale ja by som sestru poprosila aby sa prestahovala k rodicom a vas obcasne prisla navstivit ....

lubina
26. júl 2013

@cherry1981 necitala som vsetko, tak len vyslovim svoj nazor. Mlady par, m anzelia by mali byt sami.Aj ked ide o tvoju sestru poslala by som ju k rodicom,Preco sa mas ty trapit ak ti to vadi?? Mozno tam nic nie je, ale teba to trapi, tak preco sa nechat sama trapit? Pomohla si jej, bola u vas, ale mozno je cas, aby odisla a zacala sa sama znovu pozerat po partnerovi..........kolko krat sa stalo, ze sestra, mozno aj nechtiac, prebrala partnera sestre a potom sa do smrti hnevali?? Nechcem strasit, ani nic podobne, to je len zo zivota, co sa stava. Ja by som sa trapit nenechala a sestre priamo povedala, ze je cas aby odisla, aj vzhladom k tomu, ze chces mat s nou aj v buducnosti pekny vztah, musi zacat zit svoj zivot........

kveta
26. júl 2013

@cherry1981 Ked som bola na dne po rozchode s mojim manzelom, pozvali ma k sebe moji znami. Chvilku som u nich byvala. Mali vtedy polrocne babo. On bol moj byvaly ctitel. Ale to, co popisujes sa tam nedialo. Ked bolo treba robit, robila som s pani domu. Ked mi on povedal, ze pojdeme nakupit a manzelku necha doma, poslala som ho nakupit a pomahala manzelke. Ked bolo treba kocikovat, sla som s nou. Neexistovalo byt viac s nim ako s nou. Bola to otazka cti a slusnosti voci nej. Predsa jej nenarusim manzelstvo, ked bola ochotna ma prijat v nudzi pod svoju strechu.

Poznam vela pripadov, kde nevera zacala prave takto. Manzel utesoval opustenu zlomenu slecnu a zrazu bola z toho nevera a rozvod. "Moja" stetka tiez dostala mojho muza na takyto scenar. Takze ak Ti mozem poradit. Posluchaj svoj instinkt a chran co Ti je vzacne. Svoju rodinu. Zakaz jej navstevy u Vas.

cherry1981
autor
26. júl 2013

Ja vam dakujem vsetkym za Vase reakcie, ano snazila som sa to brat stale jednym uchom dnu, druhym von nechcem jej ublizit ked viem, ze trpi aj ked predomnou to tak nevyzera, ale zevraj u nasich stale len spi . Ale uz to nejde, mam uzasneho muza, ktory pri mne stale stoji, podporuje ma a sam mi povedal, nech urobim tak, aby mi bolo najlepsie, on jej nedokaze nic povedat, ale nie preto, ze by nieco chcel, ale proste je taky, ze sa radsej do toho nebude miesat. Ale ma pravdu , ja som si to zariadila tak , ze som ju pozvala ku nam, tak si to musim aj vyriesit. Musim obmedzit navstevy viem to, inak to mne prerastie cez rozum, len je to take tazke povedat tak blizkemu cloveku , ze chcem mat sukromie. Len najhorsie je, ze si rozhnevam aspon sa bojim ze si rozhnevam aj rodicov, hlavne mamu, kedze ta ju stale posiela ju kmne 😖 😖 😖 Ale viem ,ze musim koly tomu nieco urobit a uplne obmedzit navstevy aj ked sa na mna vsetci budu hnevat, lebo mne to velmi ublizuje. Chcem zit zivot ako predtym spokojny, kludny bez stresov co zase bude.
Co sa tyka priatela to nebude take lahke aby si nasla, kedze ona tu nema ani kamosky, kedze tu nezila dlhe roky, tak teraz tu ma len mna a nasich, takze nikde nechodi.