Vzťah s alkoholikom
Ahojte. Ani neviem, kde začať. Dlhšie som sa bránila vzťahu až vpadla asi do toho najhoršieho. Spoznala som muža, ktorý navonok aj vo vnútri spĺňal všetko, čo som požadovala od partnera. Bol milý, múdry, pozorný, mal dobrú prácu, dokázal ma podporiť a zaujímal sa o mňa. Splnil mi všetko po čom som túžila. Zamilovala som sa. Bolo mi s ním tak dobre, ako s nikým predtým. Chcel byť uprimný a povedal mi, že mal kedysi problém s alkoholom a tri roky abstinuje. Hovorím si okej, veď keď si uvedomuje problém a má asi v hlave poriadok,tak to nebude až taký problém. Po nejakom čase sa však priznal, že v tom opäť lieta. Začal sľubovat, prisahať, že sa alkoholu nedotkne. Bohužial vedel výborne klamať a ja som mu to celé verila. Prišla som mu však na klamstvá a snažila sa mu pomôcť. Myslím si, že pomoc nechce a ja vlastne neviem čo robiť ďalej. Na jednej strane mi rozum hovorí, daj ruky preč, veď mužov je habadej a tento asi zato nestojí, na druhej strane k nemu stále niečo cítim, nechcem o neho prísť, mám potrebu stáť pri ňom a pomôcť mu. Myslíte, že to má význam? Neustále zvažujem pre a proti… Mám 28 a myslela som si, že po všetkých sklamaniach a klamaniach mužmi som konečne našla niekoho skvelého. Bohužial mi asi dochádza trpezlivosť a padajú ružové okuliare. Nikto v okolí nechápe moju situáciu a všetci mi radia ukončiť to. Bodaj by som mala viac rozumu a bolo to jednoduchšie. 😑
@kittykat22 to je teda otrasná predstava. Bol na prednej hore, chodil k psychiatrovi, bral antidepresiva a nejake dalsie lieky. Myslela som, ze to zvlada aspon sa tak prezentoval. Vsetci naokolo su v soku, ze zase pije. Mna to velmi mrzi😓
Na konikovi som nejaky ten piatok a tych zufalych tem kde frustrovane mamicky pisu, ze maju deti s alkoholikom tu uz boli. A bolo to strasne citanie. Bez penazi, deti zavisle citovo aj financne na matkach, tie frustrovane, chlap niekde v haji, stale hadky a pisali, ze to trva roky. Bez moznosti zlepsenia zaseknute v strasnych vztahoch.
To, ze okolie je v soku, je v poriadku. Kym nezijes s clovekom tak ho nepoznas. To vidis aj na situaciach, ze niekto vypada ako idealny par a potom sa dozvies, ze manzelka bola roky tyrana alebo manzel ma niekde nemanzelske dieta ktore uz chodi do skoly. Musis sa rozhodnut sama za seba, co budes robit. Pretoze ty budes ten zivot zit. Ale planovat rodinu s alkoholikom - tak to by si bola blazon. Pretoze kazda pekna predstava buducnosti, zostane len pri predstave. Nikdy sa tvoje sny o spokojnom zivote po boku alkoholika nenaplnia.
A čo je , bolo jeho dôvodom na pitie? Každý začne pre niečo.
Príliš mladý na to, že už má takú minulosť za sebou a ešte horšiu budúcnosť.
Dobre si sa rozhodla, alkohol a rodina nie je žiadna pekná budúcnosť.
Prajem veľa síl.
@vilma7 nema dobry vztah s otcom a asi to riesi poharikom. Plus nie prilis dobra partia kamaratov. S nimi sa uz nestretava. Vlastne mi to odovodnil len tym, ze si parkrat nedal antidepresiva a vypil pivo. A tym to zacalo. 🤦🏻♀️
@diamondsspaces bohužiaľ, to nie je tak, že alkoholikovi nik nedá pomocnú ruku a ihneď ho od vrhne. Práce naopak, často je okolie priam "na roztrhanie" ako sa snaží pomôcť,ale keď to stále naráža na odmietanie alebo proste dotyčný nechce, tak jednoducho každý po čase sa unaví a prestane sa snažiť zbytočne pomáhať.
Ako dieťa som poznala syna našej susedy, bol to alkoholik ako vyšitý. Všetci mu pomáhali, matka vdova, súrodenci, dokonca aj šéf z roboty mu vybavil liečenie. Vždy vydržal pár týždňov a potom pil znovu. Prečo, nikto nevedel. Ani on sám. Hádky, scény, policajti o vchode boli na dennom poriadku. Žena ho nechala, keď opitý ako čík rozbil synovi hračky a ju sotil tak, že si rozbila hlavu o zárubňu, brali ho policajti. Bývali tiež v tom istom vchode takže som to priamo videla. A potom to šlo dole vodou presťahoval sa do rodičovského bytu , po čase začal vyhadzovať z bytu vlastnú matku, skončil v base,
Keď sa vrátil, stal sa bezdomovcom(medzitým zomrela ona na porážku. ). Co je s ním teraz, vôbec netuším, ani ci žije.
Toto trvalo roky nie ze po prvom "ožrati" ho opustili. Proste už nikto nevládal...
my v takomto kolotoči alkoholu žijeme s mužom 4,5 roka a už končím! vravela som si, že sa zmení, veď má 2 zdravé, krásne deti, nič mu predsa chýbať nemôže! klame zakaždým, popíja tajne naďalej, ale do očí povie, že vidím len, to, čo chcem vidieť. Prišiel prednedávnom o vodičák, jazdil opitý, stopli ho. Po záchytke sa zadušoval, že sa alkoholu nedotkne, ani za svet, do konca života! Čo myslíš, vydržal aspoň mesiac?! Kde, týždeň a opäť mal denne svoju hladinku. Cez víkendy vezme ruksak a zdúchne. Busom si chodí do vedľajších miest kupovať tú svoju úžasnú drogu. Len on nepije, problém mám ja! Čiže radím Ti čisto z vlastnej skúsenosti... bež od neho, kým je čas. Takýto ľudia sa fakt nezmenia, len zmenia Tvoj pohľad na nich :(

@vilma7 33 rokov ma.
dakujem vam. Ja to teda ukoncim nadobro, aj ked to bude asi narocne🙈 dost ma vystrasila predstava mat doma alkoholika a male decka. 🙄