icon

Vzťah s Arabom

jozefinka111
5. feb 2014

Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂

ivivaiveta
11. jan 2015

@alice107 z môjho celého zivota...staci?ci potrebujes aj datumy?

ivivaiveta
11. jan 2015

@alice107 tvoji synovia maju taku nocnu koselu?..to som nevedela, ze chlapi v tom spia...

zakoto
11. jan 2015

@erjona v príbehu mohol byť katolík - psychopat... no s tými sa dá právne si poradiť... no s takými moslimami a ich právnym systémom, celej kultúre je to oveľa ťažšie... takých príbehov je ako maku... prečítaj si, koľko žien iba tu pozná o čom býva väčšinou ten "pravý orechový vzťah s mužmi z tejto kultúry", ktorí ženy nemajú za nič...

erjona
11. jan 2015

@zakoto Booze a vsetky argumentujete rovnako,,,toto sme uz v jednej teme rozoberali na 300 stranach takmer,,, odporucam precitat,,, ta tema je uz zamknuta,,, katolicka a moslim,,,,,najdes tam pohlad z obidvoch stran a aj vysvetlenia

alexia11
11. jan 2015

On zije tu, alebo v tunisku? Lebo im ide len o svadbu, je uplne jedno s kym, ci s nemkou, slovenkou, anglicankou.......jedine vdaka svadbe sa dostanu z vlastnej krajiny a len o to im ide o nic ine, dostat sa odtial....inak,sa do europy nijakym inym sposobom nedostanu.....svadba=cestovny listok z ich krajiny

zakoto
11. jan 2015

@erjona asi preto, že tých VŠETKÝCH ŽIEN je DOSŤ VEĽA.... asi sa nám to nesnívalo... a píšeme iba svoj názor, ako aj ty....

erjona
11. jan 2015

@alexia11 ano? no tak potom ten mmoj moslim dal cestovny listok do rakuska mne,, spravil mi pracovne vizum,, byva to aj opacne,,, a teraz som ja ta, co som sa len do rakuska chcela dostat? Predsudky, predsudky, ppredsudky,,,

something
11. jan 2015

k tejto teme len odporucam precitat knihu Stratne od Evi Urbanikove....NIDKY!!!

erjona
11. jan 2015

@zakoto Tak ja som za dva roky veru aj dost zien spoznala, co su s tymi svojimi moslimami stastne,,, a veru viacej tych stastnych ako nestastnych som spoznala,,, zaujimave,,, hmmm,,,,

alexia11
11. jan 2015

@erjona zavisi od toho aky moslim a odkial. Predpokladam,,ze ked ste sa brali, on tm uz zil. A to je rozdiel.

zakoto
11. jan 2015

@erjona Určite je to riskantnejšie....Tak len buďte šťastné čo najdlhšie, aby ste sa v nejakých podobných príbehoch nenašli...

alexia11
11. jan 2015

@erjona a nie moja, niesu to ziadne predsudky, mam v svojom okoli blizke osoby, ktore maju za manzelov moslimov a zial, ani jeden z nich nie je svaty. Raz je to moslim a hotovo,,ten sa nikdy nezmeni a neprisposobi.

ivivaiveta
11. jan 2015

@zakoto ved o to ide kazdemu cloveku, tak ked sa zalubi, tak sa zalubi...ma to stazenejsie, ked je ina kultura,zvyky..ale nech hodi do mna kamenom ta, ktora nepozna katolíka debila..

erjona
11. jan 2015

@zakoto no a aky cas mi davas? Lebo ten moj chlap je aj po celych 14 rokoch manzelstva stale rovnaky... tam ma zaujima, kedy ma nastat prelom...

alice107
11. jan 2015

IVIVAIVETA, ja nikdy nikoho ´´nedzdrbem´´. len prste pisem svoju mienku na tvoj prispevok.ale neopovedas priamo na otazky, ale reagujes presne ako moslimovia ..vyhybavo. preco?
takze je to tvoj syn? fotku sem dat nemas problem ale priznat pravdu ano? ci ako to je?rada by som pochopila, co si tvou fotkou chcela dokazat? ze uz ako decko je ortodoxny moslim dobrovolne?
a co sa tyka toho tvojho vyjadrenia, tak prepac,ale pises dalsi nezmysel .ak vztah pre objektivne priciny nemoze byt uspesny/co je pripad u zmiesanxych vztahov partnerov z inych kultur/ nebude uspesny nikdy.nielen na zaciatku.
takze o co ti vlastne ide? napis priamo.

erjona
11. jan 2015

@ivivaiveta 😀 😀 😀

alice107
11. jan 2015

IVIVA IVETA, to som napisala ironicky. moji sxynovia nie su moslmovia,aby mali nav´lecenu taku ´´nocnu koselu ´´ci na den ci v noci. jasne som pisala, ze viem, ze to je oblecenie ortodoxneho moslima.
takze jejasne, ak je to tvoj syn, tak zije v rodine, kde sa vyznava ortodoxna viera. cize priamo jeho otec je ortodoxny moslim.
takze je jasne, ze nie je pokrsteny ako krestan ne chlapec.

erjona
11. jan 2015

@alexia11 aj ja mam v mojom okoli moslimov a vedu normalne manzelstva... takze ti nejdem protirecit... ani tvrdit, ze klames... debili su vsade...co ti mam na to povedat?

zakoto
11. jan 2015

@erjona mne je to v podstate úplne jedno... prajem ti veľa šťastia aj v nasledujúcich rokoch manželstva, hlavne, že si spokojná, gratulujem🙂

ivivaiveta
11. jan 2015

@alice107 zena, ty ma necitas...ked si ma precitas, potom pôjdeme dalej...ved aj ja som si napisala iba svoj nazor, ja som sa sem neprisla vadit...je uz vela hodin, keby bolo menej, tak sa opytam, ci si prisla z kostola a pan farar ti nepasoval v omsi,ci co,alebo ako te zene, co jej tu zakazal ist na spoved..mas zly den?
este nieco, na tej fotke môjho syna, nieco k tomu ortodoxnému chyba...to pozna kazdy moslim...len tebe to uslo...

erjona
11. jan 2015

@zakoto Dakujem, aj ja tebe prajem vsetko dobre 😀

erjona
11. jan 2015

@ivivaiveta Alica nechce ani prezradit, kde ma ten svoj vzdusny zamok, v ktorej casti nemecka to zije pani slachticna s tym jej nemeckym grofom, lebo to su moc osobne informacie pre nu a tu sa ta pyta osobne veci, ci je na fotke tvoj syn 😀 No mam dost z nasej pani pravnicky 😀

alice107
11. jan 2015

takoto, je uplne zbytocne s tymi dvomi zenani moslimov debatovat. ony patria to dej druhej skupiny , co som pisala. prisposobili sa muzovi a a snazia sa presviedcat okolie, ze ten ich je´´iny´´.´
neviem si predstavit inak zenu europanku/, ktora by dovolila takto vychovat syna ako vidime na tej fotke.iba ze z nejakeho dovodu sa musela prisposobit a tak obrat svoje dieta o jeho europsku identitu.

minttu
11. jan 2015

@erjona
Dnes o 20:14

Prepáč, ale musím zareagovať. V akom ghette to preboha žiješ, keď tvoja dcérka mala na narodeninovej oslave pozvanú kamarátku z Afganistanu, Pakistanu, Kosova, bývalej Juhoslávie a Ukrajiny? A tvoj manžel pochádza tiež z Kosova, áno? Veď to znie skôr ako zoznam osôb z utečeneckého tábora... A ty to považuješ za "krásny príklad" akože na čo? Ono je to skôr smutný príklad Slovenky žijúcej niekde v zúfalej štvrti medzi ľuďmi z vojnou rozvrátených krajín.
A nerozumiem ako to vôbec súvisí s témou o vzťahu s Tunisanom.

ivivaiveta
11. jan 2015

@alice107 draha, my dve sa tak dovadime, ze aj kamosky budeme 😀 ..cele zle...co si pipi?daj pauzu, uvidis, bude to dobre...idem spat..krasnu nocku...

oslo1
11. jan 2015

No tak napisem aj ja svoj nazor.
Co mam skusenosti, tak s moslimami, cernochmi a inymi flirtujucimi a do zadnice strkajucimi ludmi (nie, nie som rasista) by som si nezacala. Tie ich kecy su iba keci, skutek utek. Mozem pisat realne story, ale tak si kupte nejaku evitovku. Mudry clovek sa uci na chybach inych, sprosty na svojich.

Velkou chybou je, ze vo vychodnej Europe sme si nie zvyknuti hovorit komplimenty, jeden druheho pochvalit, trosku ospievat kvality, ci uz je osoba pritomna alebo nie. Potom pride hentaky mily clovek do zivota slovenky, ktorej mozno nikto z jej byvalych neotvoril dvere. Jej mily clovek jej 3 krat za vecer povie, ze aka je krasna. Do toho jej nezabudne pobozkat ruky a dat nejaky ten kvietok. Velmi sarmantne, romanticke a hlavne vasnive.

Zijem v Lodnyne, pracujem ako sestricka, o chalanov nemam nudzu. A tak len pozorujem, Po vela rokoch a velmi vela odsluzenych nocnych, kde clovek ma aj cas sem tam s niekym pokecat, tak preferujem sluzby s homosexualnymi bracekmi, nakolko aj ked prekecame nocnu, mame od srdca k srdcu konverzaciu, tak viem, ze oni su ku mne mili, lebo je to ich povaha, nie preto, aby ma dostali do postele. Toto patri aj pre ostatny personal. Pretoze nebolo cernocha (ci uz zadaneho, alebo slobodneho) alebo obcana tmavsej pleti, co by ma u nas v nemocnici nepozyval na kavu. Biely to bol za cely ten cas len raz.
A este musim povedat, budem si brat slovaka. Mala som vselijakych kamaratov, frajerov, ale musim povedat, ze rovnaka kultura je rovnaka kultura.

V Indii sa nemiesaju rozne nabozenstva, ked som sa pytala katolickych filipincov, preco si nezobrali za manzelov moslimov, tak som ich do smrti urazila, hmm, a to ziju bok po boku, tak im ich kultura asi nie je cudzia.

Verim, ze aj taketo manzelstva maju stastny dopad, ked obidvaja vo vztahu budu tolerantni a nikto z nich nema dalsie zaujmi, ako viza do europy, financne ohodnotenie zo strany jedneho z partnerov alebo uz len zvyseny statust, lebo ma partnera z vyssej kasty.

erjona
11. jan 2015

@alice107 Alica, ale sak mi si vzdy tak krasne hrkutame uz dva roky,,, a nic nove som sa nedozvedela,,, len aka som utlacana chuderka podla teba ,,, ale ty mi ozaj zily netrhas,,, nic,,, idem sa venovat tomu mojmu juzanovi ako ich nazyvas,,,jaj nie pocernejsi juzania,,,pardon 😀

ivivaiveta
11. jan 2015

@minttu vy mi nedate spat baby...to musi zit v ghette, ak mala jej dcera spoluziakov alebo kamosov z celého sveta?..to znamena, ze ty ked budes zit v kanade a deti tvojich spoluziakov budu z ciny, afganistanu,japonska,eritrei, tak to bude divne??,ty ich nepozves a nepotesis sa so svojou dcérou??to uz nijako nesuviselo s otázkou, to sa tam len dostalo...

alice107
11. jan 2015

ivivaiveta, zase nic nehovoriaca vyhybava odpoved. takze ma oslov nabuduce len ak sa rozhodnejs odpovedat t na otazky a pisat k veci. je zbytocne odvadzat pozornost od toho, co sa pytam utokom na mna a fantazirovat o fararoch an eviem com este. to si az tak v uzkych?
ale tym ,ze si neodpovedala, uhybas a hanbis sa priznat k vlastnemu synovi(aby si nemuslela vysvetlovat , preco je uz ako dieta ortodoxny, ako si to vobec dopustila/, tak si mi dala odpoved zu mlcanim. to mi staci. spokojnu dobru noc ti zelam 😎 m.

alexia11
11. jan 2015

@erjona nemusis mi na to nic hovorit, len tolko ja dodam, ze vacsia sanca je ze natrafis prave na toho debila.....povedala by som, ze ta sanca sa pohybuje niekde medzi 85-90%.