icon

Vzťah s Arabom

jozefinka111
5. feb 2014

Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂

alice107
11. jan 2015

natalym , to co si napisla nemyslis vazne , ze nie? ty si uz vralnom zivte videla zenu, na ktorej muz pacha nasilie/je jedno , ci telesne ci dudevne a jej to vyhovuje? vyhovuje jej nasilie?
ja si neviem predstavit disevne zdravu zenu, ktora by takto uvazovala
videla si niekdy taku zenu aspytala si sa jej, ze ci jej to vyhovuje? boz
avporiadku to nie je v europe ci zprvneho, ci morlaneho hladiska tiez
takto uvazuju len moslimovia atakto je v tomto duchu aj budovany pravny system a spolocneska mienka v moslimskom state.
ja nemozem uverit, ake ty mas nizke pravne povedomie tiez. ubezpecujem ta, ze ani v sex. praktikach nie je povolene vsetko, co prinasa hoci ai obom uspokojenie.
pretoze ak dochadza tam k nasiliu, tak je to zakonom brane ako ublizenie na zdravi, zabitie ci vrazda:

nemozem uverit tomu, ze nejak dospela osoba moze uvazovat tvojim sposobom. prave taketo uvazovanie zeny dopomaha k praktikam domaceho nasilia zo stRar ny muza na nej.

natalym
11. jan 2015

@alice107 Pochopila si to tak ako si Ty chcela. 😉

cawes
11. jan 2015

@jozefinka111 ahoj
v prvom rade skoda ze si sa rozhodla uz nenapisat asi dve hodiny citam tuto diskusiu a velmi by ma zaujimali tvoje odpovede na moj prispevok.
V prvom rade kedze som to nikdy nepostrehla by som sa ta chcela spytat kolko mas rokov a kolko rokov ma tvoj priatel? Tak dedukujem kedze si studovala ze okolo alebo do 24 cize si naozaj velmi velmi mlada.
Pisala som si aj poznamky ze co vsetko by som ti Rada povedala.

Zacnem ale u mna mam 32 mala som 7 rocny vztah s pakistancom muslimom,nehanbim sa zato, zili sme vo svajciarsku, mal tu vtedy dve sestry, brata v nemecku a dalsia sestra prisla tesne pred tym nez sme sa rozisli. Nikdy mi nenutil koran ani Islam ani nic, nikdy ma to neako nelakalo, ja som ateista. Precitala som si koran pre svoje info, a precitala som si nieco o Islame. Hmmm
Predtym som pracovala asi pol roka v Libanone a tri mesiace v Egypte, potom som pracovala vo Viedni asi rok a pol moj spolubyvajuci bol Egyptan, no a vo Svajciarsku som pracovala najprv ako au pairka pre muslimsku rodinu. Takze si myslim ze co sa ich kultrury tyka tak sa osobne povazujem za znalca, jaaaj, v mojej terajsej praci ich mam denno denne na ociach.
Teraz k ich kulture no neni muslim ako muslim pravda, tak ako neni chlap ako chlap. keby som si ja mala vybrat chlapa muslima tak aspon neakeho sejka z dubaju ked uz by som nic nemohla tak nech sa mam aspon ako prasa v zite, ti ostatni su u mna len taki ze chcel by som byt muslim. Z mojim mladistvych cias mam len spomienky nato ze ano bol to krasny vztah, nebanujem ani jedneho dna ktory som s nim stravila ale viem ze by som uz do takeho vztahu nikdy nesla. A ver mi ze raz mozno pochopis preco.
co sa tyka rodiny, joooj aj ku mne boli vsetci uzasne mili, a vsetko bolo fajn, pokial neprisla otazka svadba, vtedy sa rodina velmi rychlo rozhodla inak a zrazu som bola sama. Nie ze by mi to vadilo ale to len k tej teme rodina, tak tlacili ci konvertujem a ked nie tak rozchod. Mozes mi napsiat ze mal si za mnou stat a ze tvoj za tebou stoji, ale ty premyslal nad tym ze konvertujes, zaujimave je ze tvoj nechce svadbu, a dokaze s tebou fungovat normalne bez svadby aj v posteli, co je teda pre nich nepripustne, aspon ako take male NIKKA by ste mali mat.
Dalsia vec kratko pred tym nez som ukoncila svoj vztah som videla aki dokazu naozaj byt, po 7 rokov v ich rodine sa mi otocili chrbtom a co najviac si este vymyslela jeho sestra absurdne veci ktore poroznasala po celej rodine len aby si zarucila ze so mnou naozaj nebude. A ver mi zili sme vo svajciarsku, ma tu kopec restauracii a penazi. Takze ludia na urovni.
Dalsie co ma tak zaujalo bolo ako si pisala ze ste spolu cca ked dobre pocitam teraz rok, o Tom ze mate alebo mali ste daake problemy ale kto ich nema, no poviem ti ze ja mam vztah ktory trva tak isto ako tvoj a ja ich nemam. nemam ziadnu hadku, ani konfrontaciu vo vztahu proste nic. A tiez neni slovak je talian, a neni veriaci, ale jednoducho sa nehadame, ani neni nic v com by sme sa nezhodli. A tiez ma nosi na rukach aj ked to neni taky ten muslimsky styl ze som jedina jedinecna och hotova hviezda.
Zo srdca ti to prajem aby on bol ta svetla vynimka, ale uvedom si jednu vec na svoju minulost nikdy nezabudnes aj ked si to tak hovoris, a dalsia vec je ta ze po 7 rokoch mojho vztahu bolo pre mna vzdy jasne to ze ak by som mala dceru nikdy nebude ziadna muslimka, nikdy ziadnu satku ani nic, vychovavala by som ju cisto v mojej viere.
Zaraza ma ako rychlo si zacala pisat arabske vety typu ahamdulilah, dokonca arabskym pismom allahu Akbar atd, vies ono potom sa tazko radi alebo neutoci ked po par mesiacoch si ako ovecka co len prikyvuje. A podla mna Islam a krestanstvo su dve uplne uplne odlisne kultruy to ako pises ze maju Vela spolocneho hmmm no presne viem kam tym mieris ale nezabudaj ze Islam je jedno z najsmutnesjich nabozenstviev a nema ziadne vesele sviatky resp malo, ved oni maju utrpenie mohameda atd. Vianoce, velka noc nic z toho, takze to prirovnanie mi pride scestne to ako keby som isla porovnavat jablko a loptu ved su obe gulate.

Prajem ti aby si bola stastna

princess_maryam
11. jan 2015

Ahoj 🙂 Ak chceš môžeš pozrieť môj Album a tam uvidíš že ja som s mojím moslimom štastná 🙂 A nikdy by som nemenila 🙂

erjona
12. jan 2015

@alice107 zaujimava logika,,,, tie co maju pekny vzah,, nech cusia a nepisu nic, aby to u teba nenasviedcalo opaku a tie co maju zlu skusenost, nech pisu, aby utvrdili tvoje tezy,,, no to by sa ti tak pacilo,,,

lenbea
12. jan 2015

@jozefinka111 to dopredu nikdy nevieš, ale radšej neignoruj tie filmy a dobre si pozisťuj ako moslimovia berú "rodinu" - myslím že deti si privlastnuju chlapi a matky sa potom môžu zblázniť.

amanda0405
12. jan 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@erjona
pomaly každej jednej čo nesúhlasí s tvojim názorom píšeš, že má predsudky...keby som mala predsudky, myslíš že si začnem s Tunisanom????...asi nie...práve preto sa vyjadrujem k tejto téme, že môžem napísať svoje osobné skúsenosti...žiadne knižky, filmy, čo sa stalo kamarátke alebo jedna baba povedala...a preto som napísala, že vzťah s Tunisanom nikdy...môžeš mi tu vypisovať, že treba sa pozerať jednotlivo na každého človeka ako osoby...to je u moslimov dosť naivná predstava, nakoľko oni žijú svojim náboženstvom, svojim spôsobom života, sú ovplyvnení ich výchovou, ich kultúrou...
všetko závisí od osobnosti ženy...ak je submisívna, nemá sebavedomie a úctu k samej sebe tak jej vzťah s moslimom môže vyjsť...

amanda0405
12. jan 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@jozefinka111
no to je fakt výstižná fotka....hlavne v tejto dobe...skús ten "krásny" obrázok preložiť do francúštiny a poslať do Paríža...pozostalí po zavraždených nevinných ľuďoch, vdovy a siroty sa ti určite poďakujú...

alice107
12. jan 2015

AMANDA0405, LIKE za tvoj prispevok z dnes 10.16 aj tvoje opisane skusenosti
a ta posledna veta v tom prispevku je skutocne pravdiva. uplne pravdiva.
je zbytocnym marnenim casu tu debatovat so zenami, co nechcu vidiew realitu aka je .a to ani od zien, co maju prakticke skusenosti s takymi vztahmi .
svojim chovanim len potvrdzuju tu tvoju poslednu vetu v tom prispevku.
ale komu nie je rady, poznas to.......

yanni
12. jan 2015

@alice107 ahoj. Nahodou som tuto temu zazrela. a kedze sa v office "nudim" (no pravdupovediac, roboty vyse hlavy, ale taaaaaak sa mi nechce 😀 ), tak som co to precitala. Nie vsetko. A ved sa tu uz podaktore pozname, tak ved vies a poznas uz moj nazor, ja proti erjone nic nemam a si myslim, ze ona moze mat pekny a stastny vztah s Moslimom ale ked niekde prispieva, stale zabudne pripomenut, ze akeho "Moslima" ona ma. Ze je to Muslim z Juhosky a ved vieme ako to bolo za totacov. Ze jeho rodina zeje v Rakusku, nepraktizuju tuto vieru. Je jednoducho len Moslim, lebo sa narodil otcovi-moslimovi. takze erjonine prispevky by som brala s rezervou.

amanda0405
12. jan 2015

@alice107
keby to nebolo také smutné, tak je to až smiešne...niekto nás ide presviedčať, že život s moslimom je OK...tie ženy sú už tak ovplyvnené, že aj keby spali na dlážke, tak je to pre ne v poriadku...ale ako si napísala, komu niet rady, tomu niet pomoci...každá má svoje šťastie vo svojich rukách...niekto rozumný tu už napísal, že múdry sa poučí na chybách iného, hlúpy na svojich vlastných...v tomto prípade to platí dvojnásobne...pretože môžeme si my tu písať, čo chceme, čo sme zažili, svoje skúsenosti...dotyčná si urobí aj tak podľa svojho...

alice107
12. jan 2015

yanni ahoj,/ 😉 pozname to, ten pocit, ked nejaky den sa nam che upln enieco ine robit, len nie to, co mame na ´´stole´´jasne, ze poznam tvoj nazor na to. mam v podstate rovnaky nazor. ty tiez vies. a uplne suhlasim, ze erjona prispevky treba brat s rezervou.
vies, aj by som uverila, ze koovsky albanec vychovany v byvalej juhoslavii ma ine maniere ako arab vychovany v v turecku ci, tunise ci pod.krajine.keby som nevidela chovanie tych albancov aj tu v de ale aj v byv. juhoslavii. ved to sama poznas . krvna msta , je tam praktikovana dodnes. aco sme zazili aviodeli? sudsed suseda zabijla, vyvrazdovali s acele rodiny , ked tito akomunisticky rezim padol. moslm je moslmom. len trda ruka autokrtickeho rezimu ho udrzala na uzde
ato ,ze dotycna erjona stale vsetko co sa napise adebatuje aplikuje na svoje manzeletvo je dokazom, ze strasne sa jej dotyka preve to, ze sa pise ako to je v realite.
taketo spravanie sa ma iba zena, co vie, ze jej vtah je prave taky,ako popisujeme tie, co pozname realitu. tak sama pred sebgou/inak by jej blo jedno, kto je veri ci neveri,aky vztah ma/ c che prezentovat ten vztah inak
staci predsa raz napisat, mam to dma tak atak. ci verite ci nie, je to na vas....a viqc bby man odbvne ani nezaujimalo, ci niekto to veri... staci mi,ze ja som stastna ..nikoho o tom presvedcovat nemusim...
vies , co myslim...
a z toho, co popisala, ani si to neuvedomuje je zrejme , ze je jedna ztych, co s apodriaddili. no ktora nrmalne uvazujuca europanka bude drzat ramdan? a davat tak zle priklad zivctneho rezimu svojim detom? ani jedna
len ta, co nema v rodine na vyber.aby bolo´´dobre´´. atak je to aj stym je priklon k islamu a otazkam okolo toho. tym, ze jej muz je moslim,jej deti automaticky. tak budu v urcitom veku robit, co ich otec vyzaduje.aj ramadan drzat. anazerat na veci okolo islamu ako on. cize budu aj prekticky moslimovia to v europskej krajine.
takze uplny suhlas, treba jej prispevky brat s rezervou zeny moslima, co sa prisposobila.

alice107
12. jan 2015

AMANDA0405, znovu si to presne vystihla. tie zeny su tiez ako jeden.ako9bnby im jedne aten isty prikazoval, ako maju dovodit. presne sablona spravania s ako u moslimov
ony dobre vedia co ziju uz nejaky cas stymi muzmi, ze pisme pravdu . ale nechcu, nemozu si to pripustit
ked zena klesne tak hlboko, ze strati svoju identitu, tak uz je malo zastavok na ceste ´´dole´´. potom uz len neche ,aby niekto to jej ponizenie videl
no ajozefinka dopadne tak,ako tie ostatne. bud s aprsposbi upln eabude zena bez prava svcojej vole, alebo bude uteka aj s deckom domov a bude rada, ze ju pribuzni vobec prijmu.teda, aks a jej podart i dieta z tunisu dostat. pretoze tam plati zakon, ze bez muzovho suhlasu ju na letisti zastavia.
jej niet teraz pmooci,ako aj tym inym pisatelkam tu, co su chytene v ´´pasti´´...tych ich deti je mi luto.nie tych zien......

yanni
12. jan 2015

@alice107 Ono nabozenstvo robi a vzdy robilo velke zlo. ci uz velmi davno, alebo v casoch nedavnych. Ja mam tiez kamosa, Macedonsky Albanec. Je taky ako opisuje erjona svojho muza. Uplne v pohode, ani vyzorom by clovek nepovedal, ze je moslim alebo odkial pochadza. Vyzera ako pravy Nemec. samozrejme az dovtedy, pokym neotvori usta. Ani za 17 rokov v De sa nenaucil poriadnu nemcinu. ale nie to som chcela.
On je rozvedeny, exka je moslimka, tiez jugoska (ale neviem presne odkial) s tureckymi orenmi, vyrastaa ale v DE, je tu jej cela rodina. Zoznamili sa v Jugo po revolucii. Potom on prisiel do DE. Zobrali sa, maju syna. Uz ma myslim 14-15 rokov. Po nejakych 4 rokoch sa rozviedli. Ona si uzivala, diea bolo u jeho rodicov v Macedonsku, co mu bolo luto ale on nemal ani poriadne ubytko. Neviem ako bol sprisne ci nie vychovavany v tej moslimskej viere, ale tu vsetko zanechal. Vypije si, zabava sa, poje aj bravcove, Ramadan pre neho neexistuje, sam vravi, ze je to nezdrave. Po case si nasiel priatelku. Nechcene otehotnela ale dieta si nechali. A tu je ten problem. Sice pochadza z Jugo, aso Kosova ci Bosny, presne neviem, ale je katolicka. Rodicom o tomto vztahu ani nepovedal. Ked sa mala narodila, dieta doma ani nespomenul. Uz som sa s nim davno nestretla, ca. 2 roky, ale dufam, ze sa to uz prevalilo. Stale tvrdil, ze nemoze, ze rodicia ho zabiju, nemoslimka a este zo znepriatelenej "krajiny". Tak vidis, on je OK, ale vplyv rodiny je tam velky. Ja by som rodinu nepodcenovala. Ved kolko "zlych svojier" uz znicilo vztah aj slovenskym parom. A v tychto rodinach ma zena v tomto este väcsi vplyv.

nkem
12. jan 2015

Táto diskusia ma veľmi zaujala, veľa žien tu má veľmi rozumné názory a argumenty, je dobré zamyslieť sa aj nad budúcnosťou a ako to bude s deťmi. Mám skúsenosti aj s islamskými mužmi a aj s tunisanmi, ale to tu nechcem písať, lebo by sa ti to asi nepáčilo. Trochu ma zaráža, že sa tu už začína pomaly útočiť na všetky rasy.. Založila si tému, lebo si bola asi vtedy vnútorne nerozhodná, ale už si sa dávno rozhodla a ťažko sa ti akceptujú názory. Je to v poriadku, si dospelá, svojprávna, ty ponesieš zodpovednosť za ne. Žiješ v krajine svojho muža, vtedy sa akceptujú jeho názory nepomerne rýchlejšie ako keby ste žili tu, zamysli sa nad tým, aký vplyv to na teba má.. Aj môj muž nie je slovák, je veľmi uvedomelý, hoci je afričan, ale aj tak musí človek robiť kompromisy kvôli kultúrnym rozdielom, kompromisy sa musia robiť v každom vzťahu, ale vždy tam bude ich kultúra. Nezavrhuj tvrdohlavo všetko, čo ti tu píšeme, hlavne, ženy so skúsenosťami. Veľa šťastia

papricka33
12. jan 2015

Vobec nemam osobnu skusenost, ale mam podobny nazor ako @cawes. Myslim ze pre nas Slovakov, s takou razovitou kulturou, zvykmi, takou upatostou, je vzdy problem zit s nejakym "inokrajcom". Skor, ci neskor sa objavi. Pri tak vyhranenom nabozenstve, ako su moslimovia, to moze byt obojstranny problem. Vsetko by som vedela zniest, prisposobit sa, ale jedna vec, pri ktorej by som bola opatrna, by boli nase deti, ich vychova a problemy, ktore mozu nastat v pripade rozchodu (s tym treba vzdy ratat 😒 ). Casto tu neplati legislativa jedneho statu a v pripade moslimov, vedia pri takychto problemoch zmobilizovat sily v rodine az po "tretie koleno". Maju pevne rodinne vazby a ty tam budes vzdy "ta cudzia". A v dnesnej pohnutej dobe, mat deti polovicnych moslimov... no, bala by som sa o nich. Poviem ti to na rovinu ☹ Aj ked, nevieme co bude, mozno by to bola vyhoda 😒

erjona
12. jan 2015

@amanda0405 Amanda,,,to sa mam ako teraz ospravedlnit, ze som si dovolila ta oslovit? Je to otvorena diskusia a nepyta sa povolenie, koho oslovim,,, odkial to mas, ze vsetky sme submisivne? Posobim tak na teba? V manzelstve sa mas stretnut niekde v strede a to je suma fuk akeho nabozenstva mas partnera, ked to nedokazete, tak je to manzelstvo odsudene na zanik,,, je mi luto, ze sa ti vztah nevydaril, ale nemusis ani negovat vsetky vydarene vztahy,,, nemyslis?

cecilia68
12. jan 2015

@lillika a ty si zjavne masíruješ ego 😢

alaguema
12. jan 2015

@alice107 také ženy sú. Mnohé rómky sú presvedčené o tom, že ak im muž jednu nešvihne, tak ich prestal ľúbiť. Nám sa to môže zdať hrozné, ale to nezanmená, že je to menej reálne.
Súhlasím s @natalym - ak sú obaja partneri vo vzťahu spokojní a obom vyhovujú pravidlá a zvyky aké si zaviedli, tak je to ich vec, aj keď sa ich model vymyká konvenčnej predstave o harmonickom fungovaní, ONI môžu byť spokojní. Existujú aj submisívni ľudia, ktorí sa partnerovi radi podriadia a s vierovyznaním to nemá nič spoločné. Ja som tiež spoznala veľa rôznych ľudí z celého sveta a mala som vzťah aj s cudzincom - eruópan, kresťan a aj tak som kultúrne rozdiely považovala za prekážku a nevyšlo to, nevedela som si ani predstaviť ako by som s ním vychovával deti a navyše, ako správny Ital, mal tiež isté sklony k mačizmu...s moslimom by som nechcela byť vôbec, nikdy ma ani nepriťahovali..kto vie prečo. Ale netrúfla by som tu paušálne hodnotiť všetky vzťahy do jedného a presviedčať niekoho, že mu to nemôže vyhovovať, ak píše, že mu to vyhovuje!

papricka33
12. jan 2015

Inak, baby ja si, vzhladom na svoj vek 😉 ani neviem predstavit, ze by som s nim nemohla spominat na detstvo, ake to tu kedysi bolo... To su take specificke realie a situacie, ze to by iny ako cechoslovak nepochopil. My sme s muzom kazdy z ineho konca Slovenska a niekedy sa cudujeme uz tomu, ze on pil mlieko kupovane vo flasi a "sackove" mlieko poznal len z pocutia 😀 Viem, su to mozno blbosti, ale za 16 rokov sa clovek s partnerom predebatuje cez kadeco. Mozno mladsia generacia proeuropsky vyrastajucich deti uz s tym nema taky problem.

alice107
12. jan 2015

yanni, tak je to zrely muz, ci pubertiak. takto ako ho opisujes sa chova nejaky pubertiak.vpyv rodiny na zreleho, dospelehoa samostatneho muza,aby si vzal ,koho chce? to je znak, ze nerozmysla ako europan a moze aj 100 rokov zit v de. na priklade jeho zlej jyzykovej vybavy vidis, ze sa nechce ci nedokaze/je hlupy naucit sa jazyk? / krajiny, kd zije tolko rokov to ,ze on je breavcove aa aj pije alkohol nie je take podstatne.podla nich allah to nevidi a ked vidi, tak odpusti 😀 .ale to, aby mal decko s krestankou/ak nepotrebuje viza/ je pre neho podstatne.
vis, toto spravanie ma viac faktorov, je to mentalitou, sposbom vychovy a samozrejme tiez tou ideologoiu silamu. co je predovsetkym politicka ideologia.za potom nabozenstvo. ako pravnik vies, ze tam su spekty prevneho stavu, kde to nie su nabozenske predpisy ci doporucenia na zvit. tam jeto pravne podchatene cele zitie moslimov v autokratickom rezime.

no vies, ja som vjuhoslavii videla rozne typy t´´juhoslovanov´´ , aj blondiak tam blo... ale zial, spravanie ako by bol nemec nemali. preco myslis, ze eu krajinytam maju kazdorocne vela turistov tam maju svojich policajtov na pomc ak sa nieco stane<? pretoze stou mentalitou a sposobom vnimania zivota tam v beznom styku ak by sa vyskytol problem by bolo tazke jednat . oni su viac vybusn i , jeto iny iny temperament aj ine zmyslanie . takze ta nasa znama /pravnicka pracujuca na jednom prezidiu policajnom v danom rekreacnom stredicku t vrdi, ze tam rozdiel ten mentality je velky.myslim, ze toto smeuz raz predebatovavali, pamätas sa?
ano suhlasim, ked este k tomu sa pripocita ta ideologia islamu, tak uz vobec je tazka zhoda.takze tam sa ta zena europanka misi len podriadit.ine jej nezostava,ak chce vztah udrzat. tak ver, ze je to aj u erjony vies dobre, ze nenavist tych etnik z tej ich povodnej vlasti je taky velky, ze ani zivot skoro 20 rokov v inej krajine to nezmenil,. je ten rasizmus ako vysity. je to krestanka.europanka. ta nemoze bty matkou dalsieho moslima. tu nepotrebuju na viza do eu. ty jeho ex ed zbadala, ze v de moze zit slodnejsie, tak su rozvedeni. alejeho videnie sveta sa nezmenilo, vidis to sama
takehoto ako si ho pisala jeako vystrihnuty z obrazu o kosvcanoch vde. zel jazykove znalosti, male vzdelanie, casto su to dileri , ak vobec pracuju tak nekvalifikovane. ziadna sbaha zapojit sa do zvita spolcnosti nemeckej.
püovedz, ty by si bola stastna s takym muzom? preco myslis, ze erjona ma takeho isteho a je stastna? ci
vies, tieto prorblemy roznych etnik, ras zit pohromade su problemy ako ludstvo samo. kazdy k svojmu druhu tiahne. a tak aj byva potom uspesnost vztahu. ak ti dvaja maju rovnaky nahlad na zivot
, rovnaku mentalitu. to je velmi dolezity aspek.ak sa toto pravidlo porusi, tak harmonia nenastane.
ALAGUEMA, no romky sich mentalitou sposbom vychovy ano, ak su jednoduche, este aj z inbridingu ´´mixnute´´. ale zdravo sebavedoma , vzdelana zena takto rozmyslat nemoze.

luslus
12. jan 2015

@cecilia68 urcite si mala vztah s arabom ked tak pises....ale nemam slov....

erjona
12. jan 2015

@yanni Ty poznas mojho manzela yanni, ci ako? To koho si opisala? Neprehanas trosku?
Moj manzel ovalada 4 reci a perfektne bez akcentu, co to tu vypisujes za hluposti?
Nemcinu ma tiez v malicku,,, vdaka nemu viem ja teraz super nemcinu, tak si nabuduce laskovo ber iny priklad a mojho manzela nechaj na pokoji,,,dakujem
A este nieco,,, vobec to nefunguje tak v kosovskych rodinach ako si to opisala,,, ani nahodou!

mariuskaa
12. jan 2015

B

yanni
12. jan 2015

@erjona to si odkial vycitala, ze som opisovala tvojho manzela. Ja som dokonca napisala, ze ja ti verim, ze si s nim stastna a spokojna. Ale keby si mala skutocneho Moslima, Araba, tak neviem.
Zase si si nieco domyslela. ved ako vzdy.
Precitaj si poriadne. ten pribeh co som napisala, to je o mojom kamosovi, ze je tiez moslim-nemoslim ale jeho rodina nic nezaprie.
A ina otazka. Ty poznas vsetky kosovske rodiny, ze vies, ze ako to za zavretymi dverami a hlavne v rodinach, co ziju v ich krajine, nie v EU, funguje ked ich tak obhajujes. Premysli si, co napises. Nie kazda kosovska rodina je taka ako ta tvojho muza, nie kazda slovenska rodina je super, atd.
A co sa tyka tvojho muza, mne je jedno kolko jazykov ovlada, aj moj muz aj ja ovladame viacero a co na tom. Nie sme jedini. A to co som napisala, ze tvoj muz zije v Rakusku, jeho matka je myslim uz davno s jeho otcom rozvedena (alebo aspon neziju spolu) a ma myslim muza/partnera krestana, to si sama pisala v teme, ktora je uz uzamknuta. Tak to je uplne ine porovnavat takuto "moslimsku" rodinu a rodinu, ktora zije v moslimskej krajine a tu vieru vyznava a je o jej pravde presvedcena.

erjona
12. jan 2015

@yanni Je taky ako opisuje erjona svojho muza. Uplne v pohode, ani vyzorom by clovek nepovedal, ze je moslim alebo odkial pochadza. Vyzera ako pravy Nemec. samozrejme az dovtedy, pokym neotvori usta.
Presne tu som to citala - ci nepisala si to ty?
Zle si citala,,, manzelov otec zomrel,,, ale sak co nevieme, to si domyslime,,,
A koho mame brat s rezervou? Mna? Sak sme si celkom fajn uz rozumeli a ty zacnes takto o mne,, snazis sa imponovat alicke?

erjona
12. jan 2015

@yanni Vobec nejde o to kolko reci ovlada moj, ci tvoj muz, ale ci ovlada rec krajiny v ktorej zije a tu ovlada,,, tak nechapem tieto tvoje prirovnania,,, beriem si ja tvojho muza do ust?

yanni
12. jan 2015

@alice107 no jasne, ze je dospely. Takmer 40tnik. O pol roka starsi ako ja 😕 a on blby nie je, len asi nie je na jazyky. On ma dokonca aj VS, ale vystudovanu v Macedonsku, ani neviem, ci ju ma tu uznanu. ale koli zlym jazykovym schopnostiam, si lepsiu robotu nenajde. Takze robi pradavaca, pekara,. Lieferanta atd. Aj to musi niekto robit, to je jasne, ale ja si myslim, ze keby vtedy, ked prisiel za svojou vtedy priatelkou, dnes uz exkou do De, trosku na sebe zapracoval, dnes mohol byt dalej. Ale takyto ziju vo svojoej komunite. Doma nemcinu nikdy nepouzival, ani s exkou. A tiez si myslim, ze vsetko je to vychova a vplyv rodiny z detstva. Mozno to nabozenstvo ani tak nie. Ale nieco tam bude, ked sa doma bal povedat, aka a odkial je jeho priatelka.
Pred par rokmi som spoznala mladu 20rocnu babu, moslimku z Bosny. Usli ked bola vojna, ona bola este malicka. Ta s nicim problem nemala ale vravela mi, ze Bosniaci a neviem kto, sa strasne neznasaju. A robi to hlavne nabozenstvo.
Vo february letim za muzom do Saudi. Uz teraz mam Bauchschmerzen. A to nie preto, ze som tehotna 😀 Ja si nikdy na tie ich moresy nezvyknem. ja z domu asi za cele dva tyzdne ani nos nevytrcim. Tam sa na bielych domorode obyvatelstvo tak cudne kuka. aj ked ti nikdy nic nedaju priamo najavo, ale tie pohlady. Popripravujem vsetko na nas prichod na jesen a padam odtial. Potom, ked tam budeme rok trcat, tak to uz asi aj zaludocne vredy dostanem. Este ze skola vzdy organizuje nejake akcie za zavretymi dverami, medzi "nasimi". 😉

yanni
12. jan 2015

@erjona boooze, ty si este stale nepochopila. Ja som toto vsetko co ty pises o tvojom muzovi vobec netvrdila. Ale ked nechapes, tak ta necham v tom.

yanni
12. jan 2015

@erjona rozpisala som sa trochu viac. To prirovnanie k tvojmu muzovi bolo len, ze Bekim je tiez moslim-nemoslim, nevyznava vieru, sürava sa uctivo k zenam. Neslo mi vobec o vzdelanie atd. Skor som chcela podotknut, ze Johoslovanski moslimovia, ktori vyrastali na zapade su iplne ini ako arabsky moslimovia. To su dva rozne svety.
A nie, neinklinujem k nikomu. Raz sa mi paci tvoj nazor, raz napise aj alica nieco s cim suhlasim. Nikdy nemozes suhlasit a stotoznovat sa so vsetkymi nazormi jedneho a toho isteho cloveka.